czarownice,wrózki łaczmy sie :D - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-21, 19:14   #31
ritabathory
Raczkowanie

Dot.: czarownice,wrózki łaczmy sie :D

Ja w sumie nie praktykuje magii zadnej,kiedy jakos dziecko jeszcze bardzo sie tym interesowałam,wciaz jeszcze cos z tego tkwi we mnie,cos w rodzaju pociagu do poganizmu,wierzen ludzi przed chrzescijanstwem itp ale jakos czuje sie nie na siłach by uczyc sie tego wszystkiego i praktykowac.

Ale mam do Was pytanie o tarota,zawsze chciałam miec tarota i nauczyc sie z niego wrożyc ale znajoma uświadomiła mnie ostatnio że tartos jest niebezpieczny,że osoba która wrózy z tarota ma w życiu pecha i nic sie jej nie układa,nawet troche szukałam w googlach na ten temat az trafiłam na portal katolicki gdzie młoda dziewczyna opisywała swoje przejscia z tarotem jak potem nie mogła sie go pozbyc i cos ją przesladowało :conf used
Moja znajoma zaproponowała mi normalne karty,które są bezpieczniejsze niż tarot.Jako dziecko używałam wahadełka jedynie,niewiele ale zawsze cos

Jak jest z Wami? Czy Wasze życie osobiste jest udane?
ritabathory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 19:41   #32
lovellyhippo
Zakorzenienie

GG do lovellyhippo

Moje życie jest udane. W ogóle dziwię się opiniom, że to co ma pomagać tylko i wyłącznie, może zaszkodzić w jakikolwiek sposób. Póki nie życzysz nikomu źle, nie rzucasz zaklęć - nie masz się czego bać, ani czego unikać... Tyle ode mnie w tej kwestii..
lovellyhippo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 20:01   #33
ritabathory
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lovellyhippo Pokaż wiadomość
Moje życie jest udane. W ogóle dziwię się opiniom, że to co ma pomagać tylko i wyłącznie, może zaszkodzić w jakikolwiek sposób. Póki nie życzysz nikomu źle, nie rzucasz zaklęć - nie masz się czego bać, ani czego unikać... Tyle ode mnie w tej kwestii..
No mi chodziło o to ze własnie kartami tarota może sterowac ktos o niezbyt dobrych intencjach,w sensie nie osoba je rozkladajaca,tylko cos innego,kumpela oglądała filmik gdzie jakis znany facet od tarota wypowiadal sie ze w całe życie siedzi w tarocie i nie zaznal szczescia że bliscy ludzie mu umieraja i ogólny pech na niego spadł.Nie jest ważne że robisz to dla kogos i w dobrej wierze.Kiedys w ksiażce pewna medium pisała że nie nalezy np stawiac tarota pod wplywem alkoholu poniewaz moga przyczepic sie jakies złosliwe byty i będzie problem,bo mimo wszystko tarot to potezna rzecz.

Np.ten artykul o ktorym wspomniałam wczesniej http://adonai.pl/zagrozenia/?id=99

Chcialam sobie sprawic tarota bo bardzo mnie to interesuje i nie ukrywam ze chcialabym sie dowiedziec pewnych rzeczy o sobie nawet jesli mialo to byc cos złego ale jestem takim typem że wolałabym wiedziec mimo wszystko no ale najpierw chce sie dowiedziec czegos na ten temat.
Stary 2010-08-21, 20:14   #34
lovellyhippo
Zakorzenienie

GG do lovellyhippo

Przede wszystkim, żeby sobie stawiać, trzeba mieć wprawę i wyczuć w pełni karty. Czasem karty płatają psikusy i trzeba umieć je rozgryźć...
Stary 2010-08-21, 20:19   #35
eternitymoment
Zadomowienie

moje zycie jest rowniez udane co do osob sterujacych kartami,to sa tacy niestety ;-/
a szkoda bo wlasnie przez nich przylepiane sa łatki do kazdego ;-/
eternitymoment jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 20:31   #36
ritabathory
Raczkowanie

Troche mnie uspokoiłyscie z tym tarotem choc i tak pewnie bede sie bała go kupic teraz ;/a zwykle karty do wrozenia sa o wiele trudniejsze i chyba nie zdolalabym tego opanowac ;/
chyba zdam sie na ludzi ktorzy sie tym zajmuja niz sama,jak tylko znajde kogos blisko,przez internet to sie da czy trzeba lepiej osobiscie?

A tak w ogóle to skad czerpałyscie swoją wiedzę?
Książki,internet?
Stary 2010-08-21, 20:39   #37
eternitymoment
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ritabathory Pokaż wiadomość
Troche mnie uspokoiłyscie z tym tarotem choc i tak pewnie bede sie bała go kupic teraz ;/a zwykle karty do wrozenia sa o wiele trudniejsze i chyba nie zdolalabym tego opanowac ;/
chyba zdam sie na ludzi ktorzy sie tym zajmuja niz sama,jak tylko znajde kogos blisko,przez internet to sie da czy trzeba lepiej osobiscie?

A tak w ogóle to skad czerpałyscie swoją wiedzę?
Książki,internet?
ja od babci a potem samo poszlo,jak sie szkoli intuicjie to wszytko idzie lepiej,karty sie czuje,i powiem ze nawet jak przeczytasz 20 ksiazek,a przy rozkladzie poczujesz ze prezentowany obrazek mowi Ci cos innego niz dyktuje ksiazka,to Ty masz racjie
Stary 2010-08-21, 20:49   #38
ritabathory
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eternitymoment Pokaż wiadomość
ja od babci a potem samo poszlo,jak sie szkoli intuicjie to wszytko idzie lepiej,karty sie czuje,i powiem ze nawet jak przeczytasz 20 ksiazek,a przy rozkladzie poczujesz ze prezentowany obrazek mowi Ci cos innego niz dyktuje ksiazka,to Ty masz racjie
To miałas bardzo dobry start,nie kazdy może się tym pochwalic
Intuicje posiadam moze nie super rozwinieta,raczej dysponuje tym co bylo mi dane i nie powiem przydaje sie ,pewnie dlatego tez ciagnie mnie w te tematy juz od dziecka.

A jeszcze malo pytanko,czym sie kierowac w doborze kart?
Ostatnio wpadlam na sklep internetowy z ciekawosci dalam dział tarot a tam....chyba z 20 roznych tarotow bo kazdy ma inna grafike itp no i miałam mega zonka.
Stary 2010-08-21, 20:54   #39
lovellyhippo
Zakorzenienie

GG do lovellyhippo

kierować się swoim przeczuciem i emocjami jakie wzbudzają w nas dane karty.. ja mam talię Lo Scarabeo i nie wyobrażam sobie żadnej innej... piękne są karty maroon, w pełni polskie, natomiast nie posiadają niezbędnej symboliki na kartach. Ważne jest zachowanie symboliki na "obrazkach". Służę pomocą przy ew. wątpliwościach co do wyboru. Symboli jest tysiąc a zawarte muszą być wszystkie...

do kupna bardzo polecam tą stronę http://sklepmagiczny.pl/karty-tarota...e-c-29_75.html duży wybór, dużo zdjęć..

Edytowane przez lovellyhippo
Czas edycji: 2010-08-21 o 20:58
Stary 2010-08-21, 21:09   #40
eternitymoment
Zadomowienie

Do mnie Maroon nie przemawia,mam kilka tali ale moja ulubiona jest Tarot Aniolow
Stary 2010-08-21, 21:15   #41
lovellyhippo
Zakorzenienie

GG do lovellyhippo

kilka talii ? ja bym się bała tego .
Stary 2010-08-21, 21:19   #42
eternitymoment
Zadomowienie

Cytat:
kilka talii ? ja bym się bała tego .
a czego sie bac ? wroze glownie z Anielskiego i kart cyganskich,mam kilka tali bo od czegos sie zaczynalo prawda ?
Stary 2010-08-21, 21:22   #43
ritabathory
Raczkowanie

Cytat:
kierować się swoim przeczuciem i emocjami jakie wzbudzają w nas dane karty.. ja mam talię Lo Scarabeo i nie wyobrażam sobie żadnej innej... piękne są karty maroon, w pełni polskie, natomiast nie posiadają niezbędnej symboliki na kartach. Ważne jest zachowanie symboliki na "obrazkach". Służę pomocą przy ew. wątpliwościach co do wyboru. Symboli jest tysiąc a zawarte muszą być wszystkie...

do kupna bardzo polecam tą stronę http://sklepmagiczny.pl/karty-tarota...e-c-29_75.html duży wybór, dużo zdjęć..
Przez internet to ja nic nie poczuje chyba :/
no ja wlasnie trafilam wtedy na ten sklep http://www.ezosfera.pl/katalog/132/tarot
i bylam zdziwiona iloscia tego wszystkiego.
Stary 2010-08-21, 21:26   #44
lovellyhippo
Zakorzenienie

GG do lovellyhippo

acha.. źle zrozumiałam, myślałam, że korzystasz z kilku talii kart tarota... mi w tych wypadkach karty płatały najśmieszniejsze figle... od tamtego czasu mam jedną talię tarota i jeszcze archanielskie...
Stary 2010-08-21, 21:31   #45
Tarquin
BAN stały

Ja jakieś 15 lat temu natknąłem sie na ksiązkę Pana Suligi z kartami. MAm ja do0 dziś, choć są marsylskie i źle mi się je odczytuje. Ponoć to silne karty. Mam jeszcze Gay tarot, Rider-Wait mini, Gay Tarot, Tarot
Viscontich-Sforzow, Adventure Tarot, Pictorial Key Tarot i Sensual Wicca. Niektórzy mówią, że powinno się wręcz mieć kilka talii - ja mam inną do spraw damsko-męskich, inną do męsko-męskich, inną dla siebie, inną do ogólnego wróżenia.

Dla siebie wróżę głównie gdy mam jakiś problem - co zrobić z byłym, czy zmienić pracę. Znajomym różnie, choć wolę, gdy jest postawione konkretne pytanie. I zdarza mi się wróżyć przez GG - jak do tej pory bez problemów I często do mnie przemawiają karty "obrazkami", a nie konkretnym znaczeniem danej karty.

Co do wróżek esemesowych to często są to automaty. Natomiast w telewizji często występują znani i cenieni tarociści.

Co do wiedzy - jest mnóstwo sklepów internetowych z ksiązkami o tej tematyce i kartami, są sklepy (w Krakowie na Małym Rynku, w Warszawie na Brackiej). Są przynajmniej trzy duże fora ezoteryczne, dwa działy na gazeta.pl, wiele stron prywatnych, kursy. Jest nawet szkoła, gdzie można się tego nauczyć.
Tarquin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-21, 21:55   #46
eternitymoment
Zadomowienie

Cytat:
acha.. źle zrozumiałam, myślałam, że korzystasz z kilku talii kart tarota... mi w tych wypadkach karty płatały najśmieszniejsze figle... od tamtego czasu mam jedną talię tarota i jeszcze archanielskie...
z Tarota uzywam tylko Aniolow,a poza tarotem ,mam jeszcze Archanioly ,Anioly,Boginie,i runy zalezy jak czuje ,to tak biore i czytam
Stary 2010-08-21, 22:08   #47
ritabathory
Raczkowanie

Przeraza mnie ta mnogosc tych tarotów,w ogóle to teraz przegladam wątek o tarocie tutaj na wizazu
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...t=tarot&page=2
no i oczywiscie znalazl sie ktos kto twierdzi ze to szatan za kartami stoi,
i mowia tez ze pierwsza talie trzeba dostac.prawda?

Interesuje mnie tarot,nawet nie do wrozenia innym tylko tak prywatnie dla siebie na poczatek,by sie czasem wspomoc jak sie ma jakies watpliwosci.
Tylko boje sie troche tego.Wiadomo kazda rzecz ma dwie strony medalu tylko np,Wy piszecie o tarocie dobrze,a inne dziewczyny zle,ze zle sie czuly,ze cos odczuwały że cos je straszyło.Jak to wytłumaczyc?
Przegladnijcie ten watek o tarocie,dziewczyna tam pisze ze chciala tak pokierowac sprawa by nie spelnilo sie to co pokazal tarot i potem zaczelo ja straszyc.
Dlatego tutaj pisze,chce poznac obie strony medalu Tarota i przekonac sie jest to bezpieczne mimo wszystko.
Nie jestem wielce wierzaca,raczej dyndam na granicy ateizmu choc magia mnie pociaga.Podchodze inaczej do spraw tego typu niz inni ludzi ze wszystko to wina szatana itp.
Bo ludzie glownie co zle to wszystko na biednego szatana zwalaja.dlatego chce poznac i dowiedziec sie troche wiecej.Przepraszam za zawracanie głowy ale wole to uslyszec od kogos kto sie tym zajmuje niz wyszukiwac w googlach historii nie wiadomo czy prawdziwych czy nie.
Stary 2010-08-21, 22:30   #48
lovellyhippo
Zakorzenienie

GG do lovellyhippo

Proszę Cię... wielkie obrończynie krzyża za przeproszeniem (nie mówię tu o Was, tylko o osobach straszących)... nikogo nie chcę urazić, ale to są ... nieprawdy. Ale nie będę mówić o dobrej czy złej stronie tarota, bo złej NIE MA. Tyle. Tylko nieodpowiedzialne osoby straszą siłą, która pomaga!
NA POCZĄTKU NIE WRÓŻY SIĘ SOBIE !
Powracając do talii tarota.. wybierz 5 które Ci się podobają, potem 3 a potem 1... Nie trzeba pierwszej dostać. I nie dobrze, żeby Twoich kart dotykali obcy ludzie, szczególnie nieznajomi, ale to już z rad na czasy późniejsze...

Czas edycji: 2010-08-21 o 22:33
Stary 2010-08-21, 22:40   #49
ritabathory
Raczkowanie

Cytat:
Proszę Cię... wielkie obrończynie krzyża za przeproszeniem (nie mówię tu o Was, tylko o osobach straszących)... nikogo nie chcę urazić, ale to są ... nieprawdy. Ale nie będę mówić o dobrej czy złej stronie tarota, bo złej NIE MA. Tyle. Tylko nieodpowiedzialne osoby straszą siłą, która pomaga!
NA POCZĄTKU NIE WRÓŻY SIĘ SOBIE !
Powracając do talii tarota.. wybierz 5 które Ci się podobają, potem 3 a potem 1... Nie trzeba pierwszej dostać. I nie dobrze, żeby Twoich kart dotykali obcy ludzie, szczególnie nieznajomi, ale to już z rad na czasy późniejsze...
No własnie o to mi chodziło karty sa na tyle dostepne dla wszystkich ze byle kto sie za to bierze a potem wypisuje glupoty po sieci,robiac z mózgu sieczke.
No to teraz wezme sie za ogladanie kart i jak cos wybiore to napisze i zobaczymy czy to dobry wybór I jakas ksiazke moze na ten temat.
Dzieki za wszystko
Moze w koncu po tylu latach bede miała tego upragnionego tarota
Stary 2010-08-21, 22:50   #50
eternitymoment
Zadomowienie

Cytat:
No własnie o to mi chodziło karty sa na tyle dostepne dla wszystkich ze byle kto sie za to bierze a potem wypisuje glupoty po sieci,robiac z mózgu sieczke.
No to teraz wezme sie za ogladanie kart i jak cos wybiore to napisze i zobaczymy czy to dobry wybór I jakas ksiazke moze na ten temat.
Dzieki za wszystko
Moze w koncu po tylu latach bede miała tego upragnionego tarota
widac ze Cie bardzo ciagnie do Tarota mam nadzieje ze wybierzesz odpowiednia talie,kieruj sie uczuciem powodzenia
Stary 2010-08-21, 23:00   #51
lovellyhippo
Zakorzenienie

GG do lovellyhippo

Powodzenia
Stary 2010-08-21, 23:09   #52
ritabathory
Raczkowanie

Cytat:
widac ze Cie bardzo ciagnie do Tarota mam nadzieje ze wybierzesz odpowiednia talie,kieruj sie uczuciem powodzenia
Ano ciagnie cos ciagnie i chyba spokoju nie zaznam az go nie nabędę

Ok,mam cos,wacham sie pomiedzy tym http://www.ezosfera.pl/3800/tarot-de...ung-metamorfoz
a tym
http://www.ezosfera.pl/3750/kristall-tarot-krysztalowy

Choc bardziej tak w strone pierwszego mnie pcha lub ciagnie
Stary 2010-08-21, 23:21   #53
eternitymoment
Zadomowienie

Cytat:
Ano ciagnie cos ciagnie i chyba spokoju nie zaznam az go nie nabędę

Ok,mam cos,wacham sie pomiedzy tym http://www.ezosfera.pl/3800/tarot-de...ung-metamorfoz
a tym
http://www.ezosfera.pl/3750/kristall-tarot-krysztalowy

Choc bardziej tak w strone pierwszego mnie pcha lub ciagnie
wybierz ktora Ci serce podpowiada czy one do Ciebie mówia,rozumiesz je,bez ksiazki>
Stary 2010-08-21, 23:23   #54
lovellyhippo
Zakorzenienie

GG do lovellyhippo

Obie talie są odpowiednie do późniejszych praktyk. Na początku wybierz zawierającą pełną symbolikę.. To moja opinia... Lepiej będzie Ci rozpocząć z kartami ukazującymi całe swoje znaczenie.

np. http://sklepmagiczny.pl/gendron-tarot-p-820.html

Czas edycji: 2010-08-21 o 23:26
Stary 2010-08-21, 23:44   #55
ritabathory
Raczkowanie

Cytat:
wybierz ktora Ci serce podpowiada czy one do Ciebie mówia,rozumiesz je,bez ksiazki>
Hmmmm przeglądałam kilkanascie i przewaznie w wiekszosci cos mnie odrzucało,albo kolorystyka albo sam projek obrazków,najbardziej to talia metamorfoz mi podchodzi,duzo zdjec kart niema ale to co widze nie odstrasza mnie,a czy je rozumiem to juz inna bajka,troche trudniejsza
Stary 2010-08-21, 23:48   #56
mandragona
Marudziara

Moja przygoda z tajnikami wróżenia zaczęła się od małej książeczki Merlina przekład bardzo stary jednak już nie pamiętam z którego wieku, z niej nauczyłam się rozumieć znaczenie kart klasycznych oraz chiromancji wróżenie z dłoni.
Po mamie odziedziczyłam umiejętność widzenia aury oraz czucia obecności innych "bytów".
Przygoda z runami zaczęła się 8 lat temu kiedy znalazłam jedną runę na drodze i postanowiłam zgłębić tajemnice tego kamyka taki dar od losu

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 23:51   #57
ritabathory
Raczkowanie

Cytat:
Obie talie są odpowiednie do późniejszych praktyk. Na początku wybierz zawierającą pełną symbolikę.. To moja opinia... Lepiej będzie Ci rozpocząć z kartami ukazującymi całe swoje znaczenie.

np. http://sklepmagiczny.pl/gendron-tarot-p-820.html
Taa ja sobie umiem wybrac wiecznie cos trudniejszego niz powinnam,ja juz tak mam ze latwego nie pojme ale trudnieszym sie zainteresuje O_o

Bardzo ładna ta talia z linku choc tak całkiem inna niz metamorfoz,hmm zdaje się na Ciebie lovellyhippo,jesli będzie mi łatwiej zaczac z talia Gendron to zdecyduje sie na nią,choc z metamorfoz nie zrezygnuje
Stary 2010-08-21, 23:54   #58
eternitymoment
Zadomowienie

Cytat:
Hmmmm przeglądałam kilkanascie i przewaznie w wiekszosci cos mnie odrzucało,albo kolorystyka albo sam projek obrazków,najbardziej to talia metamorfoz mi podchodzi,duzo zdjec kart niema ale to co widze nie odstrasza mnie,a czy je rozumiem to juz inna bajka,troche trudniejsza
wiec sobie odpusc te talie skoro ich nie rozumiesz to nie sa jeszcze dla Ciebie szukaj dalej

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Napisane przez mandragona Pokaż wiadomość
Moja przygoda z tajnikami wróżenia zaczęła się od małej książeczki Merlina przekład bardzo stary jednak już nie pamiętam z którego wieku, z niej nauczyłam się rozumieć znaczenie kart klasycznych oraz chiromancji wróżenie z dłoni.
Po mamie odziedziczyłam umiejętność widzenia aury oraz czucia obecności innych "bytów".
Przygoda z runami zaczęła się 8 lat temu kiedy znalazłam jedną runę na drodze i postanowiłam zgłębić tajemnice tego kamyka taki dar od losu
Stary 2010-08-22, 00:11   #59
ritabathory
Raczkowanie

Cytat:
wiec sobie odpusc te talie skoro ich nie rozumiesz to nie sa jeszcze dla Ciebie szukaj dalej [COLOR="Silver"]

Czyli jestem w punkcie wyjscia,nie mowie ze nie rozumiem chodzi mi tylko o to skad moge wiedziec ze to co ja na nich widze ma sie do tego co jest.
W sensie ze sobie np nie wmawiam tego czego tam niema albo ze to co widze zaprzecza znaczeniu karty.

Edytowane przez ritabathory
Czas edycji: 2010-08-22 o 00:13
Stary 2010-08-22, 08:33   #60
lovellyhippo
Zakorzenienie

GG do lovellyhippo

OK, ujmę Ci wszystkie symbole, na które powinnaś zwracać uwagę przy wyborze kart:
0- GŁUPIEC- ma zamknięte oczy, pies u jego nóg, w ręku tobołek
1-MAG- miecz i buława w ręku, najlepiej znak nieskończoności nad głową
2- PAPIEŻYCA-patrzy w prawą stronę lub przed siebie
3- CESARZOWA-kobieta, najlepiej w ciąży, w ręku buława lub miecz
4-CESARZ-patrzy w lewo, w ręku jabłko i berło
5-PAPIEŻ- obie ręce uniesione, w jednej buława lub miecz
6-KOCHANKOWIE-dwoje ludzi, nad nimi Anioł i Słońce, po lewej kobieta, po prawej mężczyzna
7-RYDWAN-konie w antagonistycznych kolorach-czarny, biały,zwrócone w przeciwne strony, karta ma napawać przepychem
8-MOC(czasem Sprawiedliwość, zależy od numeracji)-kobieta dotyka lwa, może do niego klękać, najlepiej żeby miała długie włosy
9-EREMITA-pustelnik w jednej ręce z latarnią w drugiej z czaszką, karta ma napawać samotnością
10-KOŁO FORTUNY- bez większych wymagań, aby było na pierwszym planie koło
11-SPRAWIEDLIWOŚĆ(jw)-dziecko u stóp kobiety, najlepiej zasłonięte oczy, kobieta dzierży miecz i wagę
12-WISIELEC- lewa noga wisielca ugięta pod kątem 90*
13-ŚMIERĆ-najlepiej kosa w ręku, stąpa po wyschniętej ziemi
14- UMIARKOWANIE-anioł o skrzydłach w antagonistycznych barwach, leje do kotła z obu rąk mikstury do gara, symbole na postaci wskazujące na harmonię-np. ying-yang, napawa radością
15-DEMON-dwójka ludzi u stóp diabła, demon najlepiej z dziurą w brzuchu
16-WIEŻA BOGA-dwoje ludzi spadających z walącej się wierzy, napawa strachem
17-GWIAZDA-kobieta o blond, długich włosach, podlewa wodną lilię i naziemną różę, gwiazdy w okół postaci, największa nad głową dziewczyny, napawa miłością
18-KSIĘŻYC-ważna podwójna symbolika, dwie latarnie wodne, za dwoma psami, przed pasami widoczna woda i utopione w niej przedmioty, nad psami wielki księżyc,napawa tajemniczością
19-SŁOŃCE-najlepiej dwie postaci, wielkie słońce górujące nad kartą, postaci stoją przed murem, napawa optymizmem
20-ODRODZENIE-dwoje ludzi powstaje z grobów, nad nimi Anioł z trąbą i klepsydrą w ręku, napawa nadzieją
21- ŚWIAT- postać otoczona wieńcem z kwiatów, w czterech rogach symbole żywiołów, napawa optymizmem

karty i symbole na czerwono świadczą o koniecznych do zachowania symbolach mam nadzieję, że pomogę troszkę
to moja talia.. http://sklepmagiczny.pl/scarabeo-tarot-p-1031.html zanim ją wybrałam minęło 6 miesięcy.. daj sobie czas.
Na tej stronie http://www.aeclectic.net/tarot/ są zdjęcia wszystkich kart z większości istniejących talii.. jak będziesz chciała jakąś sprawdzić, to tam na górze wklejasz nazwę a potem szukasz na liście..

Czas edycji: 2010-08-22 o 08:53
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości