|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: TO Imie w Polsce.
Syriusz ładne imie. Nie wydaję mi się żeby się ktoś z niego śmiał.
Inne są o wiele wymyślne..
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Syriusz ładne imię, ale jak juz jedna Wizażanka zauwazyła, w szkole będą mówili na niego Syrek? Nie wyobrażam sobie tego zdrobnić.
Moja znajoma ma syna Brajana
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie, dyskusja jest, czy to imie mozna nadac w Polsce, a nie czy sie wam podoba czy nie, czy jest lepsza od innych imion i czy sie krzywdzi dzieci dajac im takie imie
Dajcie innym zyc jak chca, nie rozumiem po co te teksty w ogole.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#34 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
a ja próbuje tylko skrytykować błędne poglądy, że dzieci przez oryginalne imiona są wyśmiewane
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dla mnie brzmi normalnie. Czy to Brian Jones czy Brian Brzeczyszczykiewicz. Nie lubie 'spolszczonych' wersji - jak wlasnie Brajan czy Dzesika ale same imiona w sobie nie robia mi roznicy. Jeden chce Kasie inny Pawelka, ktos tam Juliana a inny Briana. Tyle. Uwazasz, ze Syriuszem skrzywdzi dziecko? Fakt, imie jest inne, nie jest popularne ale nie widze w nim nic krzywdzacego. |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trochę inaczej też pewnie wygląda to np. w Anglii, gdzie Stasiu czy Grażynka to raczej "ciężkie" imiona A Juliana to bym chciała |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla swojego dziecka planujemy dwa imiona - jakies 'angielskie' (zeby tatusiowi bylo milo i by latwo mu sie wymawialo ) i drugie polskie by podkreslic, ze dziecie to (no jak sie akurat tak stanie, ze my bedziemy miec to dziecie razem) jes pol krwi Polskiej narodowosci ![]() Zreszta imiona - Za Chiny ludowe nie nazwalabym swojego syna Sebastian bo to imie kojarzy mi sie z chlopcem, kolega z podstawowki. jest juz nacechowane - negatywnie. Dla kogos to moze byc najpiekniejsze imie. Ja sobie od razu przypominam tamtego Sebka. Zaloze sie tez, ze po sukcesie Sagi Zmierzchu przybedzie nam Edwardow
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj nad Edwardem ubolewam, bo u mnie jest rodzinne i bardzo chciałam tak nazwać mojego syna(w dalekiej przyszłości oczywiście ). Ale się teraz na Juliana przerzuciłam, chociaż nie mogę znaleźć fajnego zdrobnienia, bo Julek jest dla mnie okropne
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
BAN stały
|
Chyba mozna.
Bardzo ładne, szczerze, ale tym Syrkiem to bym się z leksza pochlastała. ![]() Mówcie co chcecie, ja tam swoje dobrze wiem , że dla rowiesnikow 'Fabian' to 'Pawian' i takim ''kontrowerchom'' mówię niet. Ale tego Syriusza to bym mogła zaryzykować.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2009-11-15 o 20:25 |
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
Syriusz Black, nie ma innej opcji. I zdrobnienie - Syrek
Nie jestem zwolenniczką nadawnaia dzieciom specjalnie wymyślnych imion, taki Syriusz strasznie zwraca uwagę, i trochę dziwnie brzmi. Może i lepszy niż tandetne Brajanki czy Dżessiki, ale wątpię, żeby dziecko było wdzięczne za takie imię. Aczkolwie przyznaję, że po przeczytaniu Harryego Pottera bardzo spodobały mi sie dwa imiona: Remus i Ginewra ![]() (wiem, że mitologiczne, ale dopiero wtedy zwróciłam na nie uwagę ^^) |
|
|
|
|
#41 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troszkę obciach, brzmi jak z patologicznej rodziny. To już Syriusz lepszy. Cytat:
Córka Cezarego Pazury i tej jego młodej panny ma tak na imię, to już dyskwalifikuje imię na wieki
Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2009-11-15 o 20:36 |
||
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta nadajac dziecku 'bezpieczne' imie wcale nie gwarantujesz, ze bedzie wdzieczne. Bo moze takie najzywklejsze imie bez udziwnienien nienawidzic. |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
Syriusz? No pewnie można....
Dziecko na pewno będzie zachwycone I nie ma opcji, żeby się dzieci z tego imienia w przedszkolu, czy nawet w podstawówce nie śmiały. Wiadomo, jakie są dzieciaki. Nie można normalnie? Ja tam też nie lubię pospolitych imion, ale ze zwykłych, normalnych można coś wybrać.. |
|
|
|
|
#44 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie czaje, serio. Mnie te Dzesiki i Brajany jedyne co przywodza na mysl, to to, ze rodzicom podobaly sie zagraniczne imiona. Tyle. A co nie maja prawa? Dla mnie to samo co nazywanie dzieci imionami naszych dziadkow - powracania do Frankow itp. ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
imie Agata - dziwne? Nie. A ilez Agat sie nasluchalo 'Agata noga zamiata' itp bezdet. |
||
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
niespotykane imię nie jest złe, czasem lepsze od pospolitego, czasem mam żal do rodziców, że się bardziej nie postarali, bo w mojej grupie na 16 dziewczyn jest 10 Kasiek
z nabijaniem dzieciaków nie utrafi, Anka skakanka to było ulubione "wyzwisko" w mojej zerówce
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Była kiedyś głośna sprawa chłopca o imieniu Brajan, którego rodzice zachlali i zaczęło palić się mieszkanie. Chłopiec zadzwonił po straż pożarną, sam zginął. Stąd też takie skojarzenia. Znam dziewczynkę o imieniu Vanessa, rodzice ledwo pokończyli zawodówki, żyją w ubogim mieszkaniu, a córeczka ma imię niczym księżniczka . To się "trochę" gryzie.
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest w tym sporo racji i ja tez to zauwazylam:/ |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pochodze z rodziny patologicznej, ukonczylam studia, mam dobra prace... Moze nie mieszkalam i nie mieszkam na palacu i nie mam pieknego zlotego kibla ale wciaz do marginesu mi daleko. Jednak dziecko moje bedzie miec 'niepolskie' imie. (Teraz to na 100% bo jestem z Brytyjczykiem). Chcialam tak wtedy jako mlodsza dziewoja i chce tak teraz. Nie dla rzekomej wyjatkowosci ale dlatego, ze tak mi sie podoba. |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie nie ma w tym nic dziwnego. Tak samo jako John Kowalsky tez nie brzmi dla specjalnie odjechanie. |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem, ze dla Ciebie nic dziwnego, pisalas to juz wczesniej. Napisalem tylko, ze dla mnie cos dziwnego.
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() !9 lat nie miałam o tym pojęcia
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubie to moje Magdalena i ciesze sie, ze tak wlasnie mam na imie.Choc jako dziecie zalowalam, ze moi rodzice nie nazwali mnie ... Roma ![]() Teraz bardzo sie ciesze, ze ich kreatywnosc ograniczyla sie do Magdaleny. Zreszta, mojego brata, ktory okazala sie na szczescie siostra planowali nazwac... Stefan. Dla mnie to bylo nie do ogarniecia ale nie mam 19 letniego brata o imieniu Stefan. Po dziadku. Mam siostre o nudnym, polskim, popularnym imieniu. |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
Syriusza zdrabnia się tak samo, jak Janusza, Mariusza, Juliusza itd. Głównie "Syriuszek", raczej nie "Syrek". Chociaż nastolatek to już raczej Mario, Julo, to może też Sirio czy Siri?
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo Magdalena albo Magdalenka.. bo chyba Madzia to zdrobnienie od Magdy?? ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Siri okej. Tylko gorzej jak nikt na to nie wpadnie i od podstawówki będą go całe życie Srelek Wafelek przezywać.
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magda, Madzia, Magdzia (az mi sie zeby zaciskaja od tego... ), Magdalenka, Lenka, Magdunia, Dunia... A teraz to dla wiekszosci i tak jestem Maddie |
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Magda funkcjonuje jako osobne imię, jednak jest pochodne od Magdaleny. Podobnie jak Aneta, Anita, Hanna od Anny. Na Annę też można mówić Anitka, Anetka, Hanka.
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
imię faktycznie skojarzyło mi sie z Harry Potterem i pierwsza mysl jaka mi przemknęła to to że jestes fanką Harry`ego ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

Dajcie innym zyc jak chca, nie rozumiem po co te teksty w ogole.

, że dla rowiesnikow 'Fabian' to 'Pawian'