![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: chłopak z Rosji zaprasza mnie do siebie
dziękuję za tak duży odzew
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie chcesz ryzykowac, a on twierdzi, że Cię kocha - zaproponuj spotkanie w Moskwie - Ty wizę turystyczną dostaniesz bez problemu, bilet to w porywach 600pln, 2-3 noce w hotelu (sama oczywiscie) i juz wiesz na czym stoisz. Niby taki inteligentny a przez 2 lata tego nie wykminił? i ciągle ''planuje"? Ale założę się, że będzie się migał - bo jemu zależy na tym, żeby się ''ustawić'' na ''zachodzie" i do tego jestes mu potrzebna. Tego nie wiesz - nic o nim nie wiem poza tym co sam Ci sprzeda i nie możesz tego zweryfikować w żaden sposob. Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2017-09-29 o 07:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Milionowe miasto bla bla bla, a na mieszkanie chętnych brak. To albo niezła rudera, albo Ci ściemę wali. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- On sobie może nawet lot na Marsa planować. Tylko przykre, że ona się na to łapie, bo inna to by się w czoło stuknęła na tym Skype i mu powiedziała, że "facety, ty to najpierw do mnie rusz 4 litery, poznajmy się tak naprawdę, a nie mi tu pierdzielisz o chamerykach". Ale on już pewnie wyczuł, że ona naiwna jak dziecko. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2017-09-29 o 12:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Nie znalazł dziewczyny (o ile to prawda, że żadnej nie ma), bo jego nie interesuje związek w kraju, on chce wyjechać na zachód. Nie masz pewności czy on nie ma kilku internetowych koleżanek takich jak ty i po prostu szuka szansy, która z dziewczyn pójdzie na jego plan?
A może to po prostu taki bajkopisarz? Są tacy goście - dla zabicia czasu, rozrywki tworzą jakieś wymyślone historie, co to on by nie zrobił, czego to on nie ma, gdzie to on nie był itp. 2 lata tak się z nim bujasz i nawet ani razu się nie widzieliście, 2 lata to dużo czasu, myślę, że dałby radę sprzedać mieszkanie i przeprowadzić się do USA gdyby chciał zrealizować swoje marzenie i nie miał żadnych przeszkód. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
właśnie mnie to niepokoi i staram się być ostrożna, ale naprawdę nie sprawia wrażenia osoby, która pisze ze mną tylko dlatego... i szczerze mówiąc po jakimś czasie przestałam myśleć, że on robi tylko by sobie ułatwić start na zachodzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież wy najpierw się powinniście zobaczyć na neutralnym gruncie i bez żadnych zobowiązań. Nie może przyjechać do Twojego miasta tak po prostu, tylko musi to mieszkanie sprzedać? Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
No i jaki masz obowiązek czekania? Kolesia znasz jedynie przez Internet, nie musisz mu niczego deklarować.
![]() |
#41 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie pojechalalbym. Dla mnie to proszenie się o kłopoty.
Spotkać się możecie w połowie drogi. Moskwa albo coś podobnego. wysłane telepatycznie
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- zresztą dziś gada znów o wizie do stanów, jeżeli macie rację to nieźle się dałam zrobić |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#45 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Uważaj, żeby nie zwalił Ci się na głowę czy tego chcesz czy nie... ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
Generalnie dla mnie w uj śliska sprawa i nie ciągnęłabym tego - chyba, że facet się ogarnie i zaproponuje spotkanie na neutralnym gruncie w Moskwie |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
witam. to znów ja, po 6 miesiącach.
pisze, ponieważ sprawa przyjęła nieoczekiwany obrót jakiś czas później, postanowilam, ze nie chce mieć z nim kontaktu. odpisywalam zdawkowo, a on w końcu sam zerwał Ten kontakt. nagrał kilkanaście nagran wysłał, w jednym wyznał miłość. Ja juz nic nie odpsiywalam. jakiś czas pozniej usunelam go ze znajomych na fb. on widząc to, zaczął pisac, dlaczego to zrobilam. zablokowalam go. zaczął wypisywać do moich znajomych, siostrze wysłał zaproszenie, założył fikcyjne konto i napisal, dlaczego to zrobilam i ze chce kontaktu. ja nic z tym nie robilam. napisał mi jeszcze jednego maila. ostatnio napisał z okazji dnia kobiet, jak rowniez znów dlaczego zerwałan kontakt. i co się stało ? wczoraj BYL U MNIE POD DOMEM. mój wujek, powiedział mu ze mnie nie ma. znów napisał wiadomość na fb, ze prosi o tylko 5 min kontaktu... jak on tu trafił? co z wiza? jestem w szoku totalnym. dziś byl znów napisał list i zostawił go. prosi o kontakt, wyznaje miłość, chce tylko mnie zobaczyć bla bla, nie wiem co robić w tej sytuacji.. na policje chyba nie mam powodów by iść, Czy odpisac? myślę ze to psychol. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Znał Twój adres?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Nie jestem z rocznika 94
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
No trochę dziwnie ale facet nie musi mieć złych intencji ani być psycholem. Trzeba wziąć pod uwagę że mężczyźni z tamtych stron mają trochę inną mentalność i to co dla nas jest stalkingiem i ociera się o psychoze dla niego może być po prostu... romantyzmem, taka walka o kobietę którą on sobie upatrzyl,że przyjechał tyle kilometrów. Jeżeli nie chcesz mieć z nim już kontaktu to absolutnie nie namawiam ale nie wpadalabym też w panikę od razu.
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Szokująca historia. Oczywiście, może być romantykiem, ale jeśli zdecydujesz się na spotkanie z nim, to może lepiej idź tam z kimś, nigdy nie wiadomo co może się wydarzyć. I pamiętaj, że nie jesteś do niczego zobowiązana względem niego, to że przyjechał nie oznacza że musisz mu się oddać - a on może własnie tak uważać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Interleukina Druga
|
Możesz napisać, że życzysz sobie kontaktów z nim i albo to uszanuje i da ci (i twoim znajomym/rodzinie) spokój albo zgłosisz sprawę na policję. Jeśli nie odpuści to zrób to, facet zwyczajnie Cię nęka.
Romantyzm romantyzmem, ale on zachowuje się przerażająco. Nie wiadomo co mu w głowie siedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
jakiś czas temu mówił, ze kiedyś chciałby ode mnie mój adres... ale nie dawalam mu adresu, obstawiam, ze zapytał kogoś o moje nazwisko. dzwoniłam na telefon zaufania i powiedziano mi, ze wiadomość do niego może tylko pogłębić jego stalking. zresztą napisal, ze nie chce mnie zranić, ze myśli o mnie, itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Interleukina Druga
|
Cytat:
Autorka według mnie sprawia wrażenie przestraszonej, czemu wcale się nie dziwię. Nawet jeżeli facet jest niegroźnym romantykiem to nie liczy się z jej zdaniem i swoimi działaniami naruszył jej granicę komfortu. Jeżeli pomimo wyraźnego sygnału "stop, nie podoba mi się to, nie chcę tego" wciąż nie odpuszcza to należy to zgłosić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Ja jej do niczego nie namawiam, będzie czuła taką potrzebę to zgłosi gdzie trzeba. Ale póki co ten facet jej przecież nic nie zrobił, nie groził itd. Kombinował jak do niej dotrzeć gdy zerwała kontakt, nie udało się więc przyjechał. Przecież to nie była tygodniowa znajomość tylko dwuletnia. Autorka pisała że on jej się podobał, ja na jej miejscu bym się z czystej ciekawości z nim spotkała, oczywiście tam gdzie jest dużo ludzi. Ale rozumiem że ona może tego nie chcieć. Chcę tylko napisać że znając trochę mentalność tamtejszych facetów wcale nie jestem w jakimś wielkim szoku że sprawy się tak potoczyły.
![]() |
#57 | |
BAN stały
|
Cytat:
I jak to nic nie zrobił? Nęka ją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Autorko jak w końcu się sytuacja potoczyła?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
szczerze mówiąc pojawiły się u mnie myśli, aby się z nim spotkać, zrobiło mi się go zał.. ale z drugiej strony, to nie jest normalne zachowanie, nie czuje się bezpieczna wychodząc z domu... nie pisalam nic do niego, on tez milczy... skoro dostał wize, podejrzewam, ze tak łatwo nie odpuści, zastanawiam się, czy jutro tez się zjawi i martwie się
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
Ja bym się bała, mieszkam w kraju gdzie co dwa, trzy dni zabijana jest kobieta,zbrodnie tzw honorowe, właśnie po rozstaniach, rozwodach... pierwsza regula- nigdy nie spotykać się na spotkanie wyjaśniające!!! Jak używasz kontakt, to urywasz, dla własnego bezpieczeństwa nie spotykaj się z nim, nawet w towarzystwie! Skąd wiesz, czy nie ma broni? W Polsce może broń jest mniej dostępna dla przeciętnego obywatela, nie wiem... oby
A czy nie jest tak, że on potrzebował zaproszenia, wizy? Jak się tutaj dostał? Może pisał z inną, ona mu pozalatwiala przyjazd a teraz szuka ciebie żeby się dalej ustawic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.