|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: linki do google.pl na gg
Heh, tez dostalam link do google
Niezle sie zdziwilam
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
ja też dostałam od 2 osób:/ w sumie 3 linki.....i głupia 2 otworzyłam.... ale były puste strony więc mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
dzien przed wigilia dostalam takiego linka od kolegi z lodzi. z rzpedu weszlam(w koncu to tylko google) i wiece co? byl tam obrazeczek google z jakimis rysunkami a jak najechalo sie na niego widnial napis "Happy Holiday". Coz moze to jakies oryginalne skladanie swiatecznych zyczen? Nie wiem, ale jakos nie mam teeraz glowy zeby sie nad tym zastanawiac.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
O a ja myślałam, że tylko z moimi znajomymi coś nie tak
Też otrzymałam link do google.pl Na szczęście nic się poważnego (narazie) nie stało...
|
|
#35 |
|
KWC
|
Też mi ktoś przysłał. Jak zwykle ta sama osoba, istna wylęgarnia wirusów
Nie otworzyłam, bo:-nie chciało mi się -www.google.pl - to od razu wygląda jakoś podejrzanie a już wiadomo co tym razem sie dzieje? |
|
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
też dostaje linka do google
ale nigdy nie klikam w nic co trafia taką drogą
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
ja mało że dostaje te linki codziennie od dwóch osób, to jeszcze ode mnie cała lista dostaje :/ chyba nic innego niż format nie pomoże...
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Ode mnie nikt nie dostaje- nie widzę w archwium, żeby moje gg coś komuś wysyłało. Na szczęście.
A ja dostalam kilka razy. Jednak moim zwyczajem jest, ze nie otwieram niczego jesli ktos wczesniej nie potwierdzi mi co to jest
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Nati, tego nie widać w archiwum, przynajmnije jak tak nie miałam ostatnim razem. Jeśli chodzi o nie otwieranie linków to nie wiem o co chodzi, bo ja ich nie otwierałam a numer i tak mam zablokowany. dopóki admin gg nie zabiezpieczy linku dalej będzie się on rozsyłał sam. Pozdrawiam
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja się pochwalę
Dziwna sprawa, bo był w wiadomości od mojej cioci (że co? ciotka hakerem? wirusomaniaczką? Westalka ![]() Ale nie otworzyłam tego syfu
|
|
#41 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie otwieram straaasznie dlugich linkow i w stylu "hjsdjsh" bo to jest podejrzane, a zwlaszcza jak tej osoby, ktora mi przesyla ten adres, nie ma na gg
Dzisiaj weszlam na gadu i juz od jednej osoby dostalam takie 2 linki
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie wiem o co chodzi, za 1 razem weszłam nie wiem po co
![]() Dragon (26-12-2006 22:36) www.google.pl gwiazda (24-12-2006 19:42) www.google.pl gwiazda (23-12-2006 17:10) www.google.pl
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Pamietacie ostatniego wirusa? Samosiejkę? Jesli kloknales na link od danej osoby automatycznie ten link został wysyłany do wszystkich osob z twojej listy!
Moze to jest jakies zabezpieczenie? Że teraz wysyłają zamiast linka z wirusem link do google.pl - tak jest bezpieczniej, moze nie umieja wirusa zlikwidowac i dlatego w ten sposob go przekształcili? Ja nie wiem, sama moge sie tylko domyslac, rowniez dostałam kilkadziesiat takich linkow, tak jak z poprzedniej samosiejki. Zadnego nie otworzylam i radzę wam robić to samo, bo jesli to tylko zwykle google, to po co je otwierac skoro juz i tak dobrze je znamy'?
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
heh no ja weszłam za 1 razem jak to dostałam bo.. nie wiem czemu
i nicc mi się z kompem nie dzieje jeszcze ..
|
|
#46 |
|
KWC
|
Twojemu komputerowi nic nie będzie. Tylko, że Twoje gg rozsiewa teraz dalej tego linka, a Ty o tym nie wiesz. Zainfekujesz kolejne gadulce i tyle. A chodzi chyba o to, że admini od gg uznają Cie za spamera i zablokują.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
dostalam od kilku osob linki zarowno do googli jak i do jakichs plikow jpg, nie weszlam
od jednej osoby przychodzily mi regularnie co 10 minut - musialam w koncu zablokowac numer tej osoby na liscie bo szlag mnie trafial
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
A ja za pierwszym razem głupi otworzyłam.Ale nie chaciało sie zategocić więc zamknęła (mó zamulający net..)
|
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie się zorientowałam, że sama ten szajs wysyłam!
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wam też radze jeśli któraś z was weszła na strone googli wysłaną przez innych
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
a ja własnie dziś dostałam takiego linka i z przezorności nie otwieram nigdy żadnych linków,a kiedy dostałam tego linka po raz kolejny nawsadzalm nadawcy i mam spokój
|
|
|
|
|
#52 |
|
Rozeznanie
|
a ja dostalam te dziwne hfgdh.jpg i mozilla otworzyla mi stronke z filmikiem jakims ktory sie nie odtwarzal:/ narazie nic mi nie zamula..gg działa prawidlowo..-moze dlatego ze nie mam zwyklego gg tylko connecta
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś tez dostałam link. Już drugi raz cos takiego przyszło, więc tym razem nie klikałam, uczona na własnych błędach (wtedy otworzyłam i zawył system antywirusowy
) Więc jaka na to rada? Nie klikać w nic, nawet od najlepszego przyjaciela, bez uprzedniego zapytania co jest w linku!
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
ja na szczęście żadnych jpg'ów nie dostałam, tylko 24.12 te 5 linków do google.pl. ale ciekawa jestem co to za akcja... na kompie mi nic nie wykryło, chodzi jak zawsze więc nie wiem o co biega.
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
o Boże... ja wczoraj dostałam i też z rozpędu weszłam o TU (tylko nie klikać!) www.hsqvyrpzeh.info/?ewdoed.jpg i wyświetlił mi się jakiś numer jakby IP... Ale nic sie nie działo.. puste okno... No to pewnie teraz grasuje mi jakiś wirus w kompie
a antyvir nie wykrył :/ Przeskanuje lepiej kompa :O
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
jak na nie nie weszłaś to nic ci nie wykryje, bo nie masz wirusa.
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
na 1 z tych linków weszłam :/ ale dalej nic nie wykrywa, komp mi śmiga tak jak śmigał, nie mam żadnych problemów...
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
dziwne.. bo z reguły jak na to wejdziesz to MASZ wirusa.. nie wiem może ci nie wykrył ? spróbuj antywirusem NORTONEM w razie wątpliwości
być może nie masz wirusa
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
www.hsqvyrpzeh.info/?fboocf.jpg
ja dostalam takie cos. oczywiscie strona sie nie otwiera. Jak widac jest to jakis obrazek., dostalam od kolegi i tez na gg! osz~!
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio przez takiego linka powaznie, a powiedzialabym nawet bardzo powaznie zainfekowalam swoj komputer
Do tego stopnia, ze odlaczyli mi internet, bo tak mulilo z mojego kompa, ze cala siec padala...Dzis tez dosatalam z google ale poczulam w tym podstep ![]() Ktos tu pytal o Avasta - znajomy informatyk mowil mi, ze on usuwa wirusy, ale bardzo czesto tylko na chwile... Nie otwieram juz nic przez gg |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.

Też otrzymałam link do google.pl
Nie otworzyłam, bo:
ale nigdy nie klikam w nic co trafia taką drogą

a antyvir nie wykrył :/ Przeskanuje lepiej kompa :O