|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Patik Ty też testuj
)!
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
Gratulacje! Napisz jak juz ochłoniesz.
|
|
#543 |
|
Zadomowienie
|
Kolinka brumek
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka
Gratuluję i cierpliwości życzę ! fajnie mieć ponownie bebzola !
|
|
|
|
#545 |
|
Rozeznanie
|
Julcia wszystkiego najlepszego i dla Tymusia zieciunia mojego rowniez wszystkiego najlepszego buziaki
|
|
|
|
#546 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Oliweczka gratuluję!! Ja też chcę! )Dla wszystkich dzisiejszych solenizantów sto lat! Kajool mi tez się czasem zdarzy krzyknąć na Julka. Mój turlający się smyk dziś znów spadł z łóżka (3 raz) ;/ Jakaś taka melancholia mnie dopada...
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Torba dla mnie.
Blanka Tymek Hania Julka Najlepszego dzieciaczki ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- czułąm w kościach że mi to napiszesz!! Znam Cię na wylot zołzo
|
#548 |
|
Zadomowienie
|
sweet, nie ma za co
![]() a ja nadal nie wiem czy karmić przy tych globulkach, odciągnę pokarm i wyleję, bo na necie różnie piszą ![]() a mam je aplikować aż 2 tygodnie
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwila pozbierałam zabawki a one znów rozwaliły...aaa
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gratulacje! Maskara, jestem w szoku ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-03-22 o 16:57 |
|
|
|
|
#551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma leku na którym jest napisane MOŻNA stosowac w czasie karmienia ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ta kaszka ma gluten prawda? Jak to manna, ale nie jestem pewna
http://www.krupiczka.pl/ ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Czy jak mija u nas 2 miesiące ekspozycji na gluten to teraz mogę już podać pełną porcję na kaszy manny? Około 150ml? |
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#554 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
z ekspozycja jest tak: UU- 2 miesiace ekspozycji i mozna MM - 2 miesiace 1 łyżka stołowa 2 miesiące 2 łyżki stołowe i dopiero można Igor np. dopiero bedzie mogl oficjalnie 8 czerwca zjesc palnowartosciowy glutenowy posilek wg. schematu ![]() no nic ja uciekam bo Igus sie budzi trza deser montowac
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-03-22 o 17:07 |
|||
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, za parę dni spróbuję Radkowi podać pełny posiłek glutenowy. Podawała już któraś? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jak przyjmowałam antybiotyk na zapalenie pęcherza moczowego to zadzwoniłam po poradę do pediatry Szymuli i powiedziała mi, że mogę karmić piersią, ale żeby małemu podać osłonowo Lakcid. Cytat:
|
|
#557 |
|
Rozeznanie
|
Oliweczko 1985
Gratulacje az lza w oku sie zakrecila. Buziaki dla dzisiejszych solenizantow .My po druggie spacerze , pogoda prawdziwie wiosenna. Sophie spi juz 1,5 godz, a ja gamiest sie polozyc I odpoczac to szukam sobie roboty. |
|
|
|
#558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Stosując lek Gyno Pevaryl 50 u kobiet karmiących piersią, należy zachować ostrożność." no i dokładnie nie wiem co to znaczy zachować ostrożność
|
|
#559 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super ![]() Patik - a pewna jesteś że to faktycznie żarcik? ![]() Cytat:
Cytat:
ale Wy się kochacie ![]() a Ty ją masz razy 2 ![]() Cytat:
to samo piszą odnośnie zażywania w ciąży - wyłącznie pod kontrolą lekarza.Cytat:
tylko nazwę ma ładną dziecięcą i opakowanie kolorowe i pewnie cenę wyższą niż Kupiec 2.50 za opakowanie 500g ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
to samo mi mówi jak w nocy Jula kiepsko spi a ja nieprzytomna z rana... taaaaaa a wszystko w domu samo sie zrobi
|
|
|
#560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje a wiecie co poczulam jak to przeczytalam? zazdrosc, wiem ze mnie
|
|
|
|
|
#561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla tych, których nie ma w K.
Mój spacerówkowicz
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo nie wiadomo dokąd sięgały kanały gryzoni i dokąd doszedl środek.. trudno, nie podam
|
|
#564 |
|
Rozeznanie
|
Blanka, Hania, Julka, Tymek
![]() Oliweczko ogromne gratulacje!! Zazdroszczę tak mega pozytywnie! Znowu będzie podglądanie maluszka, pierwsze ruchy, falujący brzuszek..... To wszystko tłumaczy, co ostatnio miało miejsce na forum Hormony buzują Gratulacje Agadus biedna Nati, te zastrzyki naprawdę bolą, biedactwo, utul mocno niunie ode mnie! I współczuję takiej @. Madziulka tak się śmieję, że Ala robi przeprosty jak baletnica. Kojarzę, jak w Tańcu z gwiazdami pawlovic czy jak jej tam zawsze to podkreślała, jak tańczyli rumbę czy inne tańce latino. Jak wpiszesz w google przeprosty kolan balet to będą jakieś zdjęcia W każdym razie, Ala robi już mały postęp, bo czasami postawi jedną (ale cały czas tę samą) stópkę na podłodze, stoi wtedy jak miss na wybiegu jedna stópka płasko na podłodze a druga nóżka lekko ugięta wystawiona do przodu na paluszkach My dzisiaj spędziłyśmy miło dzień. Pojechałyśmy do Torunia, zatrzymałyśmy się u teściowej, kawka, pogadanka, zakupy, później Ala zasnęła więc dalej spacerowałyśmy, zaliczyłyśmy też plac zabaw, obiadek i do domku. Owy wózek nawet się dzisiaj spisywał. Może to zasługa tego, że posmarowałam kółka no i teraz pytanie za 100punktów...... Czy wszystkie tego typu spacerówki trzeba składać z rozłożonym na płasko siedziskiem? Ostatnio próbowałam złożyć z siedziskiem ustawionym na siedząco i było ciężko, taki na wpół złożony wpakowałam do bagażnika, a dzisiaj jak siedzisko było na płąsko, złożył się elegancko. Jeny jak przysłowiowa blondynka się poczułam, że wcześniej na to nie wpadłam w każdym razie mam nadzieję, że jednak fura będzie dla nas łaskawa i nie zrobi nam psikusa jak innym właścicielom tego wózka! Zdjęcie z dzisiejszych bujaczek Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-03-22 o 19:05 |
|
|
|
#565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
I fajnie, że jednak do wózka się przekonujesz
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-03-22 o 21:16 |
||
|
|
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie przeczytałam:
OLIWECZKA GRATULACJE, aż mi serce zaczęło mocniej bić jak bym to ja się dowiedziała o ciąży!!! Swoją drogą to ja mam dzisiaj 11 dzień spóźnienia. Ale ja na razie nie myślę, że to może być ciąża, bo u mnie to jest norma, że okres dostaje po 6tyg, czyli powinnam dostać w tą niedzielę. Przez moją niedoczynność tak mam. ale i tak zawsze korci mnie, żeby szybciej testować. A i opowiem Wam od razu co tam u mnie: Jeżeli chodzi o kręgosłup to ortopeda powiedział, że nie jest tak źle, kręgosłup jest przeciążony po porodzie i mięśnie słabe. Dostałam tabletki na stan zapalny i po nich mi jest o wiele lepiej. oprócz tego rehabilitacje i polecał basen. Tarczyca - tu też mnie uspokoił endo, bo powiedzia, że lepiej jak mam TSH poniżej normy niż 7 jak ostatnio. Pytał się kiedy chce starać się o następnego dzidziusia, bo od tego zależy jak mi ustawi tabletki. Także myślę, że będzie ok. A te wysokie przeciwciała to świadczą o tym że jest to hashimoto i już to końca życia będą na takim wysokim poziomie. W pracy w końcu dzisiaj byłam, ale żadnych szczegółów nie ustaliłam. Dyrektor by chciał, żeby teściowa na wypowiedzeniu wykorzystała cały urlop, czyli od połowy maja, i wtedy właśnie bym miała wrócić. Ale ja wiem, że teściowa nie chce iść na urlop i do końca czerwca pracować, więc wszystko i tak w toku.
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie doczytałam! Gratuluję! ( aż mi łzy się pojawiły ) ![]() Beatko nie ma sprawy, wiem jak to jest, sama zabiegana jestem i rozumiem to doskonale! Także nie przepraszaj, bo nie masz za co!A w niedzielę nawet nie wiesz z jaką chęcią bym Cię odwiedziła, ale mam zawalony weekend zajęciami
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#568 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Komu jak nie Wam mogę się pożalić??? Po 3 tygodniach w pracy mam już dość , jak dobrze że jutro piątek Choć i tak dość długo było dobrze... Oliweczka w ciąży? Czy dobrze mi mignęło???? Gartulacje!!!Trzymajcie się Dziewczyny! |
|
|
|
#569 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka, gratuluję!!!! Ale super!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kolina...kreta? ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:AgaG, dla Antosia!Cytat:
czyli nie ma badań na kobietach karmiących, ani takich które udowadniają że szkodzi ani takich które to wykluczają...
|
|
|
#570 |
|
Rozeznanie
|
oliweczko gratulacje!!!!!!!!!!
wkurza mnie tz,okropnie sie zachowuje jka jakis kawaler bez dziecka szkoda gadac............ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

)!

)

No nic, za parę dni spróbuję Radkowi podać pełny posiłek glutenowy. 

ale Wy się kochacie
ze mnie

klask i: