|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chce być bezpłodny...
Ale on był megamózgiem. Na wszystkim się znał i z matmy też wymiatał.
![]() I z fizyki ![]() Wakacje masz, zdążysz przeczytać 7 razy.
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
w wakacje zamierzam jechac na oboz jezykowy, pracoweac, przerobic material z geografii z zakresu rozsz... i studiowac namietnie angielski i niemiecki
![]() a oprocz tego jeszcze wychodzic z domu i sie bawic jak czlowiek czarno to widze..... :|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Oj.
Czarno nie. Pracowicie i ambitnie. Mnie też się nie szykuje rozkminianie czasu na czytanie opowiadań o leśnych elfach. Za to na wizaż zawsze znajdę.
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
taaak
ale mam nadizeje ze wszystko wypali.... ale w sumie raczej tak, bo wbrew pozorom nie jest to jakos straszne... pewnie nawet bede miec czas na nude <lol> ja o elfach z radosci przeczytam, jak sie dowiem ze matura poszla slicznie i moge podbijac esgieha... taka nagroda bede miec wtedy pol roku wakacji .... to luuuuz
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie to jest chamstwo, że teraz ta gównażeria to ma po 4 miesiące leżenia.
![]() SiJa.
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
noooo jakiego lezenia :O
stresu wielkiego po maturze, odpoczac trzeba, o studia sie zatroszczyc i w ogole ![]()
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
dziwne to jakieś, a autor wątku uciekł :I
bezpłodny: kastracja, podcięcie nasieniowodów, żeby spłodzić dziecko musisz był płodny co to za choroba, bo mnie się wydaje, że to zbdura no i jakieś masło maślane: chce być bezpłodny, a najlepiej mieć od razu drugie dziecko, tak? |
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Hmm... w mojej dalszej rodzinie był taki przypadek, że jeśli rodziła się dziewczynka to była zdrowa, a jeśli chłopiec to był upośledzony... Nie wiem czy o coś takiego chodzi autorowi wątku?
Słyszałam też kiedyś o takim przypadku, że jeśli rodziła się dziewczynla to była zdrowa a jak chłopiec to był chory na coś takiego, że umierał po paru latach...
|
|
|
#39 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A co do choroby to jest to choroba psychiczna... w połączeniu z nieznośnym charakterem daje dobijającą mieszankę
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Czy masz na myśli zapłodnienie zdrowej (w kontekście płodności) partnerki nie swoim nasieniem?
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
yyyy.... dziwne pytanie....
oj to in vitro bywa kosztowne ![]() choroby o ktorych mowi Mysia_Pysia to choroby sprzezone z plcia nosicielkami tych chorob sa kobiety...chromosomy plci XX..natomiast w wiekszosci przypadkow zapadaja na te choroby mezczyzni (chromosomy plci XY)... gdyz maja jeden chromosom X i latwiej odziedziczyc im zmutowany gen... z taka choroba strasznie trudno wygrac
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Uważam za bzdurę to, co nam wciska Nyau, genetykiem nie jestem, ale pierwsze słyszę o tak specyficznym przypadku zachorowań. Dla mnie to takie w stylu: za pierwszym razem się nie zachodzi w ciążę. No, ale różne to dziwy bywają; niemniej, skłaniam się ku wersji, że ktoś tu się boi łapanki na dzidziusia.
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
choroba psychiczna jest genetycznie dziedziczna?
Do zapłodnienia in vitro musisz dać plemik. Jestes bardzo enigmatyczny. |
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Czy choroby psychiczne są dziedziczne?Choroby psychiczne nie są dziedziczone, chociaż wiele osób się tego obawia. Nie dysponujemy wyczerpującą wiedza na temat genetyki wszystkich chorób psychicznych. Mówi się jedynie o dziedziczeniu pewnych predyspozycji do reakcji na stres w pewien określony sposób. W przypadku schizofrenii, istnieje większe ryzyko zachorowania w rodzinie, w której choroba ta już istnieje. Ryzyko to oceniane jest na 5 – 15-krotnie większe niż w populacji ogólnej. Podobne ryzyko zachorowania u bliźniaka jednojajowego osoby chorej wynosi 48%. Podobne ryzyko występuje w przypadku dziecka obydwojga chorych rodziców - 46%, natomiast gdy jedno z rodziców jest chore wynosi ono tylko 17%.
za:http://www.odnalezcsiebie.pl/przew.asp?por=4 Może warto się jeszcze zastanowić?
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Nyau, moja wina, przyznaję się- moja wina że nie odebrałeś mojego postu tak jak chciałam żeby został odebrany
ale nic straconego-już dopisuje co poeta miał na myśli ![]() sama zaintrygowana stwierdzeniem że choroby psychiczne mogą być dziedziczone z pokolenia na pokolenie i to z taką regularnością jak opisujesz wpisałam w google hasło "dziedziczenie chorób psychicznych" i mój post to fragment jednego z artykułów który znalazł się w wyszukiwarce -odpowiadam tym samym po części na pytanie Taverney (cyt: choroba psychiczna jest genetycznie dziedziczna?) a Tobie Nyau chciałam zasugerować że grupa podwyższonego ryzyka nie jest równoznaczna z wyrokiem -w mojej rodzinie są/były osoby chorujące na raka,jestem w grupie ryzyka ale nie myśle codziennie cz i jaki nowotwór dopadnie mnie ps:płodności stosunkowo szybko można się "pozbyć" ...ale jesteś przekonany że za kilka lat nie bedziesz miał żalu do siebie o taką a nie inną decyzję? są inne równie skuteczne metody antykoncepcji
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
Druga sprawa że chcielibyśmy mieć dziewczynkę... a w mojej rodzinie nie urodziła się dziewczyna od... odkąd pamiętam :/ za dużo chromosomów X i te sprawy...
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
zdaje mi się, że trochę za dużo byś chciał i wybrzydzasz, a dziecko to nie sklep ze słodyczami. Najważniejsze, żeby było zdrowe. Idź do lekarza, pogadaj, może Ci coś doradzi.
A najlepiej zdecyduj sie na adopcję, bo mam wrażenie, że każde inne rozwiązanie jest dla Ciebie nietrafione. A w związku z moją dociekliwą naturą pytam: co to znaczy za dużo chromosonów X i te sprawy? i jeszcze pytanie: NYau:czy Ty masz jakieś sprecyzowane podejście do sibie samego i planowanego ojcostwa? Bo mam wrażenie, że nie wiesz, czego chcesz? |
|
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
Coś to grubymi nićmi szyte. Chcesz mieć własne dziecko i jednocześnie być bezpłodny??
A rozmawiałeś o tym poważnie ze swoją rodziną, dziewczyną...lekarzami??
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Nyau
-chcesz mieć dziecko, ale nie chcesz, żeby się urodziło (no chyba, że od razu jako drugie ),-myślisz o metodzie in vitro, ale nie chcesz w niej uczestniczyć osobiście (złe geny), -chcesz mieć dziewczynkę, bo wasz ród się kończy, -chcesz być bezpłodny, bo nie chcesz przekazywać nikomu swoich genów, ale myślisz o powyższych? za mało czekolady jem .
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
1. Jets taka operacja, ale na stałe, nie znam się jak to fachowo robia, ąle coś z nasieniowodmai i jest to NIEODWRACALNE!
2. Dziecwzynke sie robi przed owulacją. 3. Niekoniecznie od razu spłodzisz chore dziecko. U mnie w rodzinie jest wysokie ryzyko na wiele chorób i zgodnie z biologią dziedziczy się choroby po dziadkach, tym topem myslenia moje dziekco będzie miało choroby moich rodziców, ale to nie oznacza, że zaniecham posiadanie potomstwa. |
|
|
|
|
#52 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieciaczku- posiedź trochę w książkach, a nie zabieraj się za "płodzenie 'in vitro' " !!!
|
|
|
#53 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ad.2 - chodzi o geny kogoś innego ad.3 - chcę mieć dziewczynki bo podobają mi się bardziej niż chłopczyki ![]() ad.4 - przeczytaj powyższe ![]() Rozmawiałem o tym z moją dziewczyną na poważnie i ona właśnie cały czas się martwi że nasze dziecko będzie podobne do mojego brata i powiedziała że jeśli nasze dziecko ma być takie jak on to w ogóle nie chce mieć dzieci
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

No, ale różne to dziwy bywają; niemniej, skłaniam się ku wersji, że ktoś tu się boi łapanki na dzidziusia.

),
.