konto w banku ING - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-02, 22:34   #31
krzysiek89
Raczkowanie

Dot.: konto w banku ING

Ja uważam, że to OKO może mieć sens, ale jak ktoś chcę trzymać tam kasę dłużej niż kilka miesięcy, czy nawet dłużej niż rok.
Jeśli ktoś chce mieć tam pieniądze na miesiąc, to nie ma to sensu.
Wszystko też zależy od kwoty którą byśmy chcieli tam trzymać. 100, czy 200 złotych to chyba za mało.
Większa kwota by się przydała.

Idiotów to może nie chcą z Nas robić ale chcą zarobić...
krzysiek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-03, 00:17   #32
Coma_
Zadomowienie

Ja mam OKO dobrowolnie, ale % jest tragiczny... chyba najniższy na rynku. Ale jest to dobra opcja dla oszczędzajacych, ja po wypłacie przelewam określoną kwotę na OKO a na pozostałą kasą na zwykłym rachunku muszę się tak "rządzić" aby mi wystarczyło. Więc zastanówcie się czy na pewno chcecie zrezygnować (mimo, że je wam wcisnęli na siłę). Ja za swoje OKO nie płacę nic...

Podoba mi się za to system internetowy ING - bardzo przejrzysty no i OKO i rachunek zwykły widoczne razem, super.

Coma_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-03, 00:36   #33
Ninlil
Wtajemniczenie

Dobrze służy jako skarbonka kiedy ktoś nie kontroluje wydatków,to fakt, ale nie podoba mi się,że pieniądze niby mają pracować, a tak naprawdę są zamrożone przez wzrosty cen.To nabijanie ludzi w butelkę.Poza tym jestem zadowolona.Samo konto podstawowe jest bardzo korzystne, za dni kilka zakładam w ING również konto firmowe bo mają doskonałą dla mnie ofertę.
Ninlil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-03, 09:26   #34
Coccinelle_
Przyczajenie

rozumiem, czyli jeśli konto będzie puste to co miesiąc będzie się naliczać 5 zł długu
ja muszę dokładniej poczytać o tym OKO, moja mama mówiła, że mam nie zakładać ale mi było obojętne no i mam..

a jakie wzięliście karty płatnicze?
pani w banku proponowała mi VISĘ i chyba MasterCard, właściwie nie wiedziałam co wybrać, ale pani powiedziała, że więcej osób bierze VISĘ więc wzięłam. A Wy?
Coccinelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-03, 09:37   #35
Ninlil
Wtajemniczenie

Ja mam Maestro pay pass ( zbliżeniową) .Zastanawiam sie tylko co w sytuacji jak ta karta zostanie skradziona albo co gorzej zginie, skoro nie potrzebny jest ani pin, ani podpis
Stary 2010-07-03, 10:32   #36
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ninlil Pokaż wiadomość
Ja mam Maestro pay pass ( zbliżeniową) .Zastanawiam sie tylko co w sytuacji jak ta karta zostanie skradziona albo co gorzej zginie, skoro nie potrzebny jest ani pin, ani podpis

Ja też mam te karte. I właśnie też się nad tym zastanawiam, przecież wtedy ktoś będzie bez problemu mógł robić zakupy za mniej niż 50zł ale pomyślałam o tym jak już wyszłam z banku i narazie nie mam możliwości zmienienia jej. Nie pozostaje nic innego ja strzec tej karty jak oka w głowie
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-03, 15:19   #37
krzysiek89
Raczkowanie

E, jakby Wam ukradli kartę, to przecież zawsze możecie ją zablokować
PIN nie jest potrzebny, ale tylko do transakcji zbliżeniowych, więc na niską kwotę. A bank pewnie oddałby skradzione pieniądze gdyby została złożona reklamacja, albo coś
krzysiek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-05, 09:15   #38
kavvka
Rozeznanie

hej,posiadam konto ing direct, postanowiłam otworzyć drugie i mieć na współę z TŻ, czy w takim wypadku mogłabym mieć dwie karty?
jedna dla mnie druga dla niego?
Stary 2010-07-05, 09:19   #39
Ninlil
Wtajemniczenie

Tak,ale musicie iść razem do banku i poprosić o duplikat karty.Jednocześnie wszystkie operacje związane z obsługą konta będa wspólne ( i on i ty będziecie mogli np.zamknąć konto) ale Ty jako właściciel konta będziesz musiała wyrazić na to zgodę na piśmie ( umowa). Pozdrawiam
Stary 2010-07-05, 09:19   #40
Coma_
Zadomowienie

Tak, jest taka możliwość po prostu wspólne konto i do niego dwie karty, a to Twoje stare zostaje dla Ciebie.

Coma_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-05, 09:59   #41
kavvka
Rozeznanie

Cytat:
Tak,ale musicie iść razem do banku i poprosić o duplikat karty.Jednocześnie wszystkie operacje związane z obsługą konta będa wspólne ( i on i ty będziecie mogli np.zamknąć konto) ale Ty jako właściciel konta będziesz musiała wyrazić na to zgodę na piśmie ( umowa). Pozdrawiam
Cytat:
Napisane przez Coma_ Pokaż wiadomość
Tak, jest taka możliwość po prostu wspólne konto i do niego dwie karty, a to Twoje stare zostaje dla Ciebie.
na forum ING wyczytałam że konto ING direct nie może być wspólne...ale właściciel konta może ustanowć pełnomocnika do tego konta( w sumie taka opcja też by mi odpowiadała) dlatego zastanawiam jak to jest z kartą
Najlepiej będzie jak pójdę z TŻtem do banku i wszystkiego się dowiemy

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

tak teraz sie zastanawiam..czy tego pełnomocnika można ustanowić przez iinternet ?
Stary 2010-07-05, 10:15   #42
Ninlil
Wtajemniczenie

Twój TŻ będzie tylko współużytkownikiem a nie współwłaścicielem ( Ty bedziesz właścicielem który wyraża zgodę na to, by on mógł korzystać z konta) Bank po prostu nie może wam wydać umowy że oboje jestescie właścicielami,ale realnie nie ma to dla was różnicy.
Stary 2010-07-05, 14:20   #43
napoli
Rozeznanie

Cytat:
Twój TŻ będzie tylko współużytkownikiem a nie współwłaścicielem ( Ty bedziesz właścicielem który wyraża zgodę na to, by on mógł korzystać z konta) Bank po prostu nie może wam wydać umowy że oboje jestescie właścicielami,ale realnie nie ma to dla was różnicy.
Otoz to, my tak mamy z mezem. On jest wlascicielem, ale oboje mamy swoje karty do konta. I btw. nie trzeba byc malzenstwem, aby ubiegac sie o wspolne konto, czy nieformalny zwiazek wystarczy, aby zalozyc konto?
Czy jestem naiwna, a może dziecinna.
Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą.
Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..."
napoli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-05, 17:37   #44
Ninlil
Wtajemniczenie

Naturalnie,że tak To bank nie obchodzi. Musicie tylko razem przyjść.

Kavvka- w odpowiedzi na twoje pytanie-pełnomocnik musi pójść z tobą do banku, bo tez podpisuje dokumenty.

Edytowane przez Ninlil
Czas edycji: 2010-07-05 o 17:44
Stary 2010-07-06, 08:42   #45
kavvka
Rozeznanie

Cytat:
Naturalnie,że tak To bank nie obchodzi. Musicie tylko razem przyjść.

Kavvka- w odpowiedzi na twoje pytanie-pełnomocnik musi pójść z tobą do banku, bo tez podpisuje dokumenty.
dzięki za odpowiedzi
teraz wszystko już wiem
Stary 2010-07-07, 01:01   #46
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez napoli Pokaż wiadomość
No wlasnie tez to mi jest dziwnie, ze dali cos w pakiecie niby gratis, a stanowi to raczej dla kolezanki uciazliwosc, a nie pozytywne skutki. Ja na twoim miejscu poszlabym do banku to zlikiwdowac, skoro Ci tak to ciazy i przy okazji zapytac jakim cudem masz to w pakiecie, skoro nie zapytano cie nawet o zgode na posiadanie takiego konta... Ja jak zakladalam konto, to o nic takiego mnie nawet nie pytano, wiec pierwsze slysze o takim czyms, totez zapytalam
Ale jaka znowu uciążliwość? Za to konto nic się nie płaci, więc jak się go nie chce używać, to nie trzeba i już. Poza tym, założyli je chyba dlatego, że miało być ono automatycznie zakładane wraz z kontem Direct. Kiedy ja zakładałam, jeszcze tej opcji nie było, ale dobrowolnie założyłam sobie OKO. Nie dla zarabiania, a dla odkładania na bok [czego oczy nie widzą... ].
Co więcej - OKO przy Direct jest znakomitym rozwiązaniem, bo wpłata na nie jest darmowa, co pozwala ominąć 9zł., jakie trzeba płacić przy Direct Oczywiście, prościej korzystać z wpłatomatu, ale może nie zawsze jest taka możliwość

Cytat:
Napisane przez Coccinelle_ Pokaż wiadomość
rozumiem, czyli jeśli konto będzie puste to co miesiąc będzie się naliczać 5 zł długu
ja muszę dokładniej poczytać o tym OKO, moja mama mówiła, że mam nie zakładać ale mi było obojętne no i mam..

a jakie wzięliście karty płatnicze?
pani w banku proponowała mi VISĘ i chyba MasterCard, właściwie nie wiedziałam co wybrać, ale pani powiedziała, że więcej osób bierze VISĘ więc wzięłam. A Wy?
Ja wzięłam Maestro, bo tak mi pani doradziła, spytawszy najpierw czy będę jej częściej używać w Unii czy USA
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 12:04   #47
Kasiulka22
Zakorzenienie

Zakładałam konto w piątek (2.07.) i teraz czekam na kartę... tak bym chciała żeby przyszła w tym tygodniu. Oby

Również wzięłam kartę Maestro, choć właściwie to mi wszystko jedno

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 12:14   #48
Ninlil
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Zakładałam konto w piątek (2.07.) i teraz czekam na kartę... tak bym chciała żeby przyszła w tym tygodniu. Oby

Również wzięłam kartę Maestro, choć właściwie to mi wszystko jedno
Karta kartą...ale pin przyślą Ci w innej przesyłce.Kilka dni później

Edytowane przez Ninlil
Czas edycji: 2010-07-07 o 12:20
Stary 2010-07-07, 12:33   #49
iffonka7
Zadomowienie

Ja zakładałam 1.07 (czwartek) i tez jeszcze nie mam a bardzo mi zależy na czasie.

Mi Pani w banku mówiła że przyjdzie tylko karta, bo teraz nienarzucaną żadnego pinu i niby przy autoryzacji karty samemu się wymyśla pin.

Ja wzięłam kartę Maestro paypass (zbliżeniowa) i żałuje tego chociaż jej jeszcze nie mam. Myślicie że będę mogła nią normalnie wszędzie płacić. Byłam dzisiaj np. w Kauflandzie i wśród kart którymi można tam płacić nie było jej wypisanej.
Stary 2010-07-07, 17:09   #50
Ninlil
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja zakładałam 1.07 (czwartek) i tez jeszcze nie mam a bardzo mi zależy na czasie.

Mi Pani w banku mówiła że przyjdzie tylko karta, bo teraz nienarzucaną żadnego pinu i niby przy autoryzacji karty samemu się wymyśla pin.

Ja wzięłam kartę Maestro paypass (zbliżeniowa) i żałuje tego chociaż jej jeszcze nie mam. Myślicie że będę mogła nią normalnie wszędzie płacić. Byłam dzisiaj np. w Kauflandzie i wśród kart którymi można tam płacić nie było jej wypisanej.
Oczywiście,że pin narzucają, bo bez pinu nie aktywujesz karty.Przysyłaja poczta w oddzielnej przesyłce zeby nie wysyłać razem karty i pinu ze wzgledu na duże ryzyko, że ktoś ją sobie podwędzi Później można sobie zmienić. Ja czekam na pin już drugi tydzień chociaż karta od dawna się kurzy.
Zbliżeniówka nie wyklucza płacenia tradycyjną metodą. Ma takie same możliwosci jak zwykła karta.

Edytowane przez Ninlil
Czas edycji: 2010-07-07 o 17:11
Stary 2010-07-07, 18:51   #51
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście,że pin narzucają, bo bez pinu nie aktywujesz karty.Przysyłaja poczta w oddzielnej przesyłce zeby nie wysyłać razem karty i pinu ze wzgledu na duże ryzyko, że ktoś ją sobie podwędzi Później można sobie zmienić. Ja czekam na pin już drugi tydzień chociaż karta od dawna się kurzy.
Zbliżeniówka nie wyklucza płacenia tradycyjną metodą. Ma takie same możliwosci jak zwykła karta.

Wiem że zawsze się tak przysyłało osobno pin i karte moi rodzice tak mieli siostra itp.

Nie chcę sie kłócić ale jestem pewna że mi pani w banku powiedziała że od niedawna pinu nie narzucają i przy aktywacji konta sama go sobie wymyśle, może sie jej coś pomieszało, sama byłam tym trochę zdziwiona ale w sumie pomyślałam że fajnie, przynajmniej nie bede miała problemu z zapamiętaniem pinu. Zobaczymy jak będzie.
Stary 2010-07-07, 19:31   #52
crippled
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Nie chcę sie kłócić ale jestem pewna że mi pani w banku powiedziała że od niedawna pinu nie narzucają i przy aktywacji konta sama go sobie wymyśle
Jest możliwość samodzielnego nadania PIN'u

Jutro zakładam w ING konto dla studenta i jestem na bieżąco
Stary 2010-07-07, 19:42   #53
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

To musiało być bardzo niedawno, bo mój brat zakładał konto dwa tygodnie temu i po paru dniach przysłali kartę, a dwa dni później PIN. W dodatku zwykłym listem, dawniej szły poleconym
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 20:10   #54
iffonka7
Zadomowienie

Może to zależny od rodzaju konta jakie się zakłada czy Direct, Studenckie, Klasyczne albo Komfort.
Stary 2010-07-07, 20:13   #55
napoli
Rozeznanie

Cytat:
To musiało być bardzo niedawno, bo mój brat zakładał konto dwa tygodnie temu i po paru dniach przysłali kartę, a dwa dni później PIN. W dodatku zwykłym listem, dawniej szły poleconym
Mnie pani w okienku pytala, czy zycze sobie pin listowie, czy chce na miejscu go ustalic, jednakze bedzie on aktywny dopiero przy przyjsciu karty i pierwszej probie wybrania/wplacenia pieniedzy. A konto zakladalam w ub.roku.
Czy jestem naiwna, a może dziecinna.
Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą.
Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..."
napoli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 20:48   #56
Ninlil
Wtajemniczenie

Kiedy zakładałam konto dwa tygodnie temu z hakiem musiała obowiązywać ta procedura z pinem w przesyłce, bo nadal na niego czekam Być może przez te dwa tygodnie coś się zmieniło.
Stary 2010-07-07, 21:05   #57
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Karta kartą...ale pin przyślą Ci w innej przesyłce.Kilka dni później
Cytat:
Babeczki kochane to mnie załamałyście trochę... tzn. w sumie już nie wiem, czy będę czekać na pin gdy przyjdzie karta czy nie mnie Pani w banku mówiła (zakładałam 2.07) że pin nadaję sobie sama przy aktywacji karty i nic nie wspominała o mającym przyjść po karcie pinie. Różnie to z tym informowaniem bywa w dzisiejszych czasach więc lepiej się nastawie psychicznie.

Mnie również zależy na czasie zwłaszcza, że nie chcę płacić tych 6 zł za używanie karty nie mając jej jeszcze w posiadaniu. Pani poinformowała mnie (ponieważ pytałam) że okres rozliczeniowy mnie już obowiązuje od dnia założenia konta, ale że zdążę, ponieważ to dopiero 2.07. i spokojnie karta mi dojdzie do 14 dni przepisowo, ale na pewno dużo wcześniej i wydam te min. 100 zl aby nie ponosić opłaty

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 21:30   #58
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Babeczki kochane to mnie załamałyście trochę... tzn. w sumie już nie wiem, czy będę czekać na pin gdy przyjdzie karta czy nie mnie Pani w banku mówiła (zakładałam 2.07) że pin nadaję sobie sama przy aktywacji karty i nic nie wspominała o mającym przyjść po karcie pinie. Różnie to z tym informowaniem bywa w dzisiejszych czasach więc lepiej się nastawie psychicznie.
Mi powiedziała to samo a zakładałam 1.07 to może od początku Lipca to obowiązuje
Stary 2010-07-07, 22:43   #59
kavvka
Rozeznanie

w nocy o 22.40 wpadłam na pomysł załozenia tego konta
chyba jednak odloze to na jutro.....
powiedzcie o co chodzi z tym ubezpieczeniem karty?
szczerze powiem ze nie chce mi sie czytac na ich stronce

już wiem wszystko o tym ubezpieczeniu dzis poczytałam....

korci mnie ta karta zbliżeniowa chyba sie zdecyduję na nią...jedynie obawiam się co będzie jak mi ją skradną...no ale z drugiej strony od razu bym wiedziała jakby mi skradli kartę....

Edytowane przez kavvka
Czas edycji: 2010-07-08 o 09:19
kavvka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-08, 18:42   #60
iffonka7
Zadomowienie

dostałam dzisiaj kartę 8 dni po założeniu konta

Teraz tylko szybko ją aktywuje i nadam pin przez internet a jutro lecę wpłacić pieniądze i szaleć na zakupach
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości