|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najprostsze wzoreczki tyneczki! hehe :D
No więc na polecenie Migdałka spróbowałam coś prościejszego
Mam nadzieję, że te już są w miare łatwiejsze w wykonaniu Pierwsze 2 fotki, to cienie. Bardzo proste w wykonaniu. Po prostu za każdym razem kładziemy coraz więcej lakieru i coraz bardziej kierujemy się ku dołowi. Tzn. pierwszą warstwę lakieru kładziemy w jak najmiejszej ilości i przeciągamy od samej góry. Druga warstwa - ciut więcej lakieru i zaczynamy malowanie nie od samej góry tylko pozostawiamy z centymetr itd. Oczywiście musimy uważać, żeby poprzednia warstwa dobrze wyschła by nie zrobić z lakieru blota. Po wszystkim zrobiłam białym lakierem do wzorków kreski i na samiuśki koniec dodałam przezroczysty lakier z brokatem. 2 wzorek (3 foto) dość słabo wyszedł gdyż nie miałam w domu spirytusu, a spirytus z perfum jest za słaby. Baaardzo prościutki w wykonaniu. Na jednokolorowy lakier (oczywiście po wyschnięciu) nakladamy poprzednio mały, wycięty skrawek z szarej gazety zmoczony spirytusem i odciskujemy na paznokciu. Potem zrobiłam lakierem do wzorków takie 4 ukośne kreseczki i całość pokryłam utwardzaczem. Przy tym wzorku kilka warst utwardzacza jest konieczna, żeby te napisy z gazety się nie starły zbyt szybko. 3 wzorek (4 foto) - french, a potem czarnym lakierem do wzorków kontury płatków. Środek wypełniony złotym lakierem i na koniec malutkie, białe kreseczki wewnątrz płatków. Wokół czarne kropeczki. Ten już wymaga większej precyzji, nawet i mi wyszedł tragicznie ![]() 4 wzorek juz na moich paznokciach absolutnie prosty. French i kolorowe kreski wychodzące od nasady paznokciach na przymian czarno-białe i czarno-bordowe. Mam nadzieję, że się podoba. Ja jestem najbardziej zadowolona z tego cieniowanego i zamierzam zrobić go na swoich paznokciach. Potem pokażę jak wyszło ![]() Buziaki
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Tyneczka, śliczne wzorki, bardzo mi się podobają. Będę tu częsciej zaglądac. Pozdrawiam!!
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi się ten cieniowany
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Cieniowany wzorek może być.
Natomiast nad frenchem musisz solidnie poćwiczyć, gdyż na każdym paznokciu linia wygląda inaczej i zdecycowanie za gruba warstwa białego lakieru. Nie podoba mi się
|
|
#35 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tym bardziej, że muszę się jeszcze zaopatrzyć w porządny biały lakier, bo mój to się nadaje tylko do jednego - do kosza na śmieci!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

Mam nadzieję, że te już są w miare łatwiejsze w wykonaniu

flejksy