|
|
#31 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Incenso, Opium, Theorema, Ystheal i diabli wiedzą, co jeszcze u Sabbath
Cytat:
to ja dzisiaj późnym popołudniem jeszcze przejrzę dokładnie Twój kramik, może coś jeszcze wyszukam .Jeśli chodzi rezerwację Ystheala, to chyba raczej wolałabym się wstrzymać do czasu rozszyfrowania tej daty ![]() I nie traktuj tego bynajmniej jako wyraz jakiejś szczególnej nieufności wobec Ciebie i oferowanych przez Ciebie kosmetyków ![]() To moja "rutynowa procedura". Tym bardziej, że w aptekach "różnie bywa" .Sama niedawno przy okazji robienia dużych zakupów dostałam tubeczkę Active C XL. Ponieważ znam ten preparat i wiem, że niezbyt mi on pasuje, wystawiłam na swój kramik nawet nie sprawdzając terminu przydatności. Bliżej przyjrzałam się tubeczce i kartonikowi dopiero po tym jak tym preparatem zainteresowala się jednak z Przekupek i chciałam napisać jej, do kiedy można go używać. No i wtedy się okazało, że kremik był przeterminowy już momencie, kiedy mnie nim w aptece obdarowano ! Ushh... jaka byłam zła. No i głupio też mi było . Tym bardziej, że w "nagłówku" posta napisałam, że wszystkie oferowane przeze mnie kosmetyki są świeże ![]() ![]() .O, rozgadałam się .Koniec. Jak coś jeszcze znajdę u Ciebie (piszesz o wstępnej wersji, więc zakładam że będą dokładki ), to się zgłoszę |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Wiedźma
|
Bzuz - prześledziłam cały wątek, do którego prowadzi pierwszy link, bo kosmetyki są w nim dodawane na różnych stronach i jedyne, co mnie zachwyciło jest nieaktualne. Na końcu znalazłam informację, że cały wątek jest nieaktualny.
W drugim niczego nie wypatrzyłam. Jedyny jasny podkład jest do tłustej skóry. Kiedy trochę ochłonę zajrzę jeszcze raz, ale nie wiem... Jeśli coś zauważę odpiszę u Ciebie. Dobrze? Astronomiczna Aniu - jeśli tylko potrafisz odszyfrować tę datę, to i ja będę Ci wdzięczna
|
|
#34 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już dzisiaj po powrocie z pracy spróbuję. Teoretycznie do godz. 17 powinien być na tej infolinii ktoś, kto potrafi ten kod rozszyfrować .Tylko w piatki przewaznie trochę krócej tam siedzą .A ja na razie nie mam dostepu do telefonu spod którego mogę dzwonić na 0-800 .Jak coś ustalę - dam znać |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 13 pkt / 100% pozyt.
|
![]() moze bylabys chetna na odlewke Thunderstorm Demeter za odlewke Passage d'Enfer?
|
|
#36 | |
|
Wiedźma
|
Cziki - znalazłam tylko mus do ciała z Farmony, więc to byłoby raczej za sam zestawik KillyS. Jeśli Cię to interesuje - jestem chętna.
Cytat:
Mogę wysłać w ładnym Atomizerku 4,7 ml, albo w buteleczce z atomizerkiem 14 ml. edit: Albo w czym tylko zechcesz.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2007-10-26 o 14:59 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
oo, to w takim razie ja bede kombinowac atomizerek 14/15ml
jak skombinuje to dam znac )
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Kupiłam na stoisku Refan wmawiając pani sprzedawczyni, że to do ich perfum, które nabyłam wcześniej w ogromnych ilościach... Są też w Sephorze tanie, przezroczyste atomizerki, ale chyba tylko piątki... Czekam, Klaudio, z niecierpliwością.
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
bede w takim razie kombinowac i jak tylko cos zdobede to daję znać
pozdrowienia moja imienniczko
|
|
#41 |
|
Wiedźma
|
Przyznam Ci się szczerze...
![]() Ten mus wzięłabym na zasadzie "z braku laku", bo on ma zapach wykluczający użycie na noc perfum. Dlatego za zestaw, którego i tak nie potrafię używać (w ogóle nie potrafię pomalować paznokci lakierem, bo wychodzą mi smugi jakieś i zacieki). Cienie zaś ewentualnie dam radę obsłużyć. Ale spoko - jeśli nie jesteś chętna - nie czuj się zobowiązana w żadnym razie.
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() już sobie wyobrażam Sabbath psikającą się z obłędem w oczach, lanymi perfumami z Refanu, oj tak ![]() ![]()
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
, a ja wówczas akurat odwalona jak szczur na otwarcie kanału na imprezę jechałam - miałam na sobie sukienkę bombkę, ręcznie kutą biżuterię i lakierki na dziesięciocentymetrowej szpili... Czułam się jak kretyn stojąc na środku pasażu w hipermarkecie i negocjując kupno flaszek na podróby... Normalnie też bym się czuła niepewnie, ale przynajmniej ludziska by się tak nie gapiły...
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
Przekupka: 107 pkt / 99% pozyt.
|
Na to co, najbardziej pragnę mogę poczekać
![]() Miałam Passage d'Enfer z próbki i zakochałam się bez pamięci ![]() Poczekam poczekam...bo warto ![]() Czyli coś "niepachnącego" tez wchodzi w grę? Cytat:
|
|
|
#47 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sabbath, no nie mogę się nie śmiać, nie mogę!
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
Czy byłabyś zainteresowana wymianą "odlewkową" Passage d`Enfer za Mechant Loup? Jeśli tak, to w jakiej pojemności?
|
|
#49 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Na infolinię się dodzwoniłam jak najbardziej, jednak konsultantka nie potrafiła rozszyfrować tego kodu. Próbki (a właściwie część próbek; pewne określone partie) przyjeżdżające z Francji do Polski są opatrywane tylko tymi francuskimi kodami. Polski dystrybutor nie dysponuje nawet książkami kodowymi pozwalającymi na rozszyfrowanie poszczególnych sekwencji. Pełnowymiarowe, "sprzedażowe" opakowania są opatrzone terminami przydatności, a próbki nie są dla Dystrybutora ważne, wieć się o ksiązki kodowe "nie dobija" ![]() Przełożenie kodu na termin przydatności wymagałoby w związku z powyższym skontatowania się z Centralą we Francji. Jak łatwo się domyslić, nie udało mi się skłonić konsultantki, żeby się tego podjęła .Co jednak ważne: otóż konsultantka powiedziała, że skoro próbki zostały "wydane" w aptece w dużym mieście, to ona (ta konsultantka) daje sobie rękę uciąć, jeśli próbki są nieświeże .W tej sytuacji widzę dwie opcje dalszego postepowania Opcja nr 1: robimy teraz "małą wymianę" W ramach tej opcji mogę zaproponować dwa warianty do wyboru ... Obydwa przekalkulowałam pod względem wartości, posługując się cenami poszczególnych kosmetyków w jednej z najtańszych aptek internetowych (lekolandia) A) ode mnie do Ciebie lecą 4 tubeczki LRP Redermic pod oczy, a od Ciebie do mnie 6 tubeczek Avene Ystheal + B) ode mnie do Ciebie lecą 3 tubeczki LRP Redermic pod oczy oraz tubeczka LRP Active C do skóry suchej, a od Ciebie do mnie 6 tubeczek Avene Ystheal + wariant B) jest minimalnie (o kilka złotych) mniej korzystny dla Ciebie Opcja nr 2: poczekamy, az "wzbogacisz" swój kramik o coś jeszcze i spróbujemy ustalić warunki ciut większej wymieny Wtedy do Ciebie mogłyby polecieć i maska Karite z Rene Furterer i krem RoC Retin-Ox Multicorrecion Jeśli o mnie chodzi, to na jakiejś bardzo szybkiej finalizacji transakcji mi nie zależy. Z wymianami nigdy sie nie spieszę ![]() Kosmetyki z mojego kramiku to i tak w większości produkty, które "od biedy" mogę zużyć sama. Wszystkie są świeże, część zapieczętowana - moga leżeć i czekać. I tak jestem zdecydowana oddać je tylko za coś wyjątkowo mi potrzebnego ![]() Najchętniej za jakiś ciekawy zapach. Obawiam się jednak, że tutaj może być mało problem, ponieważ - patrząc na Twoją zapachową ofertę - zaczynam nabierac podejrzeń, że nie lubisz zbytnio zapachów słodkich, waniliowych. A zatem mieć ich "na stanie" nie będziesz .No a zapachy drzewne to ... hmmm.... jakby to powiedzieć ... .Jedyna nadzieja to, że jakimś "słodziakiem" Cię obdarowano i nie trafiono w Twój "drzewny gust" .Uff... to tyle ode mnie
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() znajdziesz cos u mnie za Avene Ystheal+ - 6x5ml w hermetycznie zamkniętych próbkach = 30 ml = pełnowymiarowe opakowanie. KillyS - zestaw do frenchu - kupiony tydzień temu - nie potrafię tego obsłużyć - oddam za byle co. Dermablend - krem enzymatyczny nawilżający z filtrem 15 SPF - 50ml użyty ze trzy razy. Jest świeży, nie uczula, nie podrażnia. ewentualnie Anew - kuracja wyszczuplaąco-liftingująca brzuch i pośladki z Avonu. Nowa, ale kiedy patrzę pod światło, to tuba wcale nie jest pełna. Kupowana na Allegro od sprzedającej, od której kupowałam wielokrotnie różne różności. Może tyle ma tej kuracji być...?
|
|
#51 | |||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A powiedz mi, czy istnieje wariant, w którym do mnie leciałaby maska do włosów? Bo powiem Ci szczerze - po moich fatalnych doświadczeniach z kosmetykami pod oczy LRP mam jakąś fobię i z jednej strony chciałabym, a z drugiej boję się... ![]() Po Hydraphase oczu otworzyć nie mogłam. Cytat:
Zerknij, choć nie wiem, czy coś znajdziesz... Cytat:
Cytat:
![]() Słodziakiem niewątpliwym jest Dalimania - na tyle ładnym, że jeśli się jej nie pozbędę wcale nie będzie mi przykro. ![]() Cytat:
|
|
|
#52 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Eeee, nie ma co się bać .Gdyby Avenki okazały się być przeterminowane, możesz zawsze oferowac na wymianę "uciętą rękę konsultantki" (przepraszam za ten troszkę makabryczny żart, nie gniewaj się).Cytat:
Rozumiem natomiast, że jedna tubeczka by Cię interesowała? Jesli chodzi o maskę to powiem szczerze, że za miniaturki Avene nie bardzo bym się chciała z nią rozstawać . Liczę na zrozumienie .Cytat:
Kompozycja nut zapachowych faktycznie ciekawa .Niestety w Krakowie ten zapach jest już absolutnie niedostępny .A ja - po ostatnich paru nietrafionych wymianach "w ciemno" - obiecałam sobie, że "nigdy więcej" .Jesli chodzi pozostałe pachnidła z Twojego wątku, to:
.
|
|||
|
|
|
|
#53 |
|
niecnotliwa dziewica
Przekupka: 76 pkt / 100% pozyt.
|
Sabbath, witaj na Targowisku
może wypatrzyłabyś u mnie cosik za ten "żrący" Hydraphase LRP pod oczy? Osobiście z kosmetykami LRP mam raczej pozytywne doświadczenia, i byłabym skłonna zaryzykować, o ile coś Cię zainteresuje.
|
|
#54 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Margot - właśnie Cię odwiedzałam. ![]() Interesują mnie dwa z Twoich podkładów. Proszę - decyduj.
|
|
|
#55 | |
|
niecnotliwa dziewica
Przekupka: 76 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
|
|
|
#57 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Ja przyznaję, że po pracowitym zdobyciu informacji o kremie Redermic mogłabym zdecydować się rzeczywiście co najwyżej na jedną tubeczkę. Tyle, że wymianka próbki na próbkę to trochę "pusty przelot". Widzisz, że u mnie ciągle coś dochodzi (i, jak się okazuje znika Może tak być? Cytat:
bardzo chciałabym się z Tobą wymienić i odmawiać mi niezręcznie, ale... Puder Clinique jest dla mnie za ciemny, zaś Celine Fever (której opis jest kuszący) po prostu nie znam. Ogromnie mi przykro - naprawdę.
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka tam niezrecznosc? Idzie o zadowolenie z wymiany przecie
![]() Sluchaj, skoro Ty masz suche kudly to ja polecam szczerze i w sumie moge zrobic mala odlewajke L'oreal Profesjonal Absolu Repair szamponu i odzywki, tak po piecdziesiatce na pare uzyc + serum na konce liss extereme, tego kilka milsow bo wystarczy kropla na konce - jest wydajny. W zamian niczego nie chce, kudly trzeba ratowac ![]() EDIT - odszczekuje, ze nic nie chce. Chce! Probasy Twoich zbiorow ![]() taka jestem! Edytowane przez Dorota-Coco Czas edycji: 2007-10-27 o 10:02 |
|
|
|
|
#59 |
|
Wiedźma
|
Próbasy moich zbiorów możesz dostać za nic, Doroto.
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Incensi, Opium, Theorema, Ystheal i diabli wiedzą, co jeszcze u Sabbath
Może coś u mnie za odlewkę Incensi Lorenzo Villoresi?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

).
.

.
), to się zgłoszę