jakimi klientkami jesteście? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-04, 20:32   #31
Arethaf
Wtajemniczenie

Dot.: Re: jakimi klientkami jesteście?

Lubię hostessy, bo na degustacjach jem ile wlezie
A co do hostess nie-jedzeniowych: jeśli mam do wyboru jakiś produkt, który ona reklamuje i drugi podobny, ale innej firmy i parę groszy tańszy- biorę ten, który ona reklamuje. Jakoś tak myślę, że milej im się robi i ich praca nie idzie na marne. Niektóre za takie coś nawet mi dziękowały czasem
Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-05, 12:13   #32
cal
Raczkowanie

ja jestem zawsze miła i uprzejma ,czasem chyba do przesady,ale to dlatego ze 2 rok pracuje w centrum handlowym i znam to wszystko od drugiej strony.
baardzo dużo osób traktuje sprzedawców jak skończonych kretynów,chociaż często są znacznie lepiej wykształceni od klientów.
każdemu się wydaje że jest panem świata kiedy przychodzi na zakupy
cal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-05, 13:05   #33
kingkong
Rozeznanie

Dot.: jakimi klientkami jesteście?

zgodnie z klasyfikacją ilonycb jestem miesznką "nie dziękuję+uśmiech" i "totalnego ignoranta":cool :. Choć przyznam że czasem zdarza się że jakiś produkt mnie zainteresuje i wtedy porozmawiam z hostessą
kingkong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-05, 15:24   #34
vendettka
Wtajemniczenie

Staram się być miła,ale bez przesady.

Włosomaniaczka - 15.05.2012
Listuję
vendettka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-05, 15:28   #35
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Gadatliwą klientką jestem Lubię sobie pogadać ze sprzedawcami. Nie zawsze potrafię walczyć o swoje, np. w sytuacji, gdy pewna baba nie dała mi paragonu na przecenione buty, bo powiedziała, że na przecenione mi się nie należy. Zakupu nawet na kasę nie wbiła. Powiedziałam, co o tym myślę i nic - a powinnam sprawę dalej pociągnąć.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-05, 18:03   #36
Rena
Zakorzenienie

Jestem po prostu czlowiekie, ktory chce kupic/poogladac/pozastanawiac sie.
Czasem robie bardzo szybkie zakupy, czasem robie je powoli - zalezy od 1000 czynnikow. Jak lubie sprzedawce, to zdarza mi sie pogadac, usmiechnac sie. Zazwyczaj to jednak jest dystans.

Mam sklepy gdzie czesto robie zakupy i tam zazwyczaj jestem kojarzona. I sklepy, do ktorych trafiam totalnie przypadkiem.

W hipermarketach uwielbiam promocje i chetnie sie czestuje. Jak mam ochote np. na dwa kawalki serka z plesna na wykalaczce, to sie nie krepuje tylko biore. Nie robie wiec podchodow.

Wiecznie zbieram probki kosmetykow i jak czas pozwala to uczestnicze w czyms takim jak np. promocyjne badanie stanu cery.

Poza wyjatkowo chamskimi i agresywnymi sprzedawcami nie prowadze polityki unikania sklepow, jesli np sklep jest po drodze i jest tam cos co chce kupic. Ale jak jest wybor - wybiore obsluge mila.

Nie wypytuje sprzedawcow o ich osobiste zycie. Pytanie jak sie tutaj pracuje rzadko mi sie wymyka i nie oczekuje bardzo wyczerpujacych odpowiedzi.

Nie lubie gdy sprzedawcy nie znaja sie na tym co sprzedaja, zbyt dlugo szukaja ceny, gdy ich zapytam. Najbardziej nie lubie jednak nadgorliwosci. Typu ogladam szminke astora, pani koniecznie mi poleca isadore i jest niemalze obrazona, ze ja osmielam sie nie byc zainteresowana. Ogolnie nie lubie, gdy ktos mi chce cos narzucic.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-05, 18:44   #37
chooco
Zadomowienie

Zazwyczaj hostessy w hipermarketach mijam bo jak najszybciej chcę stamtad wyjść, ale jeśli już jakaś zaprosi to podejdę i raczej jestem miła. W sklepach zawsze dziękuję za zapakowanie, szczególnie gdy jakaś klientka przede mną jest bardzo agresywna i niemiła.
Raczej jestem bezproblemowym klientem Jednak kiedy trzeba odpłącę niemiłym zachowaniem na niemiłe odzywki. Ja rozumiem że po kilku h w sklepie można umrzeć, ale żeby wyżywać się na klientach...

Chociaż z drugiej strony wchodząc do jakiegoś sklepu z ciuchami czuje się zaszczuta. Naprawdę! Mam 17 lat i patrzą na mnie jakbym miała zaraz połowę sklepu wynieść;/ I to wcale nie jest miłe, bo one z góry (nie wszystkie oczywiście ale zdarzają się takie sprzedawczynie) określają czy ktoś nadaje się do takiego sklepu czy nie i dają Ci to dobitnie do zrozumienia. Czasami z satysfakcją przy kasie wyjmuję kartę płatniczą gdy przez cały czas mojego pobytu w sklepie babka lustrowała mnie wzrokiem z krzywą miną. Ale takie sytuacje zdarzają się bardzo żadko, na szczęście. To tak nie na temat trochę

szafa . wish
chooco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-05, 20:44   #38
Emilkaa
Zadomowienie

Fajny watek i fajnie to wszystko napisalas
Nie zupelnie taka nie jestem,ze co to nie ja....
Jesli chodzi o promocje to wiem na czym to polega i wiem jak cos takiego wkurza,wiec jesli ktos z promocji mnie zaczepia a wiem,ze i tak nie kupie to mowie 'nie dziekuje',a jesli jestem zainteresowana produktem i przyjmijmy,ze przechodze obok dziewczyny ktora stoi na promocji jogurtow X i ja chce kupic sobie jakies jogurty,a tak naprawde przejadly mi sie te co znam,a widze ze jakas ciekawa promocja to nie zawracam nawet glowy degustacja(bo tego nawet nie lubie)tylko po prostu biore i wiele dziewczyn zawsze tak sie do mnie usmiecha i dziekuje jakbym nie wiem co robila
Poza tym jelsi chodzi o prace innych ludzi to nigdy nie patrze na nich z gory,nie smieje sie nie komentuje bo po prostu nie jestem takim czlowiekiem
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-05, 21:07   #39
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja na zakupach? Jako że jestem osobą niesmiałą to nie lubię jak ktś mi się narzuca z "pomocą", bo jeśli jej potrzebuję, to wszakże się odważę i o nią poproszę. Poza tym jesli zostanę potraktowana z usmiechem etc to na 100% zapamiętam dany sklep. Jęsli bez uśmiechu - może wrócę... Jeśli natomiast niemiło, poczuję się "olana", to będę go omijac szerokim łukiem.
Stary 2008-07-05, 21:24   #40
pink69
Zakorzenienie

Jestem super klientką
Zawsze jestem miła pod warunkiem,że sprzedawca też, lubię oglądać wszystko sama,rzadko wołam ekspedientów i się uśmiecham.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-05, 23:18   #41
Jula
Zakorzenienie

Miła i wymagająca Nie lubię agresywnej sprzedaży, wolę sama wszystko pooglądać, dotknąć, sprawdzić.

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-05, 23:39   #42
nastychick
Zakorzenienie

zazwyczaj jestem miła i usmiechnieta podczas zakupow, jesdnak jesli baba w sklepie jest nieuprzejma, flegmatyczna i robi wszystko z łaski kiedy prosze o jakis produkt potrafie sie wkurzyc i pokazac na co mnie stac. w koncu to jej praca!

rsmt
nastychick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-06, 00:33   #43
Bastard Heart
Raczkowanie

Ja raczej staram się być miła, mówić grzecznie "dzień dobry" i "do widzenia", ale nie zawsze mi to wychodzi.
W małych osiedlowych sklepach (typu Zabka) często wchodzę bez słowa, biorę z półek to co mi potrzebne, płacę i wychodzę bez słowa.
Nie uśmiecham się nigdy pierwsza. Jedynie odwzajemniam uśmiechy. Zawsze.
Degustacje omijam szerokim łukiem. Nie wiem czemu, ale głupio mi jakoś podejść i zjeść coś.
Bastard Heart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości