![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Wolontariat europejski :)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Hej już od wielu miesięcy przymierzam się do tego aby aplikować na jakiś wyjazdowy wolontariat jednak zawsze jakoś brakowało na to czasu;/.
Myślicie że zdąże jeszcze załatwić wszystkie formalności i alpikacje aby zapisać się na programy rozpoczywające się we wrześniu? Czy mam jakiekolwiek szanse na wolontariat zagraniczny znając jedynie angielski w stopniu średnim i podstawy podstaw niemieckiego?
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Cześć, przeglądałam dwie organizacje wysyłające i wynika z tego, że od wysłania aplikacji najwcześniej po 3 miesiącach się wyjeżdża, wiec spokojnie dasz radę na wrzesień. Ja niestety chciałabym wyjechać w czerwcu, a najwcześniej wynika z tego, że dopiero w sierpniu mogłabym wyjechać, a to nie bardzo mi pasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja rowniez sie interesuje wolontariatem... Jednak ciezko znalezc jakas rzetelną stronę, gdzie moglabys znalezc wiadomosci o wolontariacie, tym bradziej ze w tym roku troche sie pozmienialo...
Z tego co dowiadzialam sie rok temu to trzeba bylo znalezc sobie organizacje wysylajaca i goszczaca, napisac cos na zasadzie porjektu, ktory opisuje co sie tam bedzie robilo i czekac czy UE da kase. Wnioski o dofinasowanie mozna bylo skladac chyba 3 -4 razy w roku i czekjalo sie na decyzje. Jak jest teraz? Bo np nie moge znalezc tych terminow, do ktorych trezba zlozyc wniosek? Zmienilo sie cos. Rowniez chcialabym jechac na wolontariat aloe troche sie boje jezyka i teskoty na domem...
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Ja przeglądałam dwie organizacje: Stowarzyszenie Jeden Świat i Europejskie Forum Młodzieży. Przeglądnij sobie - jest tam krok po kroku napisane, jak się za to zabrać. Nawet są podane propozycje ofert, gdzie można wyjechać.
Edytowane przez Apelly Czas edycji: 2014-04-12 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Fundacja wiatrak z Bydgoszczy-tam sa jakieś projekty i chyba jako jedyna organizacja sa ogarnieci i naprawde maja oferty. Mnie nie udalo sie wyjechać, ale jak wam się uda dajcie znać
![]() Wysłane z mojego Blade III przy użyciu Tapatalka
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
dlaczego nie udalo Ci sie wyjechac, nie zaakcetowali Twoje projektu? Ja jak zwykle spoznilam sie i nie zdarze do konca kwietnia zajac sie tym, moze na nastepny termin skladania wnioskow sie wyrobie
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Czy są tu jakieś osoby, które wyjechały na wolontrait/ są na nim/ lub planują wyjechac?
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Cisza na watku
![]() ![]() ![]()
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
wow super! Na długo wyjeżdżasz? Długo czasu zajęły Tobie procedury organizacyjne? Pytam, bo aktualnie poszukuję czegoś we Włoszech i koniecznie musi być Mediolan, więc na pewno znalezienie jakiegoś projektu zajmie sporo czasu :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.