|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe samotne mamusie
Gwiazdeczka nie chce ci robic nadzieji a pozatym twoj chlopak to dran Ale nie wiem moze to bajka ale moze jak zobaczy NIKOLE
jak sie urodzi moze obudzi sie w nim facet , odpowiedzialny i zrozumie ze kocha ciebie Nie wiem sama jest tyle mozliwosci i tyle niewiadomych co bedzie.Narazie nie mysl o tym zajmij sie zakupami Ja tez robilam wczesniej zakupy w przesady nie wierzy a pozatym kiedy ma zrobic zakupy po porodzie hehe .I sliczne imie Nikola.A i nie kupuj pudru do pupci bo wysuszaja skorke nie wiem czemu to jeszcze sprzedaja .Ja nigdy nie uzywalam i dupka gitesik u mojego malego Mamuske naprawde masz fajna i dzieki bogu masz oparcie .Musisz szukac pozytywanych stron w tych przykrych chwilach |
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gwiazdeczko zgadzam sie z wyppowiedziami, że powinnaś go olać. wiem, że to nie jest łatwe, bo sama kiedyś byłam uzależniona od faceta. on mną pomiatał na wszelkie sposoby a ja przepraszałam, że go prowokuję. Ty mówisz, że Twój zostawiał Cię na wakacje, a mój zostawiał mnie za każdym razem jak sie kochaiśmy i dopiero jak dostałam @ to wracał, bo gdybym zaszła w ciążę to by mnie zostawił. to było chore na maxa wiem, ale w takich momentach czujność rewolucyjna niestety zawodzi. pewnego dnia całkiem nieznajomy chłopak przysłał mi kwiatty i zaprosił na kawę nic mnie z nim nie połączyło, ale za jedno jestem mu wdzięczna, że pokazł mi że mogę mieć kogoś innego, kogoś kto będzie mnie szanował. z tamtym zerwałam z dnia na dzień. dziewczyny jak ja sobie przypomnę jaką on miał mine to aż mi sie buzia śmieje. wykrztusił tylko: jaja sobie robisz? prawie pół roku przesiadywał pod moimi drzwiami, spał na wycieraczce i czekał zebym mu wybaczyła. w koncu mnie przeprosił i odszedł. teraz jestem jedną ze szczęśliwszych kobiet. mam wspaniałego mężczyznę. Ty Gwiazdeczko będziesz miała córeczke i już nigdy nie będziesz sama. a i mężczyzna który pokocha Was obie znajdzie sie napewno. Tego życzę Wam z całego serca
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalenka to bardzo dobrze ze sie z tego umisz smiac teraz
niezle mu zagralas spal na wycieraczce haha ale palant sie zorientowal w czas nie ma co Jak cos chamy straca to dopiero wtedy wiedza ile byla kobieta warta dla nich , jakby nie mozna bylo szanowac tego co sie ma i pielegnowac tego.Zeby przez glupie uniesienia fascynacje kolesie tracili cos tak waznego jak rodzina milosc oddanie . Gwiazdeczka a ty sie uczysz? paracujesz? Jakie masz plany zwiazane ze szkola jezeli sie uczysz JA ci tylko powiem nie rezygnuj ze szkoly jezeli masz taki zamiar , oczywiscie mozesz sobie zrobic przerwe rok zalezy od sytuacji czy bedziesz tej przerwy potrzebowala .Skacz szkole pojdz na studia jezeli mieszkasz w miescie gdzie mozesz cos wybrac Nie masz nic do stracenia i tak bys siedziala w domu a z perspektywy czasu jak popatrzysz w tyl pomyslisz stracilam 5 lat a moglam cos skonczyc . Teraz takie czasy ze trzeba cos skonczyc zeby nie byc sklepowa albo sprzataczka .
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Minoł już tydzień kiedy zostałam sama, ale dzięki wam naprawde wyszłam z dołku, nieraz nie powiem robi mi sie smutno. Staram sie wychodzić z domu, zajmować się byle czym żeby tylko nie myśleć i sie nie smucić. Jednego czego jestem pewna to tego że nie wroce do niego, bo teraz czuje się wolna. Mogłam z siostrą i jej chłopakiem jechać do ogrodu botanicznego a gdy bym była z byłym to napewno siedziała bym w domu i jeszcze bym sie prosiła go żeby chociaż wyszedł ze mną przed blok. Dziękuje wam dziewczyny za wszystkie te rady
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Gwiazdeczka z dnia na dzien bezie lepiej
A jak twoje samopoczucie .A jak sprawy z jego rodzicami kontaktuja sie z toba? cos jest ustalone , beda chciali dziecko widziec, czy totalnie olewaja i nie kontaktuja sie z toba A jak byly tz mialas jakis kontakt .Gadaliscie ?Czy cisza? |
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez julisiaaa Czas edycji: 2009-07-10 o 13:07 |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
kolejny facet który okazał sie dupkiem....
Może on blefował ze bedzie walczyl o dziecko??? bo jakos nie wydaje mi sie zeby umiał sie nim zając a poza tym co on przez to rozumie???? sąd Tobie nie odbierze praw bo nie ma podstaw a on skoro takim wspaniałym jest tatą to ciekawe jak sie zaopatruje na utrzymanie potomka...
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez julisiaaa Czas edycji: 2009-07-10 o 12:53 |
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Julisia no bardzo mi przykro , ze tak sie stalo.Za duzo takich bezmyslnych cymbalow na tym swiecie chodzi i ranic tylko potrafia.Nie odpowiedzialny palant Ciesz sie ze stalo sie to teraz i nie jest za pozno i latwo ci z tego zwiazku odejsc a nie- uciekac i uciekac nie wiadomo gdzie.Dobrze ze malzenstwem nie jestscie bo jeszcze tobie by kazali splacac dlugi
.Wydaje mi sie ze mozna ograniczyc prawa tylko musisz miec dobrego adwokata co nie znaczy ze drogiego .Czlowiek ten jest zlodziejem jak pisalas okradl pracodawce, smsy tez moga pomoc wszystko moze pomoc.Nie wiem sama jak to jest i na jakiej zasadzie to dziala ale wiem ze to kobiecie powierza sie dziecko Mozesz wykorzystac to jezeli jest taka mozliwosc bo nie wiem kim twoj tz jest i jaki jest Czy jest porywczy wybuchowy , straszyl ci grozil ci? Bierze moze narkotyki za duzo pije Wszystko mozesz wykorzystac jezeli ci zalezy zeby nie mial kontaktu z dieckiemAle czy to nie bedzie zemsta?Niby sie nie interesuje ciaza Ale wiemy jacy sa faceci inaczej czuja niz my i dopiero a zwlaszcza po porodzie zdaja sobie sprawe jak zobacza dzidzie .Znalazla cos takiego o ograniczeniu praw rodzicielskich . Zgodne z art. 111 kro jeżeli władza rodzicielska nie może być wykonywana z poniżej wymienionych powodów, tj.: 1)trwałej przeszkody 2)jeżeli rodzice nadużywają władzy rodzicielskiej 3)jeżeli rodzice w sposób rażący zaniedbują swe obowiązki względem dziecka sąd opiekuńczy pozbawi rodziców władzy rodzicielskiej. Pozbawienie władzy rodzicielskiej może być orzeczone także w stosunku do jednego z rodziców. W razie ustania przyczyny, która była podstawą pozbawienia władzy rodzicielskiej, sąd opiekuńczy może władzę rodzicielską przywrócić. Należy tu również przytoczyć treść art. 107 kro, który stanowi, że jeżeli władza rodzicielska przysługuje obojgu rodzicom nie pozostającym ze sobą w związku małżeńskim, sąd opiekuńczy może powierzyć wykonywanie władzy rodzicielskiej jednemu z nich, ograniczając władzę rodzicielską drugiego do określonych obowiązków i uprawnień w stosunku do osoby dziecka. Powyższe ma odpowiednie zastosowanie również w przypadku, gdy rodzice pozostają ze sobą w związku małżeńskim, lecz żyją w rozłączeniu. W skutek pozbawienia rodziców władzy rodzicielskiej rodzice nie tracą praw i obowiązków, jakie przysługują im względem dziecka z tytułu stosunku rodzicielskiego, tzn: iż m.in. dziecko zachowuje prawo do alimentacji oraz prawo do dziedziczenia po danym rodzicu lub rodzicach. Zgodnie z kodeksem rodzinnym i opiekuńczym obowiązek alimentacyjny oznacza obowiązek dostarczania przez osobę zobowiązaną podmiotowi uprawnionemu (w tym przypadku dziecku) niezbędnych środków utrzymania koniecznych do zaspokojenia usprawiedliwionych potrzeb dziecka. |
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez julisiaaa Czas edycji: 2009-07-10 o 12:53 |
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jemu sie chyba wydaje ze wroci z tej Irlandi i nabedzie prawa do auta tak hop siup haha cos mu sie chyba pomylilo.Myslize na gotowe przyjedzie i dzidzie bedzie mial bo mu sie nalezy To ze zrobil nie znaczy ze tak latwo moze byc ojcem.Ale z drugiej strony serio mam mieszane uczucia bo moze byc dran dla kobiety a wspanialy ojciec?Ale zas ktos kto nie ma za kszty odpowiedzialnosci w jaki sposob moze byc wspanialy ojciec ktory pwinien wychowywac mlodego obywatela z jakimis zasadami dawc przyklad kochac byc opiekuncy i odpowiedzialny.Jaki ten swiat jest dobijajacy im bardziej czlowiek sie zaglebia tym wiecej niewiadomych , tym wicej nadzieji .Trzymaj sie i walcz i decyzje podejmuj glowa a nie sercem Bo jest teraz w tobie pelno gniewu i nienawisci. A i ciesze sie ze juz wszystko wporzadku z dzidzia i ciaza nie zagrozona?
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No baaa biedaczek ma teraz problemu A czy ktos mu przystawil noz do gardla i kazal zrobic to co zrobil Jak ma takie problemy to z jakiej okazji zostawia osobe ktora go kocha i powinien miec u niej wsparcie bo widac ze ma to ucieka nooo baaaa biedny synus Czasem te matki naprawde musza porzestac bronic tych swoich malych mezczyz bo tylko wypuszczaja kalekie cos co jest niby dojrzalym mezczyzna.obrze mosisz trzeba ochlonac .A to w ktorym teraz jestes miesiacu.? A ty Gwiazdeczka na kiedy masZ termin bo nie pamietam?Tez bedziesz starac sie o ograniczenie praw rodzicielskich? |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
monka23 czuje sie już w miare dobrze, o wiele lepiej niż wcześniej. Nie ciągnie mnie żeby do niego pisać pierwsza i sie prosić bo już nawet nie chce go po tym wszystkim , myśle o dzidziusiu, spaceruje, chodze na zakupy robie to na co mam ochote a nie tak jak wcześniej musiałam siedzieć w domu. Jego ostatni sms to zebym wybchała się sianem czy coś w tym stylu i jakieś przezwiska ale nawet nie odpisywałam i się tym nie przejełam bo wiem że on kiedyś jeszcze przyjdzie do mnie a ja wtedy bede mogła powiedzieć to co on mi. A co do jego rodziców to też wcale a wcale się nie odzywają. Wczoraj byłam odwołać salę powiedziałam że to nie moja wina a właścicielka z wielkimi pretensjami do mnie. Zdenerwowałam się tylko że ja musze to wszystko znosić i odwoływać a on ma gdzieś bo za salę nie płacił. A termin mam na 26 sierpnia
nie bede sie starac o ograniczenie praw ani narazie o alimenty sądownie bo mówił że bedzie płacił ale co do tego nie jestem pewna. Pożyjemy zobaczymy jak nie bedzie dawał to napewno nie zostawie tego tak.julisiaaa jestem pewna że Tobie też dziewczyny pomogą, trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez julisiaaa Czas edycji: 2009-07-10 o 12:54 |
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Gwiazdeczka bardzo dobrze zrobilas i nie odpisalas na smsa bo tak by sie tylko zaognila atmosfera.Ciesz sie ze nie weszlas w taka rodzine Zeby kobieta w ciazy latala i sale odwolywala a tescie za grosz godnosci nie maja.Juz by sie za to mogli wziasc Nie z twojej winy tak sie stalo jak sie stalo ale z winy ich kochanego synusia .Boze ten koles to serio ma niepokoleji
sms zebys sie wypchala no totalna porazka Ale ty juz wypchana jestes ale Nikola Tazke nie trafil chopaczyna jedna Babka tez niezla z ta sala -powiariowali totalnie ci ludzie.Trza bylo jej powiedziec zeby sie wypchala i nie denerwuj sie takimi rzeczami widzisz tych luzi raz dwa a potem nie wiec nie amrtw sie tym co gadaja.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Juluisia no nic trzea zapomniec i budowac zycie od nowa Wiem latwo sie mowi ale wiemy jak jest i bedzie .Nie mialabys przyszlosci z nim bylby tylko 5 kole u wozu A zakochac sie zakochasz jeszcze w odpowiednim facecie ktory pokocha twojego szkraba
Tylko pochwal sie nam tutaj A imiona juz wybierasz? Dobranocka .
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje monka23 za odp
rośmieszyłaś mnie tym że jestem już wypchana Nikolą hihi![]() ![]() Dziś napewno bedzie mi sie dobrze spało... Jeszcze raz dzięki za wszystko
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Gwiazdeczka a taki wlasnie mialam zamiar
A mi sie spac nie bedzie milo dzis tak samo jak wczoraj Bo moj maly jakisnocny marek sie robi i dzis po 3 rano wstal i nie wiem czy on na impreze chcial isc haha Tazke spijcie puki czas bo potem to roznie bedzie
|
|
|
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
O ile sie dobrze orientuję dobrą droga do odebrania facetowi praw rodzicielskich jest po porodzie założenie sprawy o uznanie ojcostwa. Wtedy sąd orzeka, że tak ten i ten jest tata, ale z automatu odbiera mu prawa. przynajmniej tak było w przypadku mojej koleżanki, trzeba by sie popytać o szczegóły jakiegoś prawnika. A jeśli facet przebywa na stałe w Irlandii to jest to trwała przeszkoda, która uniemożliwia mu wykonywanie władzy rodzicielskiej i sąd też może mu ja ograniczyć. trzymajcie sie samotne mamusie, będzie dobrze
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Problem jest w tym, ze on nie przebywa tam na stale, nie wiem co prawda kiedy wroci, ale podobno na porod chce tu przyjechac (no chyba ze sms' z tekstem "wracam za rok moze dluzej i mam to w dupie" cos pomoze). I problem jest tez w tym ze on chce uznac to dziecko i uwaza ze ma do niego prawa. Ja sie bede starala mu prawa ograniczyc, ale wydaje mi sie ze calkowite odebranie praw nie jest mozliwe (nie znam sie na tym). Jetsem totalnie rozsypana...
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
.
|
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
Julisia, ja bym chyba jednak nie zeznawała... mówisz że sprawę i tak przegra więc twoje zeznania nie są aż tak potrzebne. Żebyś potem nie musiała wysłuchiwać że go "sprzedałaś" czy coś w tym stylu. Niech nie ma czego później dziecku opowiadać - ty będziesz czysta. Bo to wiadomo potem? Dziecko ci przyjdzie i powie "A tatuś mówił że chciałaś żeby poszedł do więzienia". Z zemsty ludzie i takie rzeczy potrafią robić - grać dziećmi
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Julisia bardzo mi przykro, ze nalazłaś sie wtakiej sytuacji.
moja koleżanka przeżyła dokładnie to samo. była z faceten kilka lat zaszła w ciążę i bardzo się ucieszyła, bo mieli już swoje lata, pracę kończyli właśnie studia mieszkali już ze sobą i jak ona mu powiedziała, ze jest w ciąży to on jej na to "trudno będziesz musiała sie wyprowadzić". oczywiscie na początku załamka totalna, ale później opamietała sie wiedziała że musi dziecku zapewnić przyszłość. podało go natychmias o alimenty, musiał płacić już o d 6 miesiąca ciaży. ograniczyła mu prawa rodzicielskie i nie miała z tym zadnych problemów, poprostu złożyła wniosek że ze względu na brak zainteresowania itp. mało tego musiał jeszcze opłacać jej ostatni rok studiów bo z dziennych musiała sie przenieść na zaoczne a pracować nie mogła bo była w ciaży. uważam że Ty tak samo powinnaś zrobić. nie wdawaj sie z nim w dyskusję tylko podaj już teraz do sądu, bo alimenty juz Ci sie należą. a jeśli chodfzi o zeznawanie to ja bym nie zeznawała. masz prawo odmówić i ja bym z niego skorzystała życzę Ci powodzenia
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
co do zeznawania to zgodzę się z dziewczynami
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śledze ten watek i sie wtrace!!! po 1 tytul watku jest troszke przesadzony Gwiadeczko nie jestes samotna (no moze bez TŻ ale lepiej nie miec wogole niz byc z takim Palantem!!!!!!! )Ty masz jeszcze siostre, mame które Ci zawsze pomogą... ![]() Ja mam kolezanke która zaszla niedawno w ciaze i ma chyba troche gorzej niz Ty, bo ja zostawili wszyscy, chłopak... nawet rodzice .... siostra z nia chyba tylko normalnie rozmawia matka sie nie odzywa ojciec to samo... Bo stwierdzili ze to wstyd ze wpadła a przeciez jest z dobrej rodziny itp... po 2 jestem pewna ze dasz rade przejsc przez to!!! Teraz masz dla kogo życ!! Nie mozesz sie łamać bo Twoja Kruszynka napewno nie chciałaby zeby jej mamusia cierpiała... Twoja mała dzidzia da ci tyle radości ze napewno zapomnisz o wszystkich złych rzeczach które Cie spotkały.... po 3 jestem pewna ze długo nie bedziesz samotna bo napewno jakiś "normalny" chłopak Cie dostrzeże i napewno pokocha Ciebie i Twoja Nicolke Bo takich bobaskow sie nie da nie Kochać :P a ten Twoj naszczeście byly TŻ moze miec problemy bo nie sadze za jakaś normalna dziewczyna bedzie chciała gościa który zostawił swoje dziecko!!!!! Bez przesady!!!! Nie martw sie napewno bedzie dobrze!!!!!!!! Wszystki trzymamy kciuki za Ciebie ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Julisia, moim zdaniem nie powinnaś zeznawać. Już raz udowodnił, że potrafi być dupkiem do potęgi, to aż się boję myśleć, co może wymyślić w ramach zemsty jeżeli będziesz zeznawać przeciwko niemu
Jeżeli mówisz, że przegra sprawę, to daj sobie spokój z tym.Dobrze Ci dziewczyny radzą, żebyś założyła sprawę o alimenty. Trzeba walczyć o swoje choćby dla maleństwa. Tak wiemy, że dasz sobie radę, ale dodatkowa kasa nigdy nie zaszkodzi !! Choćby na dodatkowe zabawki dla maluszka albo sobie coś za dość uczynienia. Julisia i Gwiazdeczko, kochane |
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
.
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiadome ze masz juz wszystkiego dość ale ale jak to powiedziałaś walczysz ale masz o kogo i dla kogo !!!! bo teraz powinna być najważniejsza Twoja Dzidzia i nic wiecej!!!! Masz w sobie osobke która Cie bardzo potrzebuje i to dla niej przejdziesz przez to wszystko!!!!! My wszystkie w to wierzymy!!!!! Jestem pewna ze juz za niedługo zamkniesz ten rozdział życia i otworzysz duzo lepszy!!!!! Trzymaj sie
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez julisiaaa Czas edycji: 2009-07-10 o 12:55 |
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
pattti ja bym nie powiedziala ze tytul jest przesadzony
.Dziewczyny zostaly oszukane zostawione ktos kogo kochaly olal je Nie porownojmy milosci siostrzanej czy matczynej wiadomo maja rodzinki i im pomoga ale tu tezchodzi o milosc o ktorej kazdy z nas mazyMiec meza faceta chopaka nazwij sobie jak chcesz kogos na kim mozna bezgraniczenie polegac ufac mu widziec ze cie wyreczy wesprze itd A teraz zostaly same samotne bez tej osoby a w gre chodzi zycie dziecka nie tylko ich. Wiesz inaczej jest patrzec sluchac a inaczej byc w takiej sytuacji.i MIEJMY NADZIEJE ZE BEDA MIALY W RODZINACH TAKIE WSPARCIE KTOPRE ZMINIMALIZUJE TEN SMUTEK I DA NADZIEJE NALEPSZE JUTRO JUTRO TAKIE KTORE CHCA I PRAGNA DLA SIEBIE I DZIECKA.Julisia nie zeznawaj jak masz taka mozliwosc nie wglebiaj sie w to bardziej bo zawsze bedzie cos cos Olej to a jak mowisz ze i tak jest na przegranej pozycji to po co mieszac a stres ci teraz napewno nie ejst potrzebny ale spokoj.Wiemy ze bedzie ciezko wspomnienia obiednice wsplne marzenia ale co ci mam powiedziec jedyne co mi przychodzi to czas leczy rany jeste z toba I zapomnij a to tez ciezko nie mysl to takze ciezko Nie wiem jeste z toba i malutka dzidzia.Ipisz razem z Gwiazdeczka jak wam zle napewno ktos na watek wejdzie i was wspomoze da wiary sily kopa na otworzenie oczu i na otrzasniecie sie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

jak sie urodzi moze obudzi sie w nim facet , odpowiedzialny i zrozumie ze kocha ciebie Nie wiem sama jest tyle mozliwosci i tyle niewiadomych co bedzie.Narazie nie mysl o tym zajmij sie zakupami
hehe .I sliczne imie Nikola.A i nie kupuj pudru do pupci bo wysuszaja skorke nie wiem czemu to jeszcze sprzedaja .Ja nigdy nie uzywalam i dupka gitesik u mojego malego

haha ale palant sie zorientowal w czas nie ma co

Bo takich bobaskow sie nie da nie Kochać :P a ten Twoj naszczeście byly TŻ moze miec problemy bo nie sadze za jakaś normalna dziewczyna bedzie chciała gościa który zostawił swoje dziecko!!!!! Bez przesady!!!!