|
|
#31 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: mam ochotę na skok w bok...
a mnie sie wykluł pomysł ze moze warto spróbować Jasmin Noir
|
|
|
#32 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Testowałaś ? Z tego co piszesz to są zapachy zupełnie nie z Twojej bajki, ale ... kto wie ? Wszystkie są dostępne w sieciówkach (czyli dopisz sobie do listy Jardin sur Le Nil i en Mediteranee i Apres la Mousson - ten ostatni powinien najbardziej Ci się spodobać). A jak tam u Ciebie z szyprami ? Co to szypr: przetestuj Chanel Cristalle i Sisley - Soir de Lune (ten koniecznie!). Coco Mademoiselle ładny, ale piszesz, że nie - ale testowałaś EDT czy EDP ? Przetestuj EDP. Jeśli chodzi o Glamourous - jeśli kwaśnieje na Tobie J'adore to ten też by na Tobie skwaśniał, nie martw się więc ![]() Dziewczyny mnie ubiegły jeśli chodzi o Sephory i Douglasy, moje pierwsze myśli to były oczywiście Ogródki Aniołkowe i teraz tak: piszesz, że nie lubisz róży, ale wydaje mi się, że najbardziej właśnie spodobałby Ci się różany, który na mnie różą wcale nie pachnie tylko truskawkami/malinami/liliami itd. (co wrocławskie Perfumiary mogą potwierdzić, bo też się dziwiły). To jest naprawdę śliczny zapach I teraz tak: wydaje mi się, że w Sephorze w Koronie jeszcze jakiś miesiąc temu były testery różanego, lilowego i fiołkowego. Ale nie dam głowy. Różanego to mogę Ci udostępnić całą flachę (możemy się spotkać albo mogę Ci gdzieś próbasa zostawić w mieście, np. u mnie na uczelni w Rynku w szatni to se odbierzesz jakoś), ale reszty już nie mam. Tak więc Allegro. Cytat:
![]() Przychylam się do Insolence EDP i Smoka J'aime La Perla (uważaj lubi kwaśnieć), Style Jil Sander ? Czerwone Armani Emporio Night for Her ? Z nowości: L'Imperatrice D&G ? Cytat:
Edit: zabij jeśli nie doczytałam, ale jak tam z Kenzo u Ciebie ? Słonik (maciejka+cynamon), Amour (powinno być bardzo w Twoim typie), Maczek (Flower) ? Edit 2: doczytałam, że Flower nie, ale wszystkie wersje Amour przetestuj Jak na razie tyle z sieciówek, jutro dokończę zastanawianie się co możesz przetestować we wrocławskiej Quality
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2009-11-03 o 16:50 |
|||
|
|
|
|
#33 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() testy z dziś: wpadłam tylko na chwilke do Douglasa w Arkadach, bo na dworze taki ziąb, że jak najszybciej chcialam wracac do cieplego domu. na nadgarstkach wylądowały: Eau des Merveilles Hermesa i Champs-Elysees zapach Hermesa jest tak samo piękny i wyjątkowy, jak go zapamiętałam za pierwszym razem, ale po prostu czuję, ze chyba nie pasuje do mnie jeszcze raz podejde do wersji ElixirChamps-Elysees- Aniołku, miałaś rację, pudło ja ten zapach doskonale znam! nie mogę sobie przypomnieć kto tak pachniał, ale znam go na pewno. jest niebrzydki, ale nie pasuje do mnie zupelnie. te perfumy pasują mi do pogodnej dziewczyny, którą wszyscy znają, każdy chlopak się w niej skrycie podkochuje, bo jest IDEALNA powiedzialabym nawet, ze za idealna: zawsze najlepsza w kazdej dziedzinie, nigdy nie ponosi porazek, nie ma wiekszych zmartwien, zawsze wyglada perfekcyjnie w nich czulabym sie syntetyczną optymistką, wykreslam bez zalu![]() nie mialam wolnego nadgarstka, wiec psiknelam na bloterek Clasique JPG, sama w sumie nie wiem dlaczego. sama sie zdziwilam, ze spodobal mi sie nawet ma w sobie cos magnetyzującego, nie moge nosa oderwac, jednak obawiam sie, ze przy testach całosciowych nie sprawdzi sieCytat:
a co do postu, wiem, ze sie rozpisalam strasznie pomyslalam jednak sobie, ze bedziecie mi w stanie pomoc, jezeli napisze konkretnie, czego oczekuję, bo inaczej to nie bedzie mialo sensu![]() myslalam o nim czytając kiedys recenzję, sprobuje kiedys Cytat:
![]() Cytat:
o Sisley czytalam na KWC, nawet dodalam sobie do Torebki, ale raczej jako ciekawostkę, niz perfumy dla mnie, teraz mysle, ze powinnam sprobowac. co do perfum Chanel- mam wrazenie, ze w ogole nie pasują do mojej osoby i troche boję się testowac pierwszej lepszej buteleczki tej firmy, o Cristalle nie myslalam zupelnie, nawet chyba o nich nie czytalam, ale zrobie to a co do Coco Mademoiselle... znam obie wersje na sobie, a EDP testowalam wielokrotnie calosciowo, powiem szczerze moja skora obrzydzila mi te perfumy na amen. pachniala nimi moja wychowawczyni, wtedy wydawaly mi sie takie przepiekne, niebanalne, absolutnie kobiece, gdy zapragnelam ich na sobie- czar prysl Cytat:
o nich mi rok temu wspominala Kattarina, gdy zapytalam ją o coś, co mogloby byc odskocznią od Black KCCytat:
![]() a jak to z nimi jest? naprawde nie sa juz produkowane? zdziwilam sie widzac tyle probek w niskich cenach na Allegro ![]() Cytat:
nie wiem, moze mialam zly dzien, bo nie wywolal we mnie zadnych emocjiCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zapachy trudno dostepne tez chetnie bym poznala, ale wolalabym najpierw wyczerpac inne mozliwosciStyle mam prawie cala 30ml buteleczke, dostalam w prezencie. czasem czulam sie w nich wspaniale, bardzo mi pasowaly, ale pozniej mialam wrazenie, ze sa dla mnie zbyt przytlaczające i nie pasują do mojej osobowosci Cytat:
Cytat:
|
||||||||||||
|
|
|
|
#34 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Milego testowania
|
||||||||
|
|
|
|
#35 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Moje pierwsze skojarzenie dla Ciebie jako drobnej blondynki to L Lolita Lempicka - wanilia + sól morska.
Drugie to Classique JPG, ale już widzę, że testowałaś. No i za Szugar - L'Instant Magic. Kwiatowo-pudrowy, ale bardzo ładny i ciekawy zapach. I czy testowałaś Dune Sun? Bo ja klasyka nie lubię, ale Sun jest śliczny. I tak przy okazji zobacz sobie Funny Moschino (nie wiem czy znasz), bo ja nie lubię świeżaków, ale ten zapach jest wyjątkowo ładny - cytrusowy, ale kompletnie nietypowy. |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Może Kenzo Amour lub Indian Holi?
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jestem po kilku testach
![]() Nadgarstkowo walnelam sobie przedwczoraj Insolence edp i jestem na nie, wychodzi drazniaca, męcząca nuta, ktora byla obecna w wersji EDT. EDP faktycznie jest bardziej bogate, dostojne, ale nic mnie do tych perfum nie ciągnie Druga łapka- Soir de lune, Szugar tak na mnie dzialasz, ze Twoje slowa sa dla mnie rozkazami, nie moglam nie sprobowac ale pozniej... zrozumialam, dlaczego mi o nich mowilasNie wspominalam (zapomnialam), ze lubie klasyczną Pradę, czasem zdarza mi sie uzywac calosciowo (mam sporą probkę), piękne są, ale coraz powazniej mysle, czy nie sprawic ich mamie, nie pasują mi Przetestuję na pewno 24 Faubourg Hermesa, o ktorych wspomniala Sabbath, czytalam, ze to takie nowoczesne szypry, moze odnajde w nich cos swojego ![]() Bylam w Koronie, mimo, ze mieszkam na drugim koncu Wrocka, aby przetestowac kwiatowe aniolki (oczywiscie pod czyim wplywem? Demonik jest rzeczywiscie inny od klasyka, ktory mnie odrzuca, calkiem fajny, ale jakos nie mam ochoty na test calosciowy, dla mnie to zapach bez duszy Kiedys bym sie rzucila, ale jak juz pisalam, zmienil mi sie gust... skoro mam probeczke, to kiedys jeszcze sprobuje, po zachwytach siostry:PAmour EDP ląduje na wishliscie, przynajmniej 30ml Zamowilam probke fiolkowego aniolka (niestety skonczyla mi sie kasa wirtualna i nie starczylo na liliowego i rozanego zdecydowalam sie wiec na fiolka pelna nadziei.)Dzis dostalam probeczkę i powiem szczerze jestem zla... na swoja skore Na kartce pachnie lepiej niz na mnie, bardziej klimatycznieZero trupiej nutki, na ktora najbardziej liczylam, piekniejszy Angel- tak pachną na mojej skorze w skrocie ![]() ![]() Testy calosciowe wypadly podobnie, jest ladnie, ale nie czuje niczego poza tymNie wspominalam o tym, ale z klasycznym Angelem mialam tak samo: na skorze same slodkosci: karmel, czekolada, zero truposza, jakiejs tajemnicy, chlodu, po prostu slodziak dla dziuni, tak na mnie pachnial Angel. Moze uznacie mnie za nienormalna 1. Te, na ktorych Angel pachnie demonicznie, niepokojąco, odrzuca, a jednoczesnie przyciąga jak magnes, odurza, wrecz narkotyzuje, kojarzy sie z Krolowa Sniegu, okrutną i jednoczesnie tak pociągającą- trupia nutka(aromat smierci wiszącej w powietrzu- tak rozumiem to pojęcie) jest wyrazna- znam wiele kobiet, na ktorych Angel tak wlasnie pachnie, zachowuje sie wtedy jak totalny swir, wodzę za nimi nosem i nie potrafie sie na niczym skupic 2. inne zaś pachną jak nazwa wskazuje- jak anioly- dobrocią, cieplem, kojarzy mi sie to z domem rodzinnym- dziwne jest dla mnie, ze te same perfumy moga na roznych osobach pachniec tak skrajnie ![]() 3. osoby, na ktorych Angel to reklamowe -ciastko! karmel! czekolada! ja sie wlasnie do nich zaliczam ładnie, moze byc, ale zupelnie bez charakteruchyba Innocent tez na mnie pachnial bylejak, zdziwiona bylam czytajac tak barwne recenzje na temat tych perfum ![]() Nie wiem moze ja po prostu psuję perfumy Thierrego Muglera Chociaz Alien na mnie pachnial mocno, wyraznie, z duszą, jednak nie pasowal mi zupelnieMysle czy robic kolejne podejscia do liliowego i rozanego czy dac sobie spokoj? Ja chce trupia nuuuutke ![]() Jutro idę przetestowac Ogrodek Nilowy nadgarstkowo i myslalam nad Rykel Woman Soni Rykel (recenzja Dzikiej Truskawy mnie nakrecila ). Chce zrobic jeszcze jedno podejscie do Eliksiru Cudów, poprosze chyba o zrobienie probkiCytat:
![]() A w ogole mozna gdzies jeszcze dostac Dune Sun? nigdzie nie widzialam ![]() Klasyczny Dune jest dla mnie za suchy A puder w perfumach lubię, ale w umiarkowanej ilosci. Z takich zapachow "zyciowych" to kocham aromat tytoniu Jak nie cierpie kompotu z suszonych sliwek, to taki czysty, wilgotny, lekko slodkawy aromat tabaki uwielbiam![]() edit: testowalam tez nadgarstkowo Amarige, z początku bardzo mi pasowaly, pozniej stwierdzilam, ze za duzo w nich jakiejs takiej radosci ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2009-11-06 o 23:25 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
czyli Endżi
|
Truskawkowa, boska jesteś
Takim klientkom to aż przyjemnie doradzać ![]() Myślę nad tą typologią konsumentek Angela - i w dużym stopniu się zgadzam ![]() Są dziewczyny, na których nie jest słodki w ogóle. I ja święcie wierzę tym relacjom, bo jedną z uroczych anielskich twarzyczek jest środek nocy w lesie iglastym - tak mniej więcej pachniała stara wersja żelu pod prysznic z linii uzupełniającej. Może się też metalizować - i jest to metal jakby hemoglobinowy, krwisty. Akurat to oblicze jest dla mnie najpaskudniejsze ![]() Jeśli masz środki to spróbuj jeszcze Lilii A na pewno pogrzebowa. Ale na jakiś dziwny sposób pociągająca i niewinna. Kiedy po raz pierwszy pachniałam nimi globalnie pewien młody mężczyzna, który wchodził do pokoju już od progu wołał, że "coś tu pachnie młodością" ![]() I fajno i straszno. Myślę, cały czas myślę. Co by Ci tutaj... Ale Amour Kenzo to rzeczywiście majstersztyk. Tak dla spokoju ducha testnij jeszcze wersję Le Parfum (jest w perfumeriach) - jest mniej słodka a bardziej refleksyjna. ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Ten anielski fiołek właśnie już jest taki scukrzony
|
|
#39 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, cieszę się, że Ci się podoba. To faktycznie jest niezwykły zapach, i fakt faktem nie wszyscy czują się dobrze z szyprami, ale milo mi, że teraz będą Ci się dobrze kojarzyć Cytat:
Cytat:
Teraz się czuję winna, że się telepalaś aż tam ![]() Dobra, kolejny trop to Sephora w Carrefourze - bo tam też kiedyś były. Tylko zadzwoń najpierw pliz ![]() Cytat:
na kilometr, to trochę dziwne, że Angel się na Tobie tak dziwnie nie rozwija. Hmmmm. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W takim razie faktycznie Jaipur i Jaipur Saphir to bylby dobry wybór, a reszta ... Hmmm - szykuj się na drugą stronę Sephory, czyli tzw. męską pólkę: moje typy to Lalique - Encre Noir, M7, Nu, Opium, Rive Gauche - wszystko od YSL; to na początek. Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
|
#40 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale doradzałam przetestować nowość: Ricci RicciSkoro z Niny wyrosłaś, to może je polubisz -Ricci Ricci są jakby "doroślejsze" |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
To i ja pozwolę sobie dorzucić swoje 3 grosze jako że Black for Her by Kenneth Cole lubię przeogromnie i czuję się w nim sobą. Poza nim jest już niewiele takich zapachow. Podobnie jak u Ciebie większość jest dla mnie albo za słodka, albo za świeża, albo za intensywna itd, itp.
Pierwszym zapachem (o ile dobrze pamiętam), ktory ode mnie nie "odstawał" to Cerutti Image. Później olśniło mnie Nu Teraz Gris Clair - Lutensa i zdobywa Kyoto W innej kategorii też znalazłam bardzo lubiane. Kropelka Sanders No4 i Gaultier2edp sprawiają, że zapominam jaka jestem "kanciasta" Niestety, gdy sobie przypomnę to już nie jestem pewna czy mogę je nosić ![]() Radzę też przetestować, o ile nie znasz Rush2 - Gucciego Popieram Czarnego Jaśmina - Bvlgari I ciekawa jestem co byś powiedziała na Simply i Aromatics Elixir - Clinique Dune jest dla mnie zbyt męczące natomiast bardzo dobrze czuję się w Yrii edt, która przypomina Dune (wg. mnia). No ale to jest Yves Rocher więc chyba odpada ![]() Pozdrawiam i będę z uwagą śledzić przebieg Twoich testów ![]() Ooo, a może jeszcze Gaiac? |
|
|
|
|
#42 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#43 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
przepraszam, ze tak sie nie odzywam, ale postanowilam napisac cos wiecej po testach, a bylo ich troche
![]() Cytat:
Zdarza mi się czytać Twoje recenzje, Aniołku i przyznam, ze bardzo czesto mam podobne odczucia, tylko, ze Ty wolisz chyba bardziej jadalne zapachy niz ja (na sobie, bo jak juz wspominalam -na innych uwielbiam wiele zapachow Odgapilam od Ciebie ostatnio Flowerbomb EDP psikając na nadgarstek. Opory mialam, bo tymi perfumami pachniala dziewczyna, przez ktora najadlam sie sporo gorzkiej zlosci, zalu i czystej kobiecej, nieuzasadnionej zazdrosci (po prostu Envy Flowerbomb bardzo mi na sobie odpowiadaja, chcialam probkę, ale pani w Sephorze miala tylko jedna fiolke, a ja sama nie wiem czemu, wolalam, zeby mi zrobila Hypnose Ja Hypnose znam od dawna, cos mnie do nich ciagnie, jednoczesnie odrzuca. Niedawno siostra byla w Douglasie i dala mi pachnacy blotterek, nie byl podpisany, ale od razu rozpoznalam Hypnose- te odurzajaca nutkę (jak dla mnie te perfumy powinny sie nazywac predzej Heroine![]() Wracajac do Flowerbomb, cos mnie do nich ciągnie, mimo, ze nie wydaje mi sie, zeby byly MOJE. Szkoda, ze sa tak drogie, ja zuzywalabym ich wiecej niz po kropelce za uszkami, jak np. w przypadku Lolki EDP Wyczytalam, ze fioletowe Currara sa podobne, przetestuje, jak mi sie spodobaja to bezkarnie kupie dla bujania w oblokach Cytat:
Zapach tego pokroju moze miec wiele twarzy... malo kto mi wierzy, ale na mnie np. Amor Amor ujawnia paskudną, metaliczną nutę kojarzącą się z krwią Mam na to swiadka, ktory sam stwierdzil, ze nie powinnam sie wiecej do nich zblizacCytat:
Pewnie padniecie, ale dla mnie rozany i liliowy to mickiewiczowskie siostry ![]() Jaki wybór trudny! Starsza jak śniegi - u tej warkocz cudny Niby listkami brzoza przyodziana; Ta z alabastrów - a ta zaś różana Ta ma pod rzęsą węgle- ta fijołki Ta jako złote na zorzy aniołki, A ta zaś jako noc biała nad rankiem. Więc jednej mężem — drugiej być kochankiem; Więc obie kochać, a jedną zaślubić? Lecz którą kochać? którą tylko lubić?… Angel La Rose to wpisz wymaluj Alina- piekna, dobra i szlachetna, o gołębim sercu- dziewczyna, w ktorej nie sposob sie nie zakochac, blondyneczka zdecydowanie Le Lys to Balladyna, blada brunetka o czarnych oczach, chlodna, wyniosla, upiorna z krwawym znamieniem na czole Z poczatku zauroczylam się Alinką, ja nie dostrzegam w tych perfumach chlodu smierci, odbieram je optymistycznie, w duzym stopniu zgadzam sie z recenzja Szugar Jednak przyjaciolke pachnaca La Rose baaaardzo bym chciala miec![]() Teraz lilia... Testowalam obie siostry jednoczesnie na obu przedramionach i Le Lys z poczatku wypadl bardzo blado, dopiero pozniej ujawnil swoje piekno... Jak dla mnie jest najslabszym, jezeli chodzi o moc, Angelem, jednak odbieram to pozytywnie (mniej uciazliwe dla otoczenia, skladajacego sie glownie z fanek Be Delicious- nie chce, zeby ludzie ode mnie uciekali )Testy calosciowe wypadly wybornie ![]() Moją kochanką zostanie na pewno Balladyna (na żonę sie nie nadaje, zbyt fałszywa jest noszac Le Lys czulam sie magicznie i mysle nad wlasną 25ml buteleczką )Dzieki dziewczyny za zaproponowanie mi tych perfum, sama w zyciu bym na to nie wpadla ![]() Cytat:
Ostatnio dopadlam tylko pusty flakon po Le Perfum ![]() Cytat:
Cytat:
)Cytat:
)Dostalam miniaturkę Miss Dior od Pani-jesień ) i powiem szczerze: cos w sobie maja! Zachwycila mnie totalnie pierwsza faza |
|||||||
|
|
|
|
#44 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dostalam tez miniaturkę klasycznego Poison i Dune. Lubie Poison w ilosciach minimalnych i chyba tylko w pierwszej fazie, sa takie gotyckie
![]() Dune na pewno nie sa dla mnie, jeszcze raz je testowalam, chyba przytlacza mnie ich suchosc Znow zrobilam podejscie do Dolce Vita, znowu mnie do nich ciągnie i wydaja sie piekne od poczatku do konca. Mysle o przetestowaniu Féminité du Bois, ktore mi polecalyscie, ale nawet na Allegro ciezko dostac probke a Faubourg chyba klikne kiedys na Allegro w postaci probeczki ![]() Cytat:
Jak mi przyjdzie do glowy jakas mysl, to nie moge sie powstrzymac, zeby tego nie zrobic, czy to sie leczy?Cytat:
![]() Cytat:
Perfumy zawsze trzymaja sie na mnie krotko, nawet te slynace z ogona (Pani-jesień moze potwierdzic, ze dosc mocne perfumy sa na mnie slabo wyczuwalne U siebie raczej stawialabym na nieprawidlowy sklad łoju (mam ŁZS, ktore co prawda teraz sie cofnelo, ale jednak mam). Pamietam, ze gdy bralam Yasmin, perfumy na mnie pachnialy inaczej, fajniej sie trzymaly, a wydzielanie łoju mialam zahamowane o jakies 60-70% ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja tu zakladam wątek, aby dorosnąc wreszcie, przemienic sie z dziewczynki w dame, a tu taka Szugar chce ze mnie gentlemana zrobicTroche sie jeszcze wstydze penetrowac ciemną strone perfumerii, ale w koncu sie przelamie chyba ![]() Przetestowalam dzis nadgarstkowo meskie Opium, narzeczony siostry ma cala flache, ktorej nie uzywa. Boooooooooskie Facet z charakterem Obwachiwanie siebie zalatywaloby samogwaltemCytat:
Przetestowalam i moge sie wlasciwie podpisac pod recenzją Dzikiej Truskawy- z poczatku jest pieknie, Ricci Ricci nie ma wad, ktore dostrzegam w czerwonej Ninie, ale konczy sie paskudnieCytat:
Ja do szczescia potrzebuje chyba 2 standardowych zapachow (jak bede miala swoje 2 "pewniaki" bede testowac wylacznie dla przyjemnosci ):
Cytat:
Czarny jasmin idzie na pewno na ręke, wczesniej byl tylko na blotterku Gaultier 2 testowalam skornie, zapamietalam go jako mocny, charakterny, ale to jednak nie jestem JA- odpada Rush 2 to ulubieniec mojej kolezanki, po prostu nie moge Cytat:
pamietam Rose Absolue i Evidence- cos mnie od nich odrzuca- ale to moze byc kwestia trudnej skoryUprzedzenia mam wylacznie chyba do podrob, bo śmierdzą i już. jeszcze jestem w stanie sobie wyobrazić, ze ciezko odroznic na kims podrobke i oryginal, jezeli to sa perfumy z kategorii wodnej albo cytrusowej (bardziej proste, mniej rozwijajace sie). Jednak jak slysze, ze FM pachnie identyko jak cięższe propozycje Chanel, Diora czy Guerlain. to wspolczuje tylko uszkodzonego zmyslu wechu ![]() Cytat:
Truskaweczko
|
|||||||||||
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
testy:
![]() zapachy Hermes:
zaś w Douglasie zas trafilam na dość kompetentną pania, dlugo rozmawialysmy o perfumach, zapytalam jej co poleci fance Kenneth Cole, powiedziala szczerze, ze ciezko bedzie cokolwiek wskazac, bo to perfumy tak specyficzne, mimo, ze to przeciez chlodne, wodniste kwiatki z zielonoscia. testowalam rowniez na skorze
![]() koniecznie chcialabym przetesowac w najblizszym czasie: L`Instant Magic- Guerlain J`aime La Perla Jasmin Noir -Bvlgari Gold Donna Karan Classique JPG Amour la parfum Kenzo Woman Sonia Rykel chetnie poznalabym tez Féminité du Bois, Smoka i Boudoir, ale widze, ze na allegro ciezko nawet dostac mam nadzieje, ze nie padlyscie, jak mnie najdzie wena, to moge pisac i pisac |
|
|
|
|
#46 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2009-11-22 o 17:13 |
||||
|
|
|
|
#47 | ||
|
Zakorzenienie
|
bedziesz moja swinką doswiadczalna, zrobie Ci psik-psik
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jaki masz sliczny avatarek musze sobie pilnie sprawic |
||
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam że się znów wtrącam ,ale chciałbym abyś przetestowała
J'Ose- Eisenberga.Naprawdę piękny zapach.
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
J'Ose przetestujesz w Sephorze w Magnolii .W Douglasie przetestuj jeszcze czarną La Perla .Też ładna jest.
---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- I przepraszam że tak późno odpisałam ale mi laptop się zawiesza ciągle.
|
|
#51 | ||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dokładnie odwrotnie - dla mnie różany aniołek to typowa Pani Zima, a liliowy to eteryczna blondynka w typie tych wszystkich Kożuchowskich, Iz Miko itp.Cytat:
Cytat:
(jakies oleje Ci przynieść ?)Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Lepiej bym tego nie ujęła Cytat:
A ogródek monsunowy ? (Apres la Mousson) Cytat:
Jeszcze ze dwie mogę przyprowadzić (koniecznie chcialabym przetesowac w najblizszym czasie: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powiem Ci, że Twoje historie na temat pań konsultantek w Sephorze mnie zabijają. Ja mam już standardowe pytanie, którymi obdarzam te miłe panie ( "Doradzić ? A czy Pani zna się na perfumach? A JEST PANI PEWNA ?") i się odczepiają, ale bywają też takie czepliwe co gadają głupoty ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]()
|
||||||||||||||||||
|
|
|
|
#53 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I montale Fougeres Marine ![]() Cytat:
I Micallef Royal Muska
|
|
|
#54 |
|
grozi wypollizowaniem
|
witam,
mam ochotę na skok w bok ![]() z orientu chcę wskoczyc do lasu , ale lasu nigdzie nima
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
"Polly:witam,
mam ochotę na skok w bok ![]() z orientu chcę wskoczyc do lasu , ale lasu nigdzie nima Dark Amber and Ginger Lily Jo Malone? Tylko duzo tu orchidei niestety, czyli taka lesna polanka raczej. Lepsze chyba bedzie polaczenie cynamonowo-ambrowo-sucho lisciaste czyli Bois de Paradise Parfums DelRae. Edytowane przez Tam Dao Czas edycji: 2010-05-21 o 11:20 |
|
|
|
|
#57 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
w sensie las pojechał juz do tartaku? Cytat:
nie znam ale Bois de Paradise brzmi interesująco...choć to chyba nie do konca to co miałam na myśli
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Bois chyba najbardziej kojarzy mi sie z lasem, na mojej skorze pachnie...dziwnie. Chyba najdziwniejszy zapach jaki ostatnio wachalam i najbardziej jagodowy zapach poznany do tej pory. Przez jagode przebija sie gleboka baza jakby suchych lisci, siana, drewna. Mnie sie kojarzy z jesiennym porankiem i przechadzka w jesiennym lesie, ktory pamietam z dziecinstwa: zapach zywicy, patykow, suchych i gnijacych lisci a wszystko opakowane w nute, ktora akurat na mojej skorze trwa najdluzej - piekna i smutna ambra.
Ale jak to mawiaja, rozne ludzie rozne nosy
Edytowane przez Tam Dao Czas edycji: 2010-05-21 o 12:22 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

(...) o Ogródkach nie myslalam, ale chetnie wyprobuję, coż mam do stracenia?
Testowałaś ? Z tego co piszesz to są zapachy zupełnie nie z Twojej bajki, ale ... kto wie ? Wszystkie są dostępne w sieciówkach (czyli dopisz sobie do listy Jardin sur Le Nil i en Mediteranee i Apres la Mousson - ten ostatni powinien najbardziej Ci się spodobać). 
ja ten zapach doskonale znam! nie mogę sobie przypomnieć kto tak pachniał, ale znam go na pewno. jest niebrzydki, ale nie pasuje do mnie zupelnie. te perfumy pasują mi do pogodnej dziewczyny, którą wszyscy znają, każdy chlopak się w niej skrycie podkochuje, bo jest IDEALNA
w nich czulabym sie syntetyczną optymistką, wykreslam bez zalu
ma w sobie cos magnetyzującego, nie moge nosa oderwac, jednak obawiam sie, ze przy testach całosciowych nie sprawdzi sie
za pierwszy post, bardzo szczegółowy i wyczerpujący.
pomyslalam jednak sobie, ze bedziecie mi w stanie pomoc, jezeli napisze konkretnie, czego oczekuję, bo inaczej to nie bedzie mialo sensu

ale pozniej... zrozumialam, dlaczego mi o nich mowilas
Na kartce pachnie lepiej niz na mnie, bardziej klimatycznie
ładnie, moze byc, ale zupelnie bez charakteru

Mam na to swiadka, ktory sam stwierdzil, ze nie powinnam sie wiecej do nich zblizac
Jak mi przyjdzie do glowy jakas mysl, to nie moge sie powstrzymac, zeby tego nie zrobic, czy to sie leczy?
Facet z charakterem