|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: rzucam palenie!!! Kto ze mną???
Cytat:
![]() Też w końcu namówiłam psiapsiółę i rzucamy we dwie Zawsze raźniej No i jeszcze jesteście Wy..
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
A powiedzicie DLACZEGO rzucacie? Bo przyczyny moga byc naprawde rozne. Pieniądze? Zdrowie? czy cos innego?
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. Chłopak, który bardzo mi się podoba nie pali, i czasami zwraca mi uwagę, że śmierdzę papierochami ![]() 2.Chcę mieć świeży oddech i pachnieć moimi perfumami a nie śmierdzieć fajami. ![]() 3. Kwestii zdrowia chyba nie muszę rozwijać :P 4. Chcę udowodnić tym wszystkim niedowiarkom, którzy we mnie nie wierzą, no co mnie stać! 5. No i przede wszystkimj chce to zrobić dla siebie, dla własnej satysfakcji ![]() A Ty, Anestet-ko?
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje powody:
1) Przede wszystkim zdrowie 2) Po drugie kasa- na fajki idzie naprawde sporo kasy. Inna rzecz ze teraz tyle samo wydaje na słodycze, ale mam nadzieje ze to przejściowe ![]() 3) Wstydzie sie, że pale. Bo to jest słabośc, uzależnienie. Wstydze się, gdy musze zapalić przy niepalących, bo nie wytrzymuje. 4) Lubie się katować Inna sprawa, że na imprezach to ja pewnie będę nadal palić. Nie wyobrażam sobie piwa bez papierosa Ale teraz będe sie powstrzymywac na jednym fajku, a nie trzy pod rząd jak kiedyś.. Impreza sie zapowiada w piątek.. |
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
dziołchy 3mam za was kciuki,dobrze,ze ja w ogóle nie zaczełam z tym nałogiem bo bym sie meczyła
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Bardzo dobrze dziewczyny ,że rzucacie palenie
Nie palę parę miesięcy i czuję się o wiele lepiej |
|
|
|
|
#37 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja chcę rzucić ponieważ: -Podoba mi się Ktoś i ten Ktoś nie pali,potrafi nie palić.Podziwiam.Chcę zobaczyć jak to będzie ze mną. -Nie chcę śmierdzieć jak wytwórnia tytoniu.A co jak Ktoś powie do mnie: ''śmierdzisz ! '' , przecież to rozbój w biały dzień i skandal. -Tak więc chcę ładnie pachnieć,a nie jak chałupa Fidela Kastro - O zdrowiu w sumie nie myślę, jednak kiedyś pewnie będę sobie podawać ręce za to ,że teraz skończyłam z paleniem. - Są lepsze nałogi. - Zaoszczędzone piniondze można przeznaczyć m.in. na te lepsze nałogi.
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Nymphetamina
"lepsze nałogi" powiadasz a co masz dokładnie na myśli? ![]() A ze sado- maso jestem to fakt, bo u dentysty też LUBIE siedziec ;D |
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiunia'18 - masz Ty racje, najlepiej nie zaczynac! teraz jak widze ze ktos kto nie pali nałogowo bierze fajka, to odrazu go przestrzegam
silva - podziwiam Cie, tyle miesięcy wytrwałaś.. ja trzeci dzień nie palę i właśnie mam mały kryzys.. A słuchajcie, jak to jest z tym rzucaniem? Silva, Ty na przykład. Rzuciłam- mówisz. A co to oznacza? Ze od pewnego momentu nie zapaliłaś wcale, ani jednego papierosa aż do teraz? Czy np. nie palisz na codzień a na jakiś imprezkach Ci się zdarza, ale nie nazywasz juz tego paleniem nałogowym? Jak to jest? Bo ja mówię- rzucę. Ale tak naprawdę pewnie będzie mi się zdarzalo zapalić. Chodzi mi o to, żeby to nie było nałogowe, codziennie po ileśtam, bo inaczej nie potrafię funkcjonować, tylko tak-o, raz na 2 tyg przy piwku jednego fajka. Bo nie ukrywam, że palenie sprawia mi ogromną przyjemność, a tym większą jeśli długo nie palę. Przechodząc do meritum rozwarzań stawiam pytanie :Rzucam- nie palę wcale na wieki? czy Rzucam- zdarza się raz na dłuuugi x czasu? |
|
|
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja wiele razy "rzucałam" i nic. Ale w końcu postanowiłam, że rzucę i to na zaaawsze. Po pierwsze dlatego ,że byłam ciągle zmęczona .Czułam się źle. Po każdym zapaleniu chciało mi się bardzo spać, włosy były słabsze, skóra w gorszym stanie, miałam duszności i kaszel. Jesli chodzi o dzień rzucenia, to właściwie było tak ,że rano kupiłam paczkę. Przez cały dzień paliłam, wieczorem sobie zapaliłam i nagle wtedy zdecydowałam ,że kategorycznie rzucam palenie raz na zawsze.To była taka chwila. Wziełam paczkę (była prawie cała, bez kilku) i wrzuciłam do kibelka To nie było u mnie w domu tylko w akademiku.To był jedyny sposób na to żebym rzuciła. Świadomie całą paczuszkę sama z własnej woli utopiłam w klozecie Wcześniej robiłam inaczej na dwa sposoby: 1.Miałam zawsze jednego w domu - zeby nie było ,że nie mam.W efekcie i tak zapaliłam. 2. Nie miałam w ogole ,ale wtedy byłam wkurzona i w koncu i tak kupiłam. A tak sama je zniszczyłam ![]() Najgorszy był pierwszy tydzień. Czułam dziwne ściągniecie skóry na twarzy. Chodziłam poddenerwowana, ale jadłam tak samo. Jednak zawsze miałam przy sobie gumy do żucia i jakiegos lizaka Teraz jest o niebo lepiej. Włosy są w lepszej kondycji, nie mam kaszlu i w ogóle mam więcej energii w sobie. Naprawdę warto rzucić to świństwo Edit - aha, nie palę w ogóle, nawet na imprezach i już mnie nie ciągnie |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
LUBIć - u dentysty to już zboczenie...
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sie boję, że nie dam rady. Jak gdzieś wyjdę, do pubu czy gdzieś, to przecież przez tylu ludzi palących naokoło i ja się złamię.
Skoro mówisz, że pierwszy tydzień najtrudniejszy (nie od Ciebie jednej to słyszę, więc pewnie to prawda ) to postaram sie jeszcze te pare dni wytrzymać.Gdybym mogła cały dzień siedzieć sama w domu i nawet nie patrzeć na palczy, byłoby łatwiej
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Inna sprawa, ze te głupie zęby mi się nie psują, ostatnio ubytek miałam 5 lat temu (!) Może na wybielanie się wybiorę, dzięki kochanym papierosom.
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
Anestet-ko, u mnie tez popalają w domu więc niestety też miałam cięzko.
Dasz radę
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#46 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, pijcie dużo mleka. To przyśpiesza oczyszczanie płuc
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki
... ja mocno ograniczylam palenie ale jakos ciagle nie potrafie zdecydowac sie na ostateczny krok, mam krotsze i dluzsze przerwy ale zeby tak ostatecznie... tym bardziej, ze TZ tez pali a jego w ogole nie potrafie zmobilizowac do rzucenia...
|
|
#49 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, dzisiaj wypaliłam tylko 1 papierosa tzn. dwa razy po pół Czuję, że mi się uda
|
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
jak dopale tego papierosa co teraz pale to sie zastanowie.. bo w sumie paczka sie konczy i moglabym sobie juz dac spokoj.
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie palę, ale właśnie mój TŻ rzuca palanie.... Ostanio przeglądał ze mną wizaż, zobaczył Twój avatar i aż zapiszczał Też ledwo wytrzymuje i jak gdzieś idziemy i on widzi palących to potrafi mnie zamęczyć, żebym mu pozwoliła "jednego". Okropny nałóg- podziwiam że decydujecie się na zerwanie z tym No i trzymam kciuki oczywiście
|
|
|
#53 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oj chodź, będzie faaaaaaaaaaaaajnie ![]()
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym lubię się katować, jak już wcześniej wspomniałam, i lubię sobie popatrzeć na tego papieroska Jak rzucałam ostatnio to nawet robiłam tak, że kładłam przed sobą papierosa i ćwiczyłam silną wolę Dzieki gabka9 za wspieranie, wszystkie miłe słowa dodają nam siłyyy
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko jak on go zobaczył to powiedział do mnie z wyrzutem: "Widzisz??? Wszędzie papierosy a ja nie moge!!!!" Mam nadzieje że wam się również uda. Im mniej palaczy na świecie tym lepiej
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też muszę spróbować - wezmę fajkę, położę przed sobą, powalczę z nią z godzinkę, a jak już uznam, że wygrałam, to zapalę A avatarka zostaw tylko papieroska wymaż ![]() Aha, właśnie, gabka9, masz świetny podpis, chyba sobie zrobię "Siedzę z gabką i zastanawiamy się, co robi pozostałe 5 cudów świata"
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie palę ale jestem z Wami dziewczyny!! Trzymam za Was kciuki i wierzę, że pokonacie nałóg, chociaż napewno nie będzie łatwo. Wiem, że dacie radę
Powodzenia!!! |
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najważniejsza jest dobra motywacja ![]() Ja juz drugi dzień lecę "na czysto" ![]() 3majmy się ![]()
|
|
|
#59 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#60 |
|
Gość
|
Dziewczynki, rzućcie - ja rzuciłam po 8 latach palenia, codziennie 1,5 paczki - da się i wtedy dopiero życie się zaczyna
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

**

To nie było u mnie w domu tylko w akademiku.
to już zboczenie...

-> co sroce w oko wpadnie 
też muszę spróbować - wezmę fajkę, położę przed sobą, powalczę z nią z godzinkę, a jak już uznam, że wygrałam, to zapalę