|
|
#31 |
|
po prostu Em :)
|
Dot.: jak zrobic blizniaki????
gosiap82, a czytałaś wątek o opaskach wizażowych?
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
adatka - bo niektorzy ludzie przegladaja jedynie pobieznie watek i z calego serca wspolczuja takiej osobie, co moim zdaniem jest poprostu straszne, a autorka tych postow nieludzka. Dlatego zostalo to wklejone- ku przestrodze i aby dac obraz calosci.
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Ja próbowałam przbrnąc przez wątek o opaskach, ale jest tak długi, że nie dałam rady.
Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi? Bo z tego co widzę to dziewczyna pisze pod koniec listopada, że nie będzie mogła miec dzieci, a 4 grudnia, że stała się mamą blizniaków.. Adopcja? Niepokalane poczęcie?
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to chodzi o to, że dziewczyna nie wywiązała się z umow, że poprzesyła opaski wizażowe, mimo że dziewczyny zapłaciły, a na wizażu krążą jakieś jej dziwne historie o operacji i ciąży nie wiadomo skad.
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem w ogole o co w tym wszystkim chodzi.
-czekam tylko na opaskę mam nadzieje ze wkrotce dotrze do mnie
|
|
#36 |
|
po prostu Em :)
|
gosiap82, więc dlaczego nie wkleiłaś tego?? "żeby dać obraz całości"
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=3614 Shem, opaski już do wielu wizażanek dotarły.
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
ememesik dziekuje za sprostowanie
No i jaki lekarz zdecydowalby sie na wyciecie jajnika i kawalka macicy u kobiety w 6tym miesiacu ciazy? I dlaczego w jednym watku pisze,ze rozstala sie z TZ, a w drugim,ze sie zareczyli? W kazdym badz razie jesli sie myle to przepraszam. Nie pisze tego ze zlosliwosci, tylko za duzo niespojnosci i kretactwa w tym wszystkim. Ale obym sie mylila. Buziaki
|
|
#38 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Nie wiem Kochani. Ja tego za bardzo nie rozumiem. Mam nadzieję, że wszystko to tylko jakieś nieporozumienie.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
O qurcze, ale bajer!
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
|
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Wklejam cytat z wątku pomorskiego, tu Aga tlumaczy wszystko. Ja moze jestem naiwna, ale jej wierze.
Cytat:
|
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Błagam, ludzie.
Jeśli ktoś ma cierpliwość to sobie zajrzy w cudzy profil i przeczyta, co zechce, chyba nie macie zamiaru kopiować tu wszystkich 4 tysięcy postów tej użytkowniczki? ![]() W tej konkretnej kwestii powtórzę: - najważniejsze, by użytkowniczka wywiązała się z zobowiązań finansowych. Prywatne sprawy mają się tu nijak. Proszę o eot w tej kwestii na Mamie z klasą, ta dyskusja nie wchodzi w zakres tematyki tego forum.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to może i ja za kilka lat będę miała bliźniaki?
|
|
|
|
#43 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
fajnie ja bym wolała urodzić raz a porządną ilość ale szczerze też bym chciała bliźnięta lub więcej, sama jestem z bliźniaków ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
każdy ma jakieś marzenia, a Ty je bezwzględnie psujesz, mi np po tym wpisie nie zmienią się plany co do ciąży bliźniaczej
|
||
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez mam bliźnięta, tabletek nigdy nie brałam maja 10 miesięcy
![]() Nie wiem jak sie robi ale chętnie zrobię sobie jeszcze raz dwójeczkę wiec czytam wasze rady ;-) Edytowane przez annemarie24 Czas edycji: 2010-03-19 o 10:37 |
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez bym nie radzila tabletek, moja znajoma tez sobie taki sposob wymyslila i zamiast dwoch ma 1 i do tego niepelnosprawne... tabletki to jest trucizna dla dzieci nawet po dlugim odstawieniu tabletek. niektore kobiety po leczeniu antykoncepcyjnym - hormonalnym nie moga juz wogole miec dzieci.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
ja 5 lat brałam tabsy, w rodzinie są bliźniaki i jestem w pokoleniu ryzyka i co ?? ehhh i mamy śliczną córeczkę Gabrysię
w ciązę po tabletkach zaszłam w pierwszym miesiącu i Gabi jest zdrowiusia mój mąż strasznie chce mieć bliźniaki
|
|
#47 | |
|
Przyczajenie
|
znalazłam w necie takie coś:
Jak począć bliźniaki? krok 1 Dowiedz się czy w rodzinie twojej i partnera były jakieś bliźnięta. Jeżeli tak, szanse na ich poczęcie się zwiększają. Nie oczekuj jednak że jeśli partner pochodzi z bliźniąt, ty również je poczniesz. Otóż nie jest to możliwe, mężczyzna taki nie jest w stanie "wyprodukować" swoich własnych bliźniąt, a poza tym kobieta musi równocześnie wyprodukować w tym samym czasie dwa jajeczka. krok 2 Prawdopodobieństwo poczęcia bliźniąt zwiększa się w wieku 35 - 40 lat, więc jeśli chcesz poczekać, albo jesteś właśnie w tym wieku, twoje szanse się zwiększają. Musisz jednak zdawać sobie sprawę z ewentualnych zagrożeń wynikających z ciąży w tym wieku, szczególnie jeśli będzie to pierwsza ciąża. krok 3 Zbilansuj swoją wagę i odżywianie. Dobrze odżywiona kobieta starająca się o bliźnięta, to kobieta z lekką nadwagą. Bycie zaokrągloną, ale również zdrową i sprawną fizycznie to ważne elementy zwiększające szanse na poczęcie bliźniąt. Zatem możesz rzucić się na jedzenie, jeżeli nie należysz do zaokrąglonych kobiet, ale oczywiście zawsze zdrowo i z umiarem. krok 4 Przyjmuj kwas foliowy w tabletkach na około 2-3 miesiące przed planowaną próbą poczęcia dzieci. Ten suplement diety zapobiega wadom układu nerwowego u dzieci, ale także zwiększa szanse na poczęcie bliźniąt. Zażywaj raz dziennie po jednej tabletce 4 mg. krok 5 Spożywaj produkty mleczne, nabiał. Produkty te pochodzą od hormonalnie hodowanych krów, więc zwiększają szanse na podwójną owulację. Kobieta karmiąca piersią również ma większe szanse na poczęcie bliźniąt. krok 6 Spożywaj korzenie manioku, tapioki, są one składnikiem diety, który zwiększa szanse na podwójną owulację. Badania dowodzą że w Nigerii, gdzie ludzie spożywają maniok i tapiokę poczęcia bliźniąt były 400 % wyższe niż w jakimkolwiek innym miejscu na ziemi. Dowiedziono również, że stan ten jest bezpośrednio powiązany ze spożyciem korzeni manioku i tapioki. spróbujcie i dajcie znać czy działa ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
nie jest powiedziane, że to wina tabletek... niech poszuka w rodzinie czy było jakieś chore dziecko, mnóstwo kobiet bierze tabletki i rodzą się dzieci zdrowe |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzeniona
|
Ja mam siostrę bliźniaczkę, a TŻ rodzeństwo bliźniaków
Żadne z rodziców o bliźniaki się specjalnie nie starało, tak po prostu wyszło. Ja jeszcze o dzieciach nie myślę, nie wiem, czy kiedykolwiek chcę je mieć, ale ciąża mnoga trochę by mnie przerażała. Jeszcze bliźniaki jak Cię mogę, ale trojaczki? Szok.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

sie wpakowalam w nie
bo peka macica mialam cesarke
mam córeczke i synka