|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co wziąć do jedzenia na długą podróż?
Weź sobie coś co Ci nie smakuje, szybko się nasycisz i nie prędko zgłodniejesz
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzesz marchewkę, ładujesz do garnka z mlekiem skondensowanym, cukrem i masłem i gotujesz, dopóki ręce Ci nie odpadają i cały dom nie pachnie karmelem. Po drodze dajesz kardamon. Zostawiasz do zastygnięcia ![]() Ja uwielbiam indyjskie jedzenie i wcale nie przyznaję się do tego, że najbardziej uwielbiam to, iż można jeść rękami Co ciekawe, oni w tej mojej książce non stop piszą o maśle. I o klarowanym maśle. A ja rozmawiałam z Hindusem i pytałam go o to masło. Wg niego masło to taka indyjska wegeta-dajesz dużo, jeżeli nie umiesz gotować ![]() A tymi słodyczami MOŻNA się najeść. Mówię to ja, człowiek zdolny do pochłonięcia setek ciastek francuskich na raz. Po prostu połączenie cukru z tłuszczem i jeszcze mąką z ciecierzycy daje tak koszmarnie zamulający efekt, że nie da rady zjeść tego dużo. Nikt nie da rady. Ale jest pycha. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Na podróż zwykle biorę serki, jeśli jedzie się pół dnia to jeszcze dadzą radę. Dalej - musli, jakieś płatki do chrupania. Owoce typu jabłko czy gruszka. Czasem robię sobie placki, nie ma problemu z jedzeniem. Z powodzeniem nadawałyby się pierogi, tortilla, sałatka makaronowa.
|
|
#34 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Takie jedzenie prędze zemdli niż nasyci. Osobiście nie polecam w większych ilościach na podróż.
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Ja zawsze biorę jakąś konfiturkę xxx(moje dzieciaki nie przepadają za pasztetami czy mielonkami) i jakieś sucharki do tego
Smacznie i w miarę zdrowo
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-09-04 o 00:21 Powód: Reklama. |
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym proponowała coś sytego żeby nie podjadać potem z nudów oraz co nie wymaga niskiej temperatury. Może jakieś wafle ryżowe, kabanosy, musli?
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Myślę że można by było jeszcze zrobić placki z kurczaka z warzywami. Co prawda nigdy ich w podróż nie brałam ale przez kilka godzin szczelnie zamknięte chyba się nie zepsują
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

i ogólnie indyjskie smaki są pycha...