![]() |
#31 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Katar w ciąży
Ja również stosowałam euphorbium w ciąży, jest to preparat który nawet u niemowlaka można stosować więc spokojnie. A szybko rozprawia się z katarem i nie podrażnia nosa.
Maść majerankową jeszcze pod nos można posmarować też mi służyła. No chyba że zapach przeszkadza, a różnie kobieta w ciąży zapachy znosi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
hej polecam również krople które podała Kancia, ale jeżeli katar jest naprawdę silny i trwa już tydzień to nie ryzykuj, gożej jest jak się go nie leczy.Ja niałam 2 tygodnie katar jestem w 25 t.c. nie mogłam wogóle oddychać te krople nie pomagały ani inne sposoby domowe i lekarz przepisał mi Bioparox,supe działa miejscowo,nie przenika do krwiobiegu i jest bezpieczny w czasie ciąży i karmienia nawet mój ginekolog to potwierdził a juz po 1 dniu stosowania oddychałam normalnie.polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Mnie euphorbium również lekarz polecił, na własną rękę nie odważyłabym się niczego zażyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Moja siostra nie dawno urodziła cudownego bobaska- Pawełka, chłopak zdrowy, dostał dyszkę. W czasie ciąży męczyły ją nawracające infekcje nosa. Poradziła się lekarza i dopiero euphorbium pięknie zaleczył katar , który nie pojawił się już ani razu do końca ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Podczas ciąży strasznie zatykało mi zatoki. Pomogła sól morska w areozolu. Jest neutralna dla płodu i doskonale oczyszcza nos. Wszystkim borykającym się z problemem zatkanych zatok polecam sterimar.
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Chyba jednak coś w tym jest, że jednemu pomaga to innemu to. U mnie sterimar nic nie pomógł, dlatego po konsultacji z lekarzem zmieniłam go na Euphorbium. Dopiero po nim katar ustąpił i to dość szybko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i sprawdziłyśmy, a tam napisane: "nie zaleca się stosowania kobietom w ciązy oraz karmiących piersią" i odeszłam z kwitkiem, ale szczesliwa, że nie będę [pogrążona w niewiedzy (?), choc wszystkie źródła które czytałam mówiły ze EC są bezpieczne], stosowac czegos, czego nie powinnam... wiec skoro producent tak napisał...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odswierzam, bo mi zatkało kichawe na całego....W dzień jakos zdzierżę, ale w nocy nie mogę spać. Sole morskie, majeranki, inhalacje itp nie pomagają. Wczoraj w nocy zdesperowana, psiknełam 2 razy nasivin soft dla dzieci, przyniosło ulgę na 2 godziny i chociaz trochę nocy przespałam....Czy takie krople sa bardzo groźne dla dzidzi? Czy znacie jakies inne poza ibuprom zatoki i sola morską, które chociaz na noc mozna stosować, żeby przespać kilka godzin? Jestem w 21 tc Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Nie sa groźne. To jest zdaje się spray, więc nie powinien spływać do gardła i tym samym nie jest połykany jak to bywa z kroplami. Chyba,że masz uszkodzona śluzówkę np.widzisz krwawienie z nosa.
Natomiast ibupromu czy innych preparatów ibuprofenu nie nalezy przyjmować w ciazy. Edytowane przez fankapsychiatrii Czas edycji: 2012-11-02 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
ibuprom to wiem, ale ten ibuprom zatoki to spray i ibuprom ma tylko w nazwie a w składzie woda morska i napisane, że mozna w ciązy, ale niestety jak dla mnie nieskuteczny jest... Robiłam inhalacje z majeranku i troszke nos udrozniło, ale zbliża sie noc i nos zatyka... Mam andzieję, że nasivin soft bedzie ostatecznością.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.