Dr Piotr SKUPIN - pytania, wymiana doświadczeń - zbiorczy! - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-10-25, 14:20   #541
ehawee
Przyczajenie

Dot.: Dr Piotr SKUPIN - pytania, wymiana doświadczeń - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez Mann1509 Pokaż wiadomość
ehawee. Pisałem tutaj już kilka lat wcześniej opisując moją historie po operacji u dr Skupina. Moj nos wygladal podobnie do Twojego po zabiegu. Byłem kilka lat temu u jednego specjalisty w Warszawie , laryngologa, chirurga i też miał obawy przed kolejna op. Na szczęście nie zrobiłem kolejnej operacji, ale udałem się do jeszcze innego chirurga na ostrzykniecie nosa kwasem hialuronowym. Tylko raz. Nos wyglada znacznie lepiej i juz nie boli. Nos kwasem zrobił mi doktor Lembas, przyniosłem mu zdjecia i wytlumaczylem wszystko. Juz jest prawie 3 lata po zbiegu i jestem zadowolony z efektu. U mnie kwas hialuronowy sie sprawdzil, mimo tego ze powinien sie wchlonac, to efekt pozostal do tej pory, aczkolwiek nikogo nie zachecam. Po prostu ostatecznie mialem szczescie w nieszczesciu po operacji u doktora z Poznania. Operacje mialem juz prawie 10lat temu, ale wiele lat zajelo mi podjecie kolejnego kroku by to naprawic i z perspektywy czasu oceniam ze wszystko mialo sens. Pozdrawiam
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Też się zastanawiam nad kwasem, ale niestety on nie rozwiąże problemów zdrowotnych, które nastąpiły u mnie po operacji
Ja jestem już po wizycie u dwóch specjalistów i obydwaj stwierdzili, że u mnie wchodzi w grę ponowna całkowita korekta nosa
ehawee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-31, 23:36   #542
chwast
Zakorzenienie

Mój nos przed i po 8 miesiącach od operacji, jak ktoś ma jakies pytania to śmiało pisać

IMG_1509489364.382161.jpg
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-31, 23:46   #543
Wioleta198921
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Mój nos przed i po 8 miesiącach od operacji, jak ktoś ma jakies pytania to śmiało pisać

Załącznik 7295156

Śliczny nosek
Wioleta198921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-03, 12:39   #544
Hipnagogia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość

Załącznik 7295156
Piękny

Jeśli miałabyś ponownie przeprowadzić operację to zrobiłabyś to u Skupina?

JEśli chodzi o kwestie zdrowotne to wszystko ok? Puchnie coś, masz problemy z oddychaniem, spaniem?

Ostatnio sporo negatywnych opinii się tutaj pojawiło Sama już nie wiem co robić. Szukać nowego chirurga czy zaryzykować Termin mam ustalony na maj...obawiam się, że przez te Wasze opisy mogę ostatecznie stchórzyć A tego bym nie chciała, bo mój nos jest okropny i mnie szpeci, wolę nie spędzić z nim reszty życia
Hipnagogia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-04, 00:56   #545
Wioleta198921
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Hipnagogia Pokaż wiadomość
Piękny

Jeśli miałabyś ponownie przeprowadzić operację to zrobiłabyś to u Skupina?

JEśli chodzi o kwestie zdrowotne to wszystko ok? Puchnie coś, masz problemy z oddychaniem, spaniem?

Ostatnio sporo negatywnych opinii się tutaj pojawiło Sama już nie wiem co robić. Szukać nowego chirurga czy zaryzykować Termin mam ustalony na maj...obawiam się, że przez te Wasze opisy mogę ostatecznie stchórzyć A tego bym nie chciała, bo mój nos jest okropny i mnie szpeci, wolę nie spędzić z nim reszty życia

Witam,

W marcu miną dwa lata od mojej operacji - całkowita korekcja nosa
Jestem zadowolona z efektu aczkolwiek nosek wciąż puchnie, część chrzęstna. Na konsultacji otrzymałam informację, że nos goi się do roku. Nie poinformował mnie lekarz o możliwości gojenia się nosa dłużej niż rok.

Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez Wioleta198921
Czas edycji: 2018-05-31 o 16:07
Stary 2017-11-04, 11:04   #546
Hipnagogia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wioleta198921 Pokaż wiadomość
Witam,

W marcu miną dwa lata od mojej operacji - całkowita korekcja nosa
Jestem zadowolona z efektu aczkolwiek nosek wciąż puchnie, część chrzęstna. Na konsultacji otrzymałam informację, że nos goi się do roku. Nie poinformował mnie lekarz o możliwości gojenia się nosa dłużej niż rok. W dniu dzisiejszym dr nie odpisuje na moje wiadomości, także korzystam z wiedzy i dobroci innego lekarza.

Polecam dr Skupina ponieważ z efektu jestem zadowolona, mam mały i zgrabny nosek, pasuje do mojej twarzy.
Mój nosek może Pani zobaczyć tutaj: https://www.instagram.com/wioletakon...aczajka/?hl=pl

Nie polecam głównie ze względu na brak kontaktu z lekarzem.

Pozdrawiam serdecznie
Wiola
Efekt WOW, w Twoim przypadku lekarz się spisał Duży miałaś wcześniej nos?

Ja z kolei czytałam że dobry jest z nim kontakt. Mam już całkowity mętlik w głowie
Hipnagogia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-04, 11:53   #547
chwast
Zakorzenienie

Hipnagogia,
U mnie nigdy w grę nie wchodził żaden inny lekarz. Jestem z Poznania, złożyło się, ze miał dobre opinie więc po prostu poszłam :p wiadomo gdyby jego nosy nie przypadły mi do gustu to bym go nie wybrała. Jednak ma on opinię, ze robi raczej radykalne zmiany niz kosmetyczne - a na tym mi zależało.

Kwestie zdrowotne ok, no puchnie wiadomo jak jest np. Goraco albo nie wiem, jeżdżę długo ja rowerze, jem cos tłustego typu kfc... dodatkowo codziennie rano jest nabrzmiały, ale z biegiem dnia to ustępuje.
Oddycham normalnie - mimo prostowanej przegrody oddycham dokładnie tak samo jak przedtem. Często jednak blokuje mi się nos, tzn mam duzo "baboli" praktycznie codziennie, troszkę mnie to wkurza, ale raczej nie wpływa to na moje funkcjonowanie.

Kontakt ze Skupinem wg mnie jest fantastyczny i z tego co wiem, większość osób tak wlasnie go opisuje.
Zawsze odpisuje na emaile (niekiedy s nocy), smsy, odbiera telefony...
Stary 2017-11-04, 16:57   #548
Wioleta198921
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Hipnagogia Pokaż wiadomość
Efekt WOW, w Twoim przypadku lekarz się spisał Duży miałaś wcześniej nos?

Ja z kolei czytałam że dobry jest z nim kontakt. Mam już całkowity mętlik w głowie

Bardzo dziękuję za miłe słowa.

Moje nastawienie przed zabiegiem było następujące: Każdy inny będzie lepszy od obecnego.
Nie ma idealnych nosów, mój również nie jest.

Ważne jest zaufanie, także proszę zdać się na dr Skupina lub innego lekarza, wedle wyboru. Decyzję powinna Pani podjąć sama.

Życzę powodzenia

Czas edycji: 2018-05-31 o 15:39
Stary 2017-11-05, 09:21   #549
mutilus
Przyczajenie

Jestem już 7.5 roku po operacji nosa j dr Skupina. Bardzo jestem zadowolona nie wiem czy znajdę jakieś fotki sprzed zabiegu. Ogólnie nos miałam długi i garbaty. Został skrócony i wyprostowany. Skrzydełka nie były ruszane. Chociaż zostałam ostrzeżona przed zabiegiem, że nos może być wąski ( całe szczęście nie jest), zdecydowałam się. Jakieś 2 tyg po operacji nos zaczął " skręcać" na jedną stroneq, szybka konsultacja i instrukcja ustawiania nosa uratowała sytuację. Nawet na imprezach ustawiałam sobie nos, jak to wspomnę śmiać mi się chce😂
mutilus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-05, 15:12   #550
NowaaJaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mutilus Pokaż wiadomość
Jestem już 7.5 roku po operacji nosa j dr Skupina. Bardzo jestem zadowolona nie wiem czy znajdę jakieś fotki sprzed zabiegu. Ogólnie nos miałam długi i garbaty. Został skrócony i wyprostowany. Skrzydełka nie były ruszane. Chociaż zostałam ostrzeżona przed zabiegiem, że nos może być wąski ( całe szczęście nie jest), zdecydowałam się. Jakieś 2 tyg po operacji nos zaczął " skręcać" na jedną stroneq, szybka konsultacja i instrukcja ustawiania nosa uratowała sytuację. Nawet na imprezach ustawiałam sobie nos, jak to wspomnę śmiać mi się chce😂
Dodaj jakieś zdjęcia
NowaaJaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-06, 06:41   #551
mutilus
Przyczajenie

Dzisiaj po pracy wejdę na kompa i sprawdzę czy jakieś zostały
Stary 2017-11-09, 15:48   #552
NowaaJaa
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj po pracy wejdę na kompa i sprawdzę czy jakieś zostały
I co dodasz jakieś zdjęcia?
Stary 2017-11-16, 11:30   #553
mutilus
Przyczajenie

Spróbuję zamieścić na moim profilu w folderze zdjęcia przed i po.
Stary 2017-11-20, 23:49   #554
aaniolekk
Zadomowienie

NIEAKTUALNE

Dziewczyny, ja mam termin operacji na styczeń 2018. Niestety nosek przekładam bo wcześniej muszę mieć inny zabieg, który jest pilniejszy dla mojego zdrowia
Wiem, że teraz terminy do doktora są mega długie. Jeśli któraś z Was ma termin po wakacjach 2018 i chciałaby się ze mną zamienić to ja chętnie

'Ironia kiedy płacząc przez niego,
tylko do Niego chciałabym się przytulić...'

`Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu.
Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?`
27.12.10 <3

Edytowane przez aaniolekk
Czas edycji: 2017-12-30 o 00:43
aaniolekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-21, 18:09   #555
NowaaJaa
Raczkowanie

Cytat:
Spróbuję zamieścić na moim profilu w folderze zdjęcia przed i po.
Niestety ja żadnych zdjęć nie widzę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-11-21, 19:55   #556
lena711
Przyczajenie

Cześć dziewczyny Ja mam konsultacje dopiero na wrzesień 2018 r. także jestem ciekawa ile będę musiała czekać na samą operację.
Najbardziej z tego wszystkiego stresuje mnie fakt oddychania przez setony a czytałam,że doktor zaleca je trzymać aż 5 dni jak wy sobie z tym radziłyście. Mi czasami zdarzają się w nocy ataki paniki wtedy normalnie mam wrażenia, że nie mam jak oddychać, więc boję się że sobie z tymi setonami nie poradzę przez tyle czasu. Czy to jest takie uczucie jakby się miało mega katar?
pozdrawiam
lena711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-21, 23:01   #557
chwast
Zakorzenienie

To uczucie jest gorsze niz jakbyś miała mega katar, bo dochodzi opuchlizna całej twarzy i obolałe jej centrum.

Ale bez przesadyzmu, poza tym kazdy znosi to inaczej, nic Ci to nie da takie pytanie. Ja sie pytałam i każda jak super i przyjemnie, a dla mnie to był najgorszy okres poza świnka, która przechodziłam w podstawówce. Wiec - zobaczysz jak to u Ciebie jest dopiero jak to sie wydarzy.

Z drugiej strony nikt nikogo do niczego nje zmusza wiec zakładam, ze w takiej sytuacji jest sie przygotowanym na wszytsko w razie co :0
Stary 2017-11-26, 13:53   #558
lena711
Przyczajenie

Oczywiście, że uwzględniam nieciekawe samopoczucie po operacji, jakby nie patrzeć to ingerencja w ciało.
Mi bardziej chodzi o możliwości z oddychaniem, bo jak normalnie zatka się nos ( jak np. do zanurzenia w wodzie) to jest strasznie, ma się wrażenie duszenia( ciężki jest odruch oddechu ustami), i boję się, że mogą np. w nocy pojawić ataki paniki. Jeśli to uczucie jest jednak trochę inne to przynajmniej się w jakiś sposób pocieszę
lena711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-27, 10:32   #559
barbaradyk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aaniolekk Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mam termin operacji na styczeń 2018. Niestety nosek przekładam bo wcześniej muszę mieć inny zabieg, który jest pilniejszy dla mojego zdrowia
Wiem, że teraz terminy do doktora są mega długie. Jeśli któraś z Was ma termin po wakacjach 2018 i chciałaby się ze mną zamienić to ja chętnie
Hej. Ja mam termin na 23 pażdziernika 2018, mogę się zamienić
barbaradyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-27, 14:11   #560
aaniolekk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez barbaradyk Pokaż wiadomość
Hej. Ja mam termin na 23 pażdziernika 2018, mogę się zamienić
Hej, super! odezwę się wieczorem na priv bo jestem w pracy i na chwileczkę weszłam przejrzeć neta

'Ironia kiedy płacząc przez niego,
tylko do Niego chciałabym się przytulić...'

`Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu.
Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?`
27.12.10 <3
aaniolekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-27, 22:35   #561
Marietamarieta
Przyczajenie

Witam właśnie miała operacje nosa u dr skupiona i jestem po ściągnięciu gipsu mój nos jest moco spuchnięty i krzywy czy to zejdzie ?? Proszę o zdjęcia po ściągnięciu gipsu i czy dużo się zmienił

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

I czy może są jakies sposoby na pozbycie się opuchlizny ?
Marietamarieta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-28, 07:44   #562
chwast
Zakorzenienie

W celu zdjeć wejdź na forum beauty.
Jesli ktoś bedzie chciał sie z Tobą podzielić to tam.

Co do opuchlizny to powinnaś byc zaznajomiona z tematem przed op. Jesli nie jesteś to tez polecam forum beauty.
Stary 2017-12-29, 18:28   #563
forrest1995
Przyczajenie

Hej, jeśli to aktualnie to chciałabyś się zamienić na 08.01.18? Bardzo mi zależy; ))

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Hej, jeśli to aktualnie to chciałabyś się zamienić na 08.01.18? Bardzo mi zależy; )
forrest1995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-05, 17:49   #564
Magyya
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Marietamarieta Pokaż wiadomość
Witam właśnie miała operacje nosa u dr skupiona i jestem po ściągnięciu gipsu mój nos jest moco spuchnięty i krzywy czy to zejdzie ?? Proszę o zdjęcia po ściągnięciu gipsu i czy dużo się zmienił

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

I czy może są jakies sposoby na pozbycie się opuchlizny ?
Cześć

w moim przypadku opuchlizna zeszła (ale to trwa miesiące, a nie dni), nos puchnie jak jest ciepło i w ogóle rano jest wielki, w ciągu dnia się zmniejsza. Natomiast mój był krzywy po operacji i krzywy pozostał, nie miałam żadnych zaleceń co do masowania czy ustawiania nosa - dr powiedział, że "musi być krzywy". Trudno powiedzieć, jak będzie w Twoim przypadku, trzymam kciuki.
Magyya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-06, 00:39   #565
Wioleta198921
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Magyya Pokaż wiadomość
Cześć

w moim przypadku opuchlizna zeszła (ale to trwa miesiące, a nie dni), nos puchnie jak jest ciepło i w ogóle rano jest wielki, w ciągu dnia się zmniejsza. Natomiast mój był krzywy po operacji i krzywy pozostał, nie miałam żadnych zaleceń co do masowania czy ustawiania nosa - dr powiedział, że "musi być krzywy". Trudno powiedzieć, jak będzie w Twoim przypadku, trzymam kciuki.
Witam,

Opuchlizna schodzi długo i trzeba uzbroić się w cierpliwość. Mój nosek będzie miał w marcu 2 lata i nadal puchnie, ale już znacznie mniej.
Moje maleństwo również było krzywe. Nierówności nie ma i nosek jest prosty. Pieściłam i zeszło, ale.... o masaż proszę pytać lekarza. Nie kombinować samemu.

Pozdrawiam cieplutko

Czas edycji: 2018-05-31 o 15:39
Stary 2018-01-25, 20:34   #566
meggylana
Raczkowanie

Hej dziewczyny, czy któraś z was może miała u dr Skupina operację odstających uszu? Zastanawiam się czy iść do niego, czy do doktor Kurmanow? Na szczęście mieszkam w Poznaniu. Proszę o opinie jeśli ktoś coś wie na temat jego operacji uszu!
meggylana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-22, 19:25   #567
Chloestic
Zakorzenienie

robiłam korektę nosa u dr Skupina, mniejszy zabieg, piłowany był garb....jestem bardzo zadowolona, idę w marcu na konsultację znowu, bo mam ochotę na więcej :P

bardzo polecam tego lekarza
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-02-22, 19:56   #568
oliwka111111
Przyczajenie

Orientujecie się jakie są terminy na konsultację i sam zabieg?
wczoraj nie mogłam się dodzwonić do kliniki
oliwka111111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-22, 21:45   #569
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka111111 Pokaż wiadomość
Orientujecie się jakie są terminy na konsultację i sam zabieg?
wczoraj nie mogłam się dodzwonić do kliniki
odległe, jak dzwonilam w marcu, konsultacje mialam w pazdzierniku, zabieg mial byc we wrzesniu, ale wyblagalam maj
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-22, 21:58   #570
oliwka111111
Przyczajenie

czyli mam szanse na lipiec 2019?

mama nadzieję, że jutro ktoś odbierze telefon.

na zabieg umawiałaś się po konsultacjach?
oliwka111111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości