Od kiedy trwa Wasza "mania kupowania"? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-22, 23:40   #31
piroksena
Zadomowienie

Dot.: Od kiedy trwa Wasza "mania kupowania"?

Cytat:
Napisane przez polkadxdx Pokaż wiadomość
Wygląda to może jak kompulsywne kupowanie , ale nie sądze, bym w ten sposób sobie coś rekompensowała. Zawsze miałam dużo kosmetyków, uwielbiam przestawiać słoiczki z kremami, układać flakoniki... czasami wyciągam wszystkie, rozkładam na łóżku i wącham, podziwiam... Ach, uwielbiam to po prostu. Ale to hobby jak każde inne, nic więcej.

Hm, mam dokładnie tak samo - wącham, dotykam, cieszę nimi wzrok... Uwielbiam. Cudowny świat zapachów, kosmetyków, piękna.

piroksena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 09:26   #32
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Nie trzeba psychologa , nasze nałogi , to zaspokajanie jakiś potrzeb emocjonalnych albo antidotum na długotrwale zachowywanie się wbrew własnej naturze, np. aby sprostać oczekiwaniom rodziny czy otoczenia , a czasem jakichś własnych wyobrażeń co do tego jacy powinniśmy być.
Bycie nie do konca sobą powoduje bardzo wysoki poziom stresu , którego często sobie nie uświadamiamy , tj. nie wiążemy z taką właśnie sytuacją.
Walkę mależy zacząć od uświadomienia sobie przyczyny

Niewielu mamy dobrych psychologów , niestety.
Masz całkowitą rację.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Odmiana nerwicy to raczej nie jest. Ale zapewne jest to jakiś substytut.
O ile zakup konkretnej flaszki co parę miesięcy jest jeszcze wytłumaczalny, o tyle zakup jakiejkolwiek (bo cena, bo wczoraj wąchałam i ładne, bo okazja, bo już nie produkują, bo promocja) flaszki co parę, paręnaście dni, wskazywałby na coś głębszego niż fascynacja zapachami.

Jeśli osiągamy to co mamy do osiągnięcia (wg listy) to jeszcze dobrze. Jeśli szukamy nadal króliczka, którego będziemy gonić, przeszukujemy allegro w poszukiwaniu CZEGOŚ ciekawego, albo nam te króliki wyskakują co chwilę same okazyjnie jak diabeł z pudełka, to chyba trzeba się sobie przyjrzeć.
Muszę się sobie przyjrzeć, wieczorami kiedy nie dochodzę już do komputera, zachodzę w głowę po co mi to wszystko, że od jutra się opamiętam, ale rano znów tłumaczę sobie że przecież okazja, że już nie upoluję, limitowanka.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 11:30   #33
piroksena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Masz całkowitą rację.

Muszę się sobie przyjrzeć, wieczorami kiedy nie dochodzę już do komputera, zachodzę w głowę po co mi to wszystko, że od jutra się opamiętam, ale rano znów tłumaczę sobie że przecież okazja, że już nie upoluję, limitowanka.

Otóż to. Takie samo podejście. Może to jednak wina kompa???

piroksena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 13:52   #34
Lynn
Zakorzenienie

U mnie mania kupowania trwa od okolo 15 miesięcy Wcześniej zawsze zwracalam uwage na perfumy, zawsze musiałam być czymś popsikana, ale wcześniej wystarczały mi 2 flakony perfum - jedne na dzień, drugie na wyjścia, wieczór imprezę. A ponieważ były to czasy szkolne oraz początki studiów i nie pracowałam, to interesowały mnie jedynie perfumy z niskiej półki, czyli Avon ( z reguły Pink Suede oraz Wink), Yves Rocher (Nature Millenaire i Ode l'amour) i C thru. W zasadzie zawsze było tak, że kupowałam kolejny flakon dopiero jak któryś się skonczył- to były czasy A teraz mój gust "zdrożał" a przy tym okazało się, że 2 flakony to zdecydowanie za mało I mój dylemat, to nie w co się ubrać, a czym się popsikać. Wiem że mam za dużo perfum, staram się walczyć z manią kupowania, ale jest cieżko. I tak jak któras z was wczesniej pisała, myslę, że to nałóg, który ma niestety podłoże w psychice.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 14:01   #35
liv87
Guerlain Lover

Odkąd pojawiły się katalogi z Avonu i Oriflame czyli jak byłam w gimnazjum, to by wychodziło ok. 7-8 lat. Uwielbiałam te kartki zapachowe, potem na początku liceum zaczęłam wchodzić do Sehpory, żeby kupić koleżankom na urodziny kulki do kąpieli. Nie testowałam zapachów, bo uważałam, że starsznie śmierdzą(a najczęściej ktoś obficie się zawsze wypsikał). Dopiero na początku studniów zaczęłam powoli testować pefrumy z Sephory, najpierw na blotterkach(sztański wynalazek), a od paru miesięcu testuję zapachy tylko na nadgarstku A mania kupowania zaczęła się na początku studiów, kiedy dostawałam więcej kasy na uczelnię (wiadomo, zawsze trzeba coś skserować :P)
liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 14:08   #36
Bawitching
Zadomowienie

witam,
mnie mania perfum zarazila moja mama jakis rok temu. nie uwazam, zeby to bylo cos zlego.
Bawitching jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 19:36   #37
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

A od kiedy mówimy o już o manii, nałogu a kiedy jest to jeszcze kolekcjonerstwo?
Czy jest w ogóle taka granica?

Moja słabość do perfum trwa od 16 roku życia, czyli przez następne 14 lat rozwijała się.
Uwielbiam nowe zapachy, testować, macać, oglądać. Kupować też, ale panuję nad tym.
Flaszek mam kilka, w planie mam drugie tyle.
Chyba nie chciałabym mieć aż kilkadziesiąt perfum bo byłby to dla mnie ciężar a nie radość, a przecież o radość w tym chodzi.

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 20:46   #38
Basiek93
Zakorzenienie

ja interesuje sie od roku, a nawet 1,5. Pierwszym zapachem była Naomi Cat Deluxe At Night, dość długo zbierałam kasę, myślalm ze stówa to fortuna Ale sie z czasem rozkręciłam, no i mam, 12 flakonów Jest to absolutnie moja najwieksza miłość do takiej pasji jak perfumy
Stary 2009-01-23, 20:59   #39
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
A od kiedy mówimy o już o manii, nałogu a kiedy jest to jeszcze kolekcjonerstwo?
Czy jest w ogóle taka granica?

Moja słabość do perfum trwa od 16 roku życia, czyli przez następne 14 lat rozwijała się.
Uwielbiam nowe zapachy, testować, macać, oglądać. Kupować też, ale panuję nad tym.
Flaszek mam kilka, w planie mam drugie tyle.
Chyba nie chciałabym mieć aż kilkadziesiąt perfum bo byłby to dla mnie ciężar a nie radość, a przecież o radość w tym chodzi.
No to chyba oceniłabyś mnie jak osobę ciężko uzależnioną, a tak nie jest jak sądzę Zaręczam że im większa kolekcja (o ile z głową dobrana) tym większa radość, a nie ciężar, co chyba że fizyczny jak trzeba walizkę z nią wlec Ja też perfumy szybko zużywam, bo moja skóra kiepsko trzyma zapachy - nawet nie wiem kiedy rozrosła się z kilkudziesięciu flaszeczek do 3-4 razy tyle...ale ciężarem nie jest. A na pytanie kiedy zaczyna się mania - ja bym powiedziała że kiedy cierpią na tym inne żywotne potrzeby (np. dana osoba zadłuża się na kartach, nie kupuje potrzebnych ubrań czy no nie wiem, owoców dla dzieci, bo musi mieć na perfumy...) a poza tym to myślę że to tylko kwestia panowania nad sobą, możliwości finansowych i upodobań.
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 21:00   #40
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiek93 Pokaż wiadomość
ja interesuje sie od roku, a nawet 1,5. Pierwszym zapachem była Naomi Cat Deluxe At Night, dość długo zbierałam kasę, myślalm ze stówa to fortuna Ale sie z czasem rozkręciłam, no i mam, 12 flakonów Jest to absolutnie moja najwieksza miłość do takiej pasji jak perfumy
12 flaszek w 18 miesięcy - masz większe tempo niż ja jak zaczynałam
Stary 2009-01-23, 21:23   #41
Basiek93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
12 flaszek w 18 miesięcy - masz większe tempo niż ja jak zaczynałam

hehe, dzięki,
mogę Ci jeszcze powiedzieć ze był taki okres że kupiłam jedne po drugich w odstepie 1-2 tyg. (Versace BC, Ck blossom , Escada S, Escada Moon... i Chloe )
istne szaleństwo
Stary 2009-01-23, 21:58   #42
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiek93 Pokaż wiadomość
hehe, dzięki,
mogę Ci jeszcze powiedzieć ze był taki okres że kupiłam jedne po drugich w odstepie 1-2 tyg. (Versace BC, Ck blossom , Escada S, Escada Moon... i Chloe )
istne szaleństwo
Ja mam tak ostatnio, ale mam wymówkę - ostatnie wyprzedaże w wojażach dla mnie Tylko że jak wrócę do Polandii to mi dojdzie all i na to samo wyjdzie.
Na szczęście nie podoba mi się aż tyle nowości więc myślę że jak uzbieram wszystko co chcę to będzie 3-4 nowe flaszki rocznie....
Stary 2009-01-23, 22:56   #43
Kota
Zakorzenienie

Mania już trochę trwa- od rejestracji na wizażu...

Założyłam sobie, ze w tym roku kupię z 4 flaszki planowo, i z dwie dodatkowo - jeśli coś mnie olśni lub coś mną miotnie.

W styczniu kupiłam dwie- jedną wieloletnio- tak, tak, chyba już -letnio- zaplanowaną, jedną- z miejsca, skuszona przez Kusicielkę.

Edytowane przez Kota
Czas edycji: 2009-01-23 o 22:57
Kota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 22:59   #44
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość

Założyłam sobie, ze w tym roku kupię z 4 flaszki planowo, i z dwie dodatkowo - jeśli coś mnie olśni lub coś mną miotnie.

W styczniu kupiłam dwie- jedną wieloletnio- tak, tak, chyba już -letnio- zaplanowaną, jedną- z miejsca, skuszona przez Kusicielkę.
Hie, hie

joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 23:00   #45
rawita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość

Bardzo fajne założenie I ilość dość sensowna. W sam raz, żeby nie cierpieć ani z braku ani z nadmiaru. A co się nie wykorzysta, to pewnie przechodzi na kolejny okres rozliczeniowy Zdradź proszę, co planowałaś przez wiele lat?
rawita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 23:10   #46
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rawita Pokaż wiadomość
Bardzo fajne założenie I ilość dość sensowna. W sam raz, żeby nie cierpieć ani z braku ani z nadmiaru. A co się nie wykorzysta, to pewnie przechodzi na kolejny okres rozliczeniowy Zdradź proszę, co planowałaś przez wiele lat?
Właśnie, Kotuchna, prosimy, zdradź

W temacie:

Od czasu mojego zalogowania się na Wizażu, kolekcja powiększyła się czterokrotnie. Skłonności, które miałam od zawsze (taa, perfum to ja zawsze miałam więcej, niżby rozsądek nakazywał) zostały spotęgowane przez pewne... rozprzężenie które było skutkiem oglądania boskich zbiorów Wizażanek i przełomowego odkrycia: "Oooo! To... tak można! "
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 23:10   #47
anka_res
Zakorzenienie

Samo kupowanie perfum jest moim zdaniem przyjemniejszy niż np. ciuchów. Nie ma że kolejka do przymierzalni, że nie ma rozmiaru, że nie pasuje albo odstaje. Że się przebrać trzeba. Jest, piękne, cudowne, pachnące - tylko do kasy i myk!
Stary 2009-01-23, 23:13   #48
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasiak1 Pokaż wiadomość
Hie, hie
Odgłos Kusicielczy, hie, hie.
Cytat:
Napisane przez rawita Pokaż wiadomość
Rawito, Papugo Błękitna- to Divę planowałam- kierowana mglistym wspomnieniem- (wąchałąm ją kiedyś, kiedyś, wieki przedtem), rodzajem zapachu- (tak, szypr), potem w końcu dostałam próbkę.
Rzeczywiście nosiłam sie z nią z dwa lata.

Mam umiejętność przeczekiwania gwałtownych przypływów chęci zakupu. Cenię ją.

Chociaż- cios często czyha na mnie z innej strony- tego od lat zaplanowanego i wytęsknionego nie kupuję, a nabywam nagle- ciach, prach- zupełnie niespodziewanie- sama siebie zaskakując- np. Douce Amere - drugi nabytek styczniowy.

Edytowane przez Kota
Czas edycji: 2009-01-23 o 23:14
Kota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 23:14   #49
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość

Od czasu mojego zalogowania się na Wizażu, kolekcja powiększyła się czterokrotnie. Skłonności, które miałam od zawsze (taa, perfum to ja zawsze miałam więcej, niżby rozsądek nakazywał) zostały spotęgowane przez pewne... rozprzężenie które było skutkiem oglądania boskich zbiorów Wizażanek i przełomowego odkrycia: "Oooo! To... tak można! "
No właśnie, powiem szczerze - nikt poza Wizażem tak dobrze mnie pod tym względem nie rozumie jakieś takie mam otoczenie że tylko z niedowierzaniem stwierdza ...."ile ty tego masz???..." A że TŻ ma tyle samo albo i więcej DVD to nikt się nie czepi, DVD można, no i chłopiec to musi mieć zabawki Tylko jedna koleżanka mnie rozumiała ale teraz dość daleko mieszkamy, więc mogę się wyżywać ino w zaciszu domowym albo w necie

Jedyne za co Bogu dziękuję to że mąż mój przecudowny o ile zupełnie mojej pasji nie rozumie, to w całej rozciągłości ją popiera (a ja się nie czepiam DVD )
Stary 2009-01-23, 23:20   #50
rawita
Zakorzenienie

Cytat:
Samo kupowanie perfum jest moim zdaniem przyjemniejszy niż np. ciuchów. Nie ma że kolejka do przymierzalni, że nie ma rozmiaru, że nie pasuje albo odstaje. Że się przebrać trzeba. Jest, piękne, cudowne, pachnące - tylko do kasy i myk!
A ja myślę, że jest trudniejsze. Gdy coś mnie zaniesie do sklepu odzieżowego, to naprawdę nie wiem, z czym wyjdę A z perfumami to muszę się zakolegować, pochodzić, testować i generalnie głęboko przemyśleć. Zakupy odzieżowe mimo wszystko są szybsze i - w moim wypadku - dużo bardziej spontaniczne.

Koto gratulacje z powodu obydwu zapachów! No i zazdroszczę umiejętności przeczekiwania

Edytowane przez rawita
Czas edycji: 2009-01-23 o 23:22
Stary 2009-01-23, 23:29   #51
anka_res
Zakorzenienie

A no to widać kwesta osobnicza Ja mogę perfumy wybierać no problem,sobie czy innym. A z ubraniami to od razu dostaję nerwowej wysypki (może dlatego że na Wyspach ciuchy są inaczej skrojone i często dostępne tylko w za dużych rozmiarach; a już na wyprzedażach to upolowanie rozmiaru 36 czy 38 to często cud mniemany
Stary 2009-01-24, 00:00   #52
KroofkaNeonoofka
Zadomowienie

To ja nawet tu chyba nawet nie pasuję, bo ja manii jeszcze nie mam więc...
Ale do rzeczy...
Zawsze miałam dwie flaszki perfum, wystarczały mi, czasem podbierałam mamie coś innego na okazję. Na studiach kupiłam pierwsze wysoko półkowe, a że ja na ciuchy i torebki też sobie nie żałuję, na więcej niż dwie po prostu nie wyrabiałam, ale jakoś tak zawsze ciągnęło mnie do perfumerii i nie mogłam przejść koło niej obojętnie.
Jakoś tak w głowie widziałam na mojej półce jeszcze kilka flakoników. No ale jak nie ma to nie ma i już.
Od jakiegoś czasu jednak zabłąkałam się na pachnącej części wizażu, czytam wasze posty i niemalże czuję, ba! widzę te wszystkie zapachy.
I co? I już mam upatrzone trzy nowe zapachy i wiem, że jak tylko będę miała jakieś fundusze to w pierwszej kolejności kupię właśnie perfumy! A w dodatku jest jeszcze tyle zapachów które chcę przetestować, ponosić przez chwilę... a z drugiej strony boje się, że je pokocham i zacznę pożądać. A nie zrezygnuję też z innych moich miłości. Nie wybiorę to albo to. Będę chciała i to i to. A skąd na to wszystko?
Ach ten wizaż! Na naszą zgubę on powstał kobietki
Stary 2009-01-24, 00:03   #53
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Samo kupowanie perfum jest moim zdaniem przyjemniejszy niż np. ciuchów. Nie ma że kolejka do przymierzalni, że nie ma rozmiaru, że nie pasuje albo odstaje.
Ciuchy pół biedy w moim przypadku - capnę coś, co jest proste, czarne/szare/czekoladowe i nie odsłania 3/4 brzucha - i jest ok. Za to z całej duszy nie znoszę kupować butów - nic mi się nie podoba, a prawie wszystko koszmarnie niewygodne. O tak, flaszki kupować łatwiej. I czapki, i okulary słoneczne - w każdych wyglądam nie gorzej, niż bez nich.

Kotuś, Diva mi się zdaje bardzo Twoja, ale Douce Amere - szok
(Lubię bardzo, ale nie spodziewałam się, że i szyprowate Koty nie pogardzą. )
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-24, 00:44   #54
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Na szczęscie inne manie mnie tez raczej nie dotycza, torebki i buty mam w normie tzn. po kilka sztuk. Ciuchy kupuję ,jak zauważam ,że cos jest mi potrzebne, bo np. coś się już zuzyło albo na mnie nie juz pasuje. W zasadzie nie lubie kupowa.c ciuchów , bo denerwuje mnie mierzenie
Mam za to ponad 100 sznurków korali, ale to hobby i nie drogie, poza trzema sznurkami , wszystkie sama zrobiłam.
Stary 2009-01-24, 00:48   #55
GothicAristocrat
BAN stały

zakupoholiczka byłam zawsze. Jak byłam dzieciątkiem to nałogowo wydawałam moje dziecięce kieszonkowe na wszelakie drobiazgi z końmi. Potem były płyty CD+drobiazgi z końmi, potem książki+drobiazgi z końmi, akcesoria do malarstwa+drobiazgi z końmi, następnie nałogowe kupowanie ciuchów+ kosmetyki, a teraz sa perfumy+ kosmetyki. Coś mi się wydaje, że ja mam po prostu taki charakter, nie dorabiałabym do tego jakieś ideologii. gdy coś mnie zainteresuje to chcę mieć wszystko i od zaraz
GothicAristocrat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-24, 08:34   #56
rawita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
Ciuchy pół biedy w moim przypadku - capnę coś, co jest proste, czarne/szare/czekoladowe i nie odsłania 3/4 brzucha - i jest ok. Za to z całej duszy nie znoszę kupować butów - nic mi się nie podoba, a prawie wszystko koszmarnie niewygodne. O tak, flaszki kupować łatwiej. I czapki, i okulary słoneczne - w każdych wyglądam nie gorzej, niż bez nich.
Dla mnie czapki i okulary to dopiero koszmar! Kupowanie butów za to kocham Fakt, polowanie trzeba urządzić porównywalne z perfumami.
Stary 2009-01-24, 08:47   #57
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
No to chyba oceniłabyś mnie jak osobę ciężko uzależnioną, a tak nie jest jak sądzę Zaręczam że im większa kolekcja (o ile z głową dobrana) tym większa radość, a nie ciężar, co chyba że fizyczny jak trzeba walizkę z nią wlec
jestem daleka od oceniania kogokolwiek
Moja skromna kolekcja też się w nadchodzącym roku powiększy ale muszę sobie jakiś limit sztukowy postawić, ot tak dla zasady

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-24, 09:42   #58
KasiaxQ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GothicAristocrat Pokaż wiadomość
zakupoholiczka byłam zawsze. Jak byłam dzieciątkiem to nałogowo wydawałam moje dziecięce kieszonkowe na wszelakie drobiazgi z końmi. Potem były płyty CD+drobiazgi z końmi, potem książki+drobiazgi z końmi, akcesoria do malarstwa+drobiazgi z końmi, następnie nałogowe kupowanie ciuchów+ kosmetyki, a teraz sa perfumy+ kosmetyki. Coś mi się wydaje, że ja mam po prostu taki charakter, nie dorabiałabym do tego jakieś ideologii. gdy coś mnie zainteresuje to chcę mieć wszystko i od zaraz
Ja mam podobnie. Od dawna przechodzę takie fazy: raz buty w ilości niezwykłej, raz torebki, później wszystkie spodnie z szafy wymieniam, był czas na kosmetyki do włosów i na kosmetyki do twarzy, a ostatnio na wszelkiego rodzaju kosmetyki naturalne. Teraz są perfumy. Muszę kupić, muszę powiększyć kolekcję, choćby jakąś odlewką, próbeczką Ale to nie jest groźne, przejdzie mi. Zapełnię toaletkę, zaspokoję w znacznej mierze swoje zachcianki i się skończy. Nie będę kupować bez liku. Ale ograniczenie warto sobie zrobić, żeby nie odczuć nadchodzącego kryzysu

KasiaxQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-24, 13:12   #59
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaxQ Pokaż wiadomość
Ale to nie jest groźne, przejdzie mi. Zapełnię toaletkę, zaspokoję w znacznej mierze swoje zachcianki i się skończy. Nie będę kupować bez liku. Ale ograniczenie warto sobie zrobić, żeby nie odczuć nadchodzącego kryzysu
Warto robić ograniczenie. Zawsze warto- dla poczucia, że jakoś się panuje nad czymś.
Stary 2009-01-24, 19:45   #60
KomEwa
Rozeznanie

Od kiedy?
Odkąd trafiłam na Wizaż.
I przeszłam już kilka faz mojego stosunku do tego zjawiska. Byłam już zmartwiona, przestraszona, podekscytowana, pogodzona i zadowolona.
Cóż, mogłam mieć gorszy nałóg... Oto jestem: ja-perfumiara. Moje motto perfumeryjne: Przyjmijcie mnie taką jaka jestem albo spadajcie.

Edytowane przez KomEwa
Czas edycji: 2009-01-24 o 19:48 Powód: lit.
KomEwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości