|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Studniówka 2oo9
Ja mam kilka faworytek ale po 1. nie wiem czy to wypada na studniówkę, tzn czy to nie jest zbyt ekstrawaganckie (nie mogłam znaleźć innego słowa
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
I ciąg dalszy...
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Uoo ale śliczne kiece, ja też w tym roku studniówkowa
Tylko moja szkoła nie ma jeszcze nic załatwione w tym kierunku, ja chcę mieć studniówke A dziewczyny sukienka krótka, długa czy średnia do kolan? Bo mam dylemat
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
ja do kolan, krotszej nie wypada moim zdaniem... no i plecy zakryte
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Ja też szukam sukienki do kolan
![]() Byłam na dwóch studniówkach, na obu miałam właśnie takie krótkie sukienki i czułam się w nich świetnie Zgadzam się też z tym ze zdecydowanie lepiej wyglądają skromne i klasyczne sukienki. Dziewczyny w takich (przynajmniej dla mnie) wyglądają o wiele lepiej niż te w 'bezach' przystrojone jak choinka na Boże Narodzenie.
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
ta niebieska( w pierwszym poście) jest śliczna
tylko szkoda że nie widać dołu.Cytat:
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
ja nie lubie dlugich , nie kupuje, tancy sie nie wygodnie, poci a na dodatek te gorsetowo typowe kiecki wyladaja conajmniej "jarmarcznie"
taka prawda
|
|
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
a co o tych myslicie?
![]() dlugosc mysle ze w sam raz i ladne sa
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Ta biała z czarną wstążką bardzo ładna
Tylko szkoda że biała ![]() A te sukienki z tą koronką w talii były dość popularne na tegorocznych studniówkach.
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
ta jest ladna
http://www.allegro.pl/item427418469_..._38.html#photo http://www.allegro.pl/item427954575_..._36.html#photo |
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1220459127 Ta jest bardzo ładna, tylko dlaczego zielona
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
i:
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
mi ta koronkowa nawet wpadla w oko
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie takie sukienki mozna dostac? kilka mi sie spodobalo
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Ta koronkowa fajna.
Angelkaa mnie też najbardziej podoba się ta niebieska ale fotki z dołem nie widziałam Jeśli o mnie chodzi to tylko i wyłącznie długa innej nie biorę pod uwagę. Poprostu nie podobają mi się krótsze I chciałabym bez pleców albo częściowo chociaż odkryte. Na pewno nie gorset i na pewno nie tafta. Ochyda! Mnie podobają się takie proste bez marszczeń na dole z akcentem, np własnie jakieś udziwnienie na plecy. I na pewno nie będę się cała błyszczeć jak durna! To tyle jeśli chodzi o zdecydowane nie. Z dodatków to jakaś mała kopertówka np srebrna. I włosy też bez udziwnień. Albo rozpuszczone wyprostowane, albo luźno upięte. Się zobaczy
|
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
te sukienki sa z zagranicznych stron
![]() wpisz w google "prom dresses 2009" i masz tyle ze glowa boli ![]() i co najwazniejse - inne niz nase te "targowe" gorseciary
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
a ja z jednej strony chcę a z drugiej nie..
nie mam z kimś iść ![]() i to mnie najbardziej boli.. a studnióweczka 10 stycznia. |
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Czy jestem jedyną osobą, której do studniówki się nie spieszy? 0o'
Jakoś nie umiem się tym cieszyć, balowanie do rana w pięknych sukniach... niee, zdecydowanie się w tym 'nie czuję'. Najchętniej to bym nie poszła, ale znając życie za x lat będę żałować jak ... . Zresztą, na hasło 'ja nie idę', zostałabym zabita przez moje podniecone koleżanki. Co tu zrobić? ;x Bleeh. Matura mnie przeraża. Co zdajecie?
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Ta koronkowa śliczna
![]() No ja jednak chyba też jestem zwolenniczką krótszej.. tzn do kolan ew. za kolano. Dużo myślałam właśnie o jakiejś bombce, i zgadzam się z ogólnie panującą opinią, że gorset jest do bani Odcięcie pod biustem przez jakąś wstążke też mi się podoba w gruncie rzeczy, no i myślicie, że biała nie pasuje raczej?A na ramiączkach, bez ramiączek, wiązana/ubierana na szyje? Jakie macie preferencje? ![]() Edit: Ja tak naprawdę w ogóle nei wiem czy moja szkoła zrobi w końcu tą studniowke.. Zresztą faktycznie za hasło 'ja nie ide' można nieźle oberwać ![]() Mnie też matura przytłacza, dlatego szukam jakichś rzeczy które mnie od tej matury troche odrelaksują no i padło na studniówke A na maturce zdaje polski, angielski na podstawie i chemie i biologie na rozszerzeniu
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
ja wos na podstawie lub gegre, pol oczywiscie no i ang;P
a sukienki nie mam jescze jak bede miec na pewno uraczę was fotami ![]() podobaja mi sie biale, ale na ta okzaje nie wypada, zreszta jeden falsywy fuch i sok na bialej sukience? o nieeeee wiec biala raczej nie praktyczna. ale ladna hehe![]() matura tez mnie przeraza.... ale jakos chyba to bedzie...? ![]() ide na studniowke z tż, jakby moglo byc inaczej. co najzabawniejsze- 2lata temu bylam na studniowce rocznika tż, tylko on z jakas laska, ja z kolega w ktorym sie bujalam.. hehe ale żeśmy się w końcu odnaleźli ![]() ![]()
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Ja pisze rozszerzony angielski i biologie albo historie . Chciałabym pisać jeszcze niemiecki, ale nie wiem co z tego wyjdzie
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
tak wiem, tylko te sukienki na zagranicznych stronach są z reguły w kosmicznych cenach
a jeśli chodzi o krawcową to się chyba boję ryzykowac ze nie wyjdzie taka jaką bym chciała.
|
#54 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też chcę prostą długą sukienkę z lekko odkrytymi plecami .. tafty, gorsety i koki zupełnie odpadają!
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
ja mam zamiar zdać biologię i chemię rozszerzoną i na podstawowym angielski i matme...
zobaczymy co z tego wyjdzie. A dziś właśnie się dowiedziałam, że mamy studniówkę jakoś 19 stycznia i.. poloneza nie możemy tańczyć z kim chcemy tylko z osobami z klas maturalnych... u Was też tak jest.?
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
aha no i jednak wos na rozszerzeniu, ang chyba raczej podstawa, polski podstawa i gegra tez
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny to i ja sie dolaczam
Na studniowce chce wygladac elegancko i z klasą nie ma mowy o sukienkach na kolach czy innych "bezach" bede miec sukienke raczej prostą ale mającą w sobie to "coś" ![]() Nie chce zadnej sukienki przeladowanej i napacianej Wlosy wyprostowane no i makijaz buty juz mam czarne klasyczne na slupku Sukienka bedzie koloru granatowego lub butelkowa zielec lub ciemny fiolet Podaje tez zdjecia na wzor ktorych bede szukac sukienki ostatecznie ją uszyje ![]() To tak a propos mojej wizji studniowki 2009 no a potem ta nieszczesna matura
|
#58 |
|
Konto usunięte
|
tż kupilam prezent na urodziny, koszule hihi a pod choinke dokupie krawat i bedzie na studniowke jak cycuś glancuś
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
też dołączam ja mam studniówkę 17 stycznia, ale czy dojdzie do skutku to nie wiem;( bo u mnie w szkole jest taki zwyczaj ze studniówka jest w szkole na ogromnej sali gimnastycznej, a jedzenie w każda klasa ma w oddzielnej sali i ubiera na własne życzenie... a może nie dojść do skutku bo w mojej szkole są aktualnie remonty i nie wiadomo czy się wyrobią z remontem sali do 17;/a co do sukienki to zamierzam sobie uszyć u babci mojej koleżanki, więc myślę że drogo nie wyjdzie. oczywiście sukienka długa, prosta, lub ewentualnie lekko rozszerzana na dole, ale napewno nie na kole bo to ochydnie wyglada i jest niewygodne. oczywiscie sukienka bez gorsetu... z dodatkami i fryzura tez nie bede przesadzac |
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was
Studniówka mnie cieszy, ale matura coś nie bardzo![]() Ja mam pewien dylemat.Jak myślicie czy dobrze będę wyglądała w długiej sukni, gdy mam 160cm?Bo butów na obcasie 11cm raczej sobie nie kupię, bo bym na wejściu leżała
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

Tylko moja szkoła nie ma jeszcze nic załatwione w tym kierunku, ja chcę mieć studniówke

taka prawda

A na maturce zdaje polski, angielski na podstawie i chemie i biologie na rozszerzeniu