|
|
#31 |
|
stary jednooki dachowiec
|
Dot.: "Nie jesteś pełnoletnia a to mi przeszkadza."
Z jakiegoś powodu nie jest zainteresowany związkiem z Tobą.
Może chodzić o wiek, ale nie musi. Dywagacje na ten temat nie mają większego sensu. Daj sobie z nim spokój.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Nic do Ciebie nie czuje. A przynajmniej nie jest uczucie, na którym można by budować związek; 2. Chyba chodzi o wiek. I to byłby nawet ważniejszy powód. Niestety, tego nie przeskoczysz. |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Różnica wieku która wynosi ok 6 lat to jest naprawdę przepaść, a co dopiero mówić o dziesięciu? Naprawdę chciała byś się wiązać z kimś takim? Moja przyjaciółka, na której zawsze mogę polegać jest w takim związku mimo że ten jej cudowny wprost mężczyzna potrafi powiedzieć do niej że brakuje jej tylko lalek barbie i różowego pokoju albo że nie ma zamiaru być jej ojcem i psychologiem. Ona mimo wszystko jest zafascynowana, bo on jest taki dojrzały... jest starszy... Ja bym Ci radziła poszukać sobie kogoś w swoim wieku. Mój TŻ ma osiemnastkę, niedługo ja także będę miała i jest w porządku. Oboje mamy podobne plany, podobne marzenia i bez względu jak to zabrzmi 'oboje jesteśmy na tym samym etapie rozwoju'. Daj spokój temu facetowi, tego kwiatu jest pół światu. Nie próbuj się za nim uganiać bo się tylko narazisz na kompromitację. Jesli to by miala byc jakas wielka milosc to on by nie patrzyl na nic, i uwierz, nie przeszkadzalo by mu to ze ci do 18 brakuje kilka miesięcy...
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
LaCandy, prosze Cie nie generalizuj...
miedzy mna a moim chlopakiem jest 6lat, a nie odczuwamy tego na codzien, co najwyzej zanim bylam pelnoletnia to bylo ryzyko, ze mnie do klubu nie wpuszcza jak szlismy ze znajomymi... ;] |
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, jeśli zaczęłam trochę generalizować - oczywiście, że w niektórych przypadkach dzieje się tak, że ta różnica wieku tak naprawdę nic nie znaczy. Mam też koleżankę w swoim wieku, która od dłuższego czasu jest w związku z 25 letnim mężczyzną i gotuje mu obiady w jego własnym mieszkaniu, dorobił jej nawet drugi klucz
. Nie wykluczam możliwości, mówię tylko że z mojego punktu widzenia różnica wieku ma znaczenie. To tylko moje odczucia oczywiście .
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
heh a propos zwiazkow malolat z doroslymi facetami przypomniala mi sie jedna historia ( prosze w zaden sposob nie odnosic tego do kogokolwiek- po prostu luzne skojarzenie). znajomy kolegi majac cos grubo ponad 25 lat spotykal sie z jakas 18-tka. sypiali ze soba wiec wiedzial ze nie jest pierwszy. sadzil ze jest drugim mezczyzna w jej zyciu. nurtowala go jednak ta kwestia wiec ktoregos dnia zapytal: kochanie ilu facetow mialas przede mna? panienka mysli, mysli i po dluzszej chwili pyta: a do buzi tez sie liczy?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
Tak jak ja bym nie chciała się spotykać z facetem 8 lat ode mnie starszym, tak i ten chłopak nie chce się spotykać z dziewczyną o wiele młodszą od siebie. Ja to rozumiem. Dobrze, że powiedział Ci to wprost.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

potrafi powiedzieć do niej że brakuje jej tylko lalek barbie i różowego pokoju albo że nie ma zamiaru być jej ojcem i psychologiem. Ona mimo wszystko jest zafascynowana, bo on jest taki dojrzały... jest starszy...
. Nie wykluczam możliwości, mówię tylko że z mojego punktu widzenia różnica wieku ma znaczenie. To tylko moje odczucia oczywiście