Ciąża i przyjaciele z plusem - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-02-06, 19:32   #31
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Dot.: Ciąża i przyjaciele z plusem

Cytat:
Skoro już się stało to wciąż nie mam pewności, czy jesli nie teraz to kiedykolwiek bede miała dziecko, czy trafi sie odpowiednia osoba-a o "wpadkę" nie jest wcale tak "łatwo" jak się wydaje, wiec mam głupie poczucie że to szansa na macierzyństwo która moze się nie powtórzyć.
Najważniejsze jest to, że chcesz mieć dziecko. Na tym się skup i nie daj sobie wmówić, że samotne macierzyństwo to porażka czy jakaś straszna tragedia dla dziecka (i/lub matki).

Szczerze mówiąc nie wiem czy w takiej sytuacji informowałabym spermodawcę (z całym szacunkiem do pana jako do człowieka, po prostu nie zawsze ojcostwo jest adekwatnym słowem), przechylając się raczej na stronę nieinformowania. Facet bardzo zdecydowanie się w kwestii dzieci określił, z pewnością będzie próbował namawiać Cię na aborcję, której z kolei Ty kategorycznie sobie nie wyobrażasz, więc zyskasz tylko jeszcze więcej stresu i nerwów, podczas gdy jest to ostatnia rzecz, której teraz potrzebujesz.

Trzymam kciuki, żeby wszystko Wam (Tobie i Twojemu dziecku) się dobrze ułożyło
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-06, 19:34   #32
nora_ela
BAN stały

Piszesz, że boisz się jego reakcji - czy on bywa narwany? Jeśli tak, to może spróbuj mu to napisać, żeby uniknąć niepotrzebnego stresu, który nie jest dobry dla maluszka. W USC wpisujesz ojciec nieznany i ani on nie ma komplikacji, ani Ty nieprzyjemności. Cieszę się, że chcesz urodzić to dziecko

Ja nigdy nie chciałam mieć dzieci, mój partner jest o kilka lat młodszy i chce mieć w przyszłości, ale ostatnio myśleliśmy, że tabletki zawiodły. Wymiotowałam o poranku dzień w dzień, pojechałam po test ciążowy. O dziwo, nie bałam się, że jestem w ciąży, choć jesteśmy razem krótko. On też mnie przytulił i powiedział, że najwyżej szybciej zostaniemy rodziną. Wiesz co, musisz być gotowa, że Twój przyjaciel mimo wszystko będzie chciał być ojcem. Czym innym jest deklaracja: nie chcę mieć dzieci, która jest szczera. A czym innym świadomość, że moje dziecko już rośnie pod sercem. My byliśmy gotowi na dziecko, choć go nie planujemy.
nora_ela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-06, 19:35   #33
valeera
Raczkowanie

W sumie masz rację, miał kilka ładnych lat zeby podjąć decyzję o wazektomii

Ja jak zawsze myślę o wszystkich dookoła i pewnie chwilę mi zejdzie z zaakceptowaniem, ze to co dotyczy mnie moze mieć wpływ na rozwój płodu i na dziecko po urodzeniu

Az sie uśmiechnęłam przez absurdalność swojego myslenia i zamartwiania się
valeera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-06, 19:35   #34
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Przede wszystkim nie miej żadnych skrupułów, dbaj o siebie i dziecko! Za dużo myślisz o facecie i jego przeżyciach - okej, nie miał łatwo, ale Ty go w nic nie wyrabiasz, więc nie masz żadnych powodów żeby czuć się winna. Jakby naprawdę był taki antydzieciowy to by się ubezpłodnił i miałby z głowy potencjalnych potomków. To Ty jesteś w ciąży, Ty bierzesz na siebie wszelkie konsekwencje i odpowiedzialność, a przejmujesz się, że olaboga co sobie chłopiec pomyśli. Daj spokój.
A tu się zgodzę.
Wazektomia jest możliwa za granicą, wtedy byłby pewny na 100%, że nigdy żadnego dziecka nie będzie miał.

Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Czas edycji: 2018-02-06 o 20:31
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-06, 19:42   #35
bizbizub
Zadomowienie

Nie rozumiem Twoich obaw o to jak się zachowałaś. Nie zaaplikowałaś sobie plemników podstępem i bez jego wiedzy, ba - nawet chciałaś tabletkę po. Los chciał inaczej. Jesteś w ciąży. Jeśli ma Ci ciążyć jego niewiedza to powiedz, jeśli będzie chciał to może dziecko później uznać za swoje na papierze. Nie on i jego poglądy czy reakcja są teraz ważne, a Ty i twój dzidzia

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2018-02-06, 19:54   #36
White_Dove
Zakorzenienie

Autorko ja bym powiedziała. On tez powinien poniesc konsekwencje. Chyba uprawiajac z Toba seks wiedział że nie mozecie zabezpieczyc sie hormonami wiec ryzyko wpadki jest nieco wieksze.
Pamietaj że jakos do 3 miesiaca mozna poronic wiec nie jest to pewniak czy ciaza sie utrzyma.
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-06, 19:55   #37
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez White_Dove Pokaż wiadomość
Autorko ja bym powiedziała. On tez powinien poniesc konsekwencje.
Jakie? Prawne, finansowe? Przecież autorka pisze, że nie chce zakładać z nim rodziny, nie ma wobec niego żadnych oczekiwań finansowych i jest w stanie sama dziecko utrzymać. Jedyne czego chce to świętego spokoju, żeby mogła możliwie spokojnie przejść ciążę, urodzić i wychowywać swoje dziecko.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-06, 19:57   #38
White_Dove
Zakorzenienie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8116310 1]Jakie? Prawne, finansowe? Przecież autorka pisze, że nie chce zakładać z nim rodziny, nie ma wobec niego żadnych oczekiwań finansowych i jest w stanie sama dziecko utrzymać. Jedyne czego chce to świętego spokoju, żeby mogła możliwie spokojnie przejść ciążę, urodzić i wychowywać swoje dziecko.[/QUOTE]
Chociazby to ze bedzie wiedział.
Stary 2018-02-06, 19:57   #39
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Autorko ja bym powiedziała. On tez powinien poniesc konsekwencje. Chyba uprawiajac z Toba seks wiedział że nie mozecie zabezpieczyc sie hormonami wiec ryzyko wpadki jest nieco wieksze.
Pamietaj że jakos do 3 miesiaca mozna poronic wiec nie jest to pewniak czy ciaza sie utrzyma.
Ale autorka nie chce, żeby on miał udział w życiu dziecka, on ma ponosić konsekwencje dla zasady? Do kontaktu z dzieckiem nikogo się nie zmusi, tylko do alimentów.
Stary 2018-02-06, 19:59   #40
flexi_88
Recenzentka Miesiąca - Listopad 2020 , Październik 2017

Cytat:
Bezsensowne teoretyzowanie. Poronić to można w każdym momencie, po 3 miesiącu nikt nie daje nikomu gwarancji, że wszystko bedzie gitara. A pozatym nie życzę tego Autorce.

Trzymaj się i dbaj o siebie. Ty i Twoje dziecko jesteście teraz najważniejsze. Powodzenia!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

KWC
IG

Edytowane przez flexi_88
Czas edycji: 2018-02-06 o 20:01
flexi_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-06, 20:00   #41
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Autorko,warto przejść się do prawnika który specjalizuje się w prawie rodzinnym. Żeby wyjaśnić jakie macie możliwości
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-06, 20:06   #42
Memories90
Rozeznanie

Ja bym poinformowała faceta, że jesteś w ciąży. Tak jak osoba wcześniej napisała - z czystej przyzwoitości zaznaczając, że nie oczekujesz niczego i decyzja należy do niego. Ja sama w sobie była bym ciekawa jego reakcji oczywiście na pewno szok na początku, złość, a być może jak ochłonie to inaczej na to spojrzy i na przykład zechce uznać dziecko i będzie chciał mieć udział w jego życiu? Jak się to mówi - nigdy nie mów nigdy. Jeśli koleś się wypnie będziesz wiedziała jak sytuacja wygląda bez zbędnych domysłów itp.

Fajnie, że podeszłaś do tego bardzo dojrzale,rozsądnie, na trzeźwo i szczerze podziwiam cię bo ja chyba bym nie zniosła ciąży z dobrym kumplem czy przyjacielem. Na pewno będziesz dobrą matką i myśl teraz o sobie, a tym co powie facet jak się ewentualnie dowie się nie martw to już jego "brocha"
Memories90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-06, 20:07   #43
Nymerth
Rozeznanie

Tak tak, teraz autorka święta i ma się niczym nie przejmować. Ale wchodząc w tę relację wiedziała od razu, że gdyby zdarzyła się ciąża to on będzie oczekiwał aborcji. I brnąc w to zgodziła się na takie warunki. Teraz jej się nagle odwidziało, a facet może zostać nieźle rozdarty psychicznie taką informacją.

Nigdy dzieci nie planował, nie chce ich, całe swoje życie pod to ułożył, a teraz autorka zmieniła zdanie i on jest zmuszony do zostania ojcem. Nawet jeśli jego rola ograniczy się do bycia dawcą spermy, to mówił przecież, że nigdy nie chce sytuacji takiej, że jego dziecko chodzi po świecie i nic o nim nie wie. No nie wiem, mi go szkoda. Dwoje dorosłych ludzi się umawia, to umawia, zwłaszcza w tak dużej sprawie.

Moim zdaniem nie powinnaś psuć mu całej wizji jego życia tym, że Ty jednak nie dotrzymasz umowy. Ja bym nie powiedziała, że to jego.
Nymerth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-06, 20:08   #44
mogg
Zakorzenienie

A ja bym powiedziala i dala mu szanse by mogl sam zdecydoeac.
Nawet jesli mialabym uslyszec najgorsze..
Bo Twoje dziecko kiedys zapyta jak to bylo z tata , kim jest i mysle ze poeiedzenie prawdy by zabolalo..
Jego - bo mu nie powiedzialas . Dziecko bo by zastanawiało sie co by bylo gdyby i Ty ktora byc byc moze sie obwiniala o to ze uniemozliwilas dziecku kontakt z ojcem ...

Ja uwazam ze oboje jestescie rodzicami i ma on prawo wiedziec natomiast mozna poczynic pewne kroki typu nie wpisania go jako ojca ( po uzgodnieniu z nim ) ograniczenia mu praw bys nie musiala sie go prosic o nic. Uwazam ze powinnas dac mu szanse by byl ojcem ale tylko jesli chce, jesli nie chce ustalic co i jak i zyc w zgodzie ze soba ze zrobilas wszystko by twoje dziecko ojca mialo. Mimo ten trusnej sytuacji tak bym postapila.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-06, 20:12   #45
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Napisane przez Nymerth Pokaż wiadomość
Tak tak, teraz autorka święta i ma się niczym nie przejmować. Ale wchodząc w tę relację wiedziała od razu, że gdyby zdarzyła się ciąża to on będzie oczekiwał aborcji. I brnąc w to zgodziła się na takie warunki. Teraz jej się nagle odwidziało, a facet może zostać nieźle rozdarty psychicznie taką informacją.

Nigdy dzieci nie planował, nie chce ich, całe swoje życie pod to ułożył, a teraz autorka zmieniła zdanie i on jest zmuszony do zostania ojcem. Nawet jeśli jego rola ograniczy się do bycia dawcą spermy, to mówił przecież, że nigdy nie chce sytuacji takiej, że jego dziecko chodzi po świecie i nic o nim nie wie. No nie wiem, mi go szkoda. Dwoje dorosłych ludzi się umawia, to umawia, zwłaszcza w tak dużej sprawie.

Moim zdaniem nie powinnaś psuć mu całej wizji jego życia tym, że Ty jednak nie dotrzymasz umowy. Ja bym nie powiedziała, że to jego.
Może autorka mówiła mu, że nie uznaje aborcji? Nie pisala tutaj o tym, tylko tym, że on chciałby aborcji. Wtedy oboje są winni, że się nie dogadali w pełni.
Stary 2018-02-06, 20:12   #46
Memories90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nymerth Pokaż wiadomość

Z jednej strony to prawda co piszesz, a z drugiej to dwie dorosłe osoby, które wiedzą, że seks nawet z zabezpieczeniem może skończyć się ciąża. Autorka oczywiście o tym wiedziała, ale facet jakby miał klapki, że "aaa tak zabezpieczamy się to na milion procent nie będzie ciąży." Niestety czasem życie układa się inaczej. Widocznie autorka nie potrafi usunąć, nie chce, uznała, że będzie ją stać wychowywać samej dziecko. Przecież ona nie żąda żeby facet teraz się nią zajął itp. Uważam, że postępuję fair, a faceci to z natury raczej tchórze więc po nim można się wielu rzeczy spodziewać.
Stary 2018-02-06, 20:12   #47
White_Dove
Zakorzenienie

Stało sie. Skoro nie chciał dzieci to mógł sie podwiązać. Gumki pękaja. Mogł nie uprawiac seksu z kobieta która nie moze brac hormonów. Powinien wiedziec że spłodził dziecko. Chyba że taki typ ze zagrozi że ma usunąc bo cos tam.
Stary 2018-02-06, 20:17   #48
Konto usunięte

Cytat:
Stało sie. Skoro nie chciał dzieci to mógł sie podwiązać. Gumki pękaja. Mogł nie uprawiac seksu z kobieta która nie moze brac hormonów. Powinien wiedziec że spłodził dziecko. Chyba że taki typ ze zagrozi że ma usunąc bo cos tam.
Poza pogrubionym zgadzam się w całej rozciągłości. A ze względu na ostatnie zdanie tym bardziej wolałabym zachować tę informację dla siebie.
Stary 2018-02-06, 20:17   #49
Nymerth
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Memories90 Pokaż wiadomość
Z jednej strony to prawda co piszesz, a z drugiej to dwie dorosłe osoby, które wiedzą, że seks nawet z zabezpieczeniem może skończyć się ciąża. Autorka oczywiście o tym wiedziała, ale facet jakby miał klapki, że "aaa tak zabezpieczamy się to na milion procent nie będzie ciąży." Niestety czasem życie układa się inaczej. Widocznie autorka nie potrafi usunąć, nie chce, uznała, że będzie ją stać wychowywać samej dziecko. Przecież ona nie żąda żeby facet teraz się nią zajął itp. Uważam, że postępuję fair, a faceci to z natury raczej tchórze więc po nim można się wielu rzeczy spodziewać.
Ale on miał jasno określony plan na wypadek ciąży. Był świadom konsekwencji i działań, jakich w takim przypadku oczekuje. I mówił o nich otwarcie.

Jeśli chce je samodzielnie wychowywać to nie widzę sensu mówienia mu o tym i niszczenia mu jego planu na życie, który zakłada brak dzieci. I to bardzo radykalnie brak dzieci, zresztą z tego co autorka pisała to jest bardzo nieprzyjemna psychicznie dla niego sprawa.
Nymerth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-06, 20:20   #50
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Teraz chyba już się nie wpisuje ojciec nieznany, tylko nazwisko matki i imię ojca ona wymyśla

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Tak właśnie jest ,sprawdziłam w Google dla pewnosci
https://mamotoja.pl/akt-urodzenia-a-...7125,r1p1.html

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-06, 20:25   #51
valeera
Raczkowanie

Tak w miarę sprostowania to sytuacja miedzy nami zmieniła się około rok temu na złocie absolwentów szkoły do ktorej uczęszczaliśmy, wtedy pierwszy raz rozmawialismy o potencjalnej wpadce i usłyszałam wyraźne "jesli coś to usuwamy". W ciagu tego roku mielismy kilka rozmow w tym temacie bo miesiączka zdarzała mi się przesuwać (praca + siłownia) i w zadnej nie ukrywał, ze dla niego jedyną opcją jest aborcja i mogę w jej przypadku liczyć na każde jego wsparcie. Jednocześnie ja nigdy nie ukrywałam ze nie podjęłabym się takiej decyzji i proponowałam zmienienie charakteru relacji w takim układzie, co zawsze kwitował tym, ze przecież uważamy i na pewno nic takiego się nie zdarzy a potem wychodziło jak wychodziło. Wiedział ze nie mogę brać tabletek, kiedy mimo przeciwwskazań chciałam odradzał mi to. Przez pewien czas nawet mieszkaliśmy razem. Wiem ze brzmi to jakbym była kompletna życiowa amebą pocieszającą się jakimś ekwiwalentem mężczyzny w swoim zyciu ale sytuacja była dość skomplikowana i myslę ze mimo wszystko wiele takich na świecie.

Teraz się po prostu autentycznie boję jak będzie to wyglądało w realnym starciu. Nie jest cholerykiem ale nie nazwałabym go tez szczególnie zrównoważoną osobą.
Stary 2018-02-06, 20:31   #52
Memories90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez valeera Pokaż wiadomość
Tak w miarę sprostowania to sytuacja miedzy nami zmieniła się około rok temu na złocie absolwentów szkoły do ktorej uczęszczaliśmy, wtedy pierwszy raz rozmawialismy o potencjalnej wpadce i usłyszałam wyraźne "jesli coś to usuwamy". W ciagu tego roku mielismy kilka rozmow w tym temacie bo miesiączka zdarzała mi się przesuwać (praca + siłownia) i w zadnej nie ukrywał, ze dla niego jedyną opcją jest aborcja i mogę w jej przypadku liczyć na każde jego wsparcie. Jednocześnie ja nigdy nie ukrywałam ze nie podjęłabym się takiej decyzji i proponowałam zmienienie charakteru relacji w takim układzie, co zawsze kwitował tym, ze przecież uważamy i na pewno nic takiego się nie zdarzy a potem wychodziło jak wychodziło. Wiedział ze nie mogę brać tabletek, kiedy mimo przeciwwskazań chciałam odradzał mi to. Przez pewien czas nawet mieszkaliśmy razem. Wiem ze brzmi to jakbym była kompletna życiowa amebą pocieszającą się jakimś ekwiwalentem mężczyzny w swoim zyciu ale sytuacja była dość skomplikowana i myslę ze mimo wszystko wiele takich na świecie.

Teraz się po prostu autentycznie boję jak będzie to wyglądało w realnym starciu. Nie jest cholerykiem ale nie nazwałabym go tez szczególnie zrównoważoną osobą.
Dla mnie to nieco zmienia postać rzeczy skoro facet był świadom, że nie zdecydowała byś się usunąć. Tabletek nie możesz brać on ci nawet nie kazał, a wręcz odradzał więc na co liczył? Myślał, że w razie wpadki zrobisz i tak jak on zechce chyba.
Stary 2018-02-06, 20:32   #53
Konto usunięte

Cytat:
Jednocześnie ja nigdy nie ukrywałam ze nie podjęłabym się takiej decyzji i proponowałam zmienienie charakteru relacji w takim układzie, co zawsze kwitował tym, ze przecież uważamy i na pewno nic takiego się nie zdarzy a potem wychodziło jak wychodziło.
Więc nie masz sobie nic do zarzucenia. On Twoje zdanie znał, nie chciał nic zmienić, mógł sam zrobić zabieg skoro dzieci tak kategorycznie wyklucza

Cytat:
To oszczędź sobie dodatkowych nerwów.
Stary 2018-02-06, 20:48   #54
valeera
Raczkowanie

No własnie od rana przeszłam chyba wszystkie możliwe fazy. Rownież podejrzewał ze był przekonany ze w razie wpadki po prostu mnie nakłoni, a ja sama trochę ograniczyłam sobie pole widzenia tą całą zabawą w dom.

Kobiety odchodziły od niego bo nigdy nie ukrywał ze nie szuka stabilizacji i chce żyć w miarę możliwości sam, przy czym wiem z całej naszej znajomosci i na bazie ostatnich obserwacji ze jest osobą monogamiczną-spotyka się z jedną kobietą i jest uczciwy. Drugą stroną medalu jest to ze chyba każda jego partnerka jaką pamietam od czasów liceum średnio raz na 2 miesiące straszyła go ciążą w celu wymuszenia jakichś deklaracji a w koncu padło na mnie, gdzie naprawdę nie myslalam o spędzeniu życia u jego boku.

W ciagu tego tygodnia i tak nic nie zrobię bo musimy (raczej) się spotkac na żywo. Moze lepiej bedzie przekazać tę informację w jakimś cichym, acz publicznym miejscu. Głowę mi rozsadza bo wciaz odpowiadam na jego wiadomości i nie zmieniłoby się w moim podejściu nic, gdyby nie podświadome uczucie ciepła w podbrzuszu i niepotrzebna świadomość, ze to ta osoba jest "współwinna" mojej sytuacji.

Na początku wcale się nie cieszyłam i wiem ze ciąża nie bedzie dla mnie czyms przeciętnym, teraz tylko na podstawie przemysleń wiem, ze kalkuluje mi się o wiele lepiej niz trauma aborcji (bo dla mnie byłaby to trauma, mimo ze wsród najbliższych mam osoby dla których była tindera decyzja) przezywana w samotnosci. A dziecko ze mna nie bedzie miało zle, jesli brak taty ma byc jedyna wyraźna luką w jego zyciu to chyba nie zrobię mu/jej az takiej krzywdy

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

*tindera decyzja- to dobra decyzja niestety moj telefon pisze co mu się podoba
Stary 2018-02-06, 21:05   #55
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

A ja... Nie wiem.
Autorko, jak się zabezpieczaliście? Bo jeśli dbaliscie o zabezpieczenie, i ono zawiodło, to znaczy, że facet rzeczywiście nie chciał być ojcem, więc w tej sytuacji bym nie mówiła. Przedstawił sytuację jasno - nie chce dzieci, zabezpieczamy się, jak coś chcę aborcji.
Jeśli natomiast szliscie na żywioł, bo jakoś to będzie, to wiedział skąd się biorą dzieci i jakie są konsekwencje seksu bez zabezpieczenia.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-06, 21:07   #56
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Ja chyba jednak oszczędziłąbym sobie nerwów i napisałabym mu np. maila,po czym zablokowała go w telefonie żeby uniknąć impulsywnych reakcji z jego strony, skoro wcześniej pisałaś, że on nie jest najbardziej zrównoważoną osobą na świecie.
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-06, 21:14   #57
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;81162346]A tu się zgodzę.
Wazektomia jest możliwa za granicą, wtedy byłby pewny na 100%, że nigdy żadnego dziecka nie będzie miał.[/QUOTE]

Nie rozpowszechniajmy mitów. Wazektomia jest dostepna w Polsce. Facet jeśli tak bardzo nie chce dzieci to płaci 2000 zł i ma to z głowy.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
A ja... Nie wiem.
Autorko, jak się zabezpieczaliście? Bo jeśli dbaliscie o zabezpieczenie, i ono zawiodło, to znaczy, że facet rzeczywiście nie chciał być ojcem, więc w tej sytuacji bym nie mówiła. Przedstawił sytuację jasno - nie chce dzieci, zabezpieczamy się, jak coś chcę aborcji.
Jeśli natomiast szliscie na żywioł, bo jakoś to będzie, to wiedział skąd się biorą dzieci i jakie są konsekwencje seksu bez zabezpieczenia.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Autorka napisała, że antykonecpacja zawiodła

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8116224 6]Najważniejsze jest to, że chcesz mieć dziecko. Na tym się skup i nie daj sobie wmówić, że samotne macierzyństwo to porażka czy jakaś straszna tragedia dla dziecka (i/lub matki).

Szczerze mówiąc nie wiem czy w takiej sytuacji informowałabym spermodawcę (z całym szacunkiem do pana jako do człowieka, po prostu nie zawsze ojcostwo jest adekwatnym słowem), przechylając się raczej na stronę nieinformowania. Facet bardzo zdecydowanie się w kwestii dzieci określił, z pewnością będzie próbował namawiać Cię na aborcję, której z kolei Ty kategorycznie sobie nie wyobrażasz, więc zyskasz tylko jeszcze więcej stresu i nerwów, podczas gdy jest to ostatnia rzecz, której teraz potrzebujesz.

Trzymam kciuki, żeby wszystko Wam (Tobie i Twojemu dziecku) się dobrze ułożyło [/QUOTE]

Zgadzam się z Tobą w 100%. Myślę, że w takiej sytuacji zakończyłabym z nim znajomość, powiedziała chociażby, że kogoś poznałam, zablokowała wszędzie i nic nie powiedziała o dziecku. Byłby z tego niepotrzebne nerwy, które szkodzą płodowi
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-06, 21:17   #58
White_Dove
Zakorzenienie

Kobieta bierze pod uwage ciaze a facet "nie zdarzy sie uwazamy, nie bedzie co z tego ze ja jestem za aborcja a ty przeciw" Po co w takim razie szli do lozka skoro nie uzgodnili tego dokladnie?
Stary 2018-02-06, 21:19   #59
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
A dziecko ze mna nie bedzie miało zle, jesli brak taty ma byc jedyna wyraźna luką w jego zyciu to chyba nie zrobię mu/jej az takiej krzywdy
Nie zrobisz dziecku krzywdy Świadoma, ogarnięta, kochająca matka to coś, o czym wiele dzieci może tylko pomarzyć. Nie daj sobie wmówić bzdur typu, że dziecko mUuuUUuUsi mieć dwójkę rodziców, bo inaczej to straszna krzywda.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-06, 21:23   #60
White_Dove
Zakorzenienie

A skoro facet tak chce uprawiac seks bez zobowiazan to powinien sie jednak podwiazac bo rozsiewa swoje geny pozbawiajac dziecko ojca. Moze jak wymysla anty hormonalne dla facetow to bedzie mogl sie bawic i sie skuteczniej zabezpieczac.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości