Lutówki 2017 ❤ - część III - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-07-08, 15:10   #31
Fantazja_
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część III

Cześć

Chciałam pocytować i lipa
SQ mój teraz mało kiedy się drapie bo szyjka wyleczona. W każdym razie nie zakłałam mu skarpetek i niedrapek bo było gorzej miałam wrażenie...w sensie, że tarł materiałem. Mój śpi na boku praktycznie, więc jedna ręka w trakcie snu ujarzmiona a na drugą zarzucałam kocyk/pieluszkę bambusową, którą był przykryty i jak się drapał to miękkim materiałem. W nocy też go często smarowałam biodermą bo u nas niwelowała świąd

Ja na razie mam zamiar kupić kurteczkę na jesień i nie wiem jaki rozmiar myślałam o 80?
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 15:28   #32
sQuaara
Zakorzenienie

Jesień to za 2-3miesiace.ja bym poszła w 74...
Teraz nosi 68 a w kurtce 62 lekko się topi... Kurtki są jakieś duże..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

W ogóle u nas od tygodnia jest fenomen mamy. Nie wiem czy to czas gdzie jakoś się węch poprawił... Zawsze smoczek mu dawałam jak nie chciał tak że swoją rękę przykładalam aby ją wachal i bylo lepiej..
Teraz jest już to tak silne że jak tata buja do snu (dodajmy że tata zajmuje się dzieckiem jak tylko może. Jak weekend to większość drzemek jego. Przewijanir. No nie jest tylko od zabawy)... Więc jak tata buja a Maciek już wyje pod sufit, piłka źle, szzzzzzz źle, smoczek źle....10min mija. Przychodzę ja i podkładam mu swoją dłoń pod nos. Uspokaja się w pół sekundy. Dosłownie. Jestem mega w szoku.

Stary 2017-07-08, 15:32   #33
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.... Masuje brzuch. Ba! Maciej ponad połowę dnia spędza a brzuchu... Jutro mija tydzień. A czopek to ile? Jeden jak dorosłemu? To te co do porodu miałyśmy?
Poza permanentnym yyy yyy nie jest źle czy marudny....sprobuje że śliwkami.

Dokładnie te same. Czytałam ze polowe.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2017-07-08, 15:34   #34
sQuaara
Zakorzenienie

Zuza Ty masz kółka szara iluzje? Jakie są? Myślę o tym wzorze długim... To żakard prawda? A jest taki jakby śliski? Moj cube taki był. Jakby leciutko swiecowany, woskowany....

Stary 2017-07-08, 15:45   #35
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Jesień to za 2-3miesiace.ja bym poszła w 74...
Teraz nosi 68 a w kurtce 62 lekko się topi... Kurtki są jakieś duże..

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

W ogóle u nas od tygodnia jest fenomen mamy. Nie wiem czy to czas gdzie jakoś się węch poprawił... Zawsze smoczek mu dawałam jak nie chciał tak że swoją rękę przykładalam aby ją wachal i bylo lepiej..
Teraz jest już to tak silne że jak tata buja do snu (dodajmy że tata zajmuje się dzieckiem jak tylko może. Jak weekend to większość drzemek jego. Przewijanir. No nie jest tylko od zabawy)... Więc jak tata buja a Maciek już wyje pod sufit, piłka źle, szzzzzzz źle, smoczek źle....10min mija. Przychodzę ja i podkładam mu swoją dłoń pod nos. Uspokaja się w pół sekundy. Dosłownie. Jestem mega w szoku.

Racja kurtki faktycznie są większe...

to jest mamusiowa moc
Co do kupy to u nas pediatra mówiła, że nawet 10 dni może nie być, a inna z kolei, że przy kp nawet do 14. U nas znów rewolucja kolejna bo kupy znów co kilka dni

Wynalazłam piosenkę, którą Dawid się interesuje

https://www.youtube.com/watch?v=Vc2p-2aUDbM

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

SQ ma czerwoną szyjkę Maciuś mocno?
Stary 2017-07-08, 16:10   #36
MartaMagda
Zakorzenienie

Pytanie mam dotyczące smoczków do butelek. Czy któraś z Was już zmieniła na szybsze? Mam dla Niny smoczki 3+ a wciąż się przy nich krztusi lub nie nadąża za płynącym mlekiem i jej leci po brodzie. Ma ponad 5 miesięcy a smoczki nadal 0+.

Stary 2017-07-08, 16:25   #37
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Pytanie mam dotyczące smoczków do butelek. Czy któraś z Was już zmieniła na szybsze? Mam dla Niny smoczki 3+ a wciąż się przy nich krztusi lub nie nadąża za płynącym mlekiem i jej leci po brodzie. Ma ponad 5 miesięcy a smoczki nadal 0+.

U mnie tez ten pierwszy

Stary 2017-07-08, 16:35   #38
ydzia
Raczkowanie

Cytat:
Laski po jakim czasie brak kupki martwi? Tydzień? Wtedy szpital czy jakieś specyfiki?

U nas Hania robi kupę raz na tydzień,przy piersi tak może być. Ja słyszałam że do 10 dni a potem czopek. No chyba że wcześniej widzimy że ewidentnie zły nastrój u malucha to brzuch. Patrzymy też czy gazy odchodzą. Np u nas właśnie Hania baczy I widocznie u niej tak jest z wyproznianiem.

ydzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 16:36   #39
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Racja kurtki faktycznie są większe...

to jest mamusiowa moc
Co do kupy to u nas pediatra mówiła, że nawet 10 dni może nie być, a inna z kolei, że przy kp nawet do 14. U nas znów rewolucja kolejna bo kupy znów co kilka dni

Wynalazłam piosenkę, którą Dawid się interesuje

https://www.youtube.com/watch?v=Vc2p-2aUDbM

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

SQ ma czerwoną szyjkę Maciuś mocno?
Już coraz mniej ale jest bardzo suche aż się łuszczy i osypuje... Generalnie się goi i to go swędzi... Lekko go miziam żeby przynieść mu ulgę ale czasami aż się od tego budzi... Znacznie to nam utrudnia noce..

Za 30mib będziemy. Mieliśmy 1 dłuższy postój i jeden krociutki... Przy okazji popełniłam zakupy w smyku zupełnie przypadkiem kupując pajace za 40zl wydałam 140

Stary 2017-07-08, 17:48   #40
Dynaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość

A jakie masz butelki? My mamy smoczki 6+ w Tommee Tippee, Dr Brownsie. W Avencie zdaje sie mialam te numer 3+.

Dynaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 19:41   #41
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Kłaniam się w pas

Escorpio dzięki za info o babybjorn. I ubrnakach...wezme chyba 80 faktycznie bo Maciuś raczej krotsze na górze. Teraz nad morze kupiłam kurtkę 62 i dość długa...

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Tam już się nie da...

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Czyli za 200 będę miała jakby nowy leżaczek

Zauwazylam ze kurtki robia sporo większe niz np. bodziaki...
Tak, w sumie nowy lezaczek jest jak sie poszycie kupuje

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Mariea, dziekuje za polecenie makaszki. Akurat maja promo -15%

sQ, ja mam jakies kombinezony i kurtki "z darow". Bede przegladac blizej jesieni, pewnie cos dokupie tez
Co do kupki to pytalabym pediatry/poloznej. Najpewniej zaleca czopek.

Kurde, zastanawiam sie jak to jest jak dziecko kupy nie robi. Wiem, ze glupia rozkmina Ale u nas 3-4 dziennie zawsze i tak sobie mysle jak to jest

Mam 2 chusty do testowania i oglosilam sie, ze szukam do kupna

Ja Makaszki nie polecam. Bardzo słaba jakos bawełny maja i wykonanie tez takie sobie.

Dobrze, ze mi przypomniałaś o ubraniach z darów. Szwagierka na pewno bedzie miała dla nas jakis kombinezon czy kurtke bo jej córka tez z lutego to na razie nie szukam
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 19:44   #42
Ania_Frania1
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.... Masuje brzuch. Ba! Maciej ponad połowę dnia spędza a brzuchu... Jutro mija tydzień. A czopek to ile? Jeden jak dorosłemu? To te co do porodu miałyśmy?

Połówkę tego dla dorosłych. Chodzi że tak powiem o średnicę lub można kupić czopki dla dzieci, one są szczuplejsze

Ania_Frania1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 20:07   #43
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania_Frania1 Pokaż wiadomość
Połówkę tego dla dorosłych. Chodzi że tak powiem o średnicę lub można kupić czopki dla dzieci, one są szczuplejsze

Dzieki

Dojechalisny byliśmy się przejść, na rybce...i walczyliśmy o noc. Bo zasłony cieniutkie i jak tu dziecku wytłumaczyć że już noc. Ze czas spać więc 3razy cyc 2 razy bujanie...spi!

Stary 2017-07-08, 20:12   #44
mariea
Zakorzenienie

ale pocisnęłyście z postami. miałam co nadrabiać
MartaMagda, u nas długo był smoczek 1, jakoś się zapomniałam. jakiś czas temu zamowiłam butelkę aventu z uchwytami i przyszedł smoczek trójprzepustowy. Maksio biedak nie nadążał lykać. dokupiłam smoczek 2 i teraz jest ok. liczę, że na 3 w ogóle nie będziemy przechodzić, bo picie z doidy bardzo ładnie idzie.

dzis na spotkaniu były 2 dzidziusie, jeden z pazdziernika a drugi z sierpnia. oczywiście z 2016 r.
miło mi się patrzyło szczególnie na tego 4 miesiące starszego. taki spojler co niedługo nas czeka ale progres! aż ciezko wierzyć, że Maksio będzie tak siedział i układał wieżę z kubeczków i zarzucał rączki mi na szyję no eksta a dziecię to dziś szamało spaghetti z kurczakiem aż mu sie uszka trzęsły
starszy ten z sierpnia taki uroczy, że az miałabym ochote mieć drugiego takiego. chwytał mnie za spodnice i przesyłał zalotne uśmieszki ale jak zobaczylam jak zgarnia wszystko łapkami ze stolu, to się przeraziłam czy dam radę mieć oczy dookoła głowy w przyszłym roku!
Stary 2017-07-08, 20:38   #45
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Zauwazylam ze kurtki robia sporo większe niz np. bodziaki...
Tak, w sumie nowy lezaczek jest jak sie poszycie kupuje

Ja Makaszki nie polecam. Bardzo słaba jakos bawełny maja i wykonanie tez takie sobie.

Dobrze, ze mi przypomniałaś o ubraniach z darów. Szwagierka na pewno bedzie miała dla nas jakis kombinezon czy kurtke bo jej córka tez z lutego to na razie nie szukam
Kurtki i bluzy. Mam jedna bluze z h&m, rozmiar 68, a wydaje mi sie, ze moze na zime bedzie dobra
Nie pocieszylas mnie z ta makaszka Ale zamowie - najwyzej odesle.
Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
ale pocisnęłyście z postami. miałam co nadrabiać
MartaMagda, u nas długo był smoczek 1, jakoś się zapomniałam. jakiś czas temu zamowiłam butelkę aventu z uchwytami i przyszedł smoczek trójprzepustowy. Maksio biedak nie nadążał lykać. dokupiłam smoczek 2 i teraz jest ok. liczę, że na 3 w ogóle nie będziemy przechodzić, bo picie z doidy bardzo ładnie idzie.

dzis na spotkaniu były 2 dzidziusie, jeden z pazdziernika a drugi z sierpnia. oczywiście z 2016 r.
miło mi się patrzyło szczególnie na tego 4 miesiące starszego. taki spojler co niedługo nas czeka ale progres! aż ciezko wierzyć, że Maksio będzie tak siedział i układał wieżę z kubeczków i zarzucał rączki mi na szyję no eksta a dziecię to dziś szamało spaghetti z kurczakiem aż mu sie uszka trzęsły
starszy ten z sierpnia taki uroczy, że az miałabym ochote mieć drugiego takiego. chwytał mnie za spodnice i przesyłał zalotne uśmieszki ale jak zobaczylam jak zgarnia wszystko łapkami ze stolu, to się przeraziłam czy dam radę mieć oczy dookoła głowy w przyszłym roku!
Do nas tez juz przyszedl Doidy i kusi mnie, zeby probowac
Tez nie moge sie doczekac takiego przytulania raczkami chociaz Malej zdarza sie polozyc mi reke na szyje jak ja nosze i az mam dreszcze wtedy takie to cudowne.
I czasami zasypia z reka na mojej buzi

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 20:43   #46
sQuaara
Zakorzenienie

Wy tu o przytulankach a Maciek mnie zaczął szczypac przy KP.... Najgorzej jak już ciumka dłuższy czas. Cyc flak a ten ☠☠☠s w dłoni mi skórę piersi ściska... Masakra aa

Stary 2017-07-08, 20:50   #47
mariea
Zakorzenienie

ja mam z makaszki prześcieradła, to uważam, że jakość jest super.
wkładka do spacerówki nie pisałam, że super, sama nie wiem jaka jest, bo muszę przeszyć wstążki. wiązania nie pasują do dziur jakoś niestety.

Maksio nam się powtornie przebodźcował. godzinę go usypialiśmy na tej polanie, żeby pospał 25 min. to jak na niego wynik masakra. w drodze powrotnej się popłakał, co nigdy mu się nie zdarza. oczywiście teoretycznie humorek miał dobry. tzn był zachwycony dwoma pieskami i tak obserwował dzidziusie inne, że prawie mu oczy z orbit wychodzily, ale tak czułam, ze potem to "odchoruje". w domu jak zajechalismy to kąpiel, mega mega wrzask i nawet butli nie dopił do końca, zmogło go kompletnie, prąd odcięty. usnął jak za czasów noworodkowych w trakcie karmienia.

zazdroscilam aż jednej parze, która ma 2 synów 4 i 5 lat. mogli sobie usiąść jak ludzie i pogadać ze znajomymi, a dzieci grały paletkami a potem piłkę rzucały. a my z Maksiem na zmianę. jedzenie na stojąco i na chwilę babybjorn jak ręce się już urywały

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2017-07-08 o 20:57
mariea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 20:55   #48
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Wy tu o przytulankach a Maciek mnie zaczął szczypac przy KP.... Najgorzej jak już ciumka dłuższy czas. Cyc flak a ten s w dłoni mi skórę piersi ściska... Masakra aa

U mnie wali ręka jak w pusty bęben ... a hitem ostatnich dni jest cos jakby ugryzienie ... zaciska bezzębne szczęki i miażdży mi sutka nie wiem co to bedzie jak wyjdą zęby

Stary 2017-07-08, 21:09   #49
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dynaa Pokaż wiadomość
A jakie masz butelki? My mamy smoczki 6+ w Tommee Tippee, Dr Brownsie. W Avencie zdaje sie mialam te numer 3+.

Mam Lovi i jestem z nich zadowolona. Tylko te smoczki mnie zastanawiają
Stary 2017-07-08, 21:12   #50
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sonia_n Pokaż wiadomość
U mnie wali ręka jak w pusty bęben ... a hitem ostatnich dni jest cos jakby ugryzienie ... zaciska bezzębne szczęki i miażdży mi sutka nie wiem co to bedzie jak wyjdą zęby

Mój też!!! A jeszcze czasem zacisnir (swoją drogą między górne dziaslo a dolne wchodzi mój sutek i jeszcze język jego), patrzy na mnie i wypuszcza powietrze ustami robiąc pfffffff a ja trzymam siła jego głowę bo czasami lubi sobie nagle ją oderwać i wyrywany sutek robi pyk a ja krzyczę z bólu. No ludzie zloci...

Stary 2017-07-08, 21:17   #51
youan
Zadomowienie

Sonia u nas tez to jakby gryzienie ale staram sie wtedy zabrac piers zeby wiedziala czym to skutkuje u Starszej sie sprawdzilo a teraz z Mala tez juz jest lepiej

Sq zastanawiam sie jaki wyraz ocenzurowalo

Mariea mam 5 latke i jak jej ktos przypasuje to moge posiedziec a jak nie ma towarzystwa to bawie sie z nia bo jakos nie lubie jej dawac telefonu do pogrania

youan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 21:27   #52
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak miałam z pierwszą córą. Jak robiła raz na tydzień to czopek podawałam. Jeden. Zwykłe glicerynowe.
Stary 2017-07-08, 21:31   #53
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

Hahahaha

Przymierzaliśmy spacerówkę. Myśle ze jest lepiej niż w foteliku w którym kat plecki- nóżki jest mniejszy. W kubelku na płasko, plecy ma prosto i nóżki wyżej. W foteliku jednak te plecki nie sa prosto tylko pod katem. W klubie wrzucę foto.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Kupa- u nas jest raz na tydzień-10 dni. Raz podaliśmy czopek bez większego rezultatu. Mamy czopki dla niemowląt.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 21:39   #54
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youan Pokaż wiadomość
Sonia u nas tez to jakby gryzienie ale staram sie wtedy zabrac piers zeby wiedziala czym to skutkuje u Starszej sie sprawdzilo a teraz z Mala tez juz jest lepiej

Sq zastanawiam sie jaki wyraz ocenzurowalo

Mariea mam 5 latke i jak jej ktos przypasuje to moge posiedziec a jak nie ma towarzystwa to bawie sie z nia bo jakos nie lubie jej dawac telefonu do pogrania

J e B s
Też zabieram i robię ałaaaa
. Zobaczymy
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Hahahaha

Przymierzaliśmy spacerówkę. Myśle ze jest lepiej niż w foteliku w którym kat plecki- nóżki jest mniejszy. W kubelku na płasko, plecy ma prosto i nóżki wyżej. W foteliku jednak te plecki nie sa prosto tylko pod katem. W klubie wrzucę foto.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Kupa- u nas jest raz na tydzień-10 dni. Raz podaliśmy czopek bez większego rezultatu. Mamy czopki dla niemowląt.
Powiedz mi że wtedy nie ma do prania wszystkiego w promieniu metra od dziecka??

Stary 2017-07-08, 21:48   #55
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też raz na 6-10 dni. O ile pierwsze trzy to była masakra to teraz wypełnia pieluchę na maxa ale ubranka wychodzą z tego cało Unormowało się

Strasznie zalatana w ten weekend jestem... Rano sprzątanie, potem do teściów, wieczorem zabawa i usypianie i dopiero teraz mam chwilę dla siebie i piję piwko Jutro rano basen, potem do moich rodziców...

Jutro/pojutrze też planujemy przymierzać się do spacerówki. Już przytaszczona z piwnicy do domu
Robimy też 'odkokonowanie' Mały śpi w kokonie tylko na noc a w dzień drzemki w pustym łóżku. Daje radę
Chciałam założyć ochraniacz na szczebelki ale jest szerszy od przestrzeni od materaca do granicy szczebelków i chyba musimy materac opuścić na drugi poziom...

Opuszczałyście już czy wszystkie używacie najwyższego?
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 21:57   #56
anolta
Zakorzenienie

Hej! Witam się w nowym wątku. Niestety nie mam dziś czasu usiąść nawet na chwilę. Jutro w podróży będę nadrabiać. Buziaki! 😘😘😘

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 22:16   #57
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
U nas też raz na 6-10 dni. O ile pierwsze trzy to była masakra to teraz wypełnia pieluchę na maxa ale ubranka wychodzą z tego cało Unormowało się

Strasznie zalatana w ten weekend jestem... Rano sprzątanie, potem do teściów, wieczorem zabawa i usypianie i dopiero teraz mam chwilę dla siebie i piję piwko Jutro rano basen, potem do moich rodziców...

Jutro/pojutrze też planujemy przymierzać się do spacerówki. Już przytaszczona z piwnicy do domu
Robimy też 'odkokonowanie' Mały śpi w kokonie tylko na noc a w dzień drzemki w pustym łóżku. Daje radę
Chciałam założyć ochraniacz na szczebelki ale jest szerszy od przestrzeni od materaca do granicy szczebelków i chyba musimy materac opuścić na drugi poziom...

Opuszczałyście już czy wszystkie używacie najwyższego?
To dobrze że szerszy. Mój to wkłada ręce nad j pod... Załóż ochraniacz i upchaj materac.. Ja mam na najwyższym. Niby niżej daje się jak dziecko siada... Ale kij wie kiedy usiądzie... Ja za często udaje że śpię
Teraz czekają mnie 2 tygodnie z turystycznym na najniższym poziomie. Plecy mi odpada...

Stary 2017-07-08, 22:21   #58
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
J e B s
Też zabieram i robię ałaaaa
. Zobaczymy

wtedy tylko prysznic. ale wszystko zostaje w pampersie

Moja mata piankowa ze skip hop jednak nie doszla z amazona bo nie ma na stanie. takze zamowilam bialo czarna
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 22:36   #59
Fantazja_
Zakorzenienie

U nas też jak początkowo robił raz na kilka dni to tylko prysznic teraz jest w miarę i mogę ogarnąć wodą i wacikami...o ile nie wierzga nogami i nie wkłada w pieluchę
Stary 2017-07-08, 22:51   #60
youan
Zadomowienie

Haha u nas 3 kupy dziennie a czasem pielucha nie daje rady... tzn zazeyczaj gora cos idzie bo zrobi i sie wierci a ma raczej wodnite... tyle ze ma takie caly czas wiec sie nie zastanawiam czy to ok

youan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości