Latynoskie telenowele i seriale. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 07:44   #31
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa
Dot.: Brazylijskie i meksykańskie telenowele

Ja uwielbiałam Serce Klarity, ale niestety w necie jest tylko w oryginale

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 09:58   #32
2018070520180950
Konto usunięte

no wlasnie ten sam problem z paola;[

a j hiszpanskigo nie znam;[
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 22:03   #33
TanczacaNaSloncu
Przyczajenie

Ja miło wspominam Palomę, Przyjaciółki i rywalki, oraz Marię z przedmieścia ;p

TanczacaNaSloncu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 09:17   #34
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Przypomniał mi się jeszcze Alvaro. Oglądałyście?

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 10:46   #35
2018070520180950
Konto usunięte

ja nie kojarze tamtych
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 12:53   #36
kobieta_wamp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nata2108 Pokaż wiadomość
ja ogladalam takie telenowe jak
* Esmeralda
* Camila
* Paulina
* Christina
* Labirynt namiętności
* Rosalinda
* Zbuntowany anioł
* Gorzka zemsta
* Kobieta z lustra
* Miłość jak czekolada
* Meandry miłości
* Miłość i nienawiść
* Fiorella
* Hacjenda la tormenta
nie wiem co jeszcze ogladalam bo nie pamietam...
Ja dodam od siebie jeszcze
- Porywy serca
- Jesteś moim życiem
- Virginia

reszty nie pamiętam
Stary 2011-02-22, 08:51   #37
joanna975
Raczkowanie

O mój boże, ie tego jest I każdy serial mial po 200 odcinków
joanna975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 17:47   #38
Senija
Zadomowienie

Jak byłam młodsza i miałam więcej czasu to oglądałam tego mnóstwo, teraz nie rozumiem jak mi chciało codziennie o tej samej porze zasiadać przed telewizorem żeby poświęcić na telenowele cenny czas W każdym razie z wielkim sentymentem czasami do nich wracam, ale tylko do tych starszych, bo te obecne są wg mnie do bani (40-latki zrobione na 20, tapeta taka że palce by w niej zatopił, solara, sztuczne włosy, jak płaczą to ciężko byłoby się zorientować że płaczą gdyby nie to, że im strużki czegoś płynnego spływają po wypędzlowanych policzkach, no i strasznie wyuzdane, nie są już takie jak "wcześniejsze" bohaterki delikatne, dobre, wyrozumiałe, niewinne) Telenowele które ja oglądałam (z Babcią, czasami z Mamą, pewnie jak większość) zawsze były z jakimś hmm... przesłaniem, choćby najbanalniejszym. Dobro wygrywa, zło przegrywa, główna bohaterka zwykle biedna, ale dobra, wszystkim pomaga i choć los jej nie oszczędza na końcu i tak zawsze odnajduje szczęście u boku ukochanego mężczyzny Dzisiaj mnie to śmieszy, ale jakieś 10 lat temu strasznie przezywałam każdy odcinek. Moimi ulubionymi były Luz Maria, Fiorella, cała "trylogia" z Thalią (te takie historie Kopciuszka, od nędzarki i żebraczki do wielkiej pani) tj. Maria z Przedmieścia, Marimar i Rosalinda. Była też Esmeralda (o tej niewidomej mieszkającej w domku w lesie, Paloma (znowu biedna-dobra), oczywiście Serce Clarity (moja Babcia się przy tym zalewała łzami), Gorzkie dziedzictwo, Zaklęta miłość (Mariana i Ignacio ubóstwiałam piosenkę z wejściówki), Zbuntowany Anioł (taka już późna podstawówka, był nawet moment w moim życiu że ubierałam się tak jak ona tj. czapeczka do tyłu i jakiś sweter zawiązany w pasie), Kachorra to ja, Gorzka Zemsta to była chyba ostatnia przy której "trwałam" dość lojalnie, też mi się podobała ścieżka dźwiękowa tj. piosenki z baru Alcala Kupiłam sobie nawet na jakichś targach rolniczych taki skórzany kapelusz jaki nosiła jedna z głównych bohaterek
To by było na tyle. Ech, miło powspominać

Edytowane przez Senija
Czas edycji: 2011-02-26 o 17:50
Senija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 22:44   #39
lady opium
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nata2108 Pokaż wiadomość
ja ogladalam takie telenowe jak
* Esmeralda
* Camila
* Paulina
* Christina
* Labirynt namiętności
* Rosalinda
* Zbuntowany anioł
* Gorzka zemsta
* Kobieta z lustra
* Miłość jak czekolada
* Meandry miłości
* Miłość i nienawiść
* Fiorella
* Hacjenda la tormenta
nie wiem co jeszcze ogladalam bo nie pamietam...
Christina? A nie Cristina? Chodzi o tę telenowelę: http://www.filmweb.pl/serial/Cristina-1998-107743?
Z pozostałych oglądałam Paulinę, Esmeraldę, Labirynt namiętności i oczywiście Zbuntowanego anioła (to akurat jest produkcja argentyńska). Więcej grzechów nie pamiętam

08.06.2012
, 17.08.2013, 06.11.2013, 03.02.2014

lady opium jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 13:18   #40
Gosia2011
Rozeznanie

Hej ja oglądam telenowele, dobrze jest się wyłączyć od świata zrelaksować, ja nawet płaczę na nich z czego się śmieje mój Tż obecnie oglądam po hiszpańsku Triunfo del amor capitulo 150. Zastanawiam się, może zapisać się na jakiś kurs z tego języka, oglądam telenowele od małego więc rozumiem co mówią dialogi są proste i często się powtarzają w tych jak to mówią tasiemcach Telenowela odcinki różne po PL & Espanol znalazłam na dailymotion

ćwiczę z Ewą skalpel 5

Gosia2011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 13:22   #41
szczi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dog-Rose Pokaż wiadomość
Witam,
poszukuje wszystkie brazylijskie i meksykańskie telenowele, ktore wczesniej były puszczane przez długie lata w TV. Nie wiecie gdzie mogłabym znaleźć takie?

ja wiem gdzie mozna obejrzec nie które po polsku. piszcie na priv

Edytowane przez szczi
Czas edycji: 2011-09-07 o 13:24
szczi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 00:10   #42
Romanaccia
Zakorzenienie

Ja kiedys namietnie ogladalam "Kiedy bedziesz Moja" i naprawde mi sie ta telenowela podobala (choc za tym gatunkiem raczej nieprzepadam) czasemzerkalam na "Zbuntowanego Aniola" i "Wojne Kobiet" - o zabarwieniu komediowym,bardzo zabawna chwilami
Stary 2011-09-17, 23:06   #43
aknishia
Raczkowanie

GG do aknishia

a może być argentyńska? no to telenowela z moją ukochaną Natalią Oreiro "Jesteś moim życiem". piękna historyjka o tym że liczy sie wnętrze i umiejętności a nie zawartość portfela!!! i to jest jedyna telenowela jaką oglądałam, a nie Gossip Girl sie wlicza?

http://akatoja.blogspot.com
pierwsze 2 tygodnie "grania" na gitarze=wiem co to są struny: osiągnięcie wiem jak zagrać wlazł kotek na płotek, cel: zagrać scar tissue Red Hotów
aknishia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 13:51   #44
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Senija Pokaż wiadomość
Moimi ulubionymi były Luz Maria, Fiorella, cała "trylogia" z Thalią (te takie historie Kopciuszka, od nędzarki i żebraczki do wielkiej pani) tj. Maria z Przedmieścia, Marimar i Rosalinda. Była też Esmeralda (o tej niewidomej mieszkającej w domku w lesie, Paloma (znowu biedna-dobra), oczywiście Serce Clarity (moja Babcia się przy tym zalewała łzami), Gorzkie dziedzictwo, Zaklęta miłość (Mariana i Ignacio ubóstwiałam piosenkę z wejściówki), Zbuntowany Anioł (taka już późna podstawówka, był nawet moment w moim życiu że ubierałam się tak jak ona tj. czapeczka do tyłu i jakiś sweter zawiązany w pasie), Kachorra to ja, Gorzka Zemsta to była chyba ostatnia przy której "trwałam" dość lojalnie
No to ze mną było bardzo podobnie Najpierw jako dziecko te wszystkie stare, Zbuntowany Anioł (pamiętam jaka była powszechna fascynacja Natalią Oreiro, a cóż za szał, kiedy przyjechała do Polski), potem długo długo nic, aż w końcu Gorzka Zemsta. Z późniejszych widziałam tak po parę odcinków, ale nie mają już tego uroku.

Szczególnie miło wspominam Luz Marię i Alvara, miałam z dziesięć lat jak leciały... W Luz Marii świetne były kostiumy, góry, ładnie pokazana Lima, w ogóle była bardzo dobrze zrobiona No i Angelina wymiatała, razem z Etiudą Rewolucyjną, którą grała zawsze, gdy była zdenerwowana. Tę telenowelę chyba każdy zna A Alvaro miał taką ciepłą, rodzinną atmosferę, właściwie był prawie że dla dzieci, w przeciwieństwie do np. Manueli. Ta czwórka wygłupiających się dzieciaków była po prostu świetna To chyba jedyna telenowela po portugalsku, jaką zapamiętałam. Kolejna charakterystyczna to Maria z przedmieścia (Maria la del Barrio). Czasy już współczesne, biedna, dobra niewinna dziewczyna wychowana na wysypisku śmieci poznaje bogatego, zmanierowanego panicza, który ma pstro w głowie i łasą na swoją osobę i pieniądze kuzynkę Sorayę (Itati Cantoral) - najlepszy szwarccharakter ever. Luz Clarita - miła, słodka bajeczka, wspominam sympatycznie, ale po razdrugi bym raczej nie oglądała...

Najciekawsze były dla mnie chyba te stare - stare, zastanawiam się, czy ktoś to jeszcze pamięta Miały taką duszną atmosferę, akcja przeważnie w wypasionych domach lub prawdziwych i niekoniecznie słonecznych slumsach albo dżungli. W ogóle było tam lekko groźnie I przeważnie nie były produkcji meksykańskiej, tylko Ameryka Południowa - jakieś Wenezuele, Kolumbia. Cristal - byłam bardzo mała i ledwie co pamiętam.

Później Kopciuch - biedna dziewczyna znów poznaje bogatego panicza. Jej ojciec wychodzi z więzienia po dwudziestu latach, był skazany za zabójstwo swojej żony - i niewinny. Udaje mu się udowodnić, że morderstwo popełnił ojciec (lub inny krewny) Miguela Angela, czyli wybranka Estrelli - tytułowego Kopciucha.

Maria Celeste
- to już pamiętam nienajgorzej, zresztą jest do obejrzenia na YT - polecam, tyle że po rosyjsku Rzecz dzieje się w Kolumbii, pewna wdowa ma dwie córki - Iranię i Marię Celeste (Sonya Smith). Celeste nie jest jednak jej córką, lecz jej nieżyjącej przyjaciółki, Celiny, żony znanego rockmana , której ojciec wyrzekł się po tym małżeństwie. Irania popada w kłopoty i cała trójka zmuszona jest uciekać do Wenezueli, gdzie przypadkowo lądują w posiadłości Patricia Hidalgo - dziadka Marii Celeste (o czym nie wie nikt prócz Martirio - przybranej matki Celeste). Tam sprawy się komplikują, gdy to Irania ogłasza się wnuczką Dona Hidalgo... Pierwszy odcinek tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=aBtjC05FBpc

No i jedna z najstarszych i jedyna w swoim rodzaju, bo mieszanka telenoweli z horrorem - Manuela z Grecią Colmenares. Bogatą, próżną i bezdzietną Isabel zdradza zaniedbywany przez nią mąż - Fernando. A zdradza ją z kobietą wyglądającą identycznie jak ona - Manuelą. Żadna z nich nie wie, że są przyrodnimi siostrami. Isabel usiłuje odbudować swoje małżeństwo - ulega jednak wypadkowi, w którym zostaje ciężko ranna - ma zmasakrowaną twarz. Zostaje uznana za zaginioną. W tym czasie Fernando żeni się z Manuelą. Do posiadłości Salinasów przybywa jednak incognito Isabel, która chce zmienić życie Manueli w piekło. Pomaga jej w tym guwernantka Miranda, będąca w rzeczywistości jej biologiczną matką, później, po nieudanej operacji - morderczyni Anais, z którą zawierają groźny pakt... Telenowela była w dwóch wersjach, argentyńskiej (straszniejszej, groźniejsza muzyka, pełna wersja z dość krwawymi scenami, Isabel nie ukazana tak jednoznacznie jako potwór, lecz także jako kobieta która po prostu chce odzyskać męża) i włoskiej (niektóre sceny powycinane, inna muzyka). Serial leciał bodajże na TV regionalnej jakoś na początku lat 90. Pamiętam jak dziewczynki na osiedlu bały się Isabel w masce, jej krzyków i pozytywki Chciałabym jeszcze raz obejrzeć argentyńską wersję, na YT mało co jest. Może to coś komuś przypomni
https://www.youtube.com/watch?v=cUS6nyiJLSA
konfrontacja i zarazem pierwsze spotkanieIsabel i Manueli https://www.youtube.com/watch?v=gtEICosn9Os
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 16:02   #45
201605021613
Konto usunięte

Nie lubiłam zbytnio telenowel brazylijskich.

Oglądałam za to portugalskie, hiszpańskie, kolumbijskie.

Pamietam takie jak Grzesznica, Gorzka Zemsta i Rubi i wiele innych , ale teraz wyleciało mi z głowy

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Pytanie za 100 punktów.

Była taka telenowela, grała tam blondynka ( Ana Cristina bodajże) i taki gościu

Ona urodziła syna(tego gościa)a ten gościu miał też syna z inną(krótka ścięta wariatką), który jednak był synem takiego ciemnowłosego psychola co miał świra na punkcie Napoleona Bonaparte

Aha dzieci zostały podmienione w szpitalu, po paru latach jeden z chłopców zmarł.

Pamiętacie?? Jaki był tytuł tego, bo nie mogę znaleźć

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

A pamietacie zaklęte serce??? Z płaczliwą Marianą
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-11, 23:50   #46
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
Nie lubiłam zbytnio telenowel brazylijskich. Oglądałam za to portugalskie, hiszpańskie, kolumbijskie.
Mało co kojarzę z brazylijskich i portugalskich, wydaje mi się że przeważnie te wszystkie latynoskie tasiemce ludzie pakują do jednego wora określając którymkolwiek z powyższych

Cytat:

Ona urodziła syna(tego gościa)a ten gościu miał też syna z inną(krótka ścięta wariatką), który jednak był synem takiego ciemnowłosego psychola co miał świra na punkcie Napoleona Bonaparte Aha dzieci zostały podmienione w szpitalu, po paru latach jeden z chłopców zmarł.

Kurczę, pamiętam tego typka z Bonapartem! Aż poszukam, co to była za telenowela Był w tym serialu może taki koleś z na wpół zmasakrowaną twarzą?

Przypomniała mi się jeszcze jedna, tyle że nie pamiętam tytułu (może ktoś sobie przypomni? ) - Była tam niejaka Marta Ribas, córka Irene, lub na odwrót, i wrredna Paula, która usiłowała przejechać protagonistkę samochodem, i to kilkakrotnie... I bardzo przystojny około pięćdziesięcioletni doktor, który miał się ożenić z ową Paulą :P

Edytowane przez Mileva_
Czas edycji: 2012-03-11 o 23:53
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-12, 09:39   #47
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Widzę, że tutaj same fanki się wypowiadają Nie potrafiłabym wymienić tylu tytułów
Mimo iż oczywiście oglądałam co nieco.
''Zbuntowany anioł'' - wszystie moja koleżanki na punkcie tej telenoweli szalały. A ja razem z nimi
''Kachorra to ja'' ta już mi aż tak nie przypadła do gustu, ale czasami popatrzyłam.
''Luz Maria'' oglądałam razem z mamą, jak dla mnie świetna
''Fiorella'' pamiętam że z tą samą aktorką, co Luz Maria, ale wiadomo pierwszy pomysł zawsze najlepszy i ta też jak dla mnie średnia była. Luz Marii nie dorównała

''Cud Miłości'' pamiętam, że grała tam taka ładna blondynka, bodajże Sonya Smith.
''Posłaniec szczęścia.''
Więcej nie pamiętam.
Ale niestety fabuły nie pamiętam, bo nie oglądałam ich regularnie.
Stary 2012-03-19, 14:04   #48
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Ja uwielbiałam Serce Klarity, ale niestety w necie jest tylko w oryginale
Moja pierwsza w życiu telka Miałam 6 lat jak ją oglądałam
A oglądałam ją razem z babcią, oglądałyśmy jeszcze razem Luz Marie, Zbuntowanego anioła, Posłańca szczęścia, Palomę, a ostatnio Triumf miłości
Oprócz tego widziałam jeszcze: Marimar, Maria z przedmieścia, Rosalinda, Kachorra to ja, Jesteś moim życiem, Krople miłości, Fiorella, Mój grzech, Duch Eleny, Zbuntowani, Zaklęta miłość, Dziki księżyc, Nie igraj z aniołem, Amor latino, Z głową w chmurach, Teresa, Osaczona, Do diabła z przystojniakami, Cud miłości, Amanda O, Morze miłości, Podwójne życie Angeliki
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-18, 21:00   #49
kasumi90
Przyczajenie

Latynoamerykańskie telenowele - jedno z wspomnień dzieciństwa Pamiętam będąc w podstawówce oglądałam je często z babcią, bo bardzo lubi telenowele. Pamiętam takie tytuły jak Paulina, Esmeralda, Nigdy Cię nie zapomnę, Maria z przedmieścia, Maria Isabela, Krople miłości, Serce Clarity, Zbuntowany Anioł, Fiorella, Rosalinda, Stellina i wiele innych których w tej chwili nie pamiętam.

Pytałyście skąd wziąć telenowele - otóż chomiki mają, na moim (progressivefreak) też parę tytułów jest
kasumi90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-19, 11:01   #50
Anethka
Zakorzenienie

Cytat:

A są takie?

Ja wciąż bardzo lubię oglądać telenowele, więc do tytułów, które wymieniłyście, dorzucę jeszcze:
- "Dziki Księżyc" - historia, w której główny bohater chciał odejść od żony, żeby być ze swoją kochanką, ale później stracił pamięć i sytuacja nieco się zmieniła
- "Barwy Grzechu" - tutaj również główny bohater traci pamięć i przypadkiem trafia do rodziny swojego brata bliźniaka
- "Paloma" - staaara telenowela. Główna bohaterka była akrobatką w cyrku (o ile dobrze pamiętam) oraz miała problem z nogą
- "Brzydula" - tego nie trzeba nikomu opisywać
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-23, 00:12   #51
natasza9311
Przyczajenie

Cytat:

Pamietam takie jak Grzesznica, Gorzka Zemsta i Rubi i wiele innych , ale teraz wyleciało mi z głowy

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Pytanie za 100 punktów.

Ona urodziła syna(tego gościa)a ten gościu miał też syna z inną(krótka ścięta wariatką), który jednak był synem takiego ciemnowłosego psychola co miał świra na punkcie Napoleona Bonaparte

Aha dzieci zostały podmienione w szpitalu, po paru latach jeden z chłopców zmarł.

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

A pamietacie zaklęte serce??? Z płaczliwą Marianą
http://www.filmweb.pl/serial/Mi%C5%8...87-2002-107746 po latach ale odpowiadam Miłość i nienawisc z Aną Christina i Octavio
natasza9311 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-23, 09:51   #52
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Ja jeszcze kojarzę "Stelline"
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-23, 21:52   #53
Maggie_90
Wtajemniczenie

A czy może którejś z Was udało się dotrzeć do wersji online z napisami hiszpańskimi/ portugalskimi? Obejrzałabym jakąkolwiek, ale z napisami w oryginale, bo jak zaczynają te swoje wyznania i zasuwają i trajkoczą, to czasem tracę wątek

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-13, 01:41   #54
esPappa
Raczkowanie

Ja od wczoraj na pulsie zahaczyłam, że zaczęło się "Odmienić los" czy jakoś tak. Zapowiada się fajnie i główną męską gra gościu, co grał Pabla w "Zbuntowanym"
esPappa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-01, 02:30   #55
esPappa
Raczkowanie

To dorzucam jeszcze do listy "Oblicza miłości", też się zaczęły na Pulsie parę dni temu, akurat trafiłam po "Losie..."...
esPappa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 22:52   #56
rubbim
City of Bones

Dot.: Latynoskie telenowele i seriale.

Jak tu cicho
Pamiętam, że oglądałam:
-Kachorra to ja
-Osaczona
-Kotka
-Zbuntowany anioł
-Królowa serc
-Za głosem serca
-Jesteś moim życiem
-Nie igraj z aniołem
-Santa Diabla
-Avenida Brasil
-Kobieta w lustrze
-Dziki księżyc
-Prawdziwe uczucie
-Dzikie serce
-Miłość jak tequila
-Zakazane uczucie
-Nieposkromiona miłość
-Kiedy się zakocham
-Kobieta ze stali

I jeszcze jedna, ale nie wiem czy wymieniłam... Tyle tego, że nie pamiętam jej tytułu
Jedyne co z niej pamiętam to, to, że dziewczyna mieszkała z babcią, która szyła na maszynie - stary Singer. Może ktoś coś ?
Stary 2017-09-20, 11:43   #57
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Senija Pokaż wiadomość
Jak byłam młodsza i miałam więcej czasu to oglądałam tego mnóstwo, teraz nie rozumiem jak mi chciało codziennie o tej samej porze zasiadać przed telewizorem żeby poświęcić na telenowele cenny czas W każdym razie z wielkim sentymentem czasami do nich wracam, ale tylko do tych starszych, bo te obecne są wg mnie do bani (40-latki zrobione na 20, tapeta taka że palce by w niej zatopił, solara, sztuczne włosy, jak płaczą to ciężko byłoby się zorientować że płaczą gdyby nie to, że im strużki czegoś płynnego spływają po wypędzlowanych policzkach, no i strasznie wyuzdane, nie są już takie jak "wcześniejsze" bohaterki delikatne, dobre, wyrozumiałe, niewinne) Telenowele które ja oglądałam (z Babcią, czasami z Mamą, pewnie jak większość) zawsze były z jakimś hmm... przesłaniem, choćby najbanalniejszym. Dobro wygrywa, zło przegrywa, główna bohaterka zwykle biedna, ale dobra, wszystkim pomaga i choć los jej nie oszczędza na końcu i tak zawsze odnajduje szczęście u boku ukochanego mężczyzny
Mam podobnie. Wolę obejrzeć w necie hiszpańskojęzyczne telenowele z okresu do 2004 roku bo były z sensem, a te obecne to z reguły nie warto oglądać.
Nawet Thalia powiedziała, że jakby miała zagrać w noweli to musiałaby być w "starym stylu". Ale nawet Thalii nie chciałabym oglądać grającej dwudziestolatkę.
Teraz czwórka ma powtarzać Esmeraldę.
Dobra też była Paulina i Cristina.
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-04, 13:07   #58
Buzzerka
Zakorzenienie

Dot.: Latynoskie telenowele i seriale.

Oglądam teraz jak trafię Esmeraldę i nie wiem, ale strasznie kojarzy mi się ona z Natalką Siwiec Może to te oczy albo usta

To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię.
Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach

Mała Mi

"Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania."
Buzzerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-05, 09:43   #59
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;5184466 4]Ja jeszcze kojarzę "Stelline" [/QUOTE]

Ah tak z Andrea Del Boca, często z nią leciały telcie na polonii 1.
Moje ulubione to : Pogarda, Marimar, Maria z Przedmieścia, Kobieta Judasz, Ojciec Coraje, Kobieta mojego życia, Rosalinda, Osaczona. Zbyt dużo tego jest.

Aktualnie leci Esmeralda. Kiedyś z mamą oglądałyśmy to z wypiekami na twarzy, teraz jest dla mnie taki absurd meh XD.
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości