|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: konto w banku ING
Ja uważam, że to OKO może mieć sens, ale jak ktoś chcę trzymać tam kasę dłużej niż kilka miesięcy, czy nawet dłużej niż rok.
Jeśli ktoś chce mieć tam pieniądze na miesiąc, to nie ma to sensu. Wszystko też zależy od kwoty którą byśmy chcieli tam trzymać. 100, czy 200 złotych to chyba za mało. Większa kwota by się przydała. Idiotów to może nie chcą z Nas robić ale chcą zarobić...
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam OKO dobrowolnie, ale % jest tragiczny... chyba najniższy na rynku. Ale jest to dobra opcja dla oszczędzajacych, ja po wypłacie przelewam określoną kwotę na OKO a na pozostałą kasą na zwykłym rachunku muszę się tak "rządzić" aby mi wystarczyło. Więc zastanówcie się czy na pewno chcecie zrezygnować (mimo, że je wam wcisnęli na siłę). Ja za swoje OKO nie płacę nic...
Podoba mi się za to system internetowy ING - bardzo przejrzysty no i OKO i rachunek zwykły widoczne razem, super.
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze służy jako skarbonka kiedy ktoś nie kontroluje wydatków,to fakt, ale nie podoba mi się,że pieniądze niby mają pracować, a tak naprawdę są zamrożone przez wzrosty cen.To nabijanie ludzi w butelkę.Poza tym jestem zadowolona.Samo konto podstawowe jest bardzo korzystne, za dni kilka zakładam w ING również konto firmowe bo mają doskonałą dla mnie ofertę.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
rozumiem, czyli jeśli konto będzie puste to co miesiąc będzie się naliczać 5 zł długu
![]() ja muszę dokładniej poczytać o tym OKO, moja mama mówiła, że mam nie zakładać ale mi było obojętne no i mam.. a jakie wzięliście karty płatnicze? ![]() pani w banku proponowała mi VISĘ i chyba MasterCard, właściwie nie wiedziałam co wybrać, ale pani powiedziała, że więcej osób bierze VISĘ więc wzięłam. A Wy?
|
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam Maestro pay pass ( zbliżeniową) .Zastanawiam sie tylko co w sytuacji jak ta karta zostanie skradziona albo co gorzej zginie, skoro nie potrzebny jest ani pin, ani podpis
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam te karte. I właśnie też się nad tym zastanawiam, przecież wtedy ktoś będzie bez problemu mógł robić zakupy za mniej niż 50zł ale pomyślałam o tym jak już wyszłam z banku i narazie nie mam możliwości zmienienia jej. Nie pozostaje nic innego ja strzec tej karty jak oka w głowie
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
E, jakby Wam ukradli kartę, to przecież zawsze możecie ją zablokować
![]() PIN nie jest potrzebny, ale tylko do transakcji zbliżeniowych, więc na niską kwotę. A bank pewnie oddałby skradzione pieniądze gdyby została złożona reklamacja, albo coś
|
|
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
hej,posiadam konto ing direct, postanowiłam otworzyć drugie i mieć na współę z TŻ, czy w takim wypadku mogłabym mieć dwie karty?
![]() jedna dla mnie druga dla niego?
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak,ale musicie iść razem do banku i poprosić o duplikat karty.Jednocześnie wszystkie operacje związane z obsługą konta będa wspólne ( i on i ty będziecie mogli np.zamknąć konto) ale Ty jako właściciel konta będziesz musiała wyrazić na to zgodę na piśmie ( umowa). Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Tak, jest taka możliwość
po prostu wspólne konto i do niego dwie karty, a to Twoje stare zostaje dla Ciebie.
|
|
#41 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Najlepiej będzie jak pójdę z TŻtem do banku i wszystkiego się dowiemy ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- tak teraz sie zastanawiam..czy tego pełnomocnika można ustanowić przez iinternet ?
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Twój TŻ będzie tylko współużytkownikiem a nie współwłaścicielem ( Ty bedziesz właścicielem który wyraża zgodę na to, by on mógł korzystać z konta) Bank po prostu nie może wam wydać umowy że oboje jestescie właścicielami,ale realnie nie ma to dla was różnicy.
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
Naturalnie,że tak
To bank nie obchodzi. Musicie tylko razem przyjść.Kavvka- w odpowiedzi na twoje pytanie-pełnomocnik musi pójść z tobą do banku, bo tez podpisuje dokumenty. Edytowane przez Ninlil Czas edycji: 2010-07-05 o 17:44 |
|
|
|
|
#45 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz wszystko już wiem
|
|
|
#46 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
]. Co więcej - OKO przy Direct jest znakomitym rozwiązaniem, bo wpłata na nie jest darmowa, co pozwala ominąć 9zł., jakie trzeba płacić przy Direct Oczywiście, prościej korzystać z wpłatomatu, ale może nie zawsze jest taka możliwość ![]() Cytat:
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Zakładałam konto w piątek (2.07.) i teraz czekam na kartę... tak bym chciała żeby przyszła w tym tygodniu. Oby
Również wzięłam kartę Maestro, choć właściwie to mi wszystko jedno ![]()
|
|
#48 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez Ninlil Czas edycji: 2010-07-07 o 12:20 |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
Ja zakładałam 1.07 (czwartek)
i tez jeszcze nie mam a bardzo mi zależy na czasie. Mi Pani w banku mówiła że przyjdzie tylko karta, bo teraz nienarzucaną żadnego pinu i niby przy autoryzacji karty samemu się wymyśla pin. Ja wzięłam kartę Maestro paypass (zbliżeniowa) i żałuje tego chociaż jej jeszcze nie mam. Myślicie że będę mogła nią normalnie wszędzie płacić. Byłam dzisiaj np. w Kauflandzie i wśród kart którymi można tam płacić nie było jej wypisanej.
|
|
#50 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zbliżeniówka nie wyklucza płacenia tradycyjną metodą. Ma takie same możliwosci jak zwykła karta. Edytowane przez Ninlil Czas edycji: 2010-07-07 o 17:11 |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem że zawsze się tak przysyłało osobno pin i karte moi rodzice tak mieli siostra itp. Nie chcę sie kłócić ale jestem pewna że mi pani w banku powiedziała że od niedawna pinu nie narzucają i przy aktywacji konta sama go sobie wymyśle, może sie jej coś pomieszało, sama byłam tym trochę zdziwiona ale w sumie pomyślałam że fajnie, przynajmniej nie bede miała problemu z zapamiętaniem pinu. Zobaczymy jak będzie.
|
|
|
#52 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro zakładam w ING konto dla studenta i jestem na bieżąco
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
To musiało być bardzo niedawno, bo mój brat zakładał konto dwa tygodnie temu i po paru dniach przysłali kartę, a dwa dni później PIN. W dodatku zwykłym listem, dawniej szły poleconym
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Może to zależny od rodzaju konta jakie się zakłada czy Direct, Studenckie, Klasyczne albo Komfort.
|
|
#55 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedy zakładałam konto dwa tygodnie temu z hakiem musiała obowiązywać ta procedura z pinem w przesyłce, bo nadal na niego czekam
Być może przez te dwa tygodnie coś się zmieniło.
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie Pani w banku mówiła (zakładałam 2.07) że pin nadaję sobie sama przy aktywacji karty i nic nie wspominała o mającym przyjść po karcie pinie. Różnie to z tym informowaniem bywa w dzisiejszych czasach więc lepiej się nastawie psychicznie. Mnie również zależy na czasie zwłaszcza, że nie chcę płacić tych 6 zł za używanie karty nie mając jej jeszcze w posiadaniu. Pani poinformowała mnie (ponieważ pytałam) że okres rozliczeniowy mnie już obowiązuje od dnia założenia konta, ale że zdążę, ponieważ to dopiero 2.07. i spokojnie karta mi dojdzie do 14 dni przepisowo, ale na pewno dużo wcześniej i wydam te min. 100 zl aby nie ponosić opłaty
|
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
w nocy o 22.40 wpadłam na pomysł załozenia tego konta
![]() chyba jednak odloze to na jutro..... powiedzcie o co chodzi z tym ubezpieczeniem karty? szczerze powiem ze nie chce mi sie czytac na ich stronce ![]() już wiem wszystko o tym ubezpieczeniu dzis poczytałam....korci mnie ta karta zbliżeniowa chyba sie zdecyduję na nią...jedynie obawiam się co będzie jak mi ją skradną...no ale z drugiej strony od razu bym wiedziała jakby mi skradli kartę....
Razem ... ♥ Edytowane przez kavvka Czas edycji: 2010-07-08 o 09:19 |
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
![]() Teraz tylko szybko ją aktywuje i nadam pin przez internet a jutro lecę wpłacić pieniądze i szaleć na zakupach
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

ale chcą zarobić...

ale pomyślałam o tym jak już wyszłam z banku i narazie nie mam możliwości zmienienia jej. Nie pozostaje nic innego ja strzec tej karty jak oka w głowie 

]. 
mnie Pani w banku mówiła (zakładałam 2.07) że pin nadaję sobie sama przy aktywacji karty i nic nie wspominała o mającym przyjść po karcie pinie. Różnie to z tym informowaniem bywa w dzisiejszych czasach więc lepiej się nastawie psychicznie.