|
|
#5731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
Śnieżnie,biało..wkurzając o!!! IRENKA uśmiechnij się..Daleko od bliskich,ale masz jedno serce przy sobie
|
|
|
|
#5732 |
|
Raczkowanie
|
Tiger, martwię się o Ciebie...
Miałam gości na śniadaniu do 19 ...inna sprawa, że bardzo długo trzeba było odśnieżać samochody- a wcześniej przekopywać do nich ścieżki. Z racji diety w ogóle nie jestem przejedzona, co więcej nie "musiałam" jeść ani tłustych mięs ani słodyczy- jestem zachwycona! Mam poza baterią szkła do mycia ręcznego porządek w domu,wszyscy jeszcze polegują na górze w pokojach, a ja jako ten skowronek (polarny chyba dziś) tryskam optymizmem!Witaj, Karolciu, zaraz poczytam Twój blog. Bratku, chyba coś przegapiłam, czemu nadajesz z Gdańska (czego Ci właściwie zazdroszczę )?
Edytowane przez Joanna Karolina Czas edycji: 2013-04-01 o 10:47 |
|
|
|
#5733 |
|
Zakorzenienie
|
cześć świątecznie
....Wesołych Świąt ! ... u mnie za oknem też jak by inne święta , śnieg pruszy , biało ...ja raczej nie przytyję ...żołądek już ok ale jem malutko ...i tak nie przepadam za typowo świątecznym jedzeniem ... za to przeziębiona jestem na maxa , katar mnie potwornie męczy ![]() Irenka tak to już jest ,że człowiek tęskni za tym czego nie ma dla mnie najfajniesze święta jak wyjeżdżamy i się nie widzimy z rodzinką ....wczoraj byli u nas teściowie na kawie , jakoś przeżyłam miłego dnia dziewczyny Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-04-01 o 10:55 |
|
|
|
#5734 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: 30,40 plus od A do Z cz.3
Tig, mówiłam Ci - nie można tyrać do końca, bo masz przepracowanie, nie święta
![]() Makijaż zmywany rano ![]() Badania zrobić, ale nie zaraz po świętach, po ciężkim jedzeniu, zrób ze 2-3 dni przerwy. Nie bierz ciągle Xenny, przyzwyczajasz się. Przetestuj cos innego, błonnik, itp. u mnie mocno działa Ninghong herbatka ( jest na all), wezmę do Egiptu. Teoretycznie możliwe jest zarażenie w gabinecie, choć mało prawdopodobne. Żółtaczka wszczepienna typu C to krew-krew, czyli lampa nic do tego nie ma. ma jednorazowe kapturki u mnie, ale i tak tym nie przeniesiesz zakażenia. Sprzęt jest najpierw dezynfekowany, potem sterylizowany. zarazić się możesz i w tramwaju, jak na przykład masz skaleczenie na ręce, a trzymasz się poręczy, którą dotykał zakażony tez ze skaleczona ręką. jak uzyjesz cudzej szczotki do zębów ![]() Czyli dziewczyny odchudzają się przez święta...? Ja już oszczędziłam dziś ze śniadaniem, jedliśmy sami...Obiad tez już mój...Ale próbowałam wszystkiego, dobiłam się wczoraj tiramisu. owszem, z lidla, ale bardzo dobre, szybko oddałam resztę teściom. I mój pyszny sernik, tez się nie mogłam powstrzymać...I nalewka mleczna. Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-04-01 o 11:12 |
|
|
|
#5735 |
|
Zadomowienie
|
Tig badania trzeba zrobic, bo czesto przyczyna jest błaha, a wyobrazamy sobie nie wiadomo co. Ja myslalam, ze mam wszyttkie choroby swiata, a po zrobieniu badan okazalo sie, ze to niedobor zelaza. Juz o tym kiedys pisalam, ale teraz wiem na pewno, ze to bylo to. Wybralam cala serie, kilka miesiecy, chyba 4, i czuje sie o niebo lepiej. Jedynie mam jeszcze problem z kregoslupem, ale na to to tylko cwiczenia
. Wiec idz sie zbadaj. Mysle, ze mozesz miec kamienie w woreczku zolciowym bo ja mialam bardzo podobne objawy do twoich jak mialam kamienie. Usuniete laparoskopowo kilka lat temu i po problemie. Jem wszystko i nic sie nie dzieje. Jesc lubie i swiateczne jedzenie lubie bardzo Salatka Miszki juz sie skonczyla, bardzo dobra byla, jarzynowa tez juz sie konczy.![]() Witaj Karolka ![]() U mnie pogoda nie taka zla. Nie wieje, nic nie pada Edytowane przez uklika Czas edycji: 2013-04-01 o 11:30 |
|
|
|
#5736 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
to lubię w świętach najbardziej co robię teraz: kawa, łóżko i laptop ![]() Wczorajszy dzień przeżyłam, cały dzień w gościach, jedzenia przyjęłam w sam raz. Dziś obiad u nas. W sumie wszystko przygotowane tylko piekarnik odpalić. Siebie muszę do ładu doprowadzić i będzie wsio. U mnie cisza. Córka, mąż śpią. W sumie nad ranem po córeczkę jechałam. Zorganizowała sobie wieczorne spotkanie bo jak święta to wszyscy pozjeżdżali się w rodzinne strony. Witaj Karola. Napisz coś o sobie. U mnie pogoda taka sobie. Ołowiane niebo z którego co chwila coś pada. Drobniutki, kaszkowaty śnieg. Wszystko topnieje szybko, więc jest mokro, szaro, brzydko. Joanna śniadaniowi goście do 19 Tig- pamiętaj o przysiędze uroczystej |
|
|
|
#5737 |
|
Raczkowanie
|
Jestem mamą ( od ponad 3 lat), żoną (oj, długu , długo), córką, siostrą, ciocią i wnuczką. Pochodzę z N. Sącza. Z wykształcenia....hm, ekonomistą ( zarządzanie działalnością), humanistką ( komunikacja społeczna) i do tego jeszcze nauczycielem. Interesująca się modą, kosmetykami ( jak każda z nas). Lubię chodzić kina i czytać dobrą książkę. Uwielbiam wycieczki ,dobrą zabawę i dawać innym prezenty
)Wczorajszy dzień spędziłam na wychodnym. Najpierw obiad u mamusi, później spotaknie ze znajomymi. Na szczęście moja teściowa zajęła się dziećmi, gdy my z mężem spędzaliśmy miło wieczór. Dziś nie będzie łatwiej. Znajomi przychodzą na odmianę do mnie........dobrze że przynajmniej jutro nie muszę iść do pracy )) |
|
|
|
#5738 |
|
Zakorzenienie
|
Człowiek się do pionu stawia- jak boli.W myślach idzie na badania...Nastepnie ból ustępuje i zapominamy..Życie...Tig bądż madrzejsza i po prostu -zrób te wyniki
Swoją drogą,po co kazali mi sie stawic w piątek?W wekhend badania ..Po mału zaczyna mnie ogarniać panika..Mam hm tyle lat,a strach przed zamknięciem ma wciąż wielkie oczy ................ ......................... ......................... ......................... .Uklika a te kamienie to jak wykryli?U mnie córka wciąz stęka ,że jak zje lub nie zje to i tak ją brzuch boli,ma taki wzdęty..Pomocniczo ulgix,nos pa..Pomaga na ułamek sekundy i wciąż powraca....
|
|
|
|
#5739 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha ha wyglądam czadowo, wałki na głowie i szlafrok na sobie ! Chcę uczesać się w takiego roztarganego warkocza a go tego włos jest taki jakby zmierzwiony, więc te wałki dlatego założyłam. Na co dzień włosy wygładzam, prostuję, wyciągam na szczotkę. Zobaczymy jak mi wyjdzie.
Miszka właśnie- do szpitala na weekend? Chyba żadnych badań nie robią w weekend. Mój kolega też zaczynał podbyt w szpitalu od weekendu (podejrzenie boleriozy) i pamiętam, że na telefonie siedział przez sobotę i niedzielę bo nic z nim nie robili. Matko, niech już wstaną u mnie w domu, nie mam z kim porozmawiać .... |
|
|
|
#5740 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiem ze sie teskni za czyms czego nie mamy .
No juz ladne kilka lat jak normalnych swiat nie mielismy . W sumie ja to odkad babcia umarla ( jakies 21 lat temu) a moj odkad tu przylecial takze tez mu brakuje rodziny ( w sumie jemu bardziej niz mi a mi bardziej brakuje jego rodziny niz mojej) . Nigdy na tak dlugo i daleko nie mieszkal od swoich a zawsze to inaczej jak dzieli 2000km niz jak 200 czy w tym samym kraju chocby sie jest. Tez mam czasem takie bole jak cos zjem ale glownie jak miesne rzeczy . Dlatego postanowione wracam na diete wege ( kiedys bylam prawie 10 lat ) ale teraz wyklucze tylko mieso . Jajka i ryby nie bede sobie odmawiac . Taka dieta tez dobrze wplywa na stawy jak sie ma chore czyli idealnie dla mnie. Miszka w weekend to za bardzo nic nie zrobia . Tyle ze jak mi to brat tlumaczyl ze szpital wtedy od nfz chyba ma jakos inaczej liczone . Niewiem pokrecone to jest bo w pt to jedynie krew pobiora czy cos ale zadnych zabiegow itp nie zrobia w weekend . Tez go kilka razy na weekend biora ale u niego to jakby cos sie dzialo to lepiej zeby byl w szpitalu chociaz przed poniedzialkiem to jedynie moga krew pobrac i tyle . Mokrego poniedzialku
Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2013-04-01 o 13:45 |
|
|
|
#5741 |
|
Konto usunięte
|
Ale, głupota,Miszka, na weekend do szpitala...Irenka ma rację, zapewne chodzi o kasę, jaką szpital za Ciebie dostanie z NFZ, a kosztować będziesz niewiele, tyle co jakieś paskudne jedzenie
![]() Kama, Gra o tron dziś |
|
|
|
#5742 |
|
Zakorzenienie
|
Beata2906
.....mnie po prostu na mysl o jakimkolwiek lekarzu robi się słabo... ......................... ......................... ......................... ......................... ............... mnie też ....a badania o nie co to to nie |
|
|
|
#5743 |
|
Raczkowanie
|
Miszka, Ty im w ten weekend ucieknij...chyba nawet obchodów nie ma?
|
|
|
|
#5744 |
|
Rozeznanie
|
Święta, święta i po...świętach
BN mają magię i faktycznie czuje się tęsknotę za domem, rodziną jeżeli dzieli ludzi dystans a z tymi święta to jest tak, że niby są ale to w sumie taka przedłużona niedziela. Cześć Karolajna ![]() Miszu z tym weekendowym stawieniem się w szpitalu to chyba standard, ja odkąd pamiętam zawsze stawiałam się w piątek...co doprowadzało mnie do szału ale cóż jak trzeba to trzeba, ja też przeszłam już dziesiątki badań i zabiegów, o których istnieniu nie miałam pojęcia wcześniej. Irenka dieta trawiasta jak ja to mówię jest rewelacyjna, abstrahując już od kwestii waga - sylwetka ale na zdrowie ma to równie rewelacyjny wpływ, ja po kilku miesiącach stosowania mogłam pozwolić sobie na odstawienie sterydów takie były dobre efekty
|
|
|
|
#5745 | |||
|
Zadomowienie
|
Joanno , nie ma się co martwić o mnie ....
Zrobię badania i się uspokoję ....Cytat:
się ...dosłownie ... i świąt nie mam , tylko stres .... I nakrywanie do stołu , krojenie , szykowanie i potem sprzątanie i zmywanie ....Aaaaaaaaaaaaaaaaa , czyli lampy też mają jednorazowe nakładki ? to nie wiem , o co ten cały szum .... ![]() a badania zrobię w środę ... Żeby się paliło , waliło ...Cytat:
Na usg jamy brzusznej to będzie widać ?Cytat:
A z ta paczką, to myślałam , że wysłałaś, bo napisałaś, że "wkładam też rajstopy " ![]() ![]() hi hi ....wiecie co ja oczywiście zaczynam od "JUTRA " ? Witam serdecznie też nową koleżankę, będziesz Karola , ok ?
|
|||
|
|
|
#5746 |
|
Zakorzenienie
|
jutro się nie przepracuję, bo mam PRAWIE wolne, za to gorsza rzecz, czyli Urząd Skarbowy konieczność sprawdzenia, co jest nie tak
. Moje szczęście nie zna granic, od razu mi się przypomina Joe Black ![]() Tak, Beti, Gra o tron nastawiona, 3 odcinek Spartakusa obejrzany, skończyłam też dziś 7 sezon Supernatural Jutro może Merlin 5 albo Downton 3 zacznę Jak cos ustalę z panem od podatków i będę miała nastrój na filmy. Zmieniliśmy biuro rozliczeniowe, bo poprzedni pan najwyraźniej się mylił. Często. Czy ja muszę to wyłapywać...?! Nie. A kogo US złapie za gardło, jak cos będzie nie tak...? Mnie.
|
|
|
|
#5747 |
|
Zadomowienie
|
Miszka poszlam do lekarza, opisalam objawy, zlecil usg jamy brzusznej i wyszlo, ze sa kamienie w pecherzyku zolciowym
Wycieli go laparoskopowo, dali do badania, wszystko bylo ok. Po wycieciu dali mi moje kamienie zawiniete w gaze, zebym sobie je poogladala Jedna kobieta ze mna na sali miala takiego ogromnego, ze jak zobaczylam nie moglam uwierzyc Wbrew pozorom dzieci tez moga miec kamienie Miszka. Wtedy jak ja bylam 9-letnia dziewczynka miala wycinane. W szpitalu bylam tylko 3 dni.
|
|
|
|
#5748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy jak mi pojdzie tym razem wtedy to akurat i ja i tz (ex) bylismy obydwoje wege to latwiej bylo jak dwoje to samo jadlo itd a teraz na dwa obiady jakby bedzie puki co staralam sie ostatni tydz ograniczyc mieso do minimum i niech pomysle hmm ograniczylam sie chyba do plasterka szynki nawet mi sie jakies pomysly pojawiaja i przepisy przypominaja moj mowi .. a rob jak chcesz bylebys sie dobrze czula |
|
|
|
|
#5749 |
|
Zakorzenienie
|
I po gościach..uf....... ILANA kupiłam RBR,
http://allegro.pl/rewelacyjny-podkla...143304529.html No widzicie,skierowanie mam na 9 rano w piatek..Nie mogę odmówić..Może mnie w sobotę wypuszczą TIG wyslę Ci pojutrze paczkę Uklilka córka usg miała parokrotnie juz robione..Mogli przegapic te kamienie?Głowa mnie ćmi..Wino jest zdradliwe
|
|
|
|
#5750 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka o ile mi wiadomo to w soboty wypisow niema ani w niedziele no chybaze ten szpital ma jakies specjalne zasady
oby cie tam dlugo nie trzymali |
|
|
|
#5751 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wracamy do normalności.Dziś śniadanie oczyszczające: maślanka i chleb razowy. Mam awersję na pieczone mięsa, jajka, kiełbasę białą. Jak czas pozwoli to i siłownię dziś zaliczę. Tylko dziś pewnie będą tłumy, jak to po świętach w takich miejscach. Po wczorajszym obiedzie, który trwał i trwał i trwał, moje mieszkanie przypomina pobojowisko, do tego zaspałam dziś rano. Ledwo spełzłam z łóżka. I odniosłam mały sukces: przez całe święta nie wypiłam łyka alkoholu Wokół wszyscy pijący i to takie smaki jak lubię. Twarda byłam i nie ruszyłam, ale coś za coś: stałam się jednocześnie szoferem. Miszka opis podkładu brzmi ciekawie, Napisz po użyciu jak się sprawuje to cudo. |
|
|
|
#5752 |
|
Zakorzenienie
|
czyli stara zasada: święta, święta i po świętach...U mnie zaczęły się od spraw urzędowo-podatkowych
No i wkrótce trzeba roczny podatek zapłacić "Dzięki"naszemu poprzedniemu "doradcy" podatkowemu - skomasowało nam się parę rzeczy i teraz suma jest imponująca Jeden, jedyny plus - zmieniliśmy go U nas się tz finansami nie zajmuje - póki, póty nie ma problemów. A potem nagle na mnie napada - gdzie położyłam, gdzie schowałam, czemu nie wysłałam itp. A ja zaczynam się wić, bo nie umiem od razu odpowiedzieć na jego pytania, ani wyjaśnić, czemu nie wiedziałam, że PIT 8C wymaga wypełnienia również PIT-u 38 A mogłam to wiedzieć, gdybym czytała pisma itp...Dobrze, dość o finansach, na razie wygląda na to, że nie trzeba rezygnować z wrześniowego urlopu ![]() Z kosmetyków stosuję obecnie to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...cellulite.html tylko w nowej wersji. All mi nie chodzi ![]() W czasie świąt ćwiczyłam raz z bratanicą męża - 17 lat, szczupła. Chodakowska program minimum + zestaw na ramiona, talię, brzuch. W sumie to ok 25 minut ćwiczeń, efektywnych, ale nie ciężkich. I co...? Okazuje się, że ja, z moja średniutką kondycją, która naprawdę nie mam się co chwalić - jestem o wiele lepsza od młodej siksy Taśma - ledwie, ledwie, ciężarek 4 kg - odpada, brzuszki miotyczne - odpadają, Chodakowska - strasznie ciężka. W szoku byłam, bo wygląda na to, że młodzież jest słabsza od nas ...
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-04-02 o 11:29 |
|
|
|
#5753 |
|
Raczkowanie
|
Beti, Kama, jak po Tronie? Oprócz tego, że za krótki, oczywiście? Odkryłam jeszcze jeden aspekt- fajne kiece, mogłabym się ubierać jak Deneris, najlepiej mając rzecz jasna wiotkie osiemnastoletnie ciało. W pracy by się ucieszyli. I mogłabym wygodnie dosiąść smoka w każdej chwili.
|
|
|
|
#5754 |
|
Rozeznanie
|
Hello
![]() ooo proszę znalazł się na all RBR ja ostatnio szukałam RBR i nie wyskoczył mi ten, napisz jak się sprawdza i czy jest znamienna różnica w stosunku do I wersji.ah tak pity, rozliczenia w ogóle biurokracja...ile lżej wszystkim nam by się żyło gdyby nie takie zawiłe wręcz nielogiczne zasady i tony papierów ![]() Kama i jak ten krem antycel.? on jest chyba dosyć drogi jest....doszłam do wniosku, że nie ma znaczenia drogi - tani, działanie niemalże identyczne bo tak naprawdę to ważne jest regularne wcieranie i masowanie ![]() Daenerys jest wprost prześliczna kibicuję właśnie jej i jej smokom
|
|
|
|
#5755 |
|
Zadomowienie
|
Misz , z tą paczka to się nie śpiesz...Wyślij kiedy będziesz miała czas , bo mi się nie spieszy , no i kasy brak
B. jestem ciekawa ,jaki będzie ten podkład RBR... Dobrze , że udało Ci się w końcu kupić ... Drogi jest , ale w D. będzie dużo droższy .... W handlu jest dramat ... Niech ta pogoda się w końcu zmieni ...Może coś się ruszy ... Bo bida z nędzą ...Tyle piszecie o "Grze o tron".... moja siostra b. mi polecała, ogląda i jest fanką ...Gadałysmy o nim w święta właśnie .... |
|
|
|
#5756 |
|
Zakorzenienie
|
Tig paczka zapakowana,jutro pójdzie..Niedobrze mi i żołądek mnie boli
The Body Shop Vitamin E Body Butter(w recenzjach na makeup com,jako jedno z najładniejszych)Chce któraś?Rózany zapach ma,a ja jestem stanowczo czekoladowo-wisniowa,w ciała nacieraniu..35 zeta płaciłam...(69 cena w TBS).... |
|
|
|
#5757 |
|
Zakorzenienie
|
Grę właśnie idę oglądać
Denerys ładna, fakt, ale generalnie takich powiewno-przewiewnych kiecek nie lubię, może dlatego, ze nawet jako 18 nie miałam zwiewnej postury ![]() Owszem, Ilana, święte słowa, od dawna nie kupuję drogich kosmetyków do ciała Tez uważam, że regularność stosowania jest ważniejsza, niż cena i firma. Ale co jakiś czas wyjątek potwierdza regułę, czyli skuszę się na coś z wyższej półki. To shiseido chodziło za mną jakiś czas, ale nie wydam 249 PLN ( muszę go zgłosić do KWC, swoją drogą). Kupiłam na all za 140, czyli nadal drogo, ale do przełknięcia. No i masuję pilnie - najpierw taka szorstką rękawica, potem tym. Czy będą jakies rezultaty - nie wiem, cellulitu nie mam, może mnie cos tam ujędrni...?Miszka, większość masełek BS ma zapachy jedzeniowe, a Ty wybrałaś właśnie inny Masz wisnie ( czereśnie w zasadzie), czekoladę, kakao, orzechy, shea...Osobiście najbardziej lubię mango, kokos, grejpfrut i brzoskwinię.
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-04-02 o 12:41 |
|
|
|
#5758 |
|
Zakorzenienie
|
Kama u mnie w domu to ja księgowa jestem, wypełniam, latam, wpłacam, pilnuję. Małżonek miał jeszcze genialny plan wbić mnie w pilnowanie spraw swojego brata! Prawie się w to wpakowałam.
![]() Tig w handlu i w usługach dramat. Lekko drgneło przed świętami ale szału nie było. |
|
|
|
#5759 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zaraz jak dzieci położę idę trochę poskakać z EWĄ CH. od przyszłego tygodnia mam w planach siłownie - zobaczymy jak to wyjdzie. mnie się raz udało i wyspisali mnie w sobotę. Była wtedy młoda lekarka i ją poprosiłam o wypis. Nwet nie pytała o powód. Sama byłam zaskoczona. |
||
|
|
|
#5760 |
|
Zakorzenienie
|
Allegro dziś szwankuje, nie można ani kupić ani wystawić... wrrrrrrr. Zmieniają coś i tak od kilku dni szwankuje.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

...inna sprawa, że bardzo długo trzeba było odśnieżać samochody- a wcześniej przekopywać do nich ścieżki. Z racji diety w ogóle nie jestem przejedzona, co więcej nie "musiałam" jeść ani tłustych mięs ani słodyczy- jestem zachwycona! Mam poza baterią szkła do mycia ręcznego porządek w domu,wszyscy jeszcze polegują na górze w pokojach, a ja jako ten skowronek (polarny chyba dziś) tryskam optymizmem!
....Wesołych Świąt ! ... u mnie za oknem też jak by inne święta , śnieg pruszy , biało ...

Salatka Miszki juz sie skonczyla, bardzo dobra byla, jarzynowa tez juz sie konczy.

..Po mału zaczyna mnie ogarniać panika..Mam hm
tyle lat,a strach przed zamknięciem ma wciąż wielkie oczy
................ ......................... ......................... ......................... .Uklika a te kamienie to jak wykryli?U mnie córka wciąz stęka ,że jak zje lub nie zje to i tak ją brzuch boli,ma taki wzdęty..Pomocniczo ulgix,nos pa..Pomaga na ułamek sekundy i wciąż powraca....

. Moje szczęście nie zna granic, od razu mi się przypomina Joe Black 

Wokół wszyscy pijący i to takie smaki jak lubię. Twarda byłam i nie ruszyłam, ale coś za coś: stałam się jednocześnie szoferem.