|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trwale Modelowanie global keratin
teraz nie cuje zeby wlosy byly jakies znisczone, jest nawet lepiej niz wyprostowalaby je sama prostownica bo jak je robie prostownica sa takie sztywne i a chwile sie pusza a teraz po calym dniu mam super gladkie w dotyku wlosy
nie sa one bardzo lsniace ale to pewnie dlatego ze w ciagi 4 lat mialam 2 dekoloryzacje z 6 balejazy i w ogole meczylam moje wlosy raz blondem raz bronzem... :P Moje wlosy z natury sa bardzo grube i dosc geste wczesniej byly twarde i nie mile w dotyku a teraz sa milutkie sliskie i poprostu cuuuuudne!!! kocham je teraz no i dodatkowo wygladaja na dluzsze ))))))))))))))))))))))bede co jakis czas pokazywac tu swoje zdjecia np nastepne po 5 myciu po 10 itp )))---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
HEJ Dziewczyny, a umiecie doradzić jak dobrze wybrać kurację i odróżnic jaka jest najlepsza? bo producentów jest dużo...czy ten encanto jest najlepszy na rynku?planuje wykonać zabieg samej w domu, można kupić taką kurację w sklepie fryzjerskim, hurtowni?bo do allegro nie mam zaufania
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
encanto jest najlepsze . te wszystkie inne sa słabsze jednak encanto strasznie smierdzi przy zabiegu
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
ja mam global keratin juz 2 miesiac i narazie wszystko ok nie wraca mi moje siano na glowie a tylko susze lekko suszarką.... wszesniej to nie do pommyslenia! milion odżywek, suszenie, prostowanie jedwab, ahhh teraz to nie potrzebne!
Edytowane przez bonita88 Czas edycji: 2011-08-06 o 12:20 |
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! No i sama dostalam bakcyla na ten zabieg. Kilka tygodni temu ogladalam amerkanski program , a takich u mnie wiele
. Byla tam mowa o tzw. brazillian blowout, ze to zabieg bardzo smrodliwy, ale do wykonania nawet samej w domu. Potem poczytalam o global keratin - to strasznie duzo kosztuke u mnie, bo nawet 1500 polskich zlotych.No i... znalazlam blog, na ktorym dziewczyna opisuje krok po kroku, jak sobie robi sama ten zabieg. Ja sie chya pokusze o ten Encanto i sprobuje wyprostowac koncowki, bo te lubia mi sie wywijac i podwijac w bardzo irytujacy sposob. Tu jest link. http://anwena.blogspot.com/2010/08/n...lse-false.html |
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
tez jestem zainteresowana takim zabiegiem,ale poki co czytam rozne opinie na ten temat, i przygotowywuje sie pomalu do podjecia decyzji
dzis dopiero znalazlam taka metode przez przypadek wiec jestem w szoku- bylo by to zbawienne dla moich wlosow
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Ja zrobiłam Encanto i faktycznie włosy są super, ale u mnie nie ma efektu prostych włosów tzn. jak suszę suszarką albo rpzejadę raz prostownicą to włosy są mega proste i bez żadnych środków trzymają się cały dzień. Moja koleżanka natomiast robiła Globak Keratin i wypasionego fryzjera i ma włosy proste jak tylko wyschną. Ona twierdzi, że własnie dlatego jest różnica w cenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Bonita88 i jak wyglądają teraz twoje włosy? Czy po tym zabiegu włosy są tylko proste? czy są też gładkie i wyglądają na zdrowe? ja nie mam bardzo kręconych włosów , ale je prostuje ponieważ nie wyprosotwane są takie sianowate i delikatnie mają końce pokręcone.. do tego są zniszczone od wszelkich zabiegów i nie wyglądają na zdrowe.. czy ten zabieg je wygładzi i sprawi że zniszczone włosy będą wyglądać ładnie? bez popalonych i odstających końcówek? bo właśnie o taki efekt mi chodzi.. mają być proste, gładkie i ma nic nigdzie nie odstawać..
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Trwałe prostwowanie zrobiłam już dwa razy. Z pierwszego zabiegu byłam niezadowolona , bo włosy były proste tylko od nasady a końce nadal się kręciły. Pierwszy zabieg zrobiłam w innym salonie i wydaje mi się , że fryzjerka w ramach oszczędności zużyła mało prepratu. Drugi zabieg w salonie w Warszawie ( zapłaciłam 350 zł , więc chyba jest to dobra cena ) okazał się najlepszy dla moich włosów , gdyż przestały się puszyć i kręcić , nie muszę już ich modelować i włosy są odżywione. Polecam. |
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, jeśli powinnam zacząć pisać w innym temacie lub założyć nowy....
Ostatnio pojawiła się nowość TRUE KERATIN. Wiele salonów pisze o dodatkowy plusie o prócz prostowania, odżywiania itd. Otóż twierdzą, że włosy staną się grubsze, bardziej sprężyste. Jeśli tak jest rzeczywiście, to byłoby super. Global Keratin trochę mnie razi tym " przylizem". Jeśli wiecie coś więcej na ten temat, piszcie.
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
bonita88- jak Twoje opinie po dłuzszym czasie od prostowania ,powtórzylas zabieg? Zastawnawia mnie równiez w jaki sposob oczywiscie procz odrostow keratyna schodzi z wlosow ,czy zaczynaja sie stopniowo poprostu skrecac znow i puszyc ,moze ktoraś z Was opisze swoje przejscia z ta metoda
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Hej dziewczyny ,a może któraś z Was prostowała włosy metodą global keratin we Wrocławiu , możecie polecic jakiś salon .będę wdzięczna za wszelkie wskazówki . bonita88- jak Twoje opinie po dłuzszym czasie od prostowania ,powtórzylas zabieg? Zastawnawia mnie równiez w jaki sposob oczywiscie procz odrostow keratyna schodzi z wlosow ,czy zaczynaja sie stopniowo poprostu skrecac znow i puszyc ,moze ktoraś z Was opisze swoje przejscia z ta metoda
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
|
witajcie
mieszkam w Lublinie i tam też mam swoją fryzjerkę panią Anię salon mieści się na ulicy fabrycznej(teraz w gali) od kilku lat jestem stałą klientka zawsze wychodzę zadowolona między innymi miałam piękną fryzurę ślubną ale tu chciałam powiedzieć o prostowaniu włosów to jest naprawdę fantastyczny zabieg czytając różne opinie na temat zabiegu ja jestem po stronie tych zadowolonych włosy są lśniące proste ....jak jedwab myślę że miałam takie same obiekcje jak wy przechodziłam czas zastanowienia zrobić nie zrobić ..ale dziś juz wiem jestem uzależniona(pani Ania ostrzegała mnie ze tak będzie.. ) kilka już trzy razy robiłam global ...a teraz ...ostatnim razem pani Ania namówiła mnie na ture keratin efekt bardzo podobny.....może nawet ciut lepszy w sensie ...włosy są bardziej podatne na układanie nie przylegają przy skórze głowy zupełnie się zgadzam z wami ze trzeba wiedzieć komu można zaufać jak piszecie to zapewne jest wyznacznikiem zadowolenia z usługi (pani Ania to ciepła normalna kobieta taka z dużą empatią i doświadczeniem ) dzięki niej mam piękne lśniące długie włosy ........i jestem pewna że już jestem skazana na keratynę co kilka miesięcy u mnie utrzymuje się ok 5-6miesięcy ale i siódmy raz przechodziłam jedyny dyskomfort to ......cena ale naprawdę warto ) wrazie pytan słuzę pomocą pozdrawiama do salonu fryzjer u ani ...jak w dym... ) |
|
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Ewulek zpomniałam napisać że czas gdy keratyna wypłukuje się z włosów jest ......taki dziwnie nie zauważalny włosy bardzo powoli wracają do stanu z przed keratyny i niby juz powinnaś zrobić ponowny zabieg......ale jeszcze masz lśniące i prawie dobre włosy ....więc możesz jeszcze przechodzić te kilka dni stąd napisałam ze przechodziłam jeszcze ten siódmy miesiąc
a co do ceny bo to tez jest ważne lepiej zapłacić większą kwotę niż iść tam gdzie jest taniej wiadomo ze będą na tobie oszczędzać..... pozdrawiam i zapraszam do Lublina do mojej pani Ani )))---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- witajcie mieszkam w Lublinie i tam też mam swoją fryzjerkę panią Anię salon mieści się na ulicy fabrycznej(teraz w gali) od kilku lat jestem stałą klientka zawsze wychodzę zadowolona między innymi miałam piękną fryzurę ślubną ale tu chciałam powiedzieć o prostowaniu włosów to jest naprawdę fantastyczny zabieg czytając różne opinie na temat zabiegu ja jestem po stronie tych zadowolonych włosy są lśniące proste ....jak jedwab myślę że miałam takie same obiekcje jak wy przechodziłam czas zastanowienia zrobić nie zrobić ..ale dziś juz wiem jestem uzależniona(pani Ania ostrzegała mnie ze tak będzie.. ) kilka już trzy razy robiłam global ...a teraz ...ostatnim razem pani Ania namówiła mnie na ture keratin efekt bardzo podobny.....może nawet ciut lepszy w sensie ...włosy są bardziej podatne na układanie nie przylegają przy skórze głowy zupełnie się zgadzam z wami ze trzeba wiedzieć komu można zaufać jak piszecie to zapewne jest wyznacznikiem zadowolenia z usługi (pani Ania to ciepła normalna kobieta taka z dużą empatią i doświadczeniem ) dzięki niej mam piękne lśniące długie włosy ........i jestem pewna że już jestem skazana na keratynę co kilka miesięcy u mnie utrzymuje się ok 5-6miesięcy ale i siódmy raz przechodziłam jedyny dyskomfort to ......cena ale naprawdę warto ) wrazie pytan słuzę pomocą pozdrawiama do salonu fryzjer u ani ...jak w dym... )
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja skusilam sie poprzez grupona na kuracje Global Keratin
Szczerze mowiac nie oczekiwalam zbyt wiele. Wlosy mialam przesuszone od prostownicy i ciaglego rozjaniania wlosow. Jednak efekt calkowicie mnie zadziwil. Przede wszystkim wlosy mi sie nie pusza przy brzydkiej pogodzie. Faktycznie sa gladkie i proste. Lśniące i wyglądają na zdrowsze. Moja fryzjerka (nie ta u ktorej robilam prostowanie) gdy mnie zobaczyla spytala co zrobilam ze wlosy wygladaja na tak zdrowe? Cena jaka dalam to 299 zł. Wiec szczerze polecam wyprobowac jesli ktos ma za duzo kaski (bo dla mnie to wciaz spory wydatek nawet raz na pol roku )
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Hej, a czy któraś z Was prostowała keratynowo włosy mając przy tym fryzurę typu bob ? Jak wygląda takie prostowanie, aby włosy nie były przyklapnięte, tylko zachowały swoją objętośc i kształt ?
Na youtube widziałam filmik, jak fryzjerka po nałożeniu preparatu najpierw układa włosy na okrągłą szczotkę, a potem dopiero prostuje pasma. Efekt jest fajny. Myślicie, że należy poprosic fryzjerkę, aby w ten właśnie sposób ułożyła włosy ? Czy któraś z Was miała prostowanie keratynowe fryzury typu bob ? Piszcie, pozdrawiam |
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny! Moja mama ma fryzurę typu bob i po tej kuracji wygląda super, a jest ok 3 tyg po tym. Ja jestem zapisana na poniedziałek, nie mogę się doczekać.
Nie mam długich włosów bo do ramion, ale wcześniej wielekrotnie były męczone rozjaśniaczem i od połowy długości są zniszczone, odstają... aż żal wymieniać. zawsze po umyciu muszę męczyć się z modelowaniem, z prostowaniem dałam sobie spokój, ale rano są nie do ułożenia, bardzo szybko się przetłuszczają. Mam nadzieje że przyniesie to dobry efekt. |
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
myszkamikii !
Daj znac jak będziesz już p zabiegu A czy któraś z Was wie może czy można stosowac zabieg dla chorych na łuszczycę ? Myślę, że to nie będzie problem dla fryzjera, ale... jak po zabiegu pielęgnowac skórę głowy, aby nie zniszczyc efektu zabiegu ?? Uff, ja jako posiadaczka tego choróbska używam na noc emulsji na bazie mocznika do łuski na głowie i do tego odrobina daivonexu ( w płynie lub w maści ). Poza tym myję włosy specjalnymi szamponami ( np Polytar ). Jak macie jakieś doświadczenia a propos łuszczycy i tego zabiegu dajcie znac. |
|
|
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
A ja nie polecam. Pieniądze wyrzucone w błoto.
Namówiono mnie w salonie Studio Belleza na Saskiej Kępie w Warszawie na nowsza wersję Global Keratin "THE BEST". Miałam dopłacić do niej 150zł. Poszłam z kuponem za 359zł z zakupów grupowych. Keratyna "The Best" różni sie tym , ze nie trzeba jej nosić dwa dni, tylko od razu się zmywa. Dodam, ze mam proste włosy, jak drut, ale jako ze sa rozjaśnione to czasem sie puszą i chciałam uzyskać efekt gładkości bez zagięć. Wróciłam do salonu pokazując brak efektu na włosach. Pan Tomek, który robił zabieg umył włosy, odpowienio wysuszył i stwierdził, ze są proste. Sęk w tym, ze zawsze po umyciu mam proste i gładkie niepuszące się włosy. Nie wydawałabym ponad 700złotych, jeśliby wiedziała, że włosy nadal będa się puszyć. Nie wiem, czy ta keratyna to taka lipa, czy też po prostu miałam źle zrobiony zabieg i efektu praktycznie rzecz biorąc nie było. Generalnie nie polecam. |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Ale efekt gładkości jest gwarantowany tylko po wysuszeniu włosów suszarką a nie przy schnięciu naturalnym. Tzn. bez suszarki włosy mogą być gładkie ale nie muszą. Swoją drogą, nie wiem po co prostowłosej osobie taki zabieg, nie lepiej porządnie zadbać o nawilżenie włosa, by się nie puszył? A jeśli suszyłaś włosy suszarką i one nie były po tym gładkie i lejące oznaczać to może, iż zabieg był źle wykonany albo po prostu Twoje włosy tak właśnie zareagowały na ten właśnie preparat- to nie jest żadne trwałe prostowanie i nie wiem, czy czytałaś wątek o Encanto, gdzie dziewczyny wypowiadają się także na temat różnych tego typu zabiegów keratynowych i u wielu nie pojawia się ten efekt gładkości i nie ma w tym niczyjej winy.
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po zbiegu True Keratin. Po zabiegu włosy były proste jak druciki. Fryzura, jej kształt fajnie się prezentowała. Może była zbyt bardzo przylizana, ale efekt był taki jak byc powinien. Przez dwa i pół dnia stosowałam się do zaleceń fryzjerki i wszystko było ok.
Niestety, po pierwszym myciu ( szamponem True keratin ! ) trochę zbladłam. Włosy wysuszyłam, ale końce podwijają się. Moja fryzura ( bob ) nie ma dobrego kształtu ! Oczywiście, nie jest tak, że włosy wyglądają jak przed zabiegiem, ale daleko im do wyglądu jaki mi zadowolił po wyjściu od fryzjera . Co mam robic? Jutro idę do fryzjera na strzyżenie. Włosy może są zbyt długie i dlatego się nie układają... Ale po zabiegu były takie super lejące i prooooościuuuutkie. Teraz takie nie są. Jestem zawiedziona. |
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Zaczełam zastanawiać się nad tym keratynowym prostowaniem, pisałyście też coś o BrazilianBlowout i o tym, że te zabiegi nieprzyjemnie pachną, zobaczcie więc to:
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/ciek...wiadomosc.html http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/nauk...wiadomosc.html Mam nadzieję, że te True Keratin i Global Keratin to jednak inna technologia, ale czy są rzeczywiscie takie pielęgnujące i bezpieczne, czy to też zawierają coś więcej niż keratynę?
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Global keratin nie zawiera szkodliwego formaldehydu. Jest taka informacja nawet na ich stronie. True keratin pewnie też nie, bo podobno jest jeszcze łagodniejszy od global.
Na to wychodzi, że ten formaldehyd "odwala całą robotę" prostowania. Encanto daje lepsze efekty niż global z tego co słyszałam, a zawiera właśnie ten związek chemiczny. Ja zamierzam prostowac sobie końcówki włosów prostownicą. Wkurza mnie, że się zawijają. Nie będę ich układac na szczotce tylko będę suszyc włosy z głową w dół. Ogólnie są o wiele gładsze i prostsze niż przed zabiegiem, ale końcówki się kręcą. Tak więc - prostownica Przetłuszczają się maksymalnie ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Może global by mi je bardziej wyprostował. ![]() Ja skusiłam się na true keratin. Fryzjerka powiedziała, że do moich włosów wystarczy, gdyż nie mam bardzo kręconych ani grubych ani zniszczonych. ( Były po prostu sianowate i kręcone na końcach ) Poza tym mam łuszczycę, więc poleca łagodniejszą wersję... |
|
|
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
Mi Global prostował bardziej, mi z kolei True Keratin zachwalano jako że bardziej prostuje, ale że miałam go zrobionego z Groupona - może dlatego efekt gorszy bo i wykonanie pozostawiało wiele do życzenia. A miałam juz kilka zabiegów i doświadczenie mam
. Mam bardzo!! kręcone i sianowate włosy, nigdy! nie maiałm wyprostowanych po zabiegu tak że wysuszyć i do wyjścia, one poprostu łatwiej i szybciej się układają i nie puszą na wilgoci. Są nawilżone, odżywione ... ale na pewno nie proste Chociaz mi takie efekt odpowiada - mniej pracy przy układaniu i cudne wlosy.
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Fakt, na pewno włsosy lepiej się układają, nie puszą i są prostsze.
Dziś zrobiłam tak jak napisałam wczoraj. Wysuszyłam po prostu włosy z głową opuszczoną w dół. Fryzura wyglądała jak po ułożeniu na szczotkę Pewnie to też zasługa tego, że kilka dni temu byłam na strzyżeniu. Użyłam prostownicy jedynie na samych końcach z przodu ( tył jest krótszy i sam się ułożył )Ogólnie z zabiegu True Keratin jestem w miarę zadowolona. Włosy wyglądają lepiej i są prostsze. Układanie ich to już " pikuś ". Nie spodziewajcie się jednak cudów, bo inaczej będziecie zawiedzione. Ja dałam 249 zł za zabieg + szampon 95 zł. Cena niezła jeśli chodzi porównanie z innym salonami w Warszawie. Drugi raz jednak nie powtórzę tego zabiegu. Chyba, że będzie kosztował dwa razy mniej. |
|
|
|
|
#58 |
|
Przyczajenie
|
ja mialam robiony zabieg true keratin dwa tygodnie temu i jestem mega zadowolona.wlosy tylko susze i koniec.sa takie jakie powinny byc czyli PROSTE.od dwoch tygodni prostownicy uzywam ok.30 sekund dziennie bo w jedno pasmo przy samej buzi keratyna mi nie "weszla",ale to chyba dlatego ze zaraz po zabiegu gdy zmywalam makijaz troche mi sie to pasmo pomoczylo.dawniej po myciu pietnascie minut prostowalam wlosy na szczotce a potem 15 min.prostownica i dalej bylam zla ze nie sa takie jak powinny byc.dodam ze mam wlosy wcale nie krecone,poprostu strasznie falowane poddatne i ogolnie do ulozenia fatalne.zabieg robilam w you&you w warszawie i jestem mega zadowolona.i wcale nie byl tak drogi jak sie spodziewalam bo za sam zabieg zaplacilam 350 zloty.w porownaniu do strzyzenia za 180 to nieduzo.myslalam ze co jak co ale w tym salonie na ten zabieg wydam majatek.a byl wykonany w 100 procentach dobrze i efekt jest taki jaki mial byc czyli proste wlosy.polecam
|
|
|
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
W jakim salonie byłyście? (pytanie do zadowolonych powyżej Pań)
|
|
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was robiła Global Keratin w Krakowie? Jeżeli tak, to gdzie i za ile? Z góry dziękuję za odpowiedź
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.

no i dodatkowo wygladaja na dluzsze 

ale naprawdę warto ) wrazie pytan słuzę pomocą pozdrawiam