|
|
#31 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majówki 2017 cz. I ! <3
Cytat:
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Felliciti - a jak
Ania - porażka... A Twój tata w ogóle interesował się kiedyś Asią? |
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Ania - Współczuję sytuacji z ojcem.. masakra! Nie przejmuj się zupełnie
Ja też nadrabiam forum przy kp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero co sie ogarnelam, wykąpałam sie i pije kawę
Tz od rana sie zajmuje młodym.Dziękuje dziewczyny za info o ćwiczeniach, jednak muszę sie poradzić lekarza bo dużej ilości ćwiczeń nie moge jeszcze wykonywać po cc :/ a w internecie co rusz piszą inaczej. Umówiłam sie ze znajoma na 15 w parku a pogoda średnia, oby nie padało :/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Od 7 rano właśnie uśpiłam Asię. Tyle godzin nie spała, jestem w szoku 😁 fajnie się pobawiłyśmy, oglądałyśmy bajeczkę sensoryczną, potem karty sensoryczne, poprzytulałyśmy się, mam wrażenie że już świadomie się do mnie uśmiecha ☺ kochana jest ❤
Idę zrobić ciasto na naleśniki na obiad ☺
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Hej ciotki i wizazowe rodzeństwo 😍 Meldujemy sie - jest juz o wiele lepiej ze mną a Fi od samego początku ma sie dobrze
fajnie ze juz jestesmy po " drugiej stronie" wszystkie wyrobilysmy sie przed czerwcem, juuupi!!! Dzis wychodzimy do domku 😍 |
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie pocę strasznie... Jak swinia. Fuj.
Decorail, starszy synek troche lepiej. Chyba oswaja się z sytuacją. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sie poce, ale nie tak bardzo jak po pierwszym porodzie. wtedy to byl h a r d c o r e.
Dzis jestem pierwszy dzien sama z chlopakami, nie jest zle, daje rade, ale dopiero 11 jest 😀
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Same smierdziele na tym wątku..
My po wizycie patronazowej, wszystko ok i nawet moje krocze się ponoć dobrze goi, w piątek ściągam szwy. Boję się tego ![]() Dziewczyny a wy pijecie kawe? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ciocie wizazowe
Idę zaraz do lekarza żeby mi receptę przepisał. Bobuś śpi, tatuś się nim zajmie pod moja nieobecność. Tez pocę się bardzo mocno, jak wstaje rano to koszulkę można wyżymać. |
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Powoli wszystkie zostajemy same na placu boju.. mnie to czeka w poniedziałek na całe 9 dni
![]() Aniu najważniejsze, że już sie od niego uwolnisz i będziesz miała mniej stresów na codzień ![]() Camomiles ja piję jedną dziennie, czasem 2 jak mało pośpię, ale drugą już słabszą
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
CamomileS, ja nie pije bo mam wrażenie że Mala reaguje na kawę, jak wypiłam parę razy to płakała jakby na brzuszek, odkąd nie pije jest spokój. Wczoraj kupiłam cappuccino i mam zamiar sprawdzić czy będzie reagowała.
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Camomiles - no same świnki
ja piję max 1 dziennie ![]() Milutek - a konsultowałaś sytuację z tym antybiotykiem czy dziś będziesz? Fartuch - to super ![]() Milena - elegancko ![]() Dziewczyny możliwe, że mam kryzys laktacyjny po niecałych 4 tygodniach? Mleka jest mniej... Mały opróżnia ona cycki w 10 min i już nic nie leci...
|
|
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
Decorail - byłam u lekarza ogólnego, nic nie mówiła a ja nie pytałam bo się spieszyłam, po prostu przepisała mi tą receptę. Wezmę ten antybiotyk dla świętego spokoju. Nie powinien zaszkodzić ani mi ani małemu.
jeśli chodzi o kryzys laktacyjny, to też mam wrażenie że jakoś chwilami za mało tego pokarmu, np. dziś od 5 rano co chwilkę chciał cycolić, a moje cycki miękkie i luźne, nie słychać było połykania, mleko nie tryskało. Także w końcu o 8 dostał mm i dopiero wtedy zasnął, spał spokojnie ponad 3 godziny. A w ogóle jaka "wspaniała" sytuacja w przychodni, byłam na czas czyli na 12.40, było duże opóźnienie, przede mną 5 lub 6 osób. Mały już jak wychodziłam to się wiercił, więc czekanie nie bardzo wchodziło w grę. Poprosiłam rejestratorkę czy nie może po prostu podejść do lekarki i przepisać tą receptę, oczywiście NIE i że mam prosić ludzi żeby mnie przepuścili. No dobra, spróbowałam.... i szybko pożałowałam, bo usłyszałam że ZA KOMUNY TO NIE BYŁO NA ŻĄDANIE TYLKO CO 3 GODZINY! itd. Na szczęście Pan który miał właśnie wchodzić powiedział, że bez przesady, że to tylko przepisanie recepty i mnie wpuścił. moja wizyta trwała 2 min. |
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Milutek - no bezczelność po prostu!
Jak dziś nie będzie u nas lepiej to na noc dam mm też... |
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2017 cz. I ! &lt;3
Też nie macie apetytu? Rano wmuszam w siebie śniadanie, na obiad jem bardzo mało, kolacja mogłaby dla mnie w ogóle nie istnieć..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#47 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kupiłam na roczek zwykły basen mały i do tego 100 kulek plastikowych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7427880 1]Co za ludzie :/
Po porodzie tak miałam.. w zasadzie do tej pory ![]() Kupiłam na roczek zwykły basen mały i do tego 100 kulek plastikowych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dokładnie, po porodzie tak mam. Z dnia na dzień nagle zmienił mi się apetyt 😀 aż niewiarygodne.. w ciąży jadłam duże porcje i często byłam głodna a teraz.. muszę na siłę jeść. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
Majówki 2017 cz. I ! <3
Ania, teraz będziesz spokojniejsza
![]() Talusia, na początku każda chyba ma helikopter, z każdym dniem będzie lepiej, musicie się po prostu siebie nauczyć. Mój maluszek jutro skończy trzy tygodnie i jest dużo lepiej z organizacja u nas. Na początku nie ogarnialam w ogóle tego małego człowieka. Pierwsze kilka dni po porodzie tez nie miałam apetytu, teraz wszystko wróciło do normy. My juz kilka spacerów zaliczyliśmy, jak jest ładnie to nawet codziennie wychodzimy. Oczywiście zawsze mam dylemat jak go ubrać ![]() Kawę pije, ale taka mała i słabsza niż przed ciąża, z mlekiem kozim i to nie codziennie, jak piłam normalna i codziennie to tez miałam wrażenie ze młody na nią reaguje. Milutek, kobiety czasem bywają gorsze od facetów... Korona by jej z głowy nie spadła gdyby ruszyła tyłek z rejestracji do lekarki. Ja się tez pocę bardziej, a w nocy tragedia, co noc zmieniam koszule ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a może macie stabilizację laktacji? We wszystkich poradnikach piszą, że gdy laktacja jest stabilna, to nic nie tryska, a piersi są miękkie, bo mleko podobno produkuje się na bieżąco, w momencie trwającego jedzenia. Ja właśnie od kilku dni obserwuje takie coś u siebie. Mleko już nie leci pod takim ciśnieniem, mniej też moczę wkładki, ale Lila na pewno się najada, bo jest spokojna i ładnie śpi (a w nocy mamy tylko 2 karmienia).
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od wczoraj myślałam o naleśnikach i są dzisiaj na obiad, nie umiałam sobie odmówić
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Uff to dobrze, że apetyt wraca bo myślałam że tylko ja tak mam i się wykończe 😀
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Talusia - pierwszy tydzień prawie nie jadłam
Teraz apetyt wrócił do normy ![]() Black - u mnie stabilizacji jeszcze nie ma niestety ![]() Martirybka - wczoraj mieliśmy zaliczyć spacer to burza przyszła
|
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
A ja w ogóle mam miękkie piersi przez większość czasu, ale jak zdejmie stanik to czuje czasem że są napięte. Zastanawiam się czy to nie oznacza, że za chwilę skończy mi się mleko :/
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez byly miękkie cyce, ale bavaria 0,0 ostatnio mnie uratowala.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Oddam apetyt w dobre ręce
![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Tez się zastanawiałam czy to może już stabilizacja laktacji ale chyba niestety nie, bo raz mleko się leje strumieniami aż młody nie nadąża łykać potem ładnie śpi a innym razem namęczy się i nie słychać żeby łykał i płacze. |
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ktoras z Was miala zapalenie ucha? Co to za bol? Bo podejrzewam u siebie i sama nie wiem czy to to.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
Nie ogarniam swoich cycków
rano i w południe z jednej piersi ( tej w której wczoraj był zastój) odciągnęłam po 100ml, a teraz ledwo 40 z obu ![]() Młody je dziś co godzinę, teraz ryczał z głodu i musiałam dać mm bo te moje marne 40ml to łyknął prawie na raz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam miękkie piersi... Ale wkładki mam zazwyczaj mocno mokre i muszę często zmieniać więc nie wiem czy taki mój urok czy po prostu na bieżąco mi to mleko kapie i dlatego nie mam uczucia pełnych.
Wasze maluszki tak głośno połykają że słyszycie? Ja u mojej obserwuje szyjkę czy przełyka bo nie słychać ale widać.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

Ja dziś zrobiłam makijaż, odkurzyłam, sprzątnęłam wc i prawie zdążyłam zjeść śniadanie 

rano i w południe z jednej piersi ( tej w której wczoraj był zastój) odciągnęłam po 100ml, a teraz ledwo 40 z obu 
Młody je dziś co godzinę, teraz ryczał z głodu i musiałam dać mm bo te moje marne 40ml to łyknął prawie na raz