|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwne zachowanie chłopaka
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2023-06-11 o 13:47 |
|
|
|
#32 |
|
miss twin peaks
|
Najpierw pomyślałam: omg, zostaw go i daj mi do niego numer
Czytając dalej: ojej, psychopata Przeczytawszy cały wątek: Sheldon Cooper Zwłaszcza ten fragment z jego tekstem, kiedy czekał na Ciebie przed siłownią. Może to być spektrum, tak jak ktoś wyżej zasugerował, ale kluczowe tutaj jest to, czy jesteś w stanie, Autorko, z taką osobą jak on żyć. On jest z Tobą szczery, kiedy mówi, że taki już jest. I o ile jestem wielką fanką rozmawiania, komunikacji, kompromisów, o tyle myślę że jest dość ograniczone pole, na którym może się zmienić dorosła osoba. On nie zmieni całkowicie swojej osobowości. Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to byłoby zbyt wiele.
Nie pasujecie do siebie. Tobie wiele jego zachowań nie jest obojętnych. Za to jemu wiele Twoich tak. Będziesz tym coraz bardziej sfrustrowana.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2023-06-10 o 14:49 |
|
|
|
#34 |
|
BAN stały
|
Brzmi jak zaburzenia ze spektrum autyzmu.
Co do rodziny i znajomych mam podobnie - lubię żyć sama, z rodziną się nie dogaduje, jedyną osobą jaką toleruje tak na co dzień jest partner. Mam znajomych, ale czasami ich nie widuję miesiącami. Dużo przeprowadzek i większość znajomości się rozpada. Poźniej się czlowiek zwyczajnie przyzwyczaja, podejrzewam, że u twojego partnera jest tak samo. Jedyną dziwną rzeczą jest to, że nie mówi jaką ma pracę, brzmi jak IT, albo coś prawniczego, ale to śmieszne mieszkać z kimś i ukrywać zawód. Co do odwiedzin twoich znajomych, jeszcze jak to same baby - słaby pomysł. Mój były mnie tak zabierał do swoich kolegów, był to bez sens, bo ja z tymi ludźmi nie byłam w stanie nawiązać jakiejkolwiek relacji, nic nas nie łączyło i stałam jak słup za każdym razem. Podejrzewam, że twój facet tego po prostu unika. To na co się musisz przygotować to, że raczej nie będzie brał udziału w imprezach, będzie unikał ludzi i raczej nie będzie planował zakładać rodziny/brać ślubu. Jak wam to pingla to nie ma problemów. Chociaż wydaje mi się, że wychodzi u was niedopasowanie charakterów. |
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
[1=c6b6756720a205d307becdd e1d052a7f45362f96_64ed273 165c68;89602351]
Jedyną dziwną rzeczą jest to, że nie mówi jaką ma pracę, brzmi jak IT, albo coś prawniczego, ale to śmieszne mieszkać z kimś i ukrywać zawód. .[/QUOTE] Haha, kochana, prawnik już w pierwszej rozmowie pochwaliłby się, jaki ma zawód Oczywiście wyolbrzymiam, ale uwierz mi, to jest zawód, którym ludzie się przeważnie chwalą, a jeżeli się nie chwalą, dość łatwo dowiedzieć się, co robią, choćby w Internecie. Mogą mówić skromnie, mogą nie ujawniać wszystkiego, ale żeby zamykać się w pokoju przed drugą osobą i trzymać w wielkiej tajemnicy, kim się jest, to raczej odpada. Poza tym w tym zawodzie często pracuje się z ludźmi.
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Zachowuje się trochę jak robot. Pomijając czy jest normalny i w jakim zakresie, ja bym po prostu nie mogła być w związku z taką osobą. Autorce też chyba różowe okulary spadają i będzie to szło w kierunku rozstania.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#37 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Zdaję sobie również sprawę z tego, że widziałam na co się decyduję przy doborze partnera i dlatego akceptuję go, co nie zmienia faktu, że chciałabym aby on akceptował mnie, siebie i nasz związek i z czasem starał się delikatnie zacierać bariery między tymi trzema członami, a nie tkwił w układzie on i ja. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Komentarz w żaden sposób nie rozwiązuje mojego problemu ale mimo wszystko odniosę się. Z racji doświadczenia związkowego jak już wspomniałam oczywiście, że już wielokrotnie starałam się z chłopakiem na ten temat porozmawiać jednak zawsze rozmowa kończy się tak samo: odpowiada, że albo taki jest albo że nie chce odpowiadać na to pytanie, albo że nie chce rozmawiać na ten temat. Na moje drążenie, że skoro jesteśmy razem to chyba powinniśmy wiedzieć o sobie więcej on odpowiada, że on tak nie uważa i rozmowa się urywa. Od razu mówię, że nie zachowuje się on jak jakaś spłoszona wiewiórka w trakcie takich rozmów, tylko po prostu jest w stanie z rozbrajającą szczerością powiedzieć: ''Na to pytanie Ci nie odpowiem, ale może masz inne, na które udzielę odpowiedzi''. Nie ukrywam też, że w moim wieku taka relacja też ma swoje zalety, bo partner praktycznie ciągle jest mnie w stanie czymś zaskoczyć, np będąc w Paryżu bardzo dobrze dogadywał się po francusku, gdzie nawet przed wyjazdem nie pomyślałam, żeby go zapytać czy mówi po francusku, bo nic nawet nie napomknął, że się uczył kiedykolwiek. Na moje delikatne sugestie nt przyszłości, zakładania rodziny to odpowiada, że dzieci mieć na 100 % nie chce (mówi, że to jego decyzja, nie podaje powodu) i ślubu też nie chce brać. Wiem że to wcześnie ale wszystko bym dała żeby chciał. Odnośnie przyszłości też z nim rozmawiałam przy okazji rozmowy o dzieciach wiem to chłopak powiedział, że ma swoje plany roczne, pięcioletnie i dziesięcioletnie i konsekwentnie je realizuje. Na moje pytanie czy uwzględnił mnie w tych planach powiedział, że na razie jestem w planie rocznym
|
||
|
|
|
#38 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Aelora Czas edycji: 2023-06-10 o 22:33 |
|||
|
|
|
#39 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W sumie ze swojego laptopa też kilka razy dał mi skorzystać i nie żebym go przeszukiwała, ale nic tam nie miał, w sensie, że w ogóle nic tam nie miał, poza przeglądarką i jakimiś systemowymi folderami, toteż wnioskuję że po prostu trzyma jakieś materiały gdzieś na twardym dysku, bo przecież wiele ludzi, w tym ja też tak robi. |
|
|
|
|
#40 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, z opisu brzmi, jakby mi pasował.
No ale to tobie ma być dobrze w tym związku, a najwyraźniej nie jest. Grunt to się dobrać. Tobie te cechy przeszkadzają, innej by się podobały, no i tyle. Albo żadnej się nie spodobają, to w sumie nie ma dla ciebie znaczenia. Istotne jest to, że szkoda żebyś traciłą czas na związek z człowiekiem, w którym tyle rzeczy ci nie pasuje. Bo można się dogadać w drobnostkach, ale takie sprawy już się raczej nie zmienią.
|
#43 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z jednej strony uważasz, że wiesz na co się pisałaś w związku z nim, a potem wychodzi że nie obgadaliście najważniejszych rzeczy. |
|
|
|
|
#44 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- A do autorki - raczej zaburzenia ze spektrum autyzmu. Nie masz co marzyć o ślubie i dzieciach - on się nie zmieni, nie zmieni zdania, nie przyjdzie refleksja. Jego plan dnia i za 30 lat będzie wyglądał tak samo. Jak bys kiedys zaszła w ciążę to na 99% Cię zostawi. Średnia wizja. Rozjeżdżacie się w podstawowych aspektach związkowych. Ja pierwsze o co pytam w związkach to czy dana osoba planuje slub i dzieci - jedna z najwazniejszych kwestii. Jak tu sie nie zgadzacie to zwiazek nie przetrwa/rozpadnie sie jesli baba/chlop wrobia druga strone w dziecko. Bedzie zal i rozstanie. Z tego co opisujesz to ty bys chciala miec normalnego faceta - takiego standardowego, dla mnie twoj facet to ideal, ale to dla mnie bo ja zyje podobnie do niego xD jak poznawalam facetow, ktorzy mysla podobnie do ciebie to dla mnie to byla katorga - mi sie nie chce wychodzic do ludzi, socjalizowac itd. W tej chwili to wy wszystko w zwiazku podporzadkowaliscie pod niego. Zaloze sie na 100%, ze nie jezdzicie na wakacje, a na pewno nie za granice bo on toleruje tylko znane miejsca, znane rutyny ![]() Ogolnie ciezko sie zyje jak tylko jedna osoba musi naginac cos pod druga, a druga nic z siebie nie daje. Zwiazek to kompromis. U was jest tylko kompromis z twojej strony. Zreszta co tu sie rozpisywac - chcesz slub i dzieci to musisz szukac innego kawalera. Tracisz czas. |
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
[1=c6b6756720a205d307becdd e1d052a7f45362f96_64ed273 165c68;89602772]A do autorki - raczej zaburzenia ze spektrum autyzmu.[/QUOTE]
Czy naprawdę konieczne jest strzelanie diagnoz przez neta? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
[1=c6b6756720a205d307becdd e1d052a7f45362f96_64ed273 165c68;89602772]
Ogolnie ciezko sie zyje jak tylko jedna osoba musi naginac cos pod druga, a druga nic z siebie nie daje. Zwiazek to kompromis. U was jest tylko kompromis z twojej strony. Zreszta co tu sie rozpisywac - chcesz slub i dzieci to musisz szukac innego kawalera. Tracisz czas.[/QUOTE] W punkt |
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
no i to powinien być wystarczający powód do rozstania. rozjeżdżacie się w podstawowej kwestii, w której po prostu nie da się znaleźć kompromisu. jesteś młoda, masz mnóstwo czasu na znalezienie faceta, który będzie ci odpowiadał - po co chcesz się tak kurczowo trzymać tego związku? nigdy w życiu nie zrozumiem trzymania się portek, które nie odpowiadają, w imię nie bycia samej.
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2023-06-11 o 13:56 |
|
|
|
#49 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#50 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Ale ja nie chce innego. Wiem że nigdy nie znajdę takiego jak on. Przeszkadzają mi jedynie drobne rzeczy. Jakby troszkę się dla mnie zmienił byłoby idealnie. To taka trochę moja misja żeby go trochę otworzyć na świat. |
|
|
|
|
#51 |
|
BAN stały
|
Po prostu mam w rodzinie i wśród znajomych osoby ze spektrum i dokładnie tak opisałabym ich zachowanie. Oczywiście nie jestem lekarzem, ale może dobrze by było iść z chłopem do specjalisty, żeby oboje wiedzieli na czym stoją. Nie da się zmienić sposobu funkcjonowania czyjegoś mózgu, a autorka chyba nie zdaje sobie sprawy z tego, że np. ten facet nigdy nie będzie brał udziału w domowych przyjęciach itp. nie będzie prowadził takiego typu życia jakie ona by chciała mieć.
Po zdiagnozowaniu miałaby trochę czarno na białym na czym stoi. To nie musi być spektrum, po prostu z mojego doświadczenia i wiedzy najbardziej mi to podchodzi, tak, dużo czytałam na ten temat - ze względu na to, że dotyczyło to członka mojej rodziny. I oczywiście ze spektrum można normalnie żyć, zakładać rodziny, cieszyć się życiem - ale większe zrozumienie ułatwia funkcjonowanie. |
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
Może on się po prostu nie chce otwierać na świat. Jeśli jest tak dobrze i widocznie nie ma potrzeby tego zmieniać. Jeśli Ty to chcesz robić na siłę, choć on wcale tego nie potrzebuje, to widocznie wcale go nie akceptujesz i zwyczajnie się nie dobraliście. Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z pozytywów wymieniłaś seks i to że ci imponuje. Długoterminowo to jest za mało na zbudowanie trwałego związku. Ty nawet nie wiesz jaki jest jego zawód, więc jak chcesz mu zaufać chociażby w kwestii waszej przyszłości? Twoja misja otwierania go na świat też brzmi śmiesznie, bo on wcale nie wydaje się być zamknięty na świat sądząc po twoim opisie. |
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.
Oczywiście wyolbrzymiam, ale uwierz mi, to jest zawód, którym ludzie się przeważnie chwalą, a jeżeli się nie chwalą, dość łatwo dowiedzieć się, co robią, choćby w Internecie. Mogą mówić skromnie, mogą nie ujawniać wszystkiego, ale żeby zamykać się w pokoju przed drugą osobą i trzymać w wielkiej tajemnicy, kim się jest, to raczej odpada. Poza tym w tym zawodzie często pracuje się z ludźmi.