|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krosty Na Pośladkach
Recepta na ladne posladki:
Piling,szorstka gabka,zimny strumien wody nastepnie masaz rekawica sizalowa i balsam
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
Mój TŻ ma taki sam problem - krostki na udach z tyłu i na pośladkach. Skóra jest sucha, ale się nie łuszczy. Krostki są małe ale geste, nie są ropniakami, bardziej przypominają wrośnięte włoski.
W końcu udało mi się go zmobilizować i poszedł do dermatologa. Żeby mieć pewność odwiedził trzech... i każdy powtórzył ten sam "wyrok". Rogowacenie przymieszkowe. Sprawa jest o tyle paskudna, ze nieuleczalna - niewinna choroba dziedziczona wraz z genami. Można zmniejszyć objawy, jednak nigdy się prawdopodobnie nie uda tych krostek całkowicie wyeliminować. Żeby nie było wielkich i spektakularnych nawrotów trzeba dbać, dbać i dbać. Złuszczać, nawilżać i masować. Po tygodniu owego złuszczania i regularnego (2 x dziennie) nawilżania jest efekt. Teraz trzeba go tylko utrzymać. Opisałam sprawę tak dokładnie żebyście mogły porównać objawy nie każe krostki na pupie muszą być owym zrogowaceniem...
|
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Mam ten problem od...lat. Wystarczy, że usiądę gołą pupą na kocu, że dotknie mnie mój mąż itp
Nie piorę bielizny w proszku tylko w płynie do prania, bądź płynie do higieny intymnej. Natychmiastowo pomaga posmarowanie pupy i okolic na noc (lub w momencie kiedy czuję, że krostka/-ki wychodzą. Pojawienie się krost zawsze poprzedza dziwne pieczenie) kremem dla dzieci Sudocrem. Rano problemu nie ma. |
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
to może być zwykły trądzik; w okresie dorastania trądzik moze być nie tylko na twarzy, ale również na plecach i pośladkach.
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krosty na pośladkach
Podnosze watek bo mam dodtakowe pytanie - czy któraś z polecanych prze was masci może być stosowana przez kobietę w ciąży? Ja mam te krostki właśnie w ciąży, peeling nie pomaga
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Osusz ropne krosty
Można stosunkowo szybko osuszyć bolesne ropne krosty , smarując je 3 razy dziennie watką zamoczoną w occie. spowoduje zmniejszenie opuchlizny o bólu. Polecam
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mialam taki problem ,ale rozwiazalam go bardzo szybko i skutecznie (od tamtej pory juz sie nie pojawil) ...
stosowalam najzwyklejsza na swiecie paste cynkowa,nakladalam jej dosc gruba warstwe ,czasem pozostawialam ja na noc pod odrobina waty,zeby wszystkiego nie pobrudzic,juz po 3 dniach bylo wszystkiego mniej o polowe,po tygodniu prawie ani sladu,pozatym peeling z cukru (sol kuchenna podraznia skore,zwlaszcza z krostkami,pryszczami ... i moze jeszcze pogorszyc sprawe) plus delikatny krem nawilzajacy do... twarzy ! ![]() od tamtej pory co jakis czas po kapieli stosuje krem dla niemowlat... przeciw odparzenia ! z cynkiem,alantoina i pantenolem ,lagodzi podraznienia ,zaczerwienienia,chroni skore ,polecam !
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
też miałam ten problem, ale spróbowałam po kąpieli wytrzeć pupę spirytusem, albo jakimś tonikiem, żeby dobrze to wysuszyć a później posmarowałam kremem dla niemowląt właśnie przeciw odparzeniom. Ten kremik do Ziajka, zawiera tlenek cynku i panthenol. Działa
muszę znowu zacząć stosować, bo znowu powróciło, jak zrobiłam sobie peeling :/
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
A może krem z mocznikiem np. : http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...m-mlekowym.htm lub zwykły krem bambino z cynkiem?
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
odnawiam temat.
macie jakieś sprawdzone sposoby na krosty na pupie? mam takie czerwone plamki, czasami są jak wypryski. proszę o pomoc!
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
Mi pomaga:
- 1x w tygodniu peeling gruboziarnisty pośladków ![]() - codzienne nawilżanie balsamami - czasem krem bambino/sudocrem/sudomax z tlenkiem cynku - codzienna zmiana bielizny ![]() - bardziej uparte krostki przecieram olejkiem z drzewa herbacianego (do 5 zł w aptece) albo tonikiem z kwasem salicylowym |
|
|
|
|
#44 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a czym robisz peeling? domowe sposoby czy jakiś kupny? po jakim czasie mogę liczyć na poprawę?
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Póki co mam kupny Joanny (coś około 5 zł), ale najlepszy jest jak dla mnie peeling kawowy samorobiony: żel+fusy od kawy+sól. Pupa jest wtedy mega gładka
A i jak masz większe krostki czy coś to najlepiej wtedy zasusz to maściami z tlenkiem cynku a potem bierz się za peelingi, bo inaczej krostki Ci się mogą poroznosić. A po jakim czasie poprawa... To chyba zależy od systematyczności i ogólnej kondycji skóry. Ja od kiedy zaczęłam się balsamować to po jakimś miesiącu widziałam, że już pupa jest w dobrym stanie :P. |
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
mam Sudocrem, używałam kilka dni, ale wkurza mnie, że tak brudzi i trzeba spać w spodenkach.. warto się męczyć?
a taka maść z tlenkiem cynku to jaka na przykład?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

i każdy powtórzył ten sam "wyrok". Rogowacenie przymieszkowe. Sprawa jest o tyle paskudna, ze nieuleczalna - niewinna choroba dziedziczona wraz z genami. Można zmniejszyć objawy, jednak nigdy się prawdopodobnie nie uda tych krostek całkowicie wyeliminować. Żeby nie było wielkich i spektakularnych nawrotów trzeba dbać, dbać i dbać. Złuszczać, nawilżać i masować. Po tygodniu owego złuszczania i regularnego (2 x dziennie) nawilżania jest efekt. Teraz trzeba go tylko utrzymać.
nie każe krostki na pupie muszą być owym zrogowaceniem...