|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017 cz. VIII
Melduje się
Franek śpi, ja zrobiłam trening i czekam na przyjaciółki w tv i idę spać. Padam na twarz Ciekawa jestem jak to u nas pójdzie z RD ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witam się
faktycznie może trochę bobas podobny do natalki ![]() Ale macie dziewczyny historie, ja mam podobną do Tusiaczka jeśli dobrze pamietam. Kilka lat temu obudzilam się o 4 rano (nigdy mi się to nie zdarzało) i rano dowiedzieliśmy się, że dziadek męża nie żyje - zmarł wlaśnie w tym dniu o 4 nad ranem. Tylko, że on chorował i było już z nim bardzo źle i bylo wiadomo, że niedługo umrze, cała rodzina była zdenerwowana, teść nawet rzucał przedmiotami o ściany, bo nie mógł pogodzić się z tym, że on jako lekarz nie może pomóc własnemu ojcu. Coś strasznego. Chyba dlatego się przebudziłam poprostu z tych nerwów. My śpimy w pajacach więc stopki zakryte, a w lato natka spała w rampersach. Dziewczyny myślicie, że wypada dac prezent dla maleństwa ciężarnej koleżance? Będziemy się niedługo widziały, a potem pewnie najwczesniej za rok, bo mieszka za granicą i nie wiem czy wypada. Podobno jest przesąd, że powinno się dawać prezenty dopiero po narodzinach. (Ja dostawalam w ciąży i nie miałam z tym problemu )Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Zuzolkaa Czas edycji: 2017-10-12 o 21:36 |
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzolka ja bym dała i kazała odpakowac po narodzinach
PS. Tez czekam na przyjaciolki a tz sprząta kuchnie Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasne , że bym dała prezent !
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Też jestem gotowa na przyjaciółki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa ostatnio się dowiedziałam od koleżanki ze facet sprzątający w domu to niby skarb ale trochę taki pantoflasz i ciapa ze się daje ... hmmm wiec mam niby skarba ale to źle ze tak się daje i mi w domu pomaga haha
A ja jej mowie ze codziennie jest w domu i sra do tego samego kibla co ja wiec w czym ma mi pomagać? Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
Sandrita ja nadal nie dotarłam do rosska
![]() Megan aj law ju za twój styl pisania ciekawe o co Zosience chodzi z tym rd, może nie te smaki? Brak mi pomyslowMegi kiedy zaczynacie rd? Zuzolka a w jak zaawansowanej ciąży koleżanka? Jak już w takiej dość widocznej i nie wierzy ona za bardzo w takie przesądy to ja bym też chyba dała mi przynajmniej byłoby miło na jej miejscu, zwłaszcza jak mówisz że następne spotkanie może być za rokWysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Raduska a u was ok? Dobrze, że dzisiaj Masz szwagierke ze sobą, zawsze to raźniej Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Malwiska, haha, to mi przypomina historię Copy z ciąży jak jej mąż miał umyć okna, a babcia czy tam mama "a co ci będzie pomagal", hahahah. Pomagał w myciu wspólnych okien
![]() My sprzatamy po równo w domu, czasem jak mi się uda to na 30 minutowej drzemce sprzatam toaletę ale to jest mega expres. Mąż kilka razy został sam z natalka, więc wie jak to wygląda i nie oczekuje niczego wczoraj wrócił z pracy, zagląda do zmywarki i mowi "wooow, udało Ci się rozładować" Także koleżanka ma jakieś dziwne poglądy. Bagheera, 23 tydzień. Ciąża z in vitro,5 lat starań na nic także mega radość w takim razie coś kupie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Zuzolkaa Czas edycji: 2017-10-12 o 21:32 |
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Zuzolka, ja tez bym dała teraz prezent a na miejscu koleżanki bym sie ucieszyła 🙂 Ale ja zupełnie nie zwracam uwagi na przesady. Sama dostałam poduszkę-kurę do karmienia w 3 miesiącu ciąży
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Ejda, ja myślę, że to kwestia potrzeby bliskości. Budzi się i mnie nie ma to ryk. Dopiero jak wezmę na ręce to śpi dalej. Jak ją glaszcze to się trochę uspokaja. Tylko, że jest już coraz gorzej a ja chyba mogę pomarzyć o wyjściu z domu na dłużej niż do sklepu pod blokiem...
Zuzolka, ja bym dała ten prezent ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
Raduska planujemy zacząć w weekend. Chociaż nie wykluczam ze jutro nie podejmiemy pierwszej próby
we wtorek F będzie mieć 6mc ale wyrywa się do jedzenia już wiec startujemy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Megan a ty to o napisaniu jakiejś książki nie myślałaś? :P
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Sun a myślałaś może o chuście ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Moja to się wyrywa do zjedzenia mnie. Noszę ją na rękach, a ta łapie jedną ręką za twarz, drugą za szyje, otwiera buzię i przyciąga moją głowę w swoją stronę. Nie wiem o co kaman hahha
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Zuzolka Tymek robi to samo 🤣
Ejda do rossmana niby tylko po odżywki do paznokci weszłam ale kupiłam też na wypróbowanie nowy podkład max factor bo póki nie chodzę do pracy to szkoda mi pieniędzy na ten co zwykle używam 😶 Moje dziecię śpi od 19.30 ale 2 pobudki na mleczko były. Co gorsze od jakiegoś tygodnia lub ciut dłużej Tymek lubi spać na boku albo na brzuszku ale jak nieśeiadomie zrobi to podczas snu to ryk na całego😣 Btw na empik.com jest promo na fisher price a na smyku bebo i hula kula w promocji 😎 My w weekend też na poważnie ruszamy z rd bo jak dotąd to tylko od czasu do czasu coś dałam na spróbowanie a teraz przygotujemy pole bitwy i uzbroimy się w cierpliwość 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzolka ja bym dała prezent, sama dostawalam prezenty dla Ali będąc w ciąży i też dawalam innym.
Malwiska, skad koleżanka się urwala, ze średniowiecza chyba... dobrze jej powiedzialas. Mnie ogólnie denerwuje określenie że chłop "pomaga" w domu. Tak samo mieszka, je i syfi, więc dla mnie logiczne jest że tak samo jak ja ma obowiązek robić koło siebie i w domu. A tekst mojej babci to było dokładnie "a co go będziesz PROSIĆ" ostatnio moja mama też sie udała, nie było mnie 2 dni i dzwoni do mnie przed wyjazdem żeby J. na obiad do nich wpadł, "no chyba że mu coś ugotowalas na zapas". Na co jej powiedziałam że nic, bo on też mi jedzenia nie szykuje jak wychodzi na cały dzień ogólnie na swojego nie mogę narzekać, no może standardy porzadku ma niższe od moich, ale robi co ma robić, Alą się zajmuje itd i napewno nie powiedziałby że tylko siedzę w domu i odpoczywam, zwłaszcza po tym jak został z nią sam ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
O haha, Copy, blisko byłam.
Mnie też wkurza tekst "czy mąż ci pomaga". Co to znaczy pomaga chociaz nie powiem, zgłosiłam się na ochotnika do umycia okien w weekend, bo takie brudne, że świata nie widać, a ma byc ciepło ![]() A z tym gotowaniem padłam ![]() Sandrita to powodzenia z rd ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Zuzolkaa Czas edycji: 2017-10-12 o 23:15 |
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Zuzolka dzięki 😊
Co do podziału obowiązków to u nas tz zajmuje się takim tygodniowym sprzątaniem i myciem okien bo uważa że robi to lepiej ode mnie 😶 gotowanie w weekendy też należy do niego a czasami i w tygodniu się zdarzy jak ja się nie wyrobię. Chociaż powiem Wam że jak pół dnia siedzę sama z małym to aż potrzebuje zrobić coś innego i wtedy chętnie sprzątam 😉 Btw już ponad godzinę nie śpię po nakarmieniu księciunia i mi się bezsenność w ciąży przypomniała 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Ale macie tempo z pisaniem. Mojej mama jak wstawała rano i mówiła, że śnił sie jej tata to cała rodzina zamierała. On zawsze ją przed czymś ostrzegał. Tylko te sny nie były takie wprost i dopiero jak coś się wydarzyło to mama umiała to zinterpretować. Np. Zanim moja siostra poznała swojego męża, mojej mamie się przyśnił ślub mojej siostry. Wszyscy się szykują i nagle nie mogą znaleźć białej sukni. Wszyscy latają w popłochu szukają jej oprócz dziadka, który siedzi na kanapie i mówi, że się nie przyda. W końcu jest późno i siostra zakłada mamy garsonkę. Po kilku tygodniach siostra poznała swojego męża który był rozwodnikiem, więc mogli wziąć tylko ślub cywilny i zgadnijcie w co była ubrana siostra To było 20 lat temu i wtedy do urzędu wszystkie laski wbijały się w garsonki. Dla moich rodziców był to problem, że szwagier jest rozwodnikiem, bo oni mocno kościółkowi są. Siostrze nic nie mówili, ale mama to bardzo przeżywała i uważa, że dzadek chciał ją na to przygotować.
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Sandrita, mam tak samo ze sprzątaniem
po całym dniu siedzenia na podłodze, szykowania butli, przebierania i noszenia na rękach nawet jazda na odkurzaczu to ekscytująca odmiana ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Heh u mnie tak samo jeśli chodzi o sprzątanie 😀 małą oddaje tż a sama jeżdżę na odkurzaczu albo sprzątam kuchnie dla odmiany 😀
A tak to dzielimy się obowiązkami z tż. Na zmianę gotujemy obiady, sprzątamy itp. Nie muszę go do tego gonić ![]() Ejda, miałam chuste ale Maja tak średnio chciała w niej siedzieć 😐 Tylko nie wiem jak ona mogłaby mi pomóc w tym jej nocnym budzeniu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Haha to widzę, że mamy podobnie z tym sprzątaniem! To taka rozrywka po całym dniu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Dracena jaka historia ż ta garsonki! Masakra
My nie śpimy od 5.. Jak ja kupiłam kule to teraz promocja jest ha Trzeba sprawdzić bebo;D U mnie tz na szczęście wie że ma takie same obowiązki jak ja k często ogarnia coś w domu. Ale znam osoby które nadal dziękują mezowi za to z coś zrobił;D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2017 cz. VIII
U nas tz tez dużo ogarnia. Zwłaszcza ze ja tez pracuje. Jedyne co to w 80% ja gotuje bo mogłoby się to zle dla nas skończyć
ale wczoraj Np sam robił pizzę odkąd mamy thermomisia to łatwiej mu coś ugotować wiec wykorzystuje to Wiem ze był temat wody ale zrobiłam sobie screena a teraz nie mam starych zdjęć powiedzcie proszę jaka wodę mogę dać F? Co Wy dajecie? Przegotowana czy butelkowa? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Megi ja daje źródlana ale przegotowuje ją.
---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Czasem jak mo zabraknie to przegotowaną kranówkę ale wcześniej przefiltrowaną w Bricie |
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie tak jak wy dziewczyny jak tz zabiera dzieci to sprzatam z przyjemnością
zamknąć się w łazience sam na sam z środkami czystości hehe Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia, dzięki! Czyli taki Żywiec zdrój jest ok
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie to cieszę się, że Polcia woli kawałki jedzenia niż te wszystkie papki ;p. Sama zadecydowała co jest dla niej lepsze, a ja jej w tym nie zamierzam przeszkadzać
. Nowa- łączę się w bólu. My nie śpimy od 5:15. Moje dziecko jest na etapie krzyczenia i już głowa mi pęka z tego. Zuzolkaa- ja w przyszłym tygodniu idę do koleżanki która za miesiąc rodzi i też planuję dać prezent megi- ja daję kranówę przegotowaną. U nas jest bardzo dobra jakościowo woda więc nie wahałam się. Co do obowiązków to u nas też nie ma z tym problemów. Mój mąż zawsze mi w wszystkim pomaga, pranie robi, sprząta i gotuje. No nie ma dla niego rzeczy których nie potrafi/nie chce zrobić
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Megi, ja daję przegotowana kranowke, wcześniej filtrowana. Na niej też robię mm. Czas wstawać. Ala jadła o 7 i próbowałam jeszcze pospać ale jest ostatnio w fazie krzykow i machania łapami więc ciężko spać jak leży obok...
Idę dziś na tatuaż Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#59 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaki robisz? Musisz wrzucić potem zdjęcie ❤️ zazdroszczę sama się kulka razy już przykładałam ale nigdy nie doszło do skutku A u nas F tez kopie tak nogami ze trzeba uważać w łóżku. I tak jak u dziewczyn łapie za szyje i przyciąga głowę No chce nas zjeść ![]() o przytulaniu nie wspomnę bo tak ściska i się przytula ❤️![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
Dracena ale historia 😱
Sun w ciągu dnia np. jak chce spać na Tobie to mając ja w chuście masz możliwość zrobienia czegoś , a w nocy do usypiania żeby szybciej poszło. Chyba , że Maja się budzi i po chwili zasypia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.

faktycznie może trochę bobas podobny do natalki

ogólnie na swojego nie mogę narzekać, no może standardy porzadku ma niższe od moich, ale robi co ma robić, Alą się zajmuje itd i napewno nie powiedziałby że tylko siedzę w domu i odpoczywam, zwłaszcza po tym jak został z nią sam 
To było 20 lat temu i wtedy do urzędu wszystkie laski wbijały się w garsonki. Dla moich rodziców był to problem, że szwagier jest rozwodnikiem, bo oni mocno kościółkowi są. Siostrze nic nie mówili, ale mama to bardzo przeżywała i uważa, że dzadek chciał ją na to przygotować.
po całym dniu siedzenia na podłodze, szykowania butli, przebierania i noszenia na rękach nawet jazda na odkurzaczu to ekscytująca odmiana 

powiedzcie proszę jaka wodę mogę dać F? Co Wy dajecie? Przegotowana czy butelkowa?