|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Psychiatra - cz. 2
Cytat:
bo wezme tego pasa i Cie spiore..
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
ale tam beda 2
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem co z Czapeczką Elfa,Margaret i paroma innymi Wizażankami...
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
dobra juz nic nie mówie
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze jest lepiej to temu... oby..
|
|
#546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() właśnie ciekawe co z Innymi wizażankami ![]() http://www.benzo.org.uk/polman/bzcha01.htm#4 tu są fajnie benzo opisane.. ja mam TRAXENE - benzo i jeszcze z poza działki benzo -Mirzaten 45 mg, brała któraś?- z tego co znalazłam to Brook brała Mirzaten i utyła od niego .. i chyba na nią nie działał
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie wiem, co z innymi, bo dosc pozno tu dolaczylam, ale obiecuje, ze nawet jak mi sie polepszy, to albo tu, albo na nerwicach dalej bede sie udzielac
![]() Po prostu dlatego, ze rozumiem to, o czym sie tu pisze. Nie zawsze, czasem doznaje szoku, ale to nie znaczy, ze sie odwracam i sobie ide do innej piaskownicy. A czemu sie tu zadko udzielam? No bo kurcze dziwnie tak, skoro do psychiatry nie chodze i nie wiem, czy uda mi sie zebrac na tyle odwagi, by przejsc dluga droge do niego (batalia z lekarzem pierwszego kontaktu - tylko tak moge uzyskac skierowanie do psychiatry)...
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez biore benzo.. znow zaczynam od poczatku,moze teraz wytrwam.. ![]() a tranxene też brałam,doraźnie i było nawet ok.. mirzatenu nie znam..
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam raz taką jazdę [chyba po tranxene czyli cloranxenie(to częstsza nazwa na necie)]
Zasnęłam w ciągu dnia, i śpię sobie.. i nagle czuję coś dziwnego [podczas snu, albo na jawie, tego nie wiem] i chyba latałam po pokoju, tzn. czułam jakby moja dusza latała i szukała czegoś po pokoju ale ciało było na łóżku, szłam koło niego, wyraźnie wszystko czułam i nie umiałam trafić do siebie.. nie wiem nawet jak Wam to opisać to chyba coś jak OOBE*. Nie wiem nawet, jak to opisać, po prostu nie byłam to ja ta leżąca na łóżku ale chodziłam po pokoju, po chwili otworzyłam oczy i okazało się że to nie był sen tylko takiego schiza dostałam po leku. Jakbym była dwoma osobami.. to było tak z 1,5godz. po zażyciu leku ale którego to nie pamiętam ale raczej tranxene.![]() W przypisie pod spodem dla niewiedzących co to OOBE pozaznaczałam o co mi chodzi a wytłumaczyć tego słowami nie potrafię sama: OOBE (ang. out of body experience, doświadczenie poza ciałem) - wrażenie postrzegania świata spoza własnego ciała fizycznego. Osoby będące w stanie OOBE twierdziły, że mogły się poruszać, dokonywać obserwacji i komunikować z innymi istotami inteligentnymi podczas gdy ich ciała spoczywały nieruchomo.
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
oj znam oobe.. tez przerabiałam te jazdy.. ale po tranxenie?
ja to brałam ale nic prawie na mnie nie dzialało.. tzn,byłam spokojniejsza,wyciszona ale zadnych jazd.. to dosyc lekki lek,wiec skąd takie schizy... widac na Ciebie on moze zadzialał mocniej? nie wiem.. no chyba,ze wzielas wiecej niz zalecone..
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
|
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie nie.. i to było dziwne
mam nadzieję, że nie doświadczę tego bo takie zło czułam w sobie później. Ogólnie właśnie czytam na necie że tranxene to słaby lek benzo, ale jednak, na mnie działa mocno, jak go wezmę to mam otępienie przez 7,8 godzin..Dzisiaj terapeutka mi powiedziała najmądrzejsze zdanie jakie usłyszałam a propo mojego ojca, czego nigdy nie skojarzyłabym i nie wydedukowałabym. Powiedziałam jej, że mam za sobą myśli samobójcze itp. A ona chwilkę ciszy i mówi do mnie, że ja jej kiedyś mówiłam, że boję się że będę taka jak ojciec, i że czuję się jak on. Ona powiedziała, że mnie to tak boli bo ja na sobie chcę w ten sposób ukarać ojca za krzywdy jakie mi wyrządził, dlatego mam próby/myśli samobójcze. Szczerze.. nie wpadłabym na takie powiązanie faktów dobra z niej kobita hehe w sumie to pewnie ma rację.
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam to samo, ledwo teraz coś robie a jeszcze plus leki, ale niestety leki do czasem konieczność jest.
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz Kinia, ja mam dzieci. Ja MUSZE wstac rano, zmusic je do ubrania sie, zjedzenia czego, musze im przygotowac jedzenie, ubranie, musze je zaprowadzic do szkoly, musze przygotowac obiad, zrobic pranie, musze je odebrac ze szkoly... po prostu MUSZE, bo beze mnie "swiat sie zawali" - moge olac przez dzien, czy dwa, ale dluzej nie da rady, bo jak ja nie zrobie, to nikt nie zrobi, a dzieci MUSZA do szkoly chodzic... Dlatego boje sie, ze leki odbiora mi to poczucie, ze MUSZE i zawale... zawale jako matka, dzieci zawala szkole - a do tego nie moge dopuscic.
|
|
|
|
#555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mimo to funcjonowałam normalnie.. to tylko 2 tyg trwa taki stan otępienia.. potem stajesz na nogi.. ![]() poza tym.. są leki przy których nie ma jako takiego otepienia.. i mozesz normalnie funkcjonowac .. da rade wytrzymac... aż tak Cie nie rozłozą.. ja mimo tego,ze na poczatku brania jestem troche senna,rozwalona.. to daje rade robić to co robiłam i normalnie wykonuje codzienne czynnosci.. ![]() Cytat:
Ale ja psychologiem nie jestem wiec cicho.. To tylko tak na moje rozumowanie..
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście,nic nie wolno wrzucac do jednego worka.. Kazdy jest inny i kazdy z innego powodu robi okreslone rzeczy.. Ale tak kiedyś czytajac posty kinaka,stworzyłam sobie taki obraz tej sytuacji...moze błedny no ale tak mi wyszło..
|
#558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja już brałam 8 leków łącznie i po każdym miałam otępienie, mniejsze bądź większe. [deprexolet, seronil, lerivon - w tym 60mg i 30mg., setaratio, zoloft, alprox, pernazinum, fevarin, tranxene, mirzaten] W sumie 11 leków przetestowałam chyba najlepiej [chodzi o działanie na depresje myśli etc.] działał Zoloft i Lerivon [ale tylko lerivon 60mg]. Z lerivonu musiałam zrezygnować bo znacznie przytyłam.. a zoloft, sama nie wiem, odszedł.. nie wiem dlaczego po prostu dostałam inny lek. Może nie robił tego co miał robić , zresztą, dzisiaj to już nie istotne, w końcu mam benzo.Cytat:
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
skomplikowane,nie skomplikowane,ja zycze Ci jak najlepiej.. To musi sie w koncu skonczyc... szczesliwie skonczyć..
ja mialam po lerivonie jako takie otepienie ale brałam go na noc wiec to w sumie nie robiło problemu.. A zobaczmy co ja w ogóle brałam.. Hm.. Było pare prób.. seroxat(2 razy zaczynane),lerivon,doxepi n,signopam,tranxene,rudot el(teraz biore drugi raz),xanax,clonazepaum,va lium,relanium + tabsy na serce ale tego nie wliczam... (to mi zgotowało to choróbsko..) a jak sie w koncu wkurze,to załatwie sobie prozac i bedzie gitmajones.. ![]() ide nynać...
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Lena
hehe ja jeszcze nie pośpię.. jakoś nie mam na to chęci szkoda że nikogo na gg nie ma
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam benzo podziekuje... brałam 3 różne, przez jakiś czas 2 jednocześnie i nieświadomie chciałam popełnić samobójstwo - traciłam świadomość ale niby było wszystko ok i pare razy jak się ocnełam to przed maską samochodu
także jak już nie skorzystam...a tu mam listę wszystkich benzo dostepnych na rynku: http://www.insomnia.pl/Psychotropy-t159744.html
|
|
#562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(m.in. Prozac i Seronil) dobrze, że już nie biorę tych shitów, mam oczywiście o wiele mniejsze doświadczenie niż Wy z tym, ale pewnie gdyby nie moja decyzja to bym do dziś brała
|
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
no a ja gdybym nie zmieniła lekarza
... szkoda gadać, pakują w ludzi takie świństwa a potem się dziwią, że im statystyki samobójstw wzrastają![]() przecież benzo zwiekszają napady depresji...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak babka po 5 minutowym wywaidzie i obejrzeniu wynikow testu (ktorych nawet nie poznalam) wcisnela mi SSRI. No bez sensu, zamiast skierowac na psychoterapie,albo po prostu pogadac, to ona chciala miec kolejnego pacjenta z glowy... eh no ale zycie sie potoczylo jak sie potoczylo i teraz jestem tu z Wami
|
|
|
|
|
#565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jest jej strasznie miło że jeszcze ją pamiętacie![]() Mam wakacyjny odwyk od wizazu, dlatego nie pojawiam się zbyt często. A czuję się różnie. Dostałam nowy lek- stimuloton, po którym non stop chce mi się spać, a na lęki mi nie pomaga. Zastanawiam się znów nad terapią. I takie to wszystko bez sensu jest... Strasznie jestem zmęczona już tym życiem.
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaśka jestem lub euph![]() terapia jest duużo lepsza niż leki wg. mnie. Chodzę tu i tu bo leki brać muszę ale wizyty u psycholog nie zamieniłabym na nic innego
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
o.. czapeczka wróciła..
![]() euph,holender! nie miesza sie benzo z benzo przede wszystkim !
|
#568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle, że to lekarka kazała mi brać oba na raz
bo trzeba być idiotą aby dawać benzo na uspokojeniene na poczatku leczenia.. przeciez wiadomo, że ataki są wtedy czeste... a potem udawała głupią, ze przecież mówiła, że te leki są silne i nie wolno ich brać razem i to codziennie głupia dupa powinna iść siedzieć... kolejna lekarka przez którą omało się nie przekręciłam... no ale podobno do 3 razy sztuka ta nowa jak usłyszała co brałam to sie za głowe tylko chwyciła. To dobry znak
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawała z grupy SSRi ...zadnych benzo czy innych.. trzeba chyba na głowe upaść..
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.

... wyrok nade mna wisi nadal
... łóżko, sonda i pasy czekają
bo wezme tego pasa i Cie spiore.. 

tylko takiego schiza dostałam po leku. Jakbym była dwoma osobami..