Ciaza a okres,jak to wlasciwie jest??? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-21, 18:19   #31
dżoana
Raczkowanie

Dot.: Ciaza a okres,jak to wlasciwie jest???

Tak sie nad jedną rzeczą zastanawiam, Kicia. Robiłaś sobie może test? Jeśli nie to może warto? Te plamienia dają dużo do myślenia, może warto sprawdzić.
Mi już zostało niewiele dni do wizyty u lekarza, sama jestem bardzo ciekawa co mi powie, ale chyba jeszcze bardziej się boję tego co mogę się dowiedzieć. Gdzieś tam w środku mam cichuteńką nadzieję, że może jednak, choć zdrowy rozsądek podpowiada, że nie ma szans. Cóż, pozostaje jedynie czekać cierpliwie. Biedny mój TŻ, z tych nerwów pewnie nieźle mu dam popalić w ten weekend.
Pozdrawiam cieplutko wszystkie obecne tu
dżoana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-21, 20:27   #32
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hej kobietki
Dzoana tak robilam test ale w sobote popoludniu na dzien przed @ i wyszla jedna kreska
a do dnia dzisiejszego biegam czesto siusiu,boli mnie podbrzusze,juz troche lzej kregoslup,i nadal bola mnie lekko piersi i normalnie zasypiam na stojaco hmm sama caly czas sie zastanawiam co to moze sie dziac ale z drugim testem chce jeszcze poczekac...Tak sobie czasem mysle ze jesli to dzidzia to objawy sie utrzymaja a jesli nie to znikna,choc wydaje mi sie ze jesli to nie dzidzia to juz po @ powinny zniknac,co o tym sadzicie???

Dzoana mam nadzieje i trzymam kciuki ze bedzie u Ciebie wszystko dobrze,spokojniutko wytrzymaj do wizyty,nie denerwuj sie bo to nie dobre ani dla Ciebie ani dla dzidzi !!!!
Ehh ja tez tak mam ze gdzies tam w glebi czuje ze jest we mnie dzidzia,ale nawet nie zdarze sie rozmarzyc i zaraz jest powrot na ziemie i odrazu myslenie ze moze mam te wszystkie objawy urojone,ze wkoncu mialam okres itp...ale jak moga byc urojone jak w momencie kiedy sie zaczely ja myslalam ze moze boli mnie zoladek po imprezie,a jak zaczelam tak siusiac to stwierdzilam ze mam zapalenie pecherza,dopiero jak doszla reszta objawow to zaczelam sie zastanawiac,wiec urojenie chyba nie wchodzi w gre....
Trzymam mocno kciuki Dzoana
Pozdrowionka dla wszystkich kobitek
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 12:32   #33
dżoana
Raczkowanie

No więc jestem po wizycie, po której nie jestem wcale mądrzejsza. Ciąży nie ma. Pocieszająca jest wiadomość, że po względem ginekologicznym jestem okazem zdrowia. Na pytanie czy mogło to być poronienie pani doktor w zasadzie nie odpowiedziała, zgrabnie przeszła do innego tematu. To tylko daje mi trochę do myślenia. Zwłaszcza, że nie znalazła żadnej przyczyny tak obfitej i bolesnej miesiączki.
Na dzień dzisiejszy wiem tylko, że spokojnie mogę starać się o dzieciątko, musze tylko przekonać do tego mojego TŻ. Poprzednio jeśli była to ciąża to by była wpadka z której zresztą bardzo bym sie ucieszyła.
Kicia co u Ciebie? Wiesz już coś? Daj znać
Pozdrawiam serdecznie
dżoana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 12:55   #34
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hej Dzoana
No nareszcie masz wizyte za soba Ehh moze madrzejsza po niej nie jestes,ale napewno spokojniejsza
Ohh wiesz nie warto teraz to rozpamietywac,jesli nie ma zadnych komplikacji i mozesz sie spokojnie starac o dzidziusia to wydaje mi sie ze wszystko jest oki
Teraz nic tylko brac sie do dziela
Ehh a ja dalej nie wiem co sie ze mna dzieje,jeszcze musze ok tygodnia czekac na wizyte,a do tego czasu to chyba fiola dostane przy tych moich objawach,juz nie wiem czy to normalnie ze mam takie objawy,czy nie
Czy ten @ ktory mialam to poprostu wybryk mojego organizmu,czy to dzidzia
Ale musze jeszcze troszke poczekac i mam nadzieje ze uslysze od lekarza to co tak bardzo chcialabym uslyszec
Pozdrowionka
Stary 2009-05-26, 13:59   #35
chocklad
Raczkowanie

Witam!!
Mam male pytanko - mam juz 40 dzien cyklu ,(mam bardzo nieregularne, ale nie az tak dlugie) kupilam test i stad moje pytanko Zrobic teraz czy poczekac do jutra i zrobic rano??
chocklad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 14:17   #36
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

chocklad najlepiej zrob rano !!!
Stary 2009-05-26, 14:22   #37
chocklad
Raczkowanie

Ale ja juz nie moge wytrzymac!!! wiem ze lepiej jest rano ale skoro to juz taki dlugi czas to teoretycznie powinien wyjsc prawidlowy a najlepiej podwojny
Stary 2009-05-26, 14:29   #38
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Heh wiem wiem jak to jest,ale lepiej uzbroic sie w cierpliwosc i poczekac do rana i miec pewnosc Ja tez zrobilam ostatnio popoludniu i strasznie tego zalowalam Ale jak wolisz,najwyzej rano jeszcze powtorz
Trzymam kciuki i zycze II kreseczek
Stary 2009-05-26, 19:29   #39
magdakrawcowa
Przyczajenie

niestety dziewczyny nie udało sie to jednak był0 poronienie, bede starac sie dalej,pozdrawiam
magdakrawcowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 11:03   #40
chocklad
Raczkowanie

Witam zrobilam i niestety tylko jedna najgorsze ze bylam juz nastawiona trudno moze nastepnym razem Dziekuje ze pisalyscie zebym jednak poczekala bo jak bymm zrobila wczoraj to jeszcze bym wierzyla i znowu do apteki biegla pozdrawiam
Stary 2009-05-27, 20:59   #41
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

chocklad a moze poczekaj jeszcze troche skoro nie masz jeszcze @...bo albo poprostu sie spoznia,albo zwyczajnie jest jeszcze za wczesnie na tescik???? Sproboj za pare dni powtorzyc test Pozdrowionka
Stary 2009-05-27, 21:22   #42
chocklad
Raczkowanie

Sama nie wiem, wsumie nie mam zadnych "typowych" objawow bola mnie troche piersi i brzuch z jajnikami jak przed miesiaczka tylko ze juz to trwa 1.5 tygodnia a do lekarza dopiero w polowie czerwca.... jak nie przyjdzie @ do tygodnia to zrobie jeszcze jeden
Stary 2009-05-28, 12:34   #43
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

chocklad no to czekam razem z Toba,i trzymam kciuki zeby @ nie przyszla
No i oczywiscie skrobnij co sie dzieje i jak wyszedl tescik,jak juz bedziesz cokolwiek wiedziec Pozdrowionka
Stary 2009-06-01, 23:45   #44
chocklad
Raczkowanie

Witam @ jak nie bylo tak nie ma w srode robie jeszcze jeden zobaczymy co wyjdzie!! moze jednak pozdrowionka
Stary 2009-06-02, 12:07   #45
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hej
No no chocklad no to dobre wiesci,i oby nie nadeszla @ ... Nio to czekam w srode na wiesci,i trzymam mocno kciuki za 2 krechy
U mnie jakos tak dziwnie...niby obliczajac od daty ostatniej @ mimo ze byla taka dziwna,to wczoraj wypadal mi dzien owulki,ale nie mam wcale sluzu,wiec chyba jej nie bylo W sobote testowalam i znow wyszla 1 krecha,i juz nie wiem co jest grane A na badanie Bety HCG musze jeszcze poczekac z przyczyn niezaleznych odemnie
Pozdrowionka
Stary 2009-06-05, 19:20   #46
chocklad
Raczkowanie

Niestety nie sa dobre test wyszedl negatywny a dwa dni pozniej @ przyszla moze nastepnym razem!! a jak u Ciebie Kicia8425??
Stary 2009-06-14, 10:32   #47
85beata
Raczkowanie

hej dziewczyny
Wprawdzie na dzień dzisiejszy nie zamierzam zachodzić w ciążę, chociaż już coraz bardziej o tym myślę, ale postanowiłam dołączyć się do wątku. Z tego co wiem, moja znajoma miała okres cały czas normalnie, a na wizycie kontrolnej dowiedziała się że jest już w 3 miesiącu!!! także dziewczyny nie poddawać się!!! wszystko zależy od organizmu, ale wierzę że się wam uda i mi kiedyś też Z tego co wiem, najlepszym sposobem na sprawdzenie czy jest się w ciąży są badania krwi. Znam wiele przypadków, gdzie test się pomylił i w jedną i w drugą stronę
85beata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 23:44   #48
chocklad
Raczkowanie

Zgadza sie, najlepiej badanie kwi ale nie zawsze jest mozliwosc zrobienia tak jak w moim przypadku wiec pozostaje mi wierzyc ze testy ktore robie sa wiarygodne
Stary 2009-10-02, 17:16   #49
beatris0302
Przyczajenie

GG do beatris0302
Question Dot.: Ciaza a okres,jak to wlasciwie jest???

Cytat:
Napisane przez dżoana Pokaż wiadomość
A więc czekamy. Nic innego nie pozostało. Przy okazji znalazłam taki artykuł w sieci http://www.edziecko.pl/przed_ciaza/1...as=2&startsz=x
Tam piszą, że krwawienia w terminie miesiączki mogą się zdarzyć i nie są groźne. Oby tak było.
Pozdrawiam

Steram się z Mężem o dziecko.. każdego dnia podczas dni płodnych współżyliśmy ze szczytowaniem w pochwie.. A teraz dostałam @ tydzień za wcześnie i to z takimi objawami:
-Krwawieniu towarzyszą ostre, kujące bóle podbrzusza (z jednej strony), jestem osłabiona.
A poza tym to od dwóch dni jest mi niedobrze i jestem senna.
Bardzo chciałam być w ciązy ale te objawy rozwiały moje nadzieje...
beatris0302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 12:25   #50
karolajna230
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dżoana Pokaż wiadomość
Witam i podłączam się do wątku. Dziś rano test wyszedł pozytywnie, co prawda druga kreska była słaba, ale widoczna. Niestety chwilę później dostałam okres. I teraz zachodzę w głowie. Jestem w ciąży? Czy też może byłam? Troszkę mi smutno, bo bardzo chcę dzidziusia a tym razem wyjątkowo inaczej się czułam i boję się, że to było poronienie. Czy któraś z was też tak miała? Pozdrawiam
Witam Jestem nowym Użytkownikiem tego forum.Zainteresował mnie ten temat ponieważ mam podobny prblem.Wiem co to utrata ciąży,gdyż zdażyło mi się to 2 razy.Za każdym razem bardzo bolało ,fizycznie i psychicznie.Za trzecim razem wreszczcie się udało.Mamy códowną córeczkę.Po dwóch latach znowu udało się zajść w ciążę.Test pokazał dwie mocne kreski,lekarz potwierdził,bardzo się cieszyliśmy.Jutro mam się zgłosić do położnej na badania i założyć kartę ciązy,ale chyba plany ulegną zmianie,ponieważ od wczoraj mam duże krwawienie i znajomy ból.Zamiast do położnej muszę zgłosić się do szpitala.Jutro dowiem się co jest grane.
karolajna230 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-29, 17:01   #51
martucha84
Zakorzenienie

ja mam podobny problem jestem w 7 tyg ciazy i mialam okres.. tzn zaszlam w ciaze spoznial mi sie okres zrobilam test nic nie wyszlo.. dostalam okres myslalam ze to stresy tydzien temu zaczelam wymiotowac zrobilam wczoraj test 2 silne kreski ale znowu okres? bylismy u lekarza byl zdzwiony bo z dzieckiem ok serduszko bije wszystko dobrze a plamie.. ale u mnie podobnie mialy ciocie mimo ciazy mialy okres... poki co lezymy biezemy leki i odpoczywamy teraz najwazniejsze sa 2 tygodnie jak nadal bedzie wszystko dobrze to znaczy ze taki moj urok... jestesmy pod kontrola lekaza.. trzymajcie kciuki...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości