Szafa inna niż wszystkie/wnękowa - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-07-04, 21:38   #31
anetka_m
Zadomowienie

Dot.: Szafa wnękowa

Akurat cena nie gra roli, oczywiście wszytko w granicach rozsądku. Meble przemysłowe raczej odpadają, bo chciałabym już porządnie i na "stałe" urządzić sypialnię, a z kolei w meblach z Ikei raczej nie gustuję.
Tak właśnie myślałam o zabudowie Komandora , mają kilka pomysłów na stronie internetowej, ale sama nie wiem, a w narzeczonym nie mam oparcia , bo mu wszytko jedno. Też zdaję sobie sprawę, że wieszaki to podstawa, bo nie mam w domu żadnej szafy. A może posiadacie jakieś pomysłowe fotki zabudowy wnęk czy innych szaf w sypialniach.
Zaintrygował mnie pomysł Bydgoszczanki wiec niebawem zamieszczę plan pokoju z przykładowymi fotkami
Stary 2007-07-04, 23:03   #32
Engelchen
Raczkowanie

taka szafe jak z komandora mozesz zrobic sama jezeli masz do tego talent
potrzebne elementy mozna kupic w obi lub podobnym sklepie
jednak jezeli cena nie gra roli to radzilabym wziasc szafe z komandora
moi rodzice maja i bardzo chwala sobie
gotowe szafy kupowane z lozkiem sa ok ale zazwyczaj nie sa tak praktyczne i pojemne
Engelchen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-05, 09:27   #33
Elfir
Zakorzenienie

Komandor jest w takim razie najrozsadniejszym rozwiązaniem. Jesli masz maly pokoj to najlepsze beda drzwi lustrzane. Widzialam takie lustro z wygrawerowanym rysunkiem gałęzi drzewa.
Jesli pokoj jest duzy, to w zasadzie drzwi szfy dobierasz do istiejacych mebli.
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-06, 15:21   #34
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Engelchen nie miałam na myśli szafy z łóżkiem . Postaram się znaleźć fotkę w gazecie i pokażę tutaj.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-06, 15:55   #35
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Sorki, że post pod postem. To są zdjęcia tego wsuwanego łóżka pod szafę- garderobę. Mam nadzieję, że jakoś widać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT6298.JPG (82,4 KB, 153 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT6300.JPG (86,1 KB, 139 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-06, 16:19   #36
Selekcjonerka
Rozeznanie

Zgadzam się z większością wypowiedzi. Komandory to jedyne szafy, jakie mam w domu (większość miejsca zajmują właśnie wieszaki) i z doświadczenia wiem, że to dużo bardziej funkcjonalne rozwiązanie od tradycyjnych szaf (więcej miejsca w domu+mniej sprzątania, bo łatwiej wszystko w komandorze zmieścić, a dzięki wieszakom przy szukaniu/wyjmowaniu jednej bluzki nie robi się bajzlu w całej szafie ).

Co do fotek - znalazłam w necie takie coś:
http://www.komandor.pl/start.php?NR=52
Stary 2007-07-15, 12:42   #37
paulagroszek
Raczkowanie

Dot.: Szafa inna niż wszystkie

fajna szafa
paulagroszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 13:29   #38
aniam_06
Raczkowanie

GG do aniam_06
szafka na ubrania/szafa

Cześć, własnie wynajęłam pokój na nowy rok akademicki (razem z TZ ) Jest umeblowany, polki, biurko, lozko, tylko nie ma zadnej szafy/safki na ubrania. Niby jest szafa na korytarzu, prawie cala do naszej dyspozycji ale niezbyt podoba mi sie ganianie z pizama i znoszenie ciuchow do pokoju, np kilku bluzek zeby zobaczyc w czym bede lepiej wygladac, bo przeciez nie bede robic przegladu na korytarzu... a tym bardziej glupio ze kazdy moze mi przejrzec co mam w szafie...nie mowiac o bieliznie itd (to wiadomo w pokoju bedzie) ale tego tez nie mamy gdzie schowac... pokoj nie jest duzy i normalna duza szafa strasznie go zagraci, myslalam o jakiejs plociennej szafce, niezbyt szerokiej, bo jest taka mala wneka, na oko troche ponad metr, tyle zeby byla z polkami, szukalam na allegro ale nie znalazlam, widzialyscie gdzies moze cos podobnego? albo ewentualnie myslalam tez zeby gdzies z boku pod sciana dac taki wieszak z ikei. nie chce w sumie zadnych wiekszych mebli bo ani sie to tam nie zmiesci, no i tylko wiecej problemow gdyby wypadla ewentualna przeprowadzka kedys...mozecie mi poddac jakis pomysl? O myslalam jeszcze czy na takie drobiazgi nie wstawic gdzies takich pudelek z ikei, nie wiem czy zdaloby to egzamin...
aniam_06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 15:29   #39
kika14
Zadomowienie

Dot.: szafka na ubrania

Może poszukaj w IKEA...
Stary 2007-08-28, 16:39   #40
Labula
Raczkowanie

Smile Dot.: szafka na ubrania

Proponuje zamiast dużej szafki użyć wiszących kieszeni. Można je stosować w zwykłej szafie, ale fajnie jest także powiesić np dwie takie kieszenie na drążku. Jest to pojemne i praktyczne.
W związku z tym, że nie jest to tradycyjna zamykana szafa proponuje rzeczy typu bielizna chować w pudełkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14705_PE097724_S3.jpg (2,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 71851_PE187470_S3.jpg (5,1 KB, 13 załadowań)
Labula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 17:15   #41
kika14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Labula Pokaż wiadomość
Proponuje zamiast dużej szafki użyć wiszących kieszeni. Można je stosować w zwykłej szafie, ale fajnie jest także powiesić np dwie takie kieszenie na drążku. Jest to pojemne i praktyczne.
W związku z tym, że nie jest to tradycyjna zamykana szafa proponuje rzeczy typu bielizna chować w pudełkach
O to też są dobre pomysły
Stary 2007-08-29, 08:27   #42
Elfir
Zakorzenienie

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60104858

Male i tanie
Stary 2007-09-07, 11:51   #43
niunia1788
Przyczajenie

A propo wnęk.. Mieszkam w bloku gdzie kiedys budowali szafo-sciane, no nie wiem jak to nazwac..jak sie wywali drzwi od "szafy" to zostaje wneka... i ja te drzwi wywalam. Tylko nie wiem co moglabym zrobic w tej wnece... Szeroka jest na 170 cm, gleboka na 60 cm,a wysoka na 2 metry. Hmmm i teraz sie zastanawiam co tam zrobic. Wstawic moze cosik tam?? Pomózcie!!! macie takie ciekawe pomysły....
niunia1788 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-15, 13:37   #44
Murena
Przyczajenie

Kolor Szafy Wnękowej/szafa

Witam. Zamierzam zrobić szafę wnękową i mam problem, bo nie wiem w jakim kolorze zrobić drzwi tej szafy, żeby pasowały do koloru ścian w pokoju? Dlatego bardzo proszę o pomoc. Ściany w pokoju to tkaniny kaszmiru firmy dulux http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtml?name=4 drzwi wewnętrzne w kolorze orzecha, ale nie taki ciemny.....a podłoga to jesion. Wszystko to gama ciepłych kolorów.
Szafa będzie na przeciwko okna , będzie odbijać światło. Ddać tu kolor szary? czy biel? Zupełnie nie mam pojęcia Ogólnie chciałabym rozjaśnić to wnętrze - dokładnie sypialnię.
Z góry dziękuję.
M.
Murena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 10:19   #45
Elfir
Zakorzenienie

Dot.: Kolor Szafy Wnękowej

lustro

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Stary 2008-04-16, 11:55   #46
Murena
Przyczajenie

Dot.: Kolor Szafy Wnękowej

No właśnie lustro odpada Nie chcę w sypialni mieć lustra. Dziękuje za odpowiedź.
Chyba jednak dam przełamaną biel ,łóżko będzie orzechowe i jakaś komoda do tego w tym kolorze. Dodatki będą w ecru, czekolada i może jakaś oliwka (poduchy na przykład). Zestaw kolorystyczny może być? Czy mdły :/ ?
Murena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-25, 11:42   #47
studio23
Raczkowanie

Dot.: Szafa inna niż wszystkie/wnękowa

witam
mam taki problem bede montowac szafe wnekowa o dlugosci 350 cm , wys 240cm, glebokosc 60 albo 80 cm (do ustalenia jakdnak to nie jest tematem posta)
chodzi o to i to bedzie jedyna szafa w moim mieszkaniu i bedzie w pokoju polaczonym z kuchnia w sumie ok 26 m2, na przeciwleglej scianie sa okna odleglosc to juz wspomnianie 560 cm, i po pawej bedzie polaczona kuchnia.
chodzi o front szafy (prawdopodnie 4 skrzydla) zastanwailem sie na jakism kolorowym pop-artem na calosci ew jakas fajna grafika i zasanawaim sie czy ktos z was mial stycznosc z czyms takim ?
zastnawiam sie czy to lepszym pomylem jest nakleic jakas wilkoformatowa fototapete czy moze wynajac kogos zeby cos namalowal ??
jakie powierzchnie polecacie ?
moze ktos ma fotki czegos takiego
ps pokuj narazie jest pusty wiec nietrzeba nic do niczego dopasowyac

pozdrawiam
studio23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 23:00   #48
veroniquef
BAN stały

Dot.: Szafa z drzwiami suwanymi wykonana samemu

spam

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2011-05-17 o 09:50
veroniquef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 08:02   #49
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez studio23 Pokaż wiadomość
chodzi o front szafy (prawdopodnie 4 skrzydla) zastanwailem sie na jakism kolorowym pop-artem na calosci ew jakas fajna grafika i zasanawaim sie czy ktos z was mial stycznosc z czyms takim ?
zastnawiam sie czy to lepszym pomylem jest nakleic jakas wilkoformatowa fototapete czy moze wynajac kogos zeby cos namalowal ??
jakie powierzchnie polecacie ?
moze ktos ma fotki czegos takiego
ps pokuj narazie jest pusty wiec nietrzeba nic do niczego dopasowyac

pozdrawiam
Pomysł ciekawy. Na malowanie chyba jednak bym się nie zdecydowała bo na jakiej powierzchni malować żeby się nie zniszczyło- drzwi jednak się uginają.

Wiem że można zrobić takie coś że między dwie szyby włożyć obrazek lub cokolwiek innego (ususzone liście, itp), wszystko to łączy się specjalną folią, w efekcie wychodzi szyba bezpieczna taka jak z przodu w samochodzie, jednak przy 4 skrzydłach to podejrzewam że koszt będzie spory.
Stary 2011-05-21, 13:01   #50
turekdi
Raczkowanie

Jeśli chodzi o szafy do zabudowy, to ja zdecydowałam się na firmę Fawre, robią takie fajne szafy dla dzieci z naklejaną fototapetą, ja wybrałam dla mojej córeczki z motylkami
mają też dość ciekawą ofertę w niskiej cenie, z wybranych materiałów i kolorystyki, tylko ma ona ograniczenia jeśli chodzi o wymiary wnęki, można zobaczyć dostępne zabudowy na kupszafe.pl

Edytowane przez turekdi
Czas edycji: 2011-05-21 o 13:03
turekdi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 10:46   #51
veroniquef
BAN stały

Dot.: Szafa z drzwiami suwanymi wykonana samemu

Cytat:
Napisane przez aniesiaw Pokaż wiadomość
Witam,
wlasnie wkrotce zaczniemy urzadzac nasz wspolne mieszkanko... Nie bede ukrywac ze chcemy zrobic to jak najnizszym kosztem. I tu zaczynaja sie schody... Dowiedzialam sie od znajomej ze jej znajoma itp..... (dluga historia) w kazdym badz razie ktos poprostu sam wykonal szafe typu komandor z drzwiami suwanymi i calym wyposarzeniemwewnetrznym. ..
Czy ktos z was praktykowal taki pomysl... Ponoc na wykonanie takiej szafy potrzeba ok 700 zl gdzie normalnie zakupilibysmy ja za 2000 zl!
Wiec jesli ktos cos wie jak sie za to zabrac...
Byla bym wdzieczna za pomoc.
Pozdrawiam!!!
za 700 zł to nawet drzwi nie kupisz masz taniego i b dobrego wykonawce w WARSZAWIE 506469319

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

SZAFY wnekowe drzwi przesuwne szybko i tanio WARSZAWA NAMIAR 506469319
veroniquef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-12, 15:54   #52
aralka87
Przyczajenie

podczas urzadzania mojego mieszkania zdecydowalam sie na oferte INDECO. ceny maja bardzo przystepne a i jakosc produktow jest dobra. fajnie jest to ze fachowcy pomagaja zarojektowac szafe oraz jej wyposażenie (polki, drazki, itd.) tak aby odpowiadala twoim potrzeba. dzieki fachowej pomocy wszystko zalatwilam szyko.
aralka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości