Tabletki antykoncepcyjne a cellulitis :( - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-06, 11:33   #31
margitta
Zakorzenienie

Dot.: Tabletki antykoncepcyjne a cellulitis :(

Cytat:
Napisane przez Sunflowerka Pokaż wiadomość
A tabletek odzstawić nie mogę.
Ty też nie możesz?

Zaczynam mieć wrażenie, ze tabletki to biorą jakieś męczenniczki.
Stary 2007-05-07, 10:10   #32
Asienka83
Zadomowienie

Ja brałam antyki tylko przez 2 cykle ale i tak cellulitis jak i rozstępy się pojawiły
Stary 2007-05-07, 15:24   #33
SABRINKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Ty też nie możesz?

Zaczynam mieć wrażenie, ze tabletki to biorą jakieś męczenniczki.
Ja tez mam cellulit po tabletkach. I uwazam ze wcale nie biorą ich męczenniczki!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! czemu tak sądzisz?????
SABRINKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-07, 18:58   #34
Sunflowerka
Raczkowanie

Nie mogę przesatać brać tabletek bo uważam, że to najlepsze i najbardziej (mimo wszystko ) komfortowe zabezpieczenie przed niechcianą ciążą. Kalendarzyki małżeńskie mnie nie przekonują, kto chce niech próbuje. Mam szacunek do natury, pewnie cierpliwi rzeczywiście potrafią się zabezpieczyć w ten sposób ale mnie nie stać teraz na skutki takich eskperymentów. Co do prezerwatyw, wywołują one u mnie często trudności, po prostu kochanie się w nich nie jest dla mnie komfortowe. O spiralach nawet nie myślę. W tym sensie muszę brać pigułki i myślę, że wiele kobiet które tak mówią ma te same powody.
Pozdrawiam
Sunflowerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-07, 20:52   #35
>>> Olcia <<<
Przyczajenie

Też jestem bardzo zainteresowana nazwą tych super tabletek :P
>>> Olcia <<< jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-07, 21:37   #36
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę przesatać brać tabletek bo uważam, że to najlepsze i najbardziej (mimo wszystko ) komfortowe zabezpieczenie przed niechcianą ciążą. Kalendarzyki małżeńskie mnie nie przekonują, kto chce niech próbuje. Mam szacunek do natury, pewnie cierpliwi rzeczywiście potrafią się zabezpieczyć w ten sposób ale mnie nie stać teraz na skutki takich eskperymentów. Co do prezerwatyw, wywołują one u mnie często trudności, po prostu kochanie się w nich nie jest dla mnie komfortowe. O spiralach nawet nie myślę. W tym sensie muszę brać pigułki i myślę, że wiele kobiet które tak mówią ma te same powody.
Pozdrawiam
Wybacz, ale właśnie takie kobiety kojarzą mi się z męczenniczkami. Co tam cellulit, co tam przytycie, co tam wahania nastorju, byle chłop miał wygodnie Nie chcę cię urazić, ale dziewczyny, przecież cellulit może już nigdy nie zniknąć! Przecież robi się właśnie od tabletek! Czy ta wygoda naprawdę jest tego warta? Wiem, że to wasza decyzja, ale ja jej kompletnie nie potrafię zrozumieć.
Stary 2007-05-07, 23:33   #37
SABRINKA
Raczkowanie

Cytat:
Wybacz, ale właśnie takie kobiety kojarzą mi się z męczenniczkami. Co tam cellulit, co tam przytycie, co tam wahania nastorju, byle chłop miał wygodnie Nie chcę cię urazić, ale dziewczyny, przecież cellulit może już nigdy nie zniknąć! Przecież robi się właśnie od tabletek! Czy ta wygoda naprawdę jest tego warta? Wiem, że to wasza decyzja, ale ja jej kompletnie nie potrafię zrozumieć.
Przepraszam za bezposrednią wypowiedz-ale gdybys wpadła to bys zrozumiala. Ja juz wiecej błedu tego nie popełnie. Prezerwatywy i wszystkie inne metody zawodzą. Wiem z doswiadczenia i nikt mi nie powie ze jest inaczej. Tabletki to najlepsza metoda. Męczennictwem mozna nazwac brak zabezpieczenia albo te całe kalendarzyki i prezerwatywy. to jest własnie męczennictwo. Bo jak sie wpadnie to cały swiat w jednej chwili wali sie na głowe.
SABRINKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-08, 10:36   #38
agata_wwl
Raczkowanie

Cytat:
właśnie zdecydowałam się na serie masaży na celulitis, tylko to daje mi nadzieje. oby pomogło.... .

Sunflowerko, a możesz napisać cos więcej o tych masażach? Mają jakąś nazwę? Pomagają, widzisz jakieś efekty?
agata_wwl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-08, 10:37   #39
Sunflowerka
Raczkowanie

Cytat:
Co tam odpowiedzialność, co tam plany na przyszłość - byle mieć ładne nogi żeby się podobać chłopom. Wiesz, ja nie lubię prezerwatyw nie dlatego, żeby mojemu chłopu było dobrze (choć oczywiście jemu też wtedy lepiej) ale dlatego, że to JA lubię seks i lubię czuć mojego mężczyznę w sobie tak jak go Bóg stworzył, bo wtedy czuję się naprawdę blisko z nim. Jesteśmy w stałym związku i jeśli nie rozumiesz tego, to bardzo ci współczuję. Męczennicą napewno nie jestem, bo gdyby tak było to bym tylko nad tym płakała a ja dbam o siebie i staram się z tym walczyć. A uroda moich nóg, choć dla mnie ważna, to nie jest jeszcze coś co mi spędza sen z powiek. Wolę móc się kochać tak jak chcę i być przy tym bezpieczna przed niechcianą ciążą. Gdyby była alternatywa to pewnie bym skorzystała, a tak - wiem jaką płacę cene i godzę się na nią, jednocześnie nie poddając się. Ciekawa jestem co ty robisz na tym wątku mając takie zdanie o pigułkach?
Ja szanuję osobiste decyzje innych i tobie też to proponuje, nie musisz nikogo obrażać, bo ma inne zdanie.
Stary 2007-05-08, 10:43   #40
Sunflowerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agata_wwl Pokaż wiadomość
Sunflowerko, a możesz napisać cos więcej o tych masażach? Mają jakąś nazwę? Pomagają, widzisz jakieś efekty?
Wiesz, właściwie to one chyba nie mają jakiejś specjalnej nazwy. To są po prostu masaże odchudzające albo drenaż limfatyczny, nie wiem dokładnie. Ja po prostu poszłam do masażystki i powiedziałam o co mi chodzi, bo jedna jej klientka straciła 2 cm w udach po zaledwie kilku zabiegach, a to pani w średnim wieku i w ogóle nie ćwiczy ani nie stosuje diety. Ja jeszcze nie wiem czy działają bo dopiero zaczęłam, a poza tym też zaczęłam ćwiczyć więc wrazie co to nie będzie wiadomo czego to zasługa. Ale napewno nie zaszkodzi, tak myślę!
Stary 2007-05-08, 10:47   #41
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
nie musisz nikogo obrażać, bo ma inne zdanie.
Nie przesadzaj

Jakby tabletki powodowały u mnie cellulit to bym je natychmiast zmieniła. Jakby każde powodowały to myślałabym nad innym zabezpieczeniem. Ale róbcie co tam chcecie, ja na szczęscie cellulitu nie mam i to nie ja piszę, że w tym roku na plażę nie wyjdę A tabletki nie są dla mnie wyrazem odpowiedzialności, ani planów na przyszłość. Jak chcesz żeby twoje zdanie szanowano to szanuj też zdanie innych.

Po prostu nie rozumiem idei wątku, w którym jojczycie, że tabletki spowodowały cellulit, po czym, że ich i tak nie zmienicie/odstawicie. Kurację zaczyna się od odizolowania podstawowej przyczyny, czyż nie? Ale jeżeli to wam odpowiada to trudno. Mogę nie rozumieć? Mogę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-08, 11:21   #42
agata_wwl
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz, właściwie to one chyba nie mają jakiejś specjalnej nazwy. To są po prostu masaże odchudzające albo drenaż limfatyczny, nie wiem dokładnie. Ja po prostu poszłam do masażystki i powiedziałam o co mi chodzi, bo jedna jej klientka straciła 2 cm w udach po zaledwie kilku zabiegach, a to pani w średnim wieku i w ogóle nie ćwiczy ani nie stosuje diety. Ja jeszcze nie wiem czy działają bo dopiero zaczęłam, a poza tym też zaczęłam ćwiczyć więc wrazie co to nie będzie wiadomo czego to zasługa. Ale napewno nie zaszkodzi, tak myślę!
Dzięki za odpowiedź
agata_wwl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-08, 11:34   #43
Ecstasy1985
Raczkowanie

GG do Ecstasy1985

Cytat:
Nie przesadzaj

Jakby tabletki powodowały u mnie cellulit to bym je natychmiast zmieniła. Jakby każde powodowały to myślałabym nad innym zabezpieczeniem. Ale róbcie co tam chcecie, ja na szczęscie cellulitu nie mam i to nie ja piszę, że w tym roku na plażę nie wyjdę A tabletki nie są dla mnie wyrazem odpowiedzialności, ani planów na przyszłość. Jak chcesz żeby twoje zdanie szanowano to szanuj też zdanie innych.

Po prostu nie rozumiem idei wątku, w którym jojczycie, że tabletki spowodowały cellulit, po czym, że ich i tak nie zmienicie/odstawicie. Kurację zaczyna się od odizolowania podstawowej przyczyny, czyż nie? Ale jeżeli to wam odpowiada to trudno. Mogę nie rozumieć? Mogę

popieram. albo szukasz metody zmniejszenia cellulitu, ćwiczysz i walczysz o to, albo odstawiasz piguły, ewentualnie akceptujesz siebie. Innej metody nie ma, samo nie zniknie. Możesz zmieniać tabletki, szukac odpowiednich dla siebie bo każde tabletki inaczej działają na organizm kobiety. Ja tez miałam taki problem wiec mam czym to podeprzeć. Zaczęłam od Cilestu, później był Harmonet...teraz jest yasmin i jest idealny dla mnie, cellulit znika ale też dzieki temu że ćwiczę. Yasmin nie zbiera wody w organizmie, naprawde czuje sie po nim lżejsza. Nie musi on w ten sam sposób działaś na wszystkie kobitki. naprawde jest w czym wybierać, więc radze szukać. jak nie to no...

59 miech!!!!
_________________________ _________________________ ____

Misja w Zambii!! Pomóż!!

Ecstasy1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 08:26   #44
Sunflowerka
Raczkowanie

Cytat:
Nie przesadzaj

Ja też chętnie zmieniłabym tabletki na takie, które nie powodują celulitu, ale takich nie znam, a lekarze to zazwyczaj się nie wysilają i przepisują wszystkim co leci, ja się spotkałam z reakcją, że te są ok i jak nie te to on już nie wie jakie. O innym zabezpieczeniu nie moze być mowy i już o tym drugi raz pisać nie będę. Nie piszę też, że nie wyjdę na plażę bo wyjdę, ale napewno wolałabym wyjść bez tego. Twoje zdanie szanuje, ale proszę nie nazywaj mnie męczennicą - bo dla mnie to właśnie jest obrażajace. I tym bardziej, skoro szanuje twoje zdanie, dziwie się co ty robisz w tym wątku skoro nie masz takich problemów. Ja widzę, że wiele dziewczyn ma ten problem i nie piszemy tu żeby się tylko nad sobą użalać ale żeby szukać rozwiazań. Ty nie potrzebujesz rozwiazań więc poszukaj wątków, które naprawde będą cie dotyczyć. Tym bardziej jeśli nas nie rozumiesz, co na każdym kroku podkreślasz. Jak nie rozumiesz to machnij na nas ręką i pozwól, że same zadecydujemy czy i jakie będziemy brać pigułki bez względu na celulit.

Ja akceptuje siebie i już napisałam, że moje branie pigułek to przemyślana decyzja, którą uważam za najlepszą. Ale to nie znaczy, że mam z tego powodu siedzieć z założonymi rękami i nic nie robić ze skutkami ubocznymi.
Wiesz choruję też poważnie na żołądek, niektóre leki mają skutki uboczne, które też nie umilają mi życia. I co mam je przestać brać?

Jeśli mi zaraz napiszeż, że to nie to samo bo pigułki to nie lekarstwo, to uprzedzę, że argument jest głupi. Nie wiem jakie masz poglądy, twoja sprawa ale dla mnie pigułki to właśnie jest kwestia odpowiedzialności - bo chcę panować nad moim życiem i jak już wcześniej ktoś napisał, jak byś wpadła to byś zrozumiała.

Nie mam do Ciebie złego nastawienia, nie zrozum w ten sposób moich długich postów ale po prostu jeżeli nie rozumiesz nas, tych , których ten wątek dotyczy ( bo ciebie przecież nie dotyczy) to nas nie oceniaj i daj spokój z takim gadaniam: to po co to bierzecie? Jeśli nie rozumiesz idei wątku to po prostu przestań go czytać, chyba, że przychodzisz tu tylko po to, żeby podbudować swoje ego krzycząc dookoła, ja nie mam celulitu a wy macie i same jestescie sobie winne. Takiego dialogu tutaj nie oczekiwałam.
Stary 2007-05-10, 11:57   #45
ziuta278
Raczkowanie

GG do ziuta278

ja miesiąc przed rozpoczęciem brania tabletek zaczęłam smarować się 2x dziennie kremem anty-cellulitowym i powiem Wam, że to jest dobre poza tym codziennie po umyciu masuje się szorstką gąbką a 2x w tygodniu na basenie robię sobie masaż przez bicze wodne boli ale pomaga. moja skóra jest tak gładziutka... że mogłabym jej cały czas dotykać.
Aha przed przyjmowaniem tabletek miałam już mały cellulit, a teraz jak biorę tabletki i wykonuje te wszystkie rzeczy to już się robi coraz lepiej
Polecam
ziuta278 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-10, 21:26   #46
Sunflowerka
Raczkowanie

Ziuta dzięki za porady, na pewno postaram się skorzystać i fajnie że to daje efekty.
Stary 2007-07-11, 17:55   #47
elzbietka
Przyczajenie

Wreszcie zaczynam miec dobry humor. Zrobilam rachunek sumienia i mocne postanowienie poprawy czyli... zaczelam naprawde cwiczyc i to naprawde przynosi efekty. Cwicze od 1,5 miesiaca i widze juz rezultaty. Uda wygladaja lepiej kiedy patrze w lustro. Cellulitis jeszcze nie zniknal calkowiciee ale jest lepiej, miesnie lekko sie zaznaczyly i ogolnie sylwetka wyglada lepiej.staram sie tez brac zimny prysznic ( cholerstwo , zwlaszcza,ze uwielbiam gorace kapiele) i masowac uda codziennie wieczor. Wlasnie od 3 dni jestem na diecie i chce schudnac pare kilogramow ( mam nadzieje,ze zniknie tluszcz z nog a nie z biustu). Najwazniejsze,ze jest nadzieja i efektu wreszcie sa widoczne. Najwyrazniej stosowanie kremow to pic na wode. Trzymam kciuki za wasze efekty
elzbietka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-11, 18:42   #48
May87
Raczkowanie

Dziewczyny, jakie są według Was najlepsze ćwiczenia na pozbycie się cellulitu? bo zauważyłam, że mnie też zaczał się powiększać, od kiedy biorę tabletki
May87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-20, 12:42   #49
dzimboo
Przyczajenie

czesc dziewczyny!
poczytalam sobie wasze opinie i sie dolaczam, ja probowalam cilest,yasmine a teraz sindy35 i musze powiedziec, ze nie zauwazylam roznicy a celulit sie pojawil,nie pamietam bym go miala wczesniej. Mam okropne bole miesiaczkowe czesto nie moge sie nawet ruszyc takie mam skurcze, to bylo powodem brania tabletek. Raczej mam aktywny tryb zycia,uzywam kremow, pije herbatki ale celulit jak byl tak jest. Jestem szczupla osoba 165 cm/52 kg a i tak go mam. Niestety musialam zrobic rachunek sumienia i chyba wole miec gladkie uda by nie miec kompleksow a pocierpiec te 2-3 dni w miesiacu. Lekarz powiedzial, ze jak urodze dziecko to bole znikna. Ciekawe czy jak odstawie tabletki celulit tez?
dzimboo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-11, 20:52   #50
Mahtalie
Raczkowanie

Po dwóch miesiącach stosowania Harmonetu pojawił się u mnie mały cellulit, a teraz z czasem powiększa się. W sierpniu idę do ginekologa, czytałam że powstawanie cellulitu jest przede wszystkim związane z estrogenem, który jak wiadomo jest zawarty w tabletkach i zastanawiam się czy mini-pigułka mogłaby w takiej sytuacji być ratunkiem.... Zapytam lekarza. A Wy jak myślicie?
Mahtalie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-14, 00:32   #51
snape_girl
Raczkowanie

to ja chyba jakaś dziwna jestem... bo ja właśnie po tabletkach pozbyłam się cellulitu, który może nie był jakiś ogromny ale trochę szpecił a teraz to mam pupę gładką jak niemowlak.

Współczuję wszystkim które mają problemy przez tabletki. Na mnie one akurat działają bardzo pozytywnie w wielu aspektach.

pozdrawiam!
snape_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 15:48   #52
Werisss
Przyczajenie

brałam dlugo tabletki naklejalam plastry i uzywalam ringi i niedawno zrobilam przerwe i musze wam powiedziec ze cellutit zaczal schodzic na udach prawie jest nie widoczny a na posladkach wiadc jak sie scisnie a byl juz moment ze nie chcialam patrzec w lustro moja pupa i nogi wygladaly koszmarnie
Werisss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 16:10   #53
Fuxia83
Zadomowienie

Ja mialam cellulit zanim zaczelam brac plastry, teraz jednak jest on znacznie wiekszy ... codziennie sie masuje pod prysznicem cos niecos to pomaga, ale bardzo powoli zchodzi, kiedy nie bralam plastrow i masowalam uda to znacznie szybciej cellulit zchodzil, powiem jedno jesli cellulit sie pojawi to pozniej trzeba go zwalczac codziennie przez cale zycie, nie ma takiego cudu zeby pomogl raz na zawsze, dlatego najlepiej uzbroic sie w cierpliwosc i codziennie masowac uda, uprawiac sport zdrowo sie odzywiac itp zniknie napewno tylko potrzeba czasu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-11, 09:44   #54
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

niestety musze sie dołączyć.. biore yasminelle od 4 miesiecy.. cellulit miałam juz wczesniej ale widoczny tylko przy ścisnięciu np uda.. w tym momencie nad kolanami mam pełno grudek jestem załamana, idzie lato a ja o mini moge tylko pomarzyc
Stary 2009-06-19, 11:41   #55
akilegna05
Przyczajenie

[QUOTE=Sunflowerka;4303057]Co tam odpowiedzialność, co tam plany na przyszłość - byle mieć ładne nogi żeby się podobać chłopom. QUOTE]

branie tabletek nazywasz odpowiedzialnascia? dla mnie jest to tylko wyreczanie sie chemia i ucieczka od odpowiedzialnosci. samam bralam tabletki anty przez ponad 2 lata, dlaczego? bo tak bylo wygodniej. kochasz seks, kochasz byc ze swoim partnerem, tak? to bierze za to cala odpowiedzialnosc bez ingerencji niepotrzebnej chemii. nie jestem takze wyjatkiem i sama mam potworne problemy z cellulitisem ;/ jednak zmadrzalam i juz nie biore, i nie mam zamiaru brac pigulek a metode jaka zaczne sotosowac bedzie wlasnie kalendarzyk, kiedys sama wysmiewalam sie z tej matody ale widze w niej wiecej plusow niz w czymkolwiek innym (poznaje sama siebie, wiem co i kiedy sie ze mna dzieje, zauwazylam ze moj partner badziej sie o mnie troszczy, bardziej mnie szanuje, znam mnie tak dobrze jak nikt, wiec czego jeszcze mi potrzeba?) i tak jak poprzednia kolerzanka okreslila inne panie meczenniczkami to samo i ja moge powiedziec bo kiedys samam nia bylam. dopiero teraz czuje jaka jestem wolna. a co do planow na przyszlaosc: nie umiesz sama zaplanowac swojej przyszlosci? potrzebna Ci w tym chemia? nie sadze... a podobno wszystkie chcemy bec wolne...
akilegna05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-19, 12:35   #56
haniap
Raczkowanie

Ja też już nie jestem męczenniczką wlaśnie, przez problem celulitu nie mylić z celulitisem, zrezygnowałm z tabletek. Jest wiele innych skutecznych metod antykoncepcji niz tylko tabletki anty i równie lub bardziej wygodne. U mnie po pół roku brania pojawił się celulit więc zdecydowałam się na odstawienie. Dla mnie ważne jest to co się z moim organizmem dzieje, a jak komuś to nie przeszkadza proszę bardzo zacelulitizujcie Drogie Panie
haniap jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 22:30   #57
100-kroteczka
Raczkowanie

brałam Yasminelle 1,5 roku i oprócz tego że zatrzymała mi się woda przez co przytyłam jakieś 4 kg to jeszcze pojawił się cellulit wczesniej nie był prawie w ogóle widoczny... to już mój drugi tydzień po odstaiweniu tabsów i... woda zaczyna schodzić już jest -2kg i mam nadzieję że cellulit też chociaż trochę zniknie

MAŁY BĄBEL W DRODZE

Jutro możemy być szczęśliwi... jutro możemy tacy być...
100-kroteczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 23:58   #58
anyanka
Raczkowanie

Ehh...u mnie to samo. Pewna jestem, że cellulit mi wyskoczył z powodu tabletek, kiedys może nie byłam superjędrna ale nie miałam tego cholerstwa, w ciągu roku zrobil mi się taki, że moja 50letnia mama ma lepsze uda W moim wypadku mówienie, że nie mogę przestac brać tabletek nie wynika nawet z chęci bezstresowego seksu ale z tego, że jak nie jestem na tabletkach to mogę zapomnieć o normalnym funkcjonowaniu. Zanim zaczęłam braż tabsy miałam tak koszmarnie bolesne okresy, że spokojnie na dzień lub nawet dwa byłam wyłączona z życia, nie chodziłam do szkoły, nie wstawałam z łóżka (chyba, że do toalety, bo przez pierwszy dzień to praktycznie przyklejona do muszli wymiotowałam z bólu;/). Żadne nospy czy inne antybólowe specyfiki nei pomagały...dopiero tabletki anty sprawiły, że mając okres mogę normalnie funkcjonować i przyznam szczerze, że nie wyobrażam sobie powrotu do tamtej męczarni...ale cellulitu też nie chcę;/
anyanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 23:31   #59
akilegna05
Przyczajenie

ja moze nie na temat ale sie wypowiem... tabletki odstawilam 2 miesiace temu... myslalam ze bede miec jekies problemy z okresem, ze jestem calkowicie rozregulowana a okres mam tak jakbym dalej brala tabsy, nie wiem czy to dobrze czy zle, w pewnym sensie sie jak na razie ciesze bo nie mam problemu ale w moim przypadku to troche dziwne bo zanim zaczelam brac nie mialam idealnie regularnego okresu, a teraz wszystko jest baaardzo dobrze... tylko czy nie nad to dobrze ?
akilegna05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-27, 23:55   #60
Ryza
Raczkowanie

Ja tez mam okropny, wstrętny, obrzydliwy cellulit, chociaż jestem bardzo szczupła 51 kg/168cm jest on o wiele bardziej widoczny niż u osób z nadwagą. Robiłam sobie pomiar tłuszczu w naturhousie, wyszło że nie mam żadnego nadmiaru tłuszczu ale aż 4 kg zmagazynowanej wody - jak wielbłąd! Mam 18 lat, antykoncepcje hormonalną stosuje od 3,5 roku. Najpierw cilesty które mi nie służyły, później długo, długo yasminel, a od 7 miesięcy plastry evra. Wydałam już mnóstwo kasy na kremy, tabletki, proszki, biegałam, chodziłam na aerobik i odchudzałam się - cellulit ani drgnął. Bardzo źle się z nim czuję i chciałabym się go pozbyć przed nadchodzącym latem, jednak bardzo boje sie odstawić hormony. To jednak 100% pewności, z prezerwatywami mialam wiele przykrych doświadczeń, zresztą z nimi... to jak całowanie się przez szybę. Nie mam też pewności, że tak łatwo będzie mi się go pozbyć... ( TRA-GE-DIA
Ryza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości