Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r. - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-20, 20:28   #541
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
EVI naczytałam sie o tej wodzie utlenionej i przy okazji natrafilam na informacje, ze właśnie oliwa z oliwek jest dobra na rozmiekczenie woskowiny. Stosuje sie ja przez kilka dni, a potem należy udać sie do laryngologa na "wyciąganie" . Pewnie dlatego dostałaś ta oliwę w psikaczu

NATASZKA . Masz jakieś fotki ???
( ja dzisiaj tez beczalam, ale z innego powodu, a pan dostawca miał ubaw jak mnie zobaczył zaryczana, zasmarkana i rozmazana ( oglądałam program )
co z program?

mam zdjęcia ale wszystkie wśród dzieci, nie chce wklejać.
a zamazywać twarzy mi się nie chce, mam też filmik

Edytowane przez nataszka25
Czas edycji: 2013-12-20 o 20:29
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:57   #542
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
O ja śledzie , dzieki . Może jutro do sklepu podjade.

Ale lipa. Nie bedzie nikogo w budynku? Jakas wozna, konserwator, dyro? Ktoś kto ma klucze do budynku, albo sie nim zajmuje. Ktoś może bedzie wpadał , może kartkę zostaw . To w twojej mieścinie czy obok( niepamiętam). Znasz osobę osobiście / dobrze? Może jak ktoś blisko mieszka to podejdzie i weźmie ,a ty odbierzesz?

Można sobie tak drewno z lasu brać ??

Dobrze ze ten stuknięty wychowawca młodego, w miarę potrafił sie zachować, przynajmniej żalu nie bedą mieć.

Ja chciałam zrobic taka zwykła sałatkę z ziemniakami troche śledzi i nie pamietam co jeszcze ,chyba jajko i cebula , groszek ?, muszę kuzynki dopytac.
Dzisiaj zrobiłam wszystkie 3 przepisy i powiem ,rewelacja ,polecam naprawdę bardzo dobre ,powkładałam w słoiki i schowałam w kotłowni w szafce bo by mi wyżarli do świąt

nie będę nikomu dupy zawracać z tym motorkiem ,nikogo nie będzie woźny tu nie mieszka tylko przyjeżdża ,mały może jakos to przeboleje

nie można tak sobie drewna z lasu brać ,działkę będziemy robić ,naczyścimy a później przyjedzie leśniczy i powie ile za to ,fajnie będzie bierzemy herbatę w termos,kiełbaski na ognisko ,frajda dla chłopaków ,ja się z piła powyżywam ,kalorii natracę przy okazji

Młody wrócił bardzo zadowolony z tej wigilii szkolnej i widać że cieszyli się że jednak przyszedł do nich tu niby udawali że mają gdzieś ale było im przykro na pewno ,bo tak jak Evi pisze to trochę jego dzieci

Ja śledziową robię :śedzie ,ziemniaki,jajko,ogórek kiszony,groszek ,marchewka(dla koloru) i majonez ,cebula niekoniecznie ,zależy ile ma stać jak na już to daję ale jak może postać z 2 dni to lepiej nie bo może sfermentować
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Libra, patyczkiem to raczej się powinno z wierzchu-ja kiedyś wepchnęłam za mocno i potem głucha byłam i laryngolog mi szczypcami wyjęła kawałek waty

Co do tych warsztatów świątecznych, to były one u lenki w przedszkolu.

W szkole natomiast były jasełka i mnie zawsze wzruszają. Tak ładnie dzieci zawsze występują, z takim zaangażowaniem. No i to też trochę "moje" dzieci

, myślałaś, że ma zwidy po dipherganie?

moja kiedyś jak brała (kilka dni) to senna troszkę była (że aż w przedszkolu spała)

motorka zostawienia nie zazdraszczam....ja bym dziś telefon w łazience w szkole zostawiła....

fajnie, że wigilia jednak się w miarę udała .

Ja choć wychowawstwa nie mam, to się objadłam tyż-wszyscy częstowali czym chata bogata
Evi to nei ja pisałam o patyczku do czyszczenia ,nie czyszczę patyczkami ,tylko tyle co się umyje palcem i starczy ,bo się boję żeby właśnie nie wepchać tam dalej

Ja może tak jestem anty nastawiona ,przez moje nastawienie anty do świąt ,ogólnie jak oglądałam kiedyś na zebraniu dzieci wystawiały to nie powiem fajnie to zrobiły i ciekawe było

myślałam że ma zwidy bo czytałam że dzieci po diferganie się zrywają w nocy ,u nas na szczęście tego nie było

za telefon zostawiony to można woźnego fatygować ,teraz bez telefonu jak bez ręki

fajne takie różnorodne żarcie za darmochę
Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Melduję się dziś i ja
zanim mnie Libra wywoła chociaż to bardzo miłe że ktoś cię szuka czy jak to się zwie.

My po występie choinkowym,
mała wypadła pięknie
bo zawsze jesteś ,a jak nie piszesz to pusto jakos

dla małej
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:13   #543
monka23
Zakorzenienie

NATASZKA na tlc porodówka . Kumam o co chodzi z fotkami, no szkoda jakos przebeje

LIBRA no to prawie taka sama sałatka, bo dopytalam juz, tylko bez marfefki , zasmakowała mi w tamtym roku i chcialm troche zrobic.
Szkoda, myslalm ze jakos da sie ten motorek odzyskać. Za pare dni dostanie nowa zabawkę to może zapomni na chwile.
Tez chce taka kielbache z ogniska .

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Moj młody nienajedzony. Na kolacje zjadł
- 2 białka
- 1 grejpfrut , wspólnie z małym
- 3 kiwi
- 1 banan
- 1 jabłko.

Zeszłym na dół i opierniczylam go ze tyle zjadł

Na obiad był rosół . Po obiedzie zjadł , ale nie odrazu , po jakimś czasie: lody i jedna mała paczkę chrupek.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-12-20 o 21:15
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:23   #544
mrowak
Zakorzenienie

Asia z Wercią w szpitalu
Mała miała robiony rtg klatki i badania krwi. Prześwietlenie wykazało lekkie zmiany na płucach. Werka dostaje antybiotyk dożylnie. Święta chyba spędzą w szpitalu. Poza oczywistym współczuciem dla Małej, to Aśki mi strasznie szkoda-ona tak wszystko bardzo przeżywa, a teraz jeszcze ciągnie się to tak długo już i akurat podczas Świąt ich przyłapało.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:29   #545
libra777
Zakorzenienie

O to po takim żarciu świstucha murowana

Ogladam chrabia Monte Christo na 1
Stary 2013-12-20, 21:31   #546
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Asia z Wercią w szpitalu
Mała miała robiony rtg klatki i badania krwi. Prześwietlenie wykazało lekkie zmiany na płucach. Werka dostaje antybiotyk dożylnie. Święta chyba spędzą w szpitalu. Poza oczywistym współczuciem dla Małej, to Aśki mi strasznie szkoda-ona tak wszystko bardzo przeżywa, a teraz jeszcze ciągnie się to tak długo już i akurat podczas Świąt ich przyłapało.
Kurcze ale dobrze, muszą jej pomóc- to za długo trwało...
Stary 2013-12-20, 21:32   #547
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Asia z Wercią w szpitalu
wiesz co aż mi ulżyło że są w szpitalu bo bardzo się martwiłam o Wercię ,no trudno że to swięta,ale jeszcze przecież nic nie jest przesądzone ,może stan się poprawi na tyle że wyjdą
Jednak samo osłuchanie nie gwarantuje że dziecko zdrowe
Stary 2013-12-20, 21:34   #548
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Dzisiaj zrobiłam wszystkie 3 przepisy i powiem ,rewelacja ,polecam naprawdę bardzo dobre ,powkładałam w słoiki i schowałam w kotłowni w szafce bo by mi wyżarli do świąt

nie będę nikomu dupy zawracać z tym motorkiem ,nikogo nie będzie woźny tu nie mieszka tylko przyjeżdża ,mały może jakos to przeboleje

nie można tak sobie drewna z lasu brać ,działkę będziemy robić ,naczyścimy a później przyjedzie leśniczy i powie ile za to ,fajnie będzie bierzemy herbatę w termos,kiełbaski na ognisko ,frajda dla chłopaków ,ja się z piła powyżywam ,kalorii natracę przy okazji

Młody wrócił bardzo zadowolony z tej wigilii szkolnej i widać że cieszyli się że jednak przyszedł do nich tu niby udawali że mają gdzieś ale było im przykro na pewno ,bo tak jak Evi pisze to trochę jego dzieci

Ja śledziową robię :śedzie ,ziemniaki,jajko,ogórek kiszony,groszek ,marchewka(dla koloru) i majonez ,cebula niekoniecznie ,zależy ile ma stać jak na już to daję ale jak może postać z 2 dni to lepiej nie bo może sfermentować

Evi to nei ja pisałam o patyczku do czyszczenia ,nie czyszczę patyczkami ,tylko tyle co się umyje palcem i starczy ,bo się boję żeby właśnie nie wepchać tam dalej

Ja może tak jestem anty nastawiona ,przez moje nastawienie anty do świąt ,ogólnie jak oglądałam kiedyś na zebraniu dzieci wystawiały to nie powiem fajnie to zrobiły i ciekawe było

myślałam że ma zwidy bo czytałam że dzieci po diferganie się zrywają w nocy ,u nas na szczęście tego nie było

za telefon zostawiony to można woźnego fatygować ,teraz bez telefonu jak bez ręki

fajne takie różnorodne żarcie za darmochę

bo zawsze jesteś ,a jak nie piszesz to pusto jakos

dla małej
kochana, strasznie miło się to słyszy - czyta
Stary 2013-12-20, 21:34   #549
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ANIA te pieniądze idą odrazu na moje konto ? Ona musi tam sie zarejestrować wpisać swoją kartę , z jej konta pobiorą i na moje wyślą tyle ile wpisze ? Jak wpisze np 500 f to 500 f dostanę a ona dodatkowo zapłaci te 4 f ? Dobrze to rozumiem ?
Szczerze strasznie dawno to robiłam , ale ja im przelewałam na konto a oni przelewali dalej .

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Powinniście były poprosić o badania na cito. Mi zawsze od ręki robią. Czekam 5-10 minut i już są.

Monka - ale to te inne środki są bardziej inwazyjnej a nie woda utleniona. Ona jest łagodna. Pijesz czarnuszkę a wody się boisz. Spróbuj a sama zobaczysz. Ja wszystkich znajomych namowilam i są zadowoleni.
ja tam spróbuję .

Cytat:
Asia z Wercią w szpitalu
Oby do wtorku wyszli

Pokój Olki ogarnięty , teraz trzeba się za jakieś porządki zabrac. Tz jutro do pracy idzie , bo wigilię odrabiają .
Stary 2013-12-20, 21:37   #550
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co aż mi ulżyło że są w szpitalu bo bardzo się martwiłam o Wercię ,no trudno że to swięta,ale jeszcze przecież nic nie jest przesądzone ,może stan się poprawi na tyle że wyjdą
Jednak samo osłuchanie nie gwarantuje że dziecko zdrowe
przerażające to - tyle lekarzy i nic lepiej nie było.
Ale ja też już tak się o małą bałam, w szpitalu jest pod opieką, musi być dobrze.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
NATASZKA na tlc porodówka . Kumam o co chodzi z fotkami, no szkoda jakos przebeje

LIBRA no to prawie taka sama sałatka, bo dopytalam juz, tylko bez marfefki , zasmakowała mi w tamtym roku i chcialm troche zrobic.
Szkoda, myslalm ze jakos da sie ten motorek odzyskać. Za pare dni dostanie nowa zabawkę to może zapomni na chwile.
Tez chce taka kielbache z ogniska .

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Moj młody nienajedzony. Na kolacje zjadł
- 2 białka
- 1 grejpfrut , wspólnie z małym
- 3 kiwi
- 1 banan
- 1 jabłko.

Zeszłym na dół i opierniczylam go ze tyle zjadł

Na obiad był rosół . Po obiedzie zjadł , ale nie odrazu , po jakimś czasie: lody i jedna mała paczkę chrupek.
a czemu piszesz do mnie o porodówce?
Stary 2013-12-20, 21:38   #551
aneczkkaa
Zakorzenienie

Asiu W sumie dobrze że jesteście w szpitalu teraz będzie można normalnie wyleczyć Weronkę, a o konowałach szkoda gadać Szybkiego powrotu do zdrowia
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:51   #552
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
przerażające to - tyle lekarzy i nic lepiej nie było.
Ale ja też już tak się o małą bałam, w szpitalu jest pod opieką, musi być dobrze.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

a czemu piszesz do mnie o porodówce?
Pytałas jaki program oglądałam , wiec odpisalam

ASIULEK duzo siły , mała bedzie pod dobra opieka . Szybkiego powrotu do zdrowia .
Stary 2013-12-20, 21:55   #553
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Pytałas jaki program oglądałam , wiec odpisalam

ASIULEK duzo siły , mała bedzie pod dobra opieka . Szybkiego powrotu do zdrowia .
no faktycznie

ale jestem zakrecona jak dzik w pyrach, wybacz
Stary 2013-12-20, 21:59   #554
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
no faktycznie

dobre nie słyszałam tego
Stary 2013-12-20, 22:06   #555
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
no faktycznie

z grzeczności nie zaprzecze

MEGI oglądałam ten program "nasz autyzm " o którym ostatnio wspominałas i te dzieci maja wprowadzona dietę . To jak to w końcu jest ? Czytalas coś więcej o tym ? Ma wpływ , nie ma ? Bez glutenu, bez mleka, słodyczy to wiadomo .
Ciężki życie .
Stary 2013-12-20, 22:13   #556
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
dobre nie słyszałam tego
ja często tak mówię, pisałam chyba pierwszy raz.
własnie oglądam film z tego przedstawienia, dumna jestem z tej maludy z takiego mega wstydziocha tak dała radę.
Ale pamiątka.
Dziś dostała już wierszyk na DZIEN BABCI I DZIADKA
Stary 2013-12-20, 22:14   #557
libra777
Zakorzenienie

Czytałam że dieta 5 przemian ma wpływ na autyzm,ADHA i wiele innych
Stary 2013-12-20, 22:14   #558
mrowak
Zakorzenienie

ja też myślę, że to dobrze, że trafili do szpitala TERAZ-jeszcze przed szaleństwem pustawych korytarzy. Jeste jeszcze cały weekend i normalny dzień pracy-poniedziałek. Nawet jeśli nie wyjdą na święta do domu to do wtorku powinna być już poprawa, a sam fakt, ze Werka lepiej się poczuje sprawi, że Asia i jej TZ odetchną. Chrzanić karpia i barszcz-zdrowie małej najważniejsze, a prezenty otworzy jak już zdrowa pojedzie do domku.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 22:30   #559
nataszka25
Zakorzenienie

ale za mną karp chodzi tak w przenośni oczywiście
w zamrażalniku siedzi... może wyciągne jutro i usmażę?
Stary 2013-12-20, 22:34   #560
libra777
Zakorzenienie

Nataszka za mną też karp chodzi,uwielbiam karpia
Stary 2013-12-20, 22:38   #561
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam że dieta 5 przemian ma wpływ na autyzm,ADHA i wiele innych
Mi to juz nic nie pomoże
A tak serio to mnie zaciekawas, w książce to wyczytałas ta która kupiłaś czy na necie ( jak tak to rzuć linkiem ) . Coś konkretnego pisze czy takie ogolniki? Bo wiadomo ze ogólnie dieta na wpływ na zdrowie fizyczne i psychoczne.
(Aaaa to dieta 5 przemian, a co mi sie ubzduralo ze dieta 5 przypraw i myśle jak dzieciom gotować wg tych przypraw )

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
ale za mną karp chodzi tak w przenośni oczywiście
w zamrażalniku siedzi... może wyciągne jutro i usmażę?
Zrób sobie sosik do ryby: oliwa z oliwek ( jak nie ma to dobry olej) , natka pietruszki, sok z cytryny plus czosnek . My tak zawsze jemy, nawet moj mały , nadaje smak rybie.
Tylko karp ma duzo ości i troche babrania jest.

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
A za mną śledź ( także w przenośni )

Ale wieje, znowu
Stary 2013-12-20, 22:46   #562
libra777
Zakorzenienie

Monka w książce Anny Ciesielskiej "filozofia smaku" nie był temat rozwinięty ,ale autorka twierdzi że dieta ma wpływ na alergie,AZS,astmę,ADHD,au tyzm,chroniczne katary,kaszle,bóle jelitowe,niestrawności,za palenie płuc,agresja,cukrzyca,pro blemy z prokreacją i dużo innych. Dieta PP przez swoja różnorodność i zgodność z natura ma wpływ na prace mózgu.
Stary 2013-12-20, 22:47   #563
megi-megi
Zakorzenienie

MONKA- żadne naukowe badania nie potwierdziły wpływu diety na zaburzenia ze spektrum. A część psychiatrów np. bez diety nie chce prowadzić dzieci z ASD. Jednak statystycznie u ASD częściej zdarzają się nietolerancje pokarmowe - do wychwycenia przez badania.
Cukier wiąże się z grzybem w organizmie i teorią, że grzyb wytwarza toksyny atakujące układ neurologiczny - można sprawdzać obecność grzyba przez badania.
Współcześnie na naukowych kongresach nie mówi się o dietach eliminacyjnych - dzieci powinny mieć zdrową dietę. Proste cukry ograniczone, jak u wszystkich dzieci.

Cały czas myślę o Asi i Werci. Oby im w końcu pomogli.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 22:49   #564
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Mi to juz nic nie pomoże
A tak serio to mnie zaciekawas, w książce to wyczytałas ta która kupiłaś czy na necie ( jak tak to rzuć linkiem ) . Coś konkretnego pisze czy takie ogolniki? Bo wiadomo ze ogólnie dieta na wpływ na zdrowie fizyczne i psychoczne.
(Aaaa to dieta 5 przemian, a co mi sie ubzduralo ze dieta 5 przypraw i myśle jak dzieciom gotować wg tych przypraw )

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Zrób sobie sosik do ryby: oliwa z oliwek ( jak nie ma to dobry olej) , natka pietruszki, sok z cytryny plus czosnek . My tak zawsze jemy, nawet moj mały , nadaje smak rybie.
Tylko karp ma duzo ości i troche babrania jest.

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

A za mną śledź ( także w przenośni )

Ale wieje, znowu
co u Was tak wieje? to nasze do was poszło?

wiem, że jest babrania ale ja to lubię.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
to jest nas dwie...
a jakiego karpia robisz? opiekasz w mące tylko?

znajoma robi w occie, dobre to? robi któraś?
Stary 2013-12-20, 22:53   #565
libra777
Zakorzenienie

U nas dzisiaj lało nie wieje
ale dobre piwo mam ,nazywa się Świąteczne piwo sezonowe ,browar okocim produkuje http://www.piwasezonowe.pl/swiateczne
szkoda że tylko jedno wzięłam

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Nataszka smażę w mące takiego lubię najbardziej
Megi tu akurat nie chodzi o dietę eliminacyjną ,jednak cukier wytwarzany chemicznie czyli tak lubiana przez nas "biała smierć" nie jest nam do niczego potrzebny w organiźmie a szczególnie u dzieci.
Stary 2013-12-20, 22:55   #566
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
oznajmiam, że wczorajsze jasełka wyszły super dzieci były cudowne, śmiechu było co nie miara a Zuzia pięknie powiedziala swoją rolę teściowa była zachwycona jej występem

zdjęcie mojego aniołka dla fejsbukowych dziewczyn
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Fajny aniołek
Cytat:
Lind jak tam po antybiotyku?
Tz z nim wrócił dość późno od dr to antybiotyk pierwszą dawkę dostał dopiero jak ja wróciłam z pracy żeby potem nie trzeba było w środku nocy mu podawać. Dał mu wcześniej jeszcze syrop przeciwgorączkowy i mały zasnął. Jak wróciłam obudził się, wypił antybiotyk i poszedł spać. Jęczał płakał budził się. Jakieś pół godz temu obudził się na dobre w dość dobrym stanie i chyba posiedzi trochę jeszcze...

Dostał augmentin. Dr mówiła o prześwietleniu płuc ale że to pt po południu to i tak wyniki dopiero w pon by były. Jak się nie poprawi to za 2 dni mamy przyjść znów. U nas nie tak źle jak u Werci, Michał nie kaszlał do dziś, dziś tylko trochę. Kataru wielkiego nie ma, tyle że mu coś tam gwiżdże w nosie. Za to boli go gardło coraz mocniej no i ta gorączka - znów go trzymała.

Cytat:
Asia z Wercią w szpitalu
Zanim doczytałam tutaj dostałam takiego samego sms-a od Asi. Mam do nich dość blisko ale uziemiona jestem no i nie będę dokładać swoich bakterii. Mam nadzieję że do świąt je wypuszczą

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 22:59   #567
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
ale dobre piwo mam ,nazywa się Świąteczne piwo sezonowe ,browar okocim produkuje http://www.piwasezonowe.pl/swiateczne

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Megi tu akurat nie chodzi o dietę eliminacyjną ,jednak cukier wytwarzany chemicznie czyli tak lubiana przez nas "biała smierć" nie jest nam do niczego potrzebny w organiźmie a szczególnie u dzieci.
ale bym sobie wypiła...
nie widziałam takiego u nas...

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:

a mrozisz też? czy kupujesz w ostaniej chwili?
z cebulką smażysz też tak?

ja przełożyłam cebulą i posypałam solą pieprzem, i kapkę soku z cytryny i do zamrażarki.
Stary 2013-12-20, 23:02   #568
libra777
Zakorzenienie

Ja też pierwszy raz je spotkałam a widzę na ich stronie że mają tez inne sezonowe ,będę polować kupiłam w intermarche
głupio tak specjalnie po piwo do miasta cisnąć
ale mam w spiżarce jeszcze parę innych do wypróbowania
Stary 2013-12-20, 23:04   #569
monka23
Zakorzenienie

MEGI rozumiem.
Stary 2013-12-20, 23:04   #570
libra777
Zakorzenienie

Mrożę ,kupiłam juz zabitego parę dni temu ,głównie ja jem karpia reszta woli filety.Obsypuję przyprawami +sok z cytryny i odstawiam na 1-2 godz. póxniej w mąkę i tak smażę ,z cebulką nie robiłam akurat karpia ale inna rybę kiedys tak robiłam ale to było coś ala duszenie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości