|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naturalne skóry - owca i muflon
torby ekologiczne w sklepach maja to do siebie że muszą po zuzyciu trafic na kompostwonię
pokaż mi miejsca przy sklepach gdzie stoją takie pojemniki (przy nielicznych i są to zazwyczaj hipermarkety i to nie wszystkie nawet biorąc pod uwagę jedną sieć) i przelicz sobie ile kompostowni jest w tym kraju jak chce się żyć ekologicznie to trzeba mieć zaplecze do tego w tym kraju jest bum na ekologię (patrz np. torby) a zaplecze "pożal się boże" ja to nazywam "sraczką" bo jak to można inaczej nazwać - gdyby komus zależało to swtorzył by cały łańcuch a tak ... mamy psudoekologię vilandra skoro coś się sprzedaje w dużych ilościach to znaczy że jest na to popyt, czyli nie tylko ja lubię mieć "skory w domu" nie zabija się dzikich zwierząt tylko zwierzęta hodowlane (przeznaczone na okreslony cel) pamiętaj o tym jedząc pyszne mięsko na obiad, zakładając skorzane buty, kurtkę, kupując meble skorzne (kanapy, fotele) itd takie jest życie i nie każdemu musi podobać się to co innym hodowla to wybor (nie zawsze zwierzęta mają decydujący głos) Zwierzęta hodowlane - zwierzęta udomowione lub dzikie, które chowane w odpowiednich warunkach (gospodarstwo rolne, ogród zoologiczny, specjalistyczne fermy) służą jako źródło żywności (mięso, mleko, tłuszcz, jajka) i innych materiałów (skóra, futro, wełna, pierze), a także jako siła pociągowa, do jazdy wierzchem, jako zwierzęta juczne lub pełniące inne funkcje użytkowe. Osobniki o szczególnych walorach użytkowych i hodowlanych hoduje się jako materiał reprodukcyjny - zwierzęta zarodowe. Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2009-03-29 o 21:55 |
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bardzo mi się podoba, jedna skóra jeszcze w porządku ale gdybym weszła do takiego mieszkania miałabym dziwne wrażenie, trudno to wytłumaczyć, jak w fabryce skór :-/ bez obrazy , co za dużo to niezdrowo.
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajdz mi taką...........Nie jem mięsa, w mieszkaniu nie ma nic z martwego zwierzęcia. Wkleiłas definicje zwierząt hodowlanych. Nie porównuj zwierząt, które dają mleko, wełne etc. do zwierząt , które hoduje się po to, żeby je zabić. O ile jeszcze jestem w stanie zrozumiec osoby jedzące mięso, to za chiny, nie rozumiem, jak można ozdabiać dom w coś co kiedyś żyło.Jak można dobrze czuć się w mieszkaniu pełnym skór? Osobiście w takim pomieszczeniu czułabym sie podobnie jak na tej wystawie ludzkich zwłok. "Zwierzęta istnieją dla siebie samych. Nie stworzono ich dla ludzi, tak samo jak czarnych nie stworzono dla białych, a kobiet dla mężczyzn." Alice Walker "Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół." G.B. Shaw |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
5 skór razi
ale wypoczynek z fotelemi uszyty ze skór jest OK hodowle, np. Ośrodek hodowli muflona. Leśnictwo Bardo Śląskie dalej fermy hodowlane - oprócz muflonów maja np. renifery BioGospodarstwo z Mieszkowic itd itd przeczytaj definicje hodowli dokładnie - na skóry też sie hoduje, nie tylko krówka czy królik to zwierze hodowlane Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2009-03-31 o 12:41 |
|
|
|
|
#35 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fotki z podanego linku zostawie bez komentarza |
||
|
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
chcesz dotrzec do mojego sumienia ....
wiem dobrze, że tak a nie inaczej sie to dzieje to samo dotyczy zwierząt hodowanych na mięso itd sorry każdy w życiu podejmuje decyzje i zdania nie zmienię jak nie ja to ktos inny kupi skóry to nie przestepstwo |
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
ok wstawiam zdjecia moich kotkow jak mowie i dywaniku uprzedzam ze maja swoj czas uzytkowania i uzytkuje je codzien siedzimy na nich na dywaniku polweguje pies
|
|
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
fajne
podoba mi się ja jeszcze muszę zakupić poduszki - jaski obszyte futrem i zastanawiam sie nad dywanem |
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
kolejne nabytki - tym razem tkane:
- legowsiko dla kota na szfce - makatka takie same odcienie bo w tym samym pomieszczeniu (przedpokój) czekam na reszte rzeczy - mają dojść Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2009-06-11 o 08:36 |
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
widze ze sa posiadaczki skór, moze powiecie mi jak wyczyscic taki dywanik ze skory owczej??? czy sa jakies specjalne specyfiki. Moj lezy juz pare miesiecy i troszke sie skołtunił i zdeptał, mam zamiar go wyczesac-jaka szczota najlepiej? i chciałabym tez go odswiezyc, ale nie mam pojecia jak.
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
czesanie - kupiłam szczotkę o szerokim rozstawie zębów, z jednym rzedem a końcówki się chowają (do pielęgnacji zwierząt w sklepie zoologicznym) świetnie się sprawdza do czesania skór
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
|
Odnośnie "ekologi"- pani która się tak burzy, podobnie jak większość osób w tv źle używa tego pojęcia. Ekologia to nauka o środowisku - a nie "ochrona" środowiska
! A wszystko to mechanicznie i bezrobocie rośnie Tak więc warto przemyśleć kupno skórzanej kurtki która posłuży nam wiele lat, dzięki czemu ktoś zyska pracę a środowisko naturalne skorzysta. To że jedna świnia czy owca którą i tak zjemy zostanie powiedzmy poświęcona to mniejsza strata niż globalna degradacja środowiska i wymieranie gatunków
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Swoje owieczki wyczesuje średnio raz na miesiąc, czasem 2 szczotką o szerokim rozstawie zębów, często wytrzepuję i wietrzę. Raz na jakiś czas odświeżam szamponem dla zwierząt w talku.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

znajdz mi taką...........

! A wszystko to mechanicznie i bezrobocie rośnie
Tak więc warto przemyśleć kupno skórzanej kurtki która posłuży nam wiele lat, dzięki czemu ktoś zyska pracę a środowisko naturalne skorzysta. To że jedna świnia czy owca którą i tak zjemy zostanie powiedzmy poświęcona
to mniejsza strata niż globalna degradacja środowiska i wymieranie gatunków