|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
Właśnie zrobiłam zakupy u bostarbb i jestem bardzo zadowolona, szkoda że nie mają kamieni, no ale nie można mieć wszystkiego. W każdym razie nie miałam żadnych problemów , przesyłka szybka i niczego nie brakowało.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez polecam CJ
pomimo ze czasami zdaza sie ze dostaje polamane (zdazylo sie tpo tylko 2 razy w 2 koralikach) to zawsze reklamacja zostala przyjeta niegdy nie dostalam od CJ gratisa i od bosarbb tez
|
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Sprawdziłam ten link który dałaś .Strasznie drogie srebro!!!strasznie!Nie polecam
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tzn tak od bostarrba dostaję zawsze, ale kupuję tam często i szybko wpłacam i dość dużo kasy u niego zostawiam, ale z tego co juz kiedyś było mówione o tym to loreen np nie dostaje a też wydaje dość sporo co do CJ to kiedyś dawał gratisy, później niee a teraz znowu dostaję, więc może dają jak im się przypomni a co do tematu wątku to ja polecam - bostarbba, costumejewellery, borys78 (chyba 78 ?!) a i czasem kupuję takie śmieszne bursztynki u chomik48, cleomme też ok - tylko trochę się gubię z tymi aukcjami, tzreba się pytać ile afktycznie jest dostępnych, a i kupowałam ostatnio u liptonki i też jestem zadowolona, teraz czekam na bigle od jashek9 (kupiłam bo mi poleciłyście )ale jeżeli o szybkość i rzetelność to bostarbb na 1 miejscu pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ja też u bostarbb dostałam gratisa, nawet niezły. U jashka9 niestety nie. To jedyna osoba u której robiłam zakupy, która nie dała gratiska, a tak miło coś czasem dostać.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
canidia no własnie jest pewnien problem z CJ bo ja u niego zostawiam kupe kasy i ani razu gratisa nie dostałam
nadrabiam u innych
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Dzis dostałam przesyłkę od ELTAY. Jestem miło zaskoczona, bo po raz pierwszy dostałam od niej gratis i to jaki !!!!
1. 12 koralików sześcianów koloru bordowo-różowego (piękne !!!!) 2. 12 koralików kuleczek w tęczowy róż 3. Duuuużo małych koralików w odcieniu złoto do zieleni. Szukałam właśnie takich w tych odcieniach i nie znalazłam, a tu same przywędrowały. Nadmienię, że moje zamówienie to tylko 20.00 zł wraz z opłatą pocztową. Koraliki są idealne a nie jakieś wybrakowane. Szkoda tylko,że zapomniała dołączyć faktury vatowskiej, ale to małe piwo! POLECAM ELTAY (po raz drugi) !!!!
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Ale oczywiscie wiecie ze nalezy szukac po allegro nie tylko w dziale bizu ?
Trzeba za przeproszeniem grzebac i glebiej i na innych dzialach. Czasem mozna znalesc inspiracje lub naprawde niesamowite rzeczy. Mam pytanie a'propo kuleczek zaciskowych - u kogo te miekkie niepekajace? Juz 2 raz sie sparzylam 8[ Edytowane przez Axis^ Czas edycji: 2006-05-19 o 00:27 |
|
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no chyba że kupujesz posrebrzane, ja nigdy nie kupowałam takich tylko srebrne |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja pieniądze przelałam przez internet w poprzedni piatek, a przesyłki ani widu, ani słychu! No i kontakt netowy żaden! |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Najtańsze kuleczki są u ellect na allegro. 50 szt 1,8 mm za 3,50. A 2,0 50 szt. za 4 zł. Qnszt ma ostatnio bardzo drogie srebro. Zreszta była tutaj gdzieś mowa o tym.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W tym co napisze, nie ma ani zazdrosci ani złośliwości, żeby nie było , ale powiem szczerze że jestem zaskoczona tym co napisałaś, żeby dostać taki gratis za takie zamówienie.... nasuwa mi się nieodparte wrażenie że babka się poprostu pomyliła. Nawet jeśli to tylko cieszyć się z farta, i zrobić z gratisów coś fajnego, miłego dłubania, buźka
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
ps. Moja teoria co do częstości i wartości zamównień i dodawanych do nich gratisów legła w gruzach
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jak jest z tym gratisami, ale mogę powiedzieć, że zawsze od Bostarbb otrzymałam jakiś upominek i to bez względu czy wydałam 12, czy 60 zł. Polecacie CostumeJewellery, cóż może i jest uczciwą osobą, ale wcale nie ma tanio i korzystnie!
Co do opłat na allegro, to spokojnie można wpłacić przy większej kwocie, a nie przy 2-3 zł... Z resztą allegro przysyła link z nr konta i informacją, że dobrze by było uregulować należność za wystawianie itd. Polecam więc: BostarBB - za bardzo duży wybór, gratisy, szybkość, dobry kontakt Kucus - ze stargardu, więc odnieram nawet 20 minut po licytacji przemiła PaniNutsy - ostatnio coś pusto na aukcjach ;/ Petrusos - za duży wybór kamieni, choć zawiodłam się na kontakcie ;/ Poza tym odkryłam niedawno nowy sklep internetowy. Nie wiem, czy już ktoś nie podawał do niego linku, ale nie zaszkodzi, jak podam jeszcze raz http://www.coolki.pl/ |
|
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#46 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Przesyłka od CostumeJewellery przyszła. Nic nie brakowało, a koraliki w dobrym stanie. Choć gratisa tez nie było (ponad 50 zł).
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj dostałam paczkę od CostumeJewellery!
wszystko w najlepszym porządku! paczka za 100 zł, bez gratisów! ![]() do Eltay wysłałam pieniądze 10 i 11.05.! dzisiaj jest 20 i przesyłki, ani śladu! Konto maja w PKO BP tak jak ja, więc pieniądze powinny być najpóźniej 13! Chyba nie powinnam wystawiać pozytywa? |
|
|
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
co do eltay - ja też kiedyś zamówiłam i długo czekałam, może za bardzo nas bostarbb rozbiestwił ?! ja np. kupowałam u jashek9 i też dość długo czekałam - prawie tydzień - ale jestem zadowolona
![]() a co do przelewów, bo akurat w bankowości pracuję - banki deklarują że jeżeli przelew jest zaksięgowany do godz. 12 to pieniądze powinnny (ale tylko powinny) być na koncie w tym samym dniu. Jeżeli chodzi o przelewy w tym samym banku np. macie konto w PKO i sprzedawca w PKO to pieniądze te są natychmiast na koncie - połączenie online. Natomiast przelewy złożone po 15 pójdą dopiero w sesji porannej (8 rano), więc dlatego loreen tyle czekała. Ale z tego co wiem, to np bank śląski strasznie się ociąga, kiedyś czekałam na przelew ze śląskiego (przelew złożony ok 10 w piątek a u mnie na koncie bph we wtorek). Więc różnie to bywa. |
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Własnie tak to wygląda jak napisała canidia. Do tego jeszcze trzeba dodać pocztę ( u mnie w Chrzanowie przesyłki priorytetowe wysłane w czwartek po 16.00 dochodza dopiero w poniedziałek). Tak wygląda Polska rzeczywistość....
Z USA do Polski czekałam na przesyłkę (zakup na Allegro) tylko 4 dni i wiedziałam gdzie paczka obecnie przebywa (dostęp na stronie internetowej), ale w naszym kraju niestety nic nie można się dowiedzieć. Jestem tylko bardzo zaskoczona, że przesyłki, które są błędnie do mnie zaadresowane (zamiast Chrzanów-Chorzów) zawsze do mnie bezbłędnie docierają.
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jesli bylo wplacone przed 10 to o 12 jest sesja wiec powinno pojsc, sb i ndz wolne wiec nie ma przesylania danych miedzy bankami, nie ma ksiegowan wiec przelew powinien byc w poniedzialek, ale widocznie bph rozksiegowalo we wtorek. na pewno dostalo w poniedzialek wiec pewnie w nich len wstapil
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Banki to monopoliści jak i poczta... Niestety.
Ja polecam każdemu mBank. Zwłaszcza ,że nie ma żadnych opłat za prowadzenie konta , a przelewy tylko 1 zł. (zresztą bardzo szybkie!!!!)
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
a nie 50 gr???
wazne tez jest to ze z mbanku do mbanku jest przesylka za darmo i natychmiastowo, a wiekszosc osob na allegro ma konto w mbanku. |
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Ciiii dziewczyny nie kłócić się
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja kiedys miałam konto w śląskim i właśnie przez to że przelewy szły strasznie długo zrezygnowałam z tego banku ... ale widzę się mylę i wcale tak nie jest ![]() ale to wszystko jest nieistotne przeciez więc nie wiem co za afera znowu, mówię jak poszedł przelew i nie wnikam a tak na marginesie - ja mam w BPH i przez neta każdy przelew mam za darmo
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() aha i czy któraś kupowała druciki u apra ? http://www.allegro.pl/item103923246_...proba_930.html - tylko 3,50 za metr?! |
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie u nich konto zakladalam jak mialam 14 lat... Izzy konto. Do tej pory je mam bo sie niczym nie rozni od ekonta. Jedna niby glupia rzecz a mi sie strasznie podobala w tym banku. Kumplowi przy mnie zerzarlo kase w bankomacie. Zadzwonil do nich i mu odrazu zwrocili. A potem sobie sprawdzaja czy sie zgadza. Przelewy w banku sa natychmiast (zalogowlalam sie, przelalam siostrze, wylogowalam, siostra sie zalogowala i juz mogla sobie oplacac, a wsio w przeciagu minuty) |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

pomimo ze czasami zdaza sie ze dostaje polamane (zdazylo sie tpo tylko 2 razy w 2 koralikach) to zawsze reklamacja zostala przyjeta 
)