Katar w ciąży - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-25, 12:24   #31
afadro
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Dot.: Katar w ciąży

Ja również stosowałam euphorbium w ciąży, jest to preparat który nawet u niemowlaka można stosować więc spokojnie. A szybko rozprawia się z katarem i nie podrażnia nosa.
Maść majerankową jeszcze pod nos można posmarować też mi służyła. No chyba że zapach przeszkadza, a różnie kobieta w ciąży zapachy znosi.
afadro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-13, 13:27   #32
Malgosia29
Przyczajenie

hej polecam również krople które podała Kancia, ale jeżeli katar jest naprawdę silny i trwa już tydzień to nie ryzykuj, gożej jest jak się go nie leczy.Ja niałam 2 tygodnie katar jestem w 25 t.c. nie mogłam wogóle oddychać te krople nie pomagały ani inne sposoby domowe i lekarz przepisał mi Bioparox,supe działa miejscowo,nie przenika do krwiobiegu i jest bezpieczny w czasie ciąży i karmienia nawet mój ginekolog to potwierdził a juz po 1 dniu stosowania oddychałam normalnie.polecam
Malgosia29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 16:05   #33
afadro
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Mnie euphorbium również lekarz polecił, na własną rękę nie odważyłabym się niczego zażyć.
afadro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 19:38   #34
arpka
Raczkowanie

Moja siostra nie dawno urodziła cudownego bobaska- Pawełka, chłopak zdrowy, dostał dyszkę. W czasie ciąży męczyły ją nawracające infekcje nosa. Poradziła się lekarza i dopiero euphorbium pięknie zaleczył katar , który nie pojawił się już ani razu do końca ciąży.
arpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 09:48   #35
lucja26_wroc
Raczkowanie

Podczas ciąży strasznie zatykało mi zatoki. Pomogła sól morska w areozolu. Jest neutralna dla płodu i doskonale oczyszcza nos. Wszystkim borykającym się z problemem zatkanych zatok polecam sterimar.
Stary 2010-05-19, 09:20   #36
Agaluk
Raczkowanie

Chyba jednak coś w tym jest, że jednemu pomaga to innemu to. U mnie sterimar nic nie pomógł, dlatego po konsultacji z lekarzem zmieniłam go na Euphorbium. Dopiero po nim katar ustąpił i to dość szybko.
Agaluk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 12:15   #37
niezwykla22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
polecam kropelki homeopatyczne Euphorbium compositum S

wskazanie:
Nieżyty nosa o różnej etiologii (wirusowej, bakteryjnej, alergicznej), nieżyty nosa o różnym stopniu nasilenia i przebiegu; do leczenia pomocniczego w przypadku cuchnącego zaniku śluzówki nosa i przewlekłego zapalenia zatok, a także aby polepszyć drożność nosa przy katarze siennym.

http://www.heel.pl/index/ofirmie/lek..._compositum_s/

mi pomogły co prawda nie są takie super żrące jak Xylometazolin ale jednak czuć ulge mozna je stosowac w ciązy i u niemowląt
dzisiaj byłam w aptece, chcąc kupic euphorbium compositium... prawie wzięłam je w ciemno, ale przed zapłaceniem rachunku zapytałam farmaceutki, czy można je brac w ciązy... jej pierwsza odpowiedz zabrzmiała, ze jesli tak to tylko te, żadne inne kropelki, a po chwili zastanowienia uznała, że sprawdzimy w ulotce, bo ostatnio się cos pozmieniało...

no i sprawdziłyśmy, a tam napisane: "nie zaleca się stosowania kobietom w ciązy oraz karmiących piersią" i odeszłam z kwitkiem, ale szczesliwa, że nie będę [pogrążona w niewiedzy (?), choc wszystkie źródła które czytałam mówiły ze EC są bezpieczne], stosowac czegos, czego nie powinnam... wiec skoro producent tak napisał...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-02, 09:21   #38
klementyna1
Zakorzenienie

Dziewczyny odswierzam, bo mi zatkało kichawe na całego....W dzień jakos zdzierżę, ale w nocy nie mogę spać. Sole morskie, majeranki, inhalacje itp nie pomagają. Wczoraj w nocy zdesperowana, psiknełam 2 razy nasivin soft dla dzieci, przyniosło ulgę na 2 godziny i chociaz trochę nocy przespałam....Czy takie krople sa bardzo groźne dla dzidzi? Czy znacie jakies inne poza ibuprom zatoki i sola morską, które chociaz na noc mozna stosować, żeby przespać kilka godzin? Jestem w 21 tc Pozdrawiam
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 16:20   #39
fankapsychiatrii
Wtajemniczenie

Nie sa groźne. To jest zdaje się spray, więc nie powinien spływać do gardła i tym samym nie jest połykany jak to bywa z kroplami. Chyba,że masz uszkodzona śluzówkę np.widzisz krwawienie z nosa.
Natomiast ibupromu czy innych preparatów ibuprofenu nie nalezy przyjmować w ciazy.

Edytowane przez fankapsychiatrii
Czas edycji: 2012-11-02 o 16:21
fankapsychiatrii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 17:43   #40
klementyna1
Zakorzenienie

ibuprom to wiem, ale ten ibuprom zatoki to spray i ibuprom ma tylko w nazwie a w składzie woda morska i napisane, że mozna w ciązy, ale niestety jak dla mnie nieskuteczny jest... Robiłam inhalacje z majeranku i troszke nos udrozniło, ale zbliża sie noc i nos zatyka... Mam andzieję, że nasivin soft bedzie ostatecznością.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości