|
|
#541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Dot.: Anglia :)
help!!!!dziewczyny polecialam ostatnio do Sainsburys po te pierogi, latalam po calym sklepie jak "kot z pecherzem" i ...nie znalazlam
![]() mozecie mi powiedziec gdzie one sie dokladnie znajduja?thanks
|
#542 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Dot.: Anglia :)
Cytat:
pierogi firmy elbro kosztuja 1.59Ł, sa dostepne w roznych smakach, znajduja sie w wieelkiej lodowce obok paluszkow rybnych (ale to akurat moze zalezec od sklepu). mam nadzieje ze pomoglam
|
|
|
|
|
#543 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Anglia :)
Ja kupilam pierogi w sainsbyrym na colliers wood.
|
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: Anglia :)
Cytat:
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Anglia :)
Czesc
jestem tutaj nowa. W Angli od roku i mam dosc... Ciagle praca praca i praca moj TZ rowniesz i tylko nam sie stosunki popsuly cos ostatnio coraz mniej rozrywki bo trzeba zrobic to oplacic to i tak w kolko .... Chcialabym wrocic do Polski ale jakos na sama mysl co sie tam dzieje ochota odchodzi...Pirogi mniam mniam ![]() Bede musiala szybciutko nadrobic caly watek ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj serdecznie
Czasami jest trudno, ale są na to sposoby moim zdaniem. Lepsza praca za lepsze pieniądze i nie za dużo godzin w tygodniu. Bo prócz pracy człowiek musia jakoś zyc.
|
|
#547 |
|
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny, polece na wekendzie szukac pierogi!!!alez mam bojowe zadanie
![]() mam nadzieje ze znajde bo sie napalilam na nie przestrasznie
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#549 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny.
Tak sobie czytam o tych pierogach az wyskoczyłam do sklepu i właśnie sobie jem pyszne ruskie. Jestem w tej lepszej sytuacji bo mam niedaleko polski sklep i troszke dalej nastepny... wiec do wyboru do koloru ![]() Zycze smacznego i pozdrawiam z Brighton
|
#550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie pracuje duzo 30 godz/tyg ale i tak mam dosc bo potem do domu i nastepna robota samo sie nie posprzata ani nic a ja to chyba maniaczka porzadku jestem To tak jakby 2 etaty...
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak...coś o "etacie" domowym wiem ![]() ale 30h/ tyg. to faktycznie niewiele jak na brytyjsie warunki.. powodzenia
|
|
|
#552 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() najgorsze ze jak wracalam wczesniej z pracy to nic mi sie nie chcialo, nudy wiec tylko lezelismy z TZtem, jedlismy, ogladalismy filmy i tylismy ![]() urozmaicilismy sobie teraz wieczory silownia, chociaz mam poczucie ze robie cos pozytecznego. Ale ogolnie wszystko kreci sie wkolo pracy.
|
|
#554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja też robię 2 etaty Siedze w Hythe od prawie 3 tyg. i dopiero będę od poniedziałku pracować. Praca super lekka bo sprzątanie w ekskluzywnym hoteliku w Beaulieu. Zcieranie kurzu, przystrajanie sal na bankiety... Narobic się tam nie narobie i ubrudzić też nie, nawet mam strój obowiązkowy do pracy - biała bluzka i spodnie na kant Mam niestety mało godzin, bo tylko 25 i pracuje za najniższą kasę.W domu sprzątam bo mieszkamy z TŻ u pewnego Anglika,razem z tym Anglikiem i z kolegą TŻ. 3 facetów i ja, a zresztą jest na tyle fajnie,że jak ogarnę w miarę dom i dbam o to nie płace za mieszkani Chcaiałbym coś jeszcze znajeżć na popołudnia bo pracę kończę o 12, a co to jest 25 h
|
|
|
|
|
#555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystko swieta prawda
|
|
|
|
|
#556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To gratuluje super pracy Ja tez na moja nie narzekam chociaz czasem mam dosc tych ludzi (pracuje w malej restauracji):-/ Ja mam 30 godz i nie szukam nic dodatkowego bo pracuje od 11 wiec wieczorami odpada a rano przynajmniej sie wyspie pozatym na samym poczatku jak tu przyjechalam pracowalam od 6 do 14 w jednej i do tego 3 razy na tydzien sprzatalam domy popoludniami no i jeszcze musialam ogarnac u mnie wiec bylam tak padnieta ze na nic juz nie mialam ochoty no i kazdy wekeend pracowalam wolne tylko w tyg![]()
|
|
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tŻ został zaproszony na interview do pracy jako kierowca autobusu do newcastle. Czy słyszałyście moze coś o pośrednikach z tej strony www.drivinggb.co.uk ??
to ma byc praca dla firmy Go-North East Nie ma tam konkretnie podanych danych tej firmy, ani czy wogole to jest jakas firma wiec bylabym wdzieczna za kazda pomoc
|
|
#558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety ja ci pomoc nie moge
|
|
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczeta,
ja tak z innej beczki...moj szef ma urodziny w poniedzialek, kupilam juz kartke no ale musze ja jeszcze wypisac... moglbyscie mi podac jakies zyczenia po ang? jakies takie wesole, nieoficjalne bede bardzo wdzieczna bo w tym kierunku moj ang to kuleje troche;/ |
|
|
|
#560 |
|
Raczkowanie
|
Niestety nic nie wiem na temat tego posrednika, wiem tylko ze firma Go-North East, caly czas potrzebuje kierowcow. Pracuje w niej brat mojej znajomej, ma bardzo duzo pracy, jezdzi po 12 godzin dziennie i wyciaga ok. 400 funtow tygodniowo
|
#561 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
heh moj tez kulawy a pisac to wogole nie umiem
|
|
|
|
|
#562 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Było już polskie jedzonko,wierszyki dla szefa..Mam pytanie czy rzeczy typu gaz pieprzowy są legalne w Anglii Gdzieś wyczytałam że nie ale chciałabym się upewnić.
|
|
|
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
No i również ja dołaczam do tego wątku. Ok 2 tygodnie temu przyleciałam do Angli. Wczesniej przez rok był tu mój narzeczony. Teraz kiedy skończyłam studia dojechałam do niego.. i zamierzamy tu zostac ok 4-5 lat.
Narazie jestem na etapie poszukiwania pracy...
|
#564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczeta czy ktoas sie orientuje ile kosztuje wyslanie paczki do polski? takiej mniej wiecej2-3 kg.
btw, 11 wrzesnia wracam do Polski
|
|
|
|
#566 |
|
Wtajemniczenie
|
royalmail.com
|
|
|
|
#567 |
|
Magda
|
czesc dziewczyny, dolaczam sie do Waszego watku
![]() Mieszkam w miejscowosci Chester-le-Street (kolo Newcastle). Jestem tutaj od kilku tygodni, ale odwiedzalam ten kraj wielokrotnie w ciagu roku, jakoze moj TZ tutaj mieszka. Pozdrawiam serdecznie! |
|
|
|
#568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pracuje od 6 do 12,,, potem zostaje na 3 godzinki w tym samym hotelu na tzw coffee shopie... serwowanie kawki i deserkow... takze dziennie mam 9 h, pracuje od poniedzilku do piatku, weekendy wolne... stawka troszke ![]() wyzsza niz podstawowa ![]() ![]() a co najwazniejsze ze wynajelismy sobie domek z moim TZ zaledwie 4 minutki piechotka od mojej pracki...jest to moja pierwsza praca od kiedy tu jestem, tzn 1,5 roku mialam duzo szczescia bo dostalam ja zaledwie po tygodniu od przyjazdu do anglii. Taki byl jeszcze okres ze latwiej bylo o prace...a teraz.... szok, ile to polakow na dworcach i przed agencjami koczuje... ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiscie to tez kwestia jezyka bo wiadomo ze jak sie nie zna ang to jest b. ciezko ale wczesniej nawet bez ang to byl moment i praca byla. Ja sie zaszylam w jednej pracy - jestem tu juz ponad 1,5 roku - i tez na razie nie zmieniam, dobrze mi tu, chociaz czasem nudno...
|
|
#570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

pierogi firmy elbro kosztuja 1.59Ł, sa dostepne w roznych smakach, znajduja sie w wieelkiej lodowce obok paluszkow rybnych (ale to akurat moze zalezec od sklepu). mam nadzieje ze pomoglam
wiec sie ostatnio orientowalam i znalazlam dopiero co odnowiony domek 2 sypialnie i 2 pokoje na dole za 420funtow, nieumeblowany bo mamy swoje rzeczy i 10 min od centrum autobusem. trzeba dokladnie poszukac, poogladac i znajdzie sie napewno
jestem tutaj nowa. W Angli od roku i mam dosc... Ciagle praca praca i praca moj TZ rowniesz i tylko nam sie stosunki popsuly cos ostatnio coraz mniej rozrywki bo trzeba zrobic to oplacic to i tak w kolko .... Chcialabym wrocic do Polski ale jakos na sama mysl co sie tam dzieje ochota odchodzi...