|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ani kręcone ani proste :/ jakie kosmetyki?
Ja mam włosy tak za łopatki... Mam włosy całe proste tylko koncowki wywijają się każdy w inną strone..
Chcialam kupić sobie jedwab. Ale słyszałam też, że dobry jest też Farouk - Biosik Silk Strate do prostych włosów, podobno się lepiej po nim prostują włosy i tak nie niszczą. Bo ja jak wyprostuje włosy to długo nie trzymają się tak proste tylko się tak podwijają... Używała któraś z Was jedwabiu lub Silk Strate? |
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Kręcone włosy...
Hej
![]() z góry dziękuje pozdrawiam
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kręcone włosy...
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kręcone włosy...
to nie moja wina tylko mojego komputera bo sie zaciął i dwa założył...;/
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Udało mi się ułożyć włoski
Tyle, że nie można potem rozczesać włosów, bo się popsuje. Ja właśnie rozczesałam. Ale wyglądały naprawdę ślicznie przez te 20 minut
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja juz sie tego nauczylam przy swoich wlosach, czesze je jedynie wtedy jak prostuje, a gdy chce miec loczki to z dala od szczotki czy nawet grzebienia nie wiem czy to jest dla nich zdrowe, ale ineczej wgladaja jak u pudla |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Absolutnie nie!!! nie twoja wina tylko fryzjera!!! Do jasnej ciasnej gdzies musza wkoncu byc jacys profesjonalsci ![]() ![]() szukajmy az znajdziemy!!!! ja tez poszukuje, ostatnio od pol roku chodzilam do jednej, ale wkurza juz mnie, bo za kazdym razem po calym ''zabiegu'' prostuje mi wlosy !!! prosilam grzecznie o jakies ladnie ciecie dla moich niesfornych kosmykow, abym nie musiala juz prostowac tylko umyc, wysuszyc i piekniec ![]() ehh marzenia... stawiam na pielegnacje Inez17 ktorego sie wybierasz? i co ty im bidulko wytlumaczysz? moze wstawisz fotki juz po stylizacji? bardzo ciekawa jestemEdytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-08-29 o 22:16 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam takie piórka. Jak chcę żeby były loczki to uzywam pianki albo jakiejś emulsji(bez spłukiwania) do włosów kręconych i suszę je delikatnie suszarką z dyfuzorem ale tak żeby nie poplątać. Najlepiej na pierwszym stopniu wtedy nawiew jest delikatny i nie rozwiewa loczków. Loczki muszą być "sklejone", wtedy fajnie wyglądają. Moje włosy świetnie się skręcają za pomocą właśnie dyfuzora, jak wyschną same nie mają takiego skrętu.
Co do fryzury to ja prawie zawsze miałam pocieniowane włosy. I tak moim zdaniem najlepiej wyglądają, bo nie widać skąd zaczynają się kręcić. Nie mówiąc już o tym że wyglądają na gęstrze. |
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Ah..znam ten ból. Kurcze to nie fair, że niektórzy wstają rano, rozczesują włosy i mają fryzurę gotową
. Ja to muszę poł h spędzić przed lustrem majstrując przy włosach. Czasem mam ochotę zgolic się na łysą pałę, a czasem gdy mam odpały wydaje mi się, ze moje kudły są ładne . No, ale co zrobić. Naszczęscie ktoś mądry stworzył piankę do włosów . Niedługo idę do fryzjera wycieniować końcówki....z myślą, ze zaczną się choć troszkę bardziej kręcić. No bo skoro prostych mieć nie mogę to chociać lekko kręcone, a nie jakieś nijakie fale, których nie idzie rozczesać bo wychodzi fryz a'la Sydney Polak .
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Basia24 wybieram się za 2 tygodnie. Wytłumaczę, że chcę aby moje włosy ładnie się skręcały bez trwałej (jeśli to możliwe) i zapytam jak je do jasnej ciasnej ułożyć. Może coś wymyśli
A jak nie to będę szukała po Kielcach profesjonalisty (jak ktoś zna, to poproszę adres!) Co do pielęgnacji to też na nią stawiam, ale dużo nie zdziałam bez podcięcia włosów (zniszczone prostowaniem)
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Doradźcie co robić z takimi włosami
![]() Niby jak są mokre to sie trochę falują ,a jak wyschną to są jakieś takie dziwne Na ostatnim zdjęciu suche i rozczesane ,wcześniejsze zdjęcia w wilgotne rozczesane włosy wgnieciony olejek Amla z jojobą. Zawsze je "namiętnie" rozczesywałam
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Twoje wlosy faluja sie byc moze dlatego,poniewaz masz je wycieniowane.Tak obciete wloski maja tendencje do skrecania sie...tak to przynajmniej wyglada w Twoim przypadku.Czy mialas kiedykolwiek wszystkie wlosy jednakowej dlugosci???Falowaly sie???Jesli nie..tzn,ze masz proste wlosy,a jedynie terazniejsze strzyzenie sprawilo,ze sie faluja.
Fajniej Twoje wloski wygladaja bez rozczesywania,masz wtedy takie "plazowe fale"...rozczesane wygladaja nijako. |
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
no tak wy tu wszystkie mówicie o cienowaniu a ja ma wszystkie włosy równej długości ...tylko przy buzi lekko scienowane a to dlatego bo mam strazsne piórka na glowie a teraz zaczeły mi się okropnie łamać a do tego mam własnie takie jak w tltule..poprostu..masakra ...
właśnie umyłam przed chilką włosy i podsuszyłam jedynie grzywke by chociaż ona nie był powywijana i włosy na czubku by nadać im puszystość a reszta zwisa i niewie czy się kręcić czy prostować...
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
katttkaa...sprobuj uzywac kosmetykow do wlosow kreconych,moze pod ich wplywem Twoje wloski zaczna sie ladniej falowac.Ja mam rowniez ten problem,tylko ja mam geste i grube wlosy,ktore baaaaaardzo dlugo schna.Dopoki sa wilgotne fale ladnie sie skrecaja,ale jak zaczna wysychac-przod calkiem o.k,natomiast tyl-suchy koltun
Narazie stawiam na odzywianie i wygladzanie wlosow,jak juz beda w miare nawilzone zaczne stosoeac kosmetyki do wlosow kreconych.Dziewczyny wklejajcie fotki kosmetykow przeznaczonych do wlosow kreconych i falowanych,albo tych ktorych uzywacie do pielegnacji swoich niesfornych kosmykow
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Inez17 czekam z niecierpliwoscia na fotki nowej fryzurki, obys wkoncu trafila na dobrego fryzjera.
Wogole to odkrylam niedawno(?!) ze splukiwanie chlodna woda na koniec mycia bardzo fajnie dziala na moje wlosy...sa mieciutkie i nie sa takie suche w dotyku...takie sianowate, tylko miekkie i gladkie!!!! naczytalam sie w wizazu i sobie mysle ze warto sprobowac i fakt to dziala , polecam szczerze!!!!! wiem, wiem juz dawno o tym bylo, ale dopiero mnie olsnilo
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się z takimi włosami jak w temacie. Moje lepiej układają sie po odżywce Gliss Kur hair repair do włosów suchych.. Mi kiedys fryzjerka mówiła, że włosy krecone, falowane mają inaczej ułożone łuski niż włosy proste. Przez to są bardziej podatne na wysuszanie, podczas czesania łatwiej zaczepiaja się i łamią.
W moim przypadku sprawdza się, że im lepiej nawilżone włosy tym ładniejsze. Ale niektóre odżywki za bardzo obciążają włosy, trzeba na to uważać. Po umyciu na mokre włosy wgniatam piankę, podczas wysychania co jakis czas pougniatam włoski i wygladaja dobrze. Ja tam lubię moje falowane włosy, chociaż czasami mam z nimi utrapienie... |
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam falowane włosy.
I bardzo ich nie lubię. Do lutego miałam włosy za łopatki i od pewnej długości strasznie się puszyły i co najgorsze wywijały w inne strony. Poszłam do fryzjera i ścięłam je na dosyć krótko (za ucho). Potem w czerwcu, gdy mi odrosły powtórzyłam to samo. Jak na razie jeszcze nie łapią mi się i nie mogę ci h związać... Tylko, że one żyją własnym życiem. Mam końcówki w różnych kierunkach, dziwne fale. Po zmoczeniu moje włosy z tyłu są zupełnie kręcone. Jak na razie myję włosy wieczorami, bo zaraz po umyciu wyglądają tragicznie, poza tym nie jestem fanką suszarek. Od dzisiaj chyba codziennie będę prostowała włosy. Tylko, że prostownice nie dają mi zbyt dużo, bo mniej więcej godzinę później wracają do swojej pierwotnej formy...Dodam, że mam cienkie włosy, obecnie wypadają już dużo mniej niż kiedyś (kiedyś dosłownie mi się sypały po narkozie). Miałam kiedyś grube ładne włosy, a teraz wyglądam w nich jak głupia .Aha przetłuszczają się i myję je codziennie. Jak myślicie jaka fryzura będzie najlepsza dla mnie?
|
|
|
|
|
#49 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#50 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do nawilżania - mam wątpliwości, bo mam przetłuszczające włosy, więc chyba gdybym zaczęła stosować szampony i odżywki dla suchych włosów to przetłuszczały by mi się jeszcze bardziej? Dodam, że u nasady mam klapnięte włosy. A suszarki praktycznie nie używam, rzadziej niż raz w miesiącu .
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Hmm nie mam pojęcia.
Tak mniej więcej jak miałam 7 lat zaczęły się przetłuszczać, BARDZO przetłuszczać, teraz mniej, a mam 17 lat. Stosuję szampony do włosów przetłuszczających np. Dove, Head&Shoulders. Chyba wszystko po kolei. Kusi mnie, żeby wypróbować szampon do włosów zniszczonych (ale w sumie nie mam niczym zniszczonych :P) Gliss-Kur. Ale boję się, że będę miała olej na włosach .A odżywkę wmasowuję tylko w końcówki to jakaś tam taka mała z jedwabiem chyba .
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Silikon na silikonie. Powinnas zdecydowanie zreformowac swoja pielegnacje. Zadne dove i head&shoulders Jest taki watek 'kosmetyki do wlosow bez silikonow'. Wybierz sobie jakis szampon, poszukaj odzywki. Poczytaj watek "loki, loczki fale watek zbiorczy" poczytaj "walka o zdrowe i piekne wlosy". A potem do dziela, jesli to nie kwestia dojrzewania (w wieku 7 lat watpie) to powinno byc coraz lepiej.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Od lutego ( a dokładniej od spalenia włosów przez fryzjerke i potem ścięcia ich ) zaczełam moją walke o włosy i ich nawilżenie. Kosmetyki to : szampon bebi teraz myje odżywką yung ( rossmann) Odżywka Kallos latte i mil mil professional CREMA RIGERANTE MASŁO KARITE Wax Rainforest (miałam też zagraniczny i polski moc natury ) no i oczywiście oleje Teraz doszedł jeszcze ,żel aloesowy palomy To są moje kosmetyki ,które uwielbiam i stosuje ( nie wszystkie na raz )
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Ale ogólnie bardzo szybko zaczęłam mieć oznaki dojrzewania, właśnie jak miałam 7-8 lat . Teraz jest lepiej.Zaraz przejrzę te wątki, muszę znaleźć coś dobrego .Dziękuję .
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niekoniecznie kosmetykami Kallosa w duzej ilosci, raczej w mniejszej - nie wiem jak reagujesz na proteiny. Zel Palomy jest fajny, ale skleja wlosy. Nie myslalas o wymienianej przeze mnie odzywce Goldwella curly twist? Jest swietna jako leave-in.
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatni wzięłam się za nawilżanie moich falowanych i sianowatych włosów.
Nie wiem czy dobrze robię więc napiszę a wy wskażcie moje błędy i dajcie jakieś propozycje. Mycie: ostatnio kupiłam sobie szampon do włosów Nivea Baby bo naczytałam się na wizażu, że do włosów suchych najlepiej bez SLSów itp. Odżywka: Na razie stosuje Dove bez spłukiwania Jedwabista Gładkość i raz w tygodniu maseczkę L'Oreal Elseve Cement i Ceramidy Mam zamiar kupić sobie olejek kokosowy i jojoba mieszać i stosować przed myciem na włosy. Sporadycznie je prostuje, mam grzywkę więc ją zawsze prostuje. Czasem po myciu wgniatam we włosy piankę ale wiem, że niezbyt dobra jest bo wysusza. Co mam wyrzucić a co w zamian tego dodać??? Czekam na propozycje. Aha ostatnio odważyłam się iść do szkoły w moich naturalnych rozpuszczonych włosach (nieczesanych więc loki ładne) i wszyscy stwierdzili, że ładne. Więc może odważę się wrzucić tu zdjęcie. |
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zapuszczam ,bo NIE CIERPIE TAKIEJ DŁUGOŚCI ( moje ,żale na temat spalonych włosów i przymusu ich ścięcia wypisywałam na forum ) O tej odżywce nie myślałam ,ALE JUŻ MYSLĘ ![]() Czy to ta http://www.allegro.pl/item431784816_...ka_200_ml.html Co do Twoich rad na temat fal to wchłone wszystko MASZ BOSKIE WŁOSY ( oglądałam parę razy zdjecia )Wklejaj fotki częściej to daje kopniaka do dbania o włosy ( tyczy sie też Jolie2601 ,'Estelle',virka) |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
A ja sobie dzisiaj kupiłam nowy szampon do fal i loków Nivea, przetestuję jutro wieczorem bo dziś mi się już nie chciało...
I mam nadzieję, że on zda egzamin. Miała moze taki któraś z Was? |
|
|
|
|
#60 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do mnie dzis przyfrunelo nowe opakowanie. Bardzo ja sobie chwale. Dziekuje za komplement Przyznam szczerze, ze wysylaja do mnie zdjecia rozne dziewczyny kreconowlose i patrzac na ich wlosy i wyobrazajac sobie jak beda wygladac po zastosowaniu dobrej pielegnacji - sama wpadam w kompleksy. W sumie sprawdza sie jedna zasada: kazde wlosy zadbane to wlosy piekne. Ja do tego dorzucam jeszcze "dlugie", bo bardzo podobaja mi sie wszelkie dlugosci za ramiona i dluzsze. Cytat:
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

Chcialam kupić sobie jedwab. Ale słyszałam też, że dobry jest też Farouk - Biosik Silk Strate do prostych włosów, podobno się lepiej po nim prostują włosy i tak nie niszczą. Bo ja jak wyprostuje włosy to długo nie trzymają się tak proste tylko się tak podwijają...
Używała któraś z Was jedwabiu lub Silk Strate? 

Tyle, że nie można potem rozczesać włosów, bo się popsuje. Ja właśnie rozczesałam. Ale wyglądały naprawdę ślicznie przez te 20 minut 

)