|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: niska samoocena:(
no nie mamy najgorzej... kurcze no moze i rzeczywiscie nie mamy
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
jak jest źle, to chyba jedyny skuteczny sposob pocieszania sie
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
to tak jak ja...caly czas porownuje... nawet jak sie fajnie ubiore i jestem zadowolona ze swojego wygladu (chwilowo) to jak tylko wyjde na miasto moj nastroj ulega zmianie... bo widze ladniejsze dziewczyny zladniejszymi wlosami,twarzami...mam na punkcie wlosow fiola-uwazam,ze jak dziewczyna ma ladne wlosy to juz cala jest piekna... ja marze o dlugich,przynajmniej nie rzadkich wlosach (juz nie mowie o gestych bo to niemozliwe)...bardzo bym chciala miec dlugie wloski (ale bez przesady do lopatek starczy-a moze i krocej:P) o kolorze naturalnego, sredniego blondu, zeby tak ladnie sie unosily i byly elastyczne. ja mam cienki i rzadkie wlosy, ale znam wiele dziewczyn, ktore tez takie maja a jednak ich wlosy nie sa takie oklapniete- co one robia z tymi wlosami-nie mam pojecia...
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
hm z odżywek mogę polecic mleczną kallos. super jest
) ale także są na kwc.szampon palmolive w białym opakowaniu z oliwą z oliwek tez był bardzo fajny...tylko ze może obciązac włoskido buzi to mogę polecic maseczke z aspiryny, piling z st.ives rozwniez zachwalany na kwc (ah ten wizaz...wykonczy mnie finansowo) ale dla mnie lepszy jest chyba z avonu z serii dla skóry trądzikowej.kosztuje 10.90 super oczyszcza skórę,działa antybakteryjnie,odświeża a skóra gładziutka a ogólnie na paznokcie,włosy i cerę to witaminki. z własnego doswiadczenia to capivit a + e albo humavit.ale wiadomo,nie kazdemu pomoga ![]() alez sie rozpisałam.mam nadzieję że sie przyda
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja rowniez przylacze sie do wypowiedzi poprzedniczek ze jestes b ladna dziewczyna, i masz sliczne oczy, duze, cudny ksztalt migdalu i fajne usta...
Co do kolorow czy to ubran czy wlosow, patrzac na zdjecia z roznymi fryzurami wklejone przez jedna z dziewczyn na poprzedniej stronie, zdecydowanie powinnas zrobic sobie wloski w chlodnym kolorze, czy to ciemnym czy jasnym, widzialabym cie z jasnymi platynowymi pasemkami, ten blad na 1wszej fotce byl cieply i nie pasowal do ciebie i fryzura nie taka ![]() Podkreslaj kosci policzkowe rozem w chlodnym rozowym kolorze, podkresli to twoja urode, oczy jesli chcesz podkreslic tez wybieraj jasne odcienie, najlepsze sa cienie w kremie, latwe w aplikacji, blyszczace pasuja do mlodej dziewczyny Powodzenia zycze |
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
marea dziekuje
...tak chlodne odcienie-tez tak mysle...co do blondu to wolalabym juz odniego odejsc-ponieaz rozjasnianie strasznie mi zniszczylo wloski ...mowisz, ze roz na policzki-zawsze sie go balam, bo ja taka cala rozowa (na twarzy recz jasna):P
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Nie chcę się powtarzać, ale muszę. Naprawdę jesteś urodziwą dziewczyną.
Oczywiście nie każdy jest ideałem. Wszyscy mamy kompleksy, ale uwierz mi - jest dużo brzydszych dziewczyn od Ciebie. Nie masz się czym udręczać. JESTEŚ ŁADNA! Wiem, że łatwo jest mi pisać, ale więcej wiary w siebie.
|
|
|
|
#38 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do typu kolorystycznego mysle ze Lato byloby najkorzystniejsze i najbardziej pasujae do ciebie, poczytaj na wizazu o kolorach pasujacych Podobal mi sie ten kolor na 2giej fotce, ladnie i korzystnie wygladala twoja buzka, grzywke tez bym rozwazyla, taka ukosna nie za gruba nie za cienka, wyrownala by proporcje twojej twarzy ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje za "przepis" na maseczke na pewno sie przyda...jak tylko bede miala chwilke czasu to sprobuje
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na ciebie patrzę to widzę dobry materiał do metamorfoz czy fotomodelingu.
Jesteś latem ale w wersji słowiańskiej więc nie do końca zimnym. Przypominasz mi artykuł z pewnego wydania Twojego Stylu-mam go w rodzinnym domu.Przy jakiejś okazji zeskanuję i podeślę ci. Artykuł dotyczył nie ortodoksyjnych zasad makijażu brunetki i blondynki i generalnie sugerował ,że blondynkę należy ocieplić. I ja na twoim miejscu szła bym w tym kierunku-podkłady rozświetlające, kredka do oczu i cienie w kolorze złota itd. Masz ładną twarz ale wysokie czoło-przydałoby się je ciut przykryć (grzywka, wycieniowane włoski). Poza tym nie mam zastrzeżeń.Warto ciut przyciemnić brwi-są do tego specjalne zestawy do makijażu brwi, dla blondynek w jasnych brązach. Trądzik ładnie goją i maskują kosmetyki mineralne. ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Bardzo ładnie ci w blondzie.Jeśli brązy to jasne i z ciepłymi refleksami. Pasują ci fryzurki zakrywające troszkę policzki bo masz wydatne kości policzkowe i mocno zarysowaną żuchwę. |
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje z bardzo fachowe porady
ocieplic-podoba mi sie ten pomysl... a co do brwi to zawsze myslalam,ze mam za ciemne jak na naturalnie jasna blondynke...a tu prosze....co do mojego wysokiego czola to jak tylko moge to ukladam sobie grzywke na bok-teraz zrobilam specjalnie takie zdjecie zeby bylo widac dokladnie cala twarz-bez ukrywania niczego...choc nie ukrywam,ze zdaza mi sie chodzic z zaczesanymi wloskami w konski ogon bez grzywki- nawet myslalam ze to mi wyszczupla twarz i ze tak jest lepiej...hmmm a jednak sie mylilam. jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
ja osobiście jestem zwolenniczkom ciemnych, czarnych
czarna kredka lepsza, jak dla mnie dla Ciebie - do podkreślenia. jak chcesz poszaleć to masz kolorowe - zielone, granatowe ostatnio nabyłam o kolorze suszonych czerwonych róż (bo to chyba nie bordo) - super efekt, przy wy tuszowanych rzęsach i tymi jasnymi cieniami w wew kącikach i ciemnymi na zew co do kresek-to kwestia wprawy, wiec poćwicz sama podkład kosztuje (przynajmniej w mojej drogerii) jakieś 60 zeta - dużo, ale jest warty ceny (działanie, utrzymywanie się, ilość, jakość ), kup do cery mieszanej/normalnej (moja siostra też ma problem ze skórą i te są dobre). a wax możesz nakładać na włosy razem z szamponem w czasie kąpieli-najlepiej jak jest ciepło - np. jak się kąpiesz, to zostaw na włosach, zmyj po 20 min. pozdrawiam
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
ślicznie w rudym ale wizażynka tak jak ja ma problemy ze skora i obie możemy sobie go wybić z głowy ale w tym ciemnym fajniutko
|
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaraz znajdę wątki o żółtych odcieniach podkładów i wkleję linki. |
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Uwazam ze masz piekne usta i tak jak wspominaly dziewczyny, nalezy je podkreslac. Mysle, ze mozesz nawet zaszalec z czerwienia, przy jasnych oczach.
Proponowalabym grzywke, aby zakryc dosyc wysokie czolo. Nie kazdemu grzywka pasuje (ja wygladalam jak kon - doslownie ), ale Tobie na pewno.Mysle, ze warto byloby wybrac sie do kosmetyczki, aby zmienic ksztalt brwi - blisko nosa. Gdy zakrylam je reka na ekranie, Twoja twarz stala sie o wiele lagodniesza. Kosmetyczka bedzie wiedziala jak to zrobic. Co do tradziku polecam Cicalfate z Avene. Jest to masc uzywana m.in. po operacjach plastycznych - mi pomogla. Moj problem dotyczyl tego, ze gdy cos juz mi wyskoczylo ja gzrebalam przy twarzy i rozsiewalam wszystko :P jednak dzieki tej masci juz rano mialam gladka buzie. Uzywa sie jej na noc - wchlania sie ok godziny.
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Ja także jak poprzedniczki uważam że nie ma sensu aż tak się zamartwiać- życie jest krótkie a młodość jedna!Wiem że może to brzmi banalnie, złaszcza że często można zauważyć "kult wyglądu",patrząc na fotki w gazetach itp. Co do Ciebie- to uważam że masz ciekawy kolor tęczówki i super wykrojone usta- i warto by to podkreślić
Co do stanu cery- ja nie widzę na fotkach jakiegoś wielkiego trądziku, ale rozumiem że może Ci to przeszkadzać- sama miałam za nastoletnich czasów z tym problem.W tym celu ja poleciłabym dobrego dermatologa.Pisałaś że dwa razy się zawiodłaś- ja też tak miałam-dermatolog powiedziała mi że w wieku 13-14 lat pryszcze są normalne i że mam to przeczekać( a miałam wtedy naprawdę straszną cerę i kompleksy).Koleżanka mamy poleciła mi innego- przepisał mi leki i problem i po dwóch-trzech miesiącach miałam cerę nie po poznania. Dlatego może warto popytać wśród znajomych/rodziny może ktoś zna jakiegoś dobrego? Co do włosów to może jakaś maseczka -żeby je nieco odżywić po wielokrotnym rozjaśnianiu- niedrogie i dobre są moim zdaniem te z linii naturia Joanny- kosztują 7 złotych i mają całkiem dobre opinie na KWC. |
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
Muszę to napisać-masz PRZECUDOWNE oczy!!!
też takie chcę |
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja się wypowiem. a co! Moja droga co Ty w ogóle wymyślasz, co? może Ci się nudzi i takpiszesz, co? gdy czytałam Twój post szczególnie fragment o cerze, o trądziku miałam zupełnie inne wyobrażenie na Twój temat. patrze na zdjęcie a tu normalna, ładna dziewczyna. cały trądzik to raptem kilka małych krostek które po wizycie u dermatologa na pewno da się zwalczyć. Co do włosów pisałaś że są cienki itp (nie wiem ile w tym prawdy bo nie widać na zdjęciu a po opisie trądziku mogę się spodziewać że masz burzy włosów
wiesz... tylko jednej rzeczy mi brakuje na zdjeciu. usmiechu! a i tak jak juz ze 100osób zdążyło napisać. śliczne masz usta! koniecznie jakiś błyszczyk żeby jeszcze bardziej rzucały sie w oczy! a co do włosów to jeśli mogę zaproponować to może jakaś szamponetka w kolorze ciepłego brązu co? ale to tylko taka o moja "fantazja"
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
ja też mam niską samoocene
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już dziewczyny wspomniały, masz rewelacyjne oczy, usta, brwi i owal twarzy. Z propozycji fryzur najlepsza jest ostatnia w kolorze rudym.
Masz podobny typ urody jak Angelina Jolie ![]() Świetnie byś wygalała w tym kolorku, ostatnio farbowałam (szamponem koloryzującym) włosy koleżanki córce z jasnego blondu na wściekle rude i wygląda rewelacyjnie, więc radzę zrobić odważny krok i zrobić z siebie rudziaczka i nie bać się drastycznych zmian ![]() I więcej uśmiechać się proszę
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Masz dość charakterystyczną twarz, mogłabyś spróbować sił w modelingu jeśli jesteś wysoka
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
wlosy powinnas miec zdecydowanie jasne, grzywka na bok,
rzesy mocno wytuszowane, a usta sa wyraziste same w sobie wiec wystrczy bezbarwny blyszczyk... masz na prawde oryginalna, ladna urode zgadzam sie z dziewczynami wyzej co do modelingu.wrzucam dwa przerobione zdjecia, troszke 'dorobilam' Ci usmiechu, chociaz nie wiem czy bedzie to zauwazalne
|
|
|
|
#55 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kochana jestes- bardzo dziekuje...mi sie jakos w ciemniejszych bardziej podoba- oczywiscie nie chcialabym miec czarnych wlosow, ale taki sredni blond (taki naturalny) to czemu niee... no i dziekuje za ten SUBTELNY usmiech:P
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
myslalam o czyms zblizonym do tego kolorku... (niektorzy moga pomyslec ze mam podobny kolor wlosow,ale nie mam. taki wyszedl na zdjeciu-tak naprawde mam bardzo jasne-rozjasniane niestety)
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
to tak, dzieki wam mam zamiar kupic:
-WAXa do blond wlosow (chociaz nie wiem czy jesli sa one farbowane to tez moge kupic do blond wlosow czy jest wersja do wlosow farbowanych-nie slyszalam o takiej,ale moze jest?) -blyszczyk (z tym nie bede miala problemu, wlasciwie to juz kupilam,ale moze kupie sobie jeszcze jakis) - puder brazujacy w kulkach- i w tym przypadku nie mam pojecia jaki jest dobry-uzywalam kiedys puder brazujacy ale nie w kulkach i wygladal bardzo sztucznie... -i krem do twarzy Cicalfate z Avene i chcialabym zaczac uzywac kredki do oczu-nie mam do tego talentu ... takze wielkie dzieki, sprawilyscie, ze moj portfel bedzie swiecil pustkami zartuje... w tym miesiacu juz wyczerpalam swoj limit u rodzicow, ale na poczatku kietnia jakos zaczne nadrabiac moje zaleglosci...
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
wax do włosów suchych i zniszczonych:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21676 do włosow blond: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=26180 regenerująca do włosów osłabionych: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=28896 z tego co się orientuję to można kupic je takze w saszetkach, ok 3 zl za 20 ml czyli mozna wyprobowac zanim kupi sie cale opakowanie.pozdrawiam i zyczę udanej walki z (niepotrzebnymi) kompleksami
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
Wax masz dwie wersje - blond/ciemne - i czy masz naturalne, czy farbowane nie ma różnicy - jeśli masz jasne, kup blond, jeśli ciemne-do ciemnych
puder hmnn.. moze avonu? mi sie podoba.. z tego co sie orientuje to wiekszosci też.. a co do kredeczki - kup i ucz sie metodą prób i błędów ![]() Avene- powinno być też dobrze mam inny kosmetyk i jest super![]() trzymam kciuki!
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
nie jest tak źle jak mowisz:P trzeba ci na pewno wiecej usmiechu
))
|
|
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

) ale także są na kwc.szampon palmolive w białym opakowaniu z oliwą z oliwek tez był bardzo fajny...tylko ze może obciązac włoski

czarna kredka lepsza, jak dla mnie dla Ciebie - do podkreślenia. jak chcesz poszaleć to masz kolorowe - zielone, granatowe
i skąd ta niska samoocena??
też takie chcę