|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Poradźcie mi absolutnie trwałą pomadkę do ust!
Ja jestem wizazystka i wykonuje makijaze slubne.
Stosuje kosmetyki drozsze takie jak dior,Chanel.Jak dla mnie najlepsze i niezawodne sa absolutnie pomadki Diora.Najpierw daje troszke podkladu na usta,przypudrowuje je i obrysowuje konturowka w kolorze zblizonym do pomadki.Wypelniam usta kontorowka w srodku rowniez.Nastepnie maluje pomadka,zawsze za pomoca pedzelka to naprawde jest bardziej precyzyjne i przedluza trwalosc.Odbijam usta na chusteczce jeszcze raz przypudrowuje i znowu pomadka.Na koniec blyszczyk bezbarwny lub z drobinkami.Jesli chodzi o bezbarwne blyszczyki to dior tez jest moim faworytem,blyszczyk jest gesty i dlugo sie trzyma.Pozniej jedynie co pare godzin nakladam blyszczyk,a kolor przetrzymuje nawet weselny tort. |
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zastanawiam się nad kupnem IsaDora, Perfect Moisture Lipstick (Pomadka nawilżająca). Jedna z Wizażanek miała ją na ślubie i bardzo ładnie się prezentowała. Jest to kosmetyk z wyższej półki, oscyluje wokoł 45 zł, mam nadzieje, że za tą cene się nie zawiode
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę, że 45zł za pomadkę to nie jest tragedia. Nie kupujemy ich w końcu co miesiąc. Chyba nie nazwałabym jej też pomadką z "wyższej półki", choć sama nie kupuję droższych . Mam swoje ulubione typy, spełniające wszystkie moje wymagania, które nie przekraczają tej kwoty.
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Kosmetyki do ślubnego makijażu
Chodzi mi konkretnie o kosmetyki ,ktore uzylyscie do wykonania slubnego makijazu a przy tym dlugo wytrzymaly na twarzy,konkretnie:mascara ,cienie,puder inne ,ktore polecacie.Jesli byl podobny watek to przepraszam.Zalezy mi zeby zaopatrzyc sie w dobre i trwale kosmetyki,zeby moj slubny makijaz byl olsniewajacy a zarazem trwaly,wiec prosze dziewczyny piszcie jakie kosmetyki wam sie sprawdzily.Z gory dziekuje.
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki do ślubnego makijażu
cienie mogę polecić IsaDora, moje ostatnie szałowe odkrycie
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Inglot jest dobry, ale i tak żadne najlepsze cienie nie wytrzymają długo na powiece bez odpowiedniej bazy. Ja miałam bazę pod cienie Artdeco. Rewelacja!
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Poważnie mówicie z tą bazą? Ja na pewno będę miała cienie Inglota i zawsze wcześniej przed ich nałożeniem lekko pudrowałam sobie powieki. Cienie się trzymały, miały nawet mocniejszy akcent, ale może warto spróbować z bazą?
Słyszałam dobre opinie o Lumene jak i Artdeco i ceny też są zbliżone. Dziewczyny a czym malowałyście swoje usta?
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usta miałam pomalowane pomadką w płynie, bo akurat tylko jej kolor pasował do makijażu oka i ogólnie całości. Nie należała do trwałych, więc jak pamiętałam, to poprawiałam usta podczas wesela, ale ogólnie jakoś na zdjęciach nie widać jej braku
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na co dzień mam taką w odcieniu różowo-czerwonym jest świetna: trwała, nic mi sie nie wałkuje, nie wysusza. Tylko nie jestem w stanie odczytać co to była za firma, już dawno jej nazwa mi sie stemperowała ![]() No właśnie 35 zł za maleńki kosmetyk. Ech i tak teraz mój budżet pomału zaczyna cierpieć, bo lada dzień będę zamawiała Lavertu, które grosze nie kosztuje, a chce zastosować jak wykończeniówka makijażu.
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
ponieważ miałam makijaż w kolorkach beżu i złota świetnie sprawdził się złotawy odcień błyszczyku L'oreala
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ural-glow.html nie chciałam pomadki, a ten błyszczyk zaproponowała mi moja wizażystka, chociaż przy mojej tendencji do 'zjadania' tego, co mam na ustach, musiałam go kilkukrotnie nanosić na usta, ale sprawdził się, a co najważniejsze: nie zbierał się w załamaniach warg, co przy wykonywaniu mnóstwa uśmiechów było ważne. |
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się, że wizażystka posmarowała mi usta bazą wygładzającą do twarzy Inglota. Rzeczywiście podziałała, bo wargi zrobiły się od razu gładziutkie.
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam dziewczyny, że spotkałam się ze specjalnym sprayem utrwalającym makijaż. Nie testowałam na sobie, ale osoba która korzysta z niego mówiła, że jak się do snu nie zmyje to rano makijaż jest nienaruszony. Niestety to już wyższa szkoła jazdy i pewnie dostępny jest tylko dla profesjonalistów
. Moja koleżanka za to uparcie stosuje do utrwalania makijażu lakier do włosów i ciągle mnie do tego namawia
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
I psika sobie nim twarz po umalowaniu?
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chyba sobie nie chciała usztywniać twarzy lakierem do włosów
|
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
Ten "spray utrwalający" to właśnie fiksator - bardzo polecany na tym forum i w wątku maikjaż ślubny. A spanie w makijażu nie jest najlepszym pomysłem, o zgrozo!
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, szczególnie powieki, twierdzi, że cieni nic nie zetrze. Wierzę jej na słowo i nie będę sprawdzać
![]() Cytat:
. Moim zdaniem właśnie to, że jest taki trwały jest głównym powodem żeby go zmyć przed snem, no ale...
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze powiedziawszy po użyciu fiksatora Kryolana miałam wrażenie, jakby mi ktoś twarz lakierem do włosów spryskał. Konsystencja podobna, butelka też, na twarzy na początku jak zasechł to przez chwile błyszczał się delikatnie jak jakiś nabłyszczacz do kwiatków
. Może więc coś w tym jest.
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny Proszę o pomoc.
Pomóżcie skompletować trwały zestaw do makijażu ślubnego... Planuję umalować się sama, mogę wydać dużą sumę na dobre i sprawdzone kosmetyki...Ale nie wiem jakie ![]() Pomóżcie...
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
podbijam wątek, mnie malować bedzie koleżanka z tego co zdażyłam sie zorientować nr1
http://www.allegro.pl/item588824725_...at_poznan.html nr2 http://www.allegro.pl/item595802839_...at_poznan.html nr3 http://www.allegro.pl/item595709836_...at_poznan.html do tego baza pod cienie artdeco podkład sprawdzony uzywam go na codzień e.lauder d0uble wear róż jeszcze nie namieszyłam puder jw fixer artdeco tuż loreal telescopic złoty baza pod cienie artdeco Może Ci to coś pomoże... jak ktosik ma cosik fajnego to niech też napisze. pozdrawiam, |
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Podobny wątek pt. Kosmetyki, które dały radę w ten dzień:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=158627 |
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
Podkład Revlon Color Stay.
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

i ciągle mnie do tego namawia