|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część III
Cześć
![]() Chciałam pocytować i lipa ![]() SQ mój teraz mało kiedy się drapie bo szyjka wyleczona. W każdym razie nie zakłałam mu skarpetek i niedrapek bo było gorzej miałam wrażenie...w sensie, że tarł materiałem. Mój śpi na boku praktycznie, więc jedna ręka w trakcie snu ujarzmiona a na drugą zarzucałam kocyk/pieluszkę bambusową, którą był przykryty i jak się drapał to miękkim materiałem. W nocy też go często smarowałam biodermą bo u nas niwelowała świąd ![]() Ja na razie mam zamiar kupić kurteczkę na jesień i nie wiem jaki rozmiar myślałam o 80?
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Jesień to za 2-3miesiace.ja bym poszła w 74...
Teraz nosi 68 a w kurtce 62 lekko się topi... Kurtki są jakieś duże.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- W ogóle u nas od tygodnia jest fenomen mamy. Nie wiem czy to czas gdzie jakoś się węch poprawił... Zawsze smoczek mu dawałam jak nie chciał tak że swoją rękę przykładalam aby ją wachal i bylo lepiej.. Teraz jest już to tak silne że jak tata buja do snu (dodajmy że tata zajmuje się dzieckiem jak tylko może. Jak weekend to większość drzemek jego. Przewijanir. No nie jest tylko od zabawy)... Więc jak tata buja a Maciek już wyje pod sufit, piłka źle, szzzzzzz źle, smoczek źle....10min mija. Przychodzę ja i podkładam mu swoją dłoń pod nos. Uspokaja się w pół sekundy. Dosłownie. Jestem mega w szoku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie te same. Czytałam ze polowe. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza Ty masz kółka szara iluzje? Jakie są? Myślę o tym wzorze długim... To żakard prawda? A jest taki jakby śliski? Moj cube taki był. Jakby leciutko swiecowany, woskowany....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kupy to u nas pediatra mówiła, że nawet 10 dni może nie być, a inna z kolei, że przy kp nawet do 14. U nas znów rewolucja kolejna bo kupy znów co kilka dni ![]() Wynalazłam piosenkę, którą Dawid się interesuje ![]() https://www.youtube.com/watch?v=Vc2p-2aUDbM ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- SQ ma czerwoną szyjkę Maciuś mocno? |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie mam dotyczące smoczków do butelek. Czy któraś z Was już zmieniła na szybsze? Mam dla Niny smoczki 3+ a wciąż się przy nich krztusi lub nie nadąża za płynącym mlekiem i jej leci po brodzie. Ma ponad 5 miesięcy a smoczki nadal 0+.
|
|
#37 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie tez ten pierwszy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I widocznie u niej tak jest z wyproznianiem.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za 30mib będziemy. Mieliśmy 1 dłuższy postój i jeden krociutki... Przy okazji popełniłam zakupy w smyku zupełnie przypadkiem kupując pajace za 40zl wydałam 140 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#41 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, w sumie nowy lezaczek jest jak sie poszycie kupuje ![]() Cytat:
Dobrze, ze mi przypomniałaś o ubraniach z darów. Szwagierka na pewno bedzie miała dla nas jakis kombinezon czy kurtke bo jej córka tez z lutego to na razie nie szukam
|
||
|
|
|
|
#42 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lub można kupić czopki dla dzieci, one są szczuplejsze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dojechalisny byliśmy się przejść, na rybce...i walczyliśmy o noc. Bo zasłony cieniutkie i jak tu dziecku wytłumaczyć że już noc. Ze czas spać więc 3razy cyc 2 razy bujanie...spi!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
ale pocisnęłyście z postami. miałam co nadrabiać
![]() MartaMagda, u nas długo był smoczek 1, jakoś się zapomniałam. jakiś czas temu zamowiłam butelkę aventu z uchwytami i przyszedł smoczek trójprzepustowy. Maksio biedak nie nadążał lykać. dokupiłam smoczek 2 i teraz jest ok. liczę, że na 3 w ogóle nie będziemy przechodzić, bo picie z doidy bardzo ładnie idzie. dzis na spotkaniu były 2 dzidziusie, jeden z pazdziernika a drugi z sierpnia. oczywiście z 2016 r. miło mi się patrzyło szczególnie na tego 4 miesiące starszego. taki spojler co niedługo nas czeka ale progres! aż ciezko wierzyć, że Maksio będzie tak siedział i układał wieżę z kubeczków i zarzucał rączki mi na szyję a dziecię to dziś szamało spaghetti z kurczakiem aż mu sie uszka trzęsły ![]() starszy ten z sierpnia taki uroczy, że az miałabym ochote mieć drugiego takiego. chwytał mnie za spodnice i przesyłał zalotne uśmieszki ale jak zobaczylam jak zgarnia wszystko łapkami ze stolu, to się przeraziłam czy dam radę mieć oczy dookoła głowy w przyszłym roku!
|
|
#45 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pocieszylas mnie z ta makaszka Ale zamowie - najwyzej odesle.Cytat:
![]() Tez nie moge sie doczekac takiego przytulania raczkami I czasami zasypia z reka na mojej buzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu o przytulankach a Maciek mnie zaczął szczypac przy KP.... Najgorzej jak już ciumka dłuższy czas. Cyc flak a ten ☠☠☠s w dłoni mi skórę piersi ściska... Masakra aa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam z makaszki prześcieradła, to uważam, że jakość jest super.
wkładka do spacerówki nie pisałam, że super, sama nie wiem jaka jest, bo muszę przeszyć wstążki. wiązania nie pasują do dziur jakoś niestety. Maksio nam się powtornie przebodźcował. godzinę go usypialiśmy na tej polanie, żeby pospał 25 min. to jak na niego wynik masakra. w drodze powrotnej się popłakał, co nigdy mu się nie zdarza. oczywiście teoretycznie humorek miał dobry. tzn był zachwycony dwoma pieskami i tak obserwował dzidziusie inne, że prawie mu oczy z orbit wychodzily, ale tak czułam, ze potem to "odchoruje". w domu jak zajechalismy to kąpiel, mega mega wrzask i nawet butli nie dopił do końca, zmogło go kompletnie, prąd odcięty. usnął jak za czasów noworodkowych w trakcie karmienia. zazdroscilam aż jednej parze, która ma 2 synów 4 i 5 lat. mogli sobie usiąść jak ludzie i pogadać ze znajomymi, a dzieci grały paletkami a potem piłkę rzucały. a my z Maksiem na zmianę. jedzenie na stojąco i na chwilę babybjorn jak ręce się już urywały
❤ Maksymilian ❤ Edytowane przez mariea Czas edycji: 2017-07-08 o 20:57 |
|
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie wali ręka jak w pusty bęben ... a hitem ostatnich dni jest cos jakby ugryzienie ... zaciska bezzębne szczęki i miażdży mi sutka nie wiem co to bedzie jak wyjdą zębyWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Sonia u nas tez to jakby gryzienie ale staram sie wtedy zabrac piers zeby wiedziala czym to skutkuje
u Starszej sie sprawdzilo a teraz z Mala tez juz jest lepiej Sq zastanawiam sie jaki wyraz ocenzurowalo Mariea mam 5 latke i jak jej ktos przypasuje to moge posiedziec a jak nie ma towarzystwa to bawie sie z nia bo jakos nie lubie jej dawac telefonu do pogrania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahahaha ![]() Przymierzaliśmy spacerówkę. Myśle ze jest lepiej niż w foteliku w którym kat plecki- nóżki jest mniejszy. W kubelku na płasko, plecy ma prosto i nóżki wyżej. W foteliku jednak te plecki nie sa prosto tylko pod katem. W klubie wrzucę foto. ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Kupa- u nas jest raz na tydzień-10 dni. Raz podaliśmy czopek bez większego rezultatu. Mamy czopki dla niemowląt. |
|
|
|
|
|
#54 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też zabieram i robię ałaaaa . Zobaczymy Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Unormowało się ![]() Strasznie zalatana w ten weekend jestem... Rano sprzątanie, potem do teściów, wieczorem zabawa i usypianie i dopiero teraz mam chwilę dla siebie i piję piwko Jutro rano basen, potem do moich rodziców...Jutro/pojutrze też planujemy przymierzać się do spacerówki. Już przytaszczona z piwnicy do domu Robimy też 'odkokonowanie' Mały śpi w kokonie tylko na noc a w dzień drzemki w pustym łóżku. Daje radę Chciałam założyć ochraniacz na szczebelki ale jest szerszy od przestrzeni od materaca do granicy szczebelków i chyba musimy materac opuścić na drugi poziom... Opuszczałyście już czy wszystkie używacie najwyższego?
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Witam się w nowym wątku. Niestety nie mam dziś czasu usiąść nawet na chwilę. Jutro w podróży będę nadrabiać. Buziaki! 😘😘😘
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz czekają mnie 2 tygodnie z turystycznym na najniższym poziomie. Plecy mi odpada... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mata piankowa ze skip hop jednak nie doszla z amazona bo nie ma na stanie. takze zamowilam bialo czarna
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też jak początkowo robił raz na kilka dni to tylko prysznic
teraz jest w miarę i mogę ogarnąć wodą i wacikami...o ile nie wierzga nogami i nie wkłada w pieluchę
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Haha u nas 3 kupy dziennie a czasem pielucha nie daje rady... tzn zazeyczaj gora cos idzie bo zrobi i sie wierci a ma raczej wodnite... tyle ze ma takie caly czas wiec sie nie zastanawiam czy to ok
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

myślałam o 80? 

lub można kupić czopki dla dzieci, one są szczuplejsze
Ale zamowie - najwyzej odesle.