|
|
#541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacje na Majorce 2011
Cytat:
A z jakim biurem lecicie? Z tymi opiniami o hotelach jest bardzo różnie - wiadomo każdy na co innego zwraca uwagę, więc będzie tyle opinii ile opiniujących........ My w hotelu praktycznie tylko spaliśmy i jedliśmy
|
|
|
|
|
|
#542 |
|
Przyczajenie
|
Naprawde nikt nie leci na Majorke w polowie sierpnia w okolice Santa Ponsa?
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Naprawde nikt nie leci na Majorke w polowie sierpnia w okolice Santa Ponsa? |
|
|
|
|
#543 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
My w zeszłym roku dużo zwiedzaliśmy autobusami. Polecam wam ten sposób podróżowania. Wypożyczenie samochodu jest dużo droższe.Pojechaliśmy autobusem m.in. do sa calobry. Z Palmy nie ma bezpośredniego autobusu musisz się przesiąść w Lluc, gdzie znajduje się piękny klasztor. Z Sa Calobry popłynęliśmy Statkiem do Port de Soller i stamtąd autobusem do Palmy Bardzo polecam ci taką wycieczkę, była naprawdę niesamowita. Załączyłam kilka zdjęć z rejsu.Natomiast jaskinia w Porto Cristo to tragedia. Jedna wielka komercja, byłam bardzo zawiedziona. Bardzo krótko się zwiedza, upychają tak ogromną ilość ludzi do jaskini, że widzisz tylko plecy innych osób, wszyscy się pchają. Przedstawienie na łodziach wygląda w ten sposób, że ogromną ilość osób sadzają na krzesłach i obserwujesz Panów na łódkach, którzy grają, a ktoś z publiczności co chwile robi zdjęcia oślepiając wszystkich. Po występie możesz czekać godzinę, żeby przepłynąć się małą łajbą krótki kawałek, albo iść pieszo. Większość idzie pieszo i tak się kończy cudowny występ. Polecam ci jaskinie niedźwiedzia w Polsce jest o wiele piękniejsza. Jeżeli chodzi o wycieczkę do Valdemossy i do Soller radzę przeznaczyć na to osobne dwa dni, możesz wtedy wszystko dokładnie zwiedzić. Z Valdemossy jedzie autobus do tamtejszej plaży. Możena zrobić wycieczkę Valdemossa plus tamtejsze wybrzeże. W Soller i Port de Soller jest, też sporo do zobaczenia. Na zachętę załączyłam zdjęcie zrobione koło ogrodu botanicznego w Soller. Jeżeli będziesz miała pytania co do zwiedzania majorki autobusami to służę pomocą Powspominam sobie troszkę
Edytowane przez Lidzia1988 Czas edycji: 2012-06-20 o 12:55 Powód: błąd |
|
|
|
|
|
#544 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jejku jest tyle do zwiedzenia a czasu tak mało. Jedziemy tlyko na tydzień i bierzemy "w kieszeń" 200 euro na dwoje. Orientując się ile o kosztuje jestem pewna że nam zabraknie i będzimey musieli wyciągac z bankomatu :/ wlaśnie dlatego chcemy wynając auto do 40euro, choć wątpie że to możliwe o tej porze roku. I zwiedzić jak najwięcej autem, ominiemy chyba jaskinie bo już któryś raz czytam że to lipa. Do Valdemossy i dei chcemy jechać w drodze powrotnej z Soller. Ja ne lubię do późna spać więc o 8 planuje już wyjazd do Palmy i z Palmy dalej. Biorąc pod uwagę koszty wyjazdów autobusem to tak, bilet do Plamy z Santa Ponsa 3 euro w jedną stronę, x2 osoby to juz 6 euro, z Palmy pociągiem do Soller 10euro na osobę, powrót autobusem z Soller do palmy, przystanek w Valdemossie i dei(myslę że kolejne 10 euro), i powrot z Palmy do santa Ponsa kolejne 6 euro to jest26euro za osobę w dwie strony, nie licząc biletów wstępu i jeszcze czerwonej ciuchci do portu w Soller. także jeśli wynajmiemy auto w granicach 40-50 euro to będzie super. Włąsnie dlatego szukamy kogoś z kim moglibysmy wynając auto i z kimś zawsze raźniej. |
|
|
|
|
|
#545 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() My mieliśmy ze sobą ok 450 Euro na dwa tygodnie, czyli w sumie podobny budżet. Mieliśmy śniadania i obiadokolacje w cenie wyjazdu. Wszystko praktycznie było wydawane na bilety i wstępy, nie chodziliśmy do restauracji itp. Zakupy robiliśmy lidlu Pamiątek nie kupowaliśmy. Z trzy razy wieczorem byliśmy na sangrii gdzieś posiedzieć. A tak to wieczorami winko z lidla i na plażeZostawiłam sobie większość biletów, ulotek itd. nigdy nie wiadomo co się może przydać. Więc ceny z zeszłego roku: bilet autobusowy z Port de Soller do Palmy 2,95 Euro bilet autobusowy z Punta Portals do Palmy 1,5 Euro (tam gdzie mieszkaliśmy) Statek z Sa calobra do Port de Soller 14 Euro Wstęp na Castell de Bellver w Palmie, który znajduje się na wzgórzu i można z niego podziwiać przepiękne widoki na Palmę 2,5 Euro bilet autobusowy z Porto Cristo do Palmy 7,85 Euro wstęp do jaskini w Porto Cristo 11,5 Euro (nie polecam) pociąg z Palmy do Soller 10 Euro Wstęp do Castell de Capdepera 3 Euro Wstęp do klasztoru w Valldemossie dla dwóch osób 8,5 Euro |
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
chcemy kupić i do domu i tak do spróbowania na miejscu Sangrie, ale gdzie można kupić taką prawdziwą a nie z Lidla itp.Kolejne jeśli chodzi o ten depozyt przy wypożyczaniu auta, o co z tym chodzi? Wytłumaczcie mi proszę. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#548 | |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj wlasnie, po przewertowaniu wszystkich watkow o Majorce
stron holidaycheck i tripadvisor zarezerwowalam wakacje.strasznei meczace to decydowanie, tyle miejscowosci, hoteli i opini, a ja maga nie zdecydowana jestem i przed kazdymi wakacjami sie tak mecze ![]() No ale juz decyzja podjeta, ale ulga. Jedziemy 7-16 wrzesnia Playa del Muro (pomiedzy Alcudia i Can Pinafort (hotel iberostar albufera). Troche boje sie o pogode, sprawdzalam na weatherunderground i pokazuje, ze w zeszlym roku bylo ok 28 stopnni i z tego co pisalyscie to tak bylo, ale i tak sie stresuje. Na szczescie w hotelu jest co robic, wezmiemy tez auto i pojezdzimy gdzies. Cytat:
Zobacz jeszcze Condesa de Bahia i hotele siecifajne baseny dla dzieci Viva (super sa i ceny ok) - maja fajne baseny dla dzieci.
|
|
|
#549 |
|
Rozeznanie
|
Witam
W sobotę rano wróciłam z rodzinką z Majorki.Moja córeczka ma 22 miesiące i to jej drugie zagraniczne wakacje. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Spędziliśmy świetne wakacje w hotelu Maria Eugenia w Calas de Mallorca. Wypożyczyliśmy ze znajomymi 7 osobowe auto, za które zapłaciliśmy 70 euro, 2 foteliki dla dzieci gratis, 75 euro kaucji + paliwo. Kaucję bez problemu oddali. Byliśmy w Palmie w największym akwarium w Europie i odwiedziliśmy Marineland na pokazie fok i delfinów oraz papug. Były tam również inne zwierzęta np małpki,pingwiny, różne ptaki. Animacje w hotelu są w większości w języku francuskim, ze względu na przewagę Francuzów, ale też się świetnie bawiliśmy.W hotelu jest brodzik dla dzieci. Jeśli chodzi o jedzenie to było super. Bardzo duży wybór mięs, owoców morza. Lody przepyszne, ciast kilka rodzai, dużo świeżych owoców. Napoje bezalkoholowe - sprite, cola,woda, soki niegazowane-ananas, pomarańcz, jabłko. Drinków wszystkich nie spróbowałam - piłam malibu, piwko bardzo smaczne. Morze oddalone jakieś 300 m od hotelu, trzeba pokonać kilka schodków, a później jest promenada. Po takim dobrym jedzonku to wskazany jest spacerek. Plaża zatokowa - ma swój urok. Mała po zabawach w piasku szybciutko zasypiała i spała w dosłownie w takiej grocie na końcu plaży. Wyjazd zaliczam do udanych.Gdyby nie to, że jest wiele pięknych miejsc do zwiedzenia to za rok też byśmy tam pojechali. Jak ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem.
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie wykupilam przed chwilka wakacje, jedziemy na samym poczatku sierpnia, czyli mysle, ze z pogodą bedzie ok. Bede w Hotelu Morito.
Najbardziej nie moge sie doczekac wizyty w delfinarium i oceanarium. Mam nadzieje, ze spróbuje troche ponurkowac gdzies. |
|
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Obiekt super, przy pięknej plaży i w centrum miasteczka ![]() Co prawda dużo Niemców i brak animacji hotelowych, ale pyszne jedzonko i przesympatyczna obsługa wynagradzają wszystko ![]() Spędziłam tam 2 tygodnie w zeszłym roku
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#554 |
|
Raczkowanie
|
Ja bez animacji nie lubię wyjazdów nie korzystam ze wszystkich przygotowanych atrakcji ale jedna zawsze fajnie pokorzystać z niektórych i mieć rożne opcje.
|
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie korzystam, gdyz dla mnie hotel to tylko spanie. A tak to mnie nie ma całymi dniami. Wole pozwiedzac, pojezdzic np po wyspie.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
My planujemy jechać 24ego września na tydzień czasu jednak obawiamy się właśnie, że będzie już zimno i będzie padać
jak jest tam pod koniec września? Hotel jeszcze nie wybrany ale prawdopodobnie Ola Tomir ![]() PS. Przepiękne zdjęcia!
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam.
|
|
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Tez bedzie bardzo cieplo. Z tego co patrzylam to ponad 25 stopni i rowniez bardzo ciepla woda
|
|
|
|
|
#558 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciepło będzie bankowo, ale co do opadów nigdy nie ma gwarancji. Mnie padało 4 września cały dzień ubiegłego roku.
Później w październiku mieliśmy 270 osób na Majorce, bo pracuje w biurze podróży i co? Pogoda była idealna.
|
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
w tamtym roku pogoda na Majorce w pazdzierniku byla idealna, sama chodzilam na plae bo bylo cieplo jedynie co dawalo sie we znaki to chlodny wiaterek ale sloneczko - idelane<3
|
|
#560 |
|
Wtajemniczenie
|
No dokładnie o to mi chodzi.
A prawda jest taka, że padać może i nawet w Tunezji. Nikt nie przewidzi tego czy będzie padać czy też nie
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za informację, jeszcze nie wiem w jakim hotelu się zatrzymamy, ale już się nie mogę doczekać
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam.
|
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś kupiłam wczasy na Majorce w Alcudii
Lecimy 21 lipca na tydzień Już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
|
#565 |
|
Przyczajenie
|
My 12 sierpień - Santa Ponsa
Hotel Playa już odliczamy dni do wylotu
|
|
|
|
|
#566 |
|
Rozeznanie
|
:
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2012-09-19 o 00:28 |
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie czy w wynajętych autach jest navigacja?
Ja dopiero planuje wakacje w lipcu 2013. Jedziemy z dziećmi 3 i 14 więc imprezowe rejony chcemy ominąć. Przeczytałam caly wątek i nadal nie wiem gdzie udezyć. Znalazlam jeden apartament na pol-zach ale tam malo atrakcji- chyba. Porownuje ceny hoteli i prywatnych apartamentów i na prawde jest w czym wybierać jeśli chodzi o apartamenty. |
|
|
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla rodzin z dziećmi w sam raz ![]() Dużo atrakcji dla maluchów a przy tym super miasteczko i port |
|
|
|
|
|
#569 |
|
Raczkowanie
|
z tego co wynajmowałam (3) to nie było nawigacji z tym, ze ja brałam raczej te tansze, moze w tych drozszych jest lub za dodatkowa oplata moza wypozyczyc razem z autem.
|
|
#570 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czy któraś z was organizowała sobie sama wyjazd, bez biura podróży? I jaki budżet do tego jest potrzebny? Domyślam się że pewnie trochę drożej niż z biurem podróży...
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

jak jest tam pod koniec września? Hotel jeszcze nie wybrany ale prawdopodobnie Ola Tomir