|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szafa wnękowa
Akurat cena nie gra roli, oczywiście wszytko w granicach rozsądku. Meble przemysłowe raczej odpadają, bo chciałabym już porządnie i na "stałe" urządzić sypialnię, a z kolei w meblach z Ikei raczej nie gustuję.
Tak właśnie myślałam o zabudowie Komandora , mają kilka pomysłów na stronie internetowej, ale sama nie wiem, a w narzeczonym nie mam oparcia , bo mu wszytko jedno. Też zdaję sobie sprawę, że wieszaki to podstawa, bo nie mam w domu żadnej szafy. A może posiadacie jakieś pomysłowe fotki zabudowy wnęk czy innych szaf w sypialniach. Zaintrygował mnie pomysł Bydgoszczanki wiec niebawem zamieszczę plan pokoju z przykładowymi fotkami
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
taka szafe jak z komandora mozesz zrobic sama jezeli masz do tego talent
potrzebne elementy mozna kupic w obi lub podobnym sklepie jednak jezeli cena nie gra roli to radzilabym wziasc szafe z komandora moi rodzice maja i bardzo chwala sobie gotowe szafy kupowane z lozkiem sa ok ale zazwyczaj nie sa tak praktyczne i pojemne |
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Komandor jest w takim razie najrozsadniejszym rozwiązaniem. Jesli masz maly pokoj to najlepsze beda drzwi lustrzane. Widzialam takie lustro z wygrawerowanym rysunkiem gałęzi drzewa.
Jesli pokoj jest duzy, to w zasadzie drzwi szfy dobierasz do istiejacych mebli. |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Engelchen nie miałam na myśli szafy z łóżkiem . Postaram się znaleźć fotkę w gazecie i pokażę tutaj.
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki, że post pod postem. To są zdjęcia tego wsuwanego łóżka pod szafę- garderobę. Mam nadzieję, że jakoś widać.
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się z większością wypowiedzi.
Komandory to jedyne szafy, jakie mam w domu (większość miejsca zajmują właśnie wieszaki) i z doświadczenia wiem, że to dużo bardziej funkcjonalne rozwiązanie od tradycyjnych szaf (więcej miejsca w domu+mniej sprzątania, bo łatwiej wszystko w komandorze zmieścić, a dzięki wieszakom przy szukaniu/wyjmowaniu jednej bluzki nie robi się bajzlu w całej szafie ).Co do fotek - znalazłam w necie takie coś: http://www.komandor.pl/start.php?NR=52
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szafa inna niż wszystkie
fajna szafa
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
szafka na ubrania/szafa
Cześć, własnie wynajęłam pokój na nowy rok akademicki (razem z TZ
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: szafka na ubrania
Może poszukaj w IKEA...
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Proponuje zamiast dużej szafki użyć wiszących kieszeni. Można je stosować w zwykłej szafie, ale fajnie jest także powiesić np dwie takie kieszenie na drążku. Jest to pojemne i praktyczne.
W związku z tym, że nie jest to tradycyjna zamykana szafa proponuje rzeczy typu bielizna chować w pudełkach
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60104858
Male i tanie |
|
|
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
|
A propo wnęk.. Mieszkam w bloku gdzie kiedys budowali szafo-sciane, no nie wiem jak to nazwac..jak sie wywali drzwi od "szafy" to zostaje wneka... i ja te drzwi wywalam. Tylko nie wiem co moglabym zrobic w tej wnece... Szeroka jest na 170 cm, gleboka na 60 cm,a wysoka na 2 metry. Hmmm i teraz sie zastanawiam co tam zrobic. Wstawic moze cosik tam?? Pomózcie!!! macie takie ciekawe pomysły....
|
|
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Kolor Szafy Wnękowej/szafa
Witam. Zamierzam zrobić szafę wnękową i mam problem, bo nie wiem w jakim kolorze zrobić drzwi tej szafy, żeby pasowały do koloru ścian w pokoju? Dlatego bardzo proszę o pomoc. Ściany w pokoju to tkaniny kaszmiru firmy dulux http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtml?name=4 drzwi wewnętrzne w kolorze orzecha, ale nie taki ciemny.....a podłoga to jesion. Wszystko to gama ciepłych kolorów.
Szafa będzie na przeciwko okna , będzie odbijać światło. Ddać tu kolor szary? czy biel? Zupełnie nie mam pojęcia Ogólnie chciałabym rozjaśnić to wnętrze - dokładnie sypialnię.Z góry dziękuję. M. |
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolor Szafy Wnękowej
lustro
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kolor Szafy Wnękowej
No właśnie lustro odpada
Nie chcę w sypialni mieć lustra. Dziękuje za odpowiedź.Chyba jednak dam przełamaną biel ,łóżko będzie orzechowe i jakaś komoda do tego w tym kolorze. Dodatki będą w ecru, czekolada i może jakaś oliwka (poduchy na przykład). Zestaw kolorystyczny może być? Czy mdły :/ ? |
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szafa inna niż wszystkie/wnękowa
witam
mam taki problem bede montowac szafe wnekowa o dlugosci 350 cm , wys 240cm, glebokosc 60 albo 80 cm (do ustalenia jakdnak to nie jest tematem posta) chodzi o to i to bedzie jedyna szafa w moim mieszkaniu i bedzie w pokoju polaczonym z kuchnia w sumie ok 26 m2, na przeciwleglej scianie sa okna odleglosc to juz wspomnianie 560 cm, i po pawej bedzie polaczona kuchnia. chodzi o front szafy (prawdopodnie 4 skrzydla) zastanwailem sie na jakism kolorowym pop-artem na calosci ew jakas fajna grafika i zasanawaim sie czy ktos z was mial stycznosc z czyms takim ? zastnawiam sie czy to lepszym pomylem jest nakleic jakas wilkoformatowa fototapete czy moze wynajac kogos zeby cos namalowal ?? jakie powierzchnie polecacie ? moze ktos ma fotki czegos takiego ps pokuj narazie jest pusty wiec nietrzeba nic do niczego dopasowyac pozdrawiam |
|
|
|
|
#48 |
|
BAN stały
|
Dot.: Szafa z drzwiami suwanymi wykonana samemu
spam
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2011-05-17 o 09:50 |
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że można zrobić takie coś że między dwie szyby włożyć obrazek lub cokolwiek innego (ususzone liście, itp), wszystko to łączy się specjalną folią, w efekcie wychodzi szyba bezpieczna taka jak z przodu w samochodzie, jednak przy 4 skrzydłach to podejrzewam że koszt będzie spory.
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o szafy do zabudowy, to ja zdecydowałam się na firmę Fawre, robią takie fajne szafy dla dzieci z naklejaną fototapetą, ja wybrałam dla mojej córeczki z motylkami
mają też dość ciekawą ofertę w niskiej cenie, z wybranych materiałów i kolorystyki, tylko ma ona ograniczenia jeśli chodzi o wymiary wnęki, można zobaczyć dostępne zabudowy na kupszafe.pl Edytowane przez turekdi Czas edycji: 2011-05-21 o 13:03 |
|
|
|
|
#51 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Szafa z drzwiami suwanymi wykonana samemu
Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- SZAFY wnekowe drzwi przesuwne szybko i tanio WARSZAWA NAMIAR 506469319 |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
podczas urzadzania mojego mieszkania zdecydowalam sie na oferte INDECO. ceny maja bardzo przystepne a i jakosc produktow jest dobra. fajnie jest to ze fachowcy pomagaja zarojektowac szafe oraz jej wyposażenie (polki, drazki, itd.) tak aby odpowiadala twoim potrzeba. dzieki fachowej pomocy wszystko zalatwilam szyko.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

).

Ogólnie chciałabym rozjaśnić to wnętrze - dokładnie sypialnię.
Nie chcę w sypialni mieć lustra. Dziękuje za odpowiedź.