|
|
#31 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ozdabiamy nadgarstki
Cytat:
Edytowane przez 33owieczka Czas edycji: 2010-12-15 o 14:28 |
||
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie jestem zwolenniczką robienia sobie tatuażu w wieku lat nastu.
![]() W takim wieku to chyba każdy chciał mieć jakiś tatuaż, kolczyka w dziwnym miejscu etc. , a niekoniecznie się to do końca dobrze przemyśli. Z takimi rzeczami, to poczekałabym conajmniej do pełnoletności. No i zgodzę się z dziewczynami, wszystko fajnie, ale w przyszłości tatuaż w widocznym miejscu, może stanowić jakieś utrudnienie w życiu. Wiadomo, że w wieku lat 17 się o tym nie myśli....
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc nie rozumiem czemu Polacy są ograniczeni. Bo nie mają takiego samego gustu ? Jest spora rzesza ludzi, która kojarzy tatuaże z kryminałem i boi się ludzi którzy je posiadają. I takie ich prawo; przecież nie obrzucają tej osoby wyzwiskami ani nie biją.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam tatuaż na nadgarstku, wielkość około 6x4 cm. zapłaciłam 150 zł. nie bolało, to nie to miejsce
![]() nie rzuca się w oczy, trochę się nad tym zastanawiałam, ale prawdę powiedziawszy na tatuaże zwracają uwagę głównie ludzi, którzy sami je mają. bransoletka, długi rękaw wystarczają, jeśli trzeba go zakryć. ja pracuję (i to w szkole), nikt nigdy z tego problemu nie robił. ważne tylko, żeby decyzja była przemyślana.
|
|
#35 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No o to mi właśnie chodzi . Niech za tym tatuażem stoi cos wiecej niz bunt i moda. Cytat:
Cytat:
![]() kolczyk mozna wyjąć,dredy obciąć a tatuaż ? nawet usuniety to zawsze blizna,ból i koszty. |
||||
|
|
|
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To juz jakieś kompletne umysłowe ograniczenie: "ma tatuaż - pewnie mi zaraz gardło poderżnie", tak to działa, poważnie?? |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszedzie dobrze gdzie nas nie ma ,prawda? ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Nie ma stanowiska na którym moj tatu by szokował czy przeszkadzał ;D ,ale uważam ,że jego zrobienie było podyktowane chwilą i mogłabym życ bez niego . A miałam skończone lat 18. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Nie rozumiem tylko dlaczego ogrom ludzi uważa, że tatuaż się znudzi, że będzie się tego żałowało, że będzie się chciało usunąć.
Po co od razu takie założenia.Naprawdę znam mnóstwo osób, w przeróżnym wieku z wieloma tatuażami i nikt, ale to nikt nie żałuje i nigdy nie żałował tego, że je posiada...
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
w pracy gdzie masz z kontakt z klientem- biznes, marketing, biuro, nie jest to mile widziane. i nie jest to stereotyp tylko podejscie pracodawcy.
widze ze moda przyszla na nadgarstki, kiedys kostki, przedtem ramiona...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inaczej się patrzy na dziewczynę z motylami na plecach a inaczej na wielkiego bysia z czymkolwiek. |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Wtajemniczenie
|
Marzy mi się, aby to w Polsce było więcej tolerancji..
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
Nazywam rzeczy po imieniu, tyle.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Wizazowy standardzik- laska pyta o konkretna rzecz, a dyskusja siega juz dress codu,jej wieku, ze nie powinna itd... masakra
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JUŻ SOBIE WYOBRAŻAM PREZYDENTA, o takiego Bronka który ma smoka na ramieniu, na nadgarstkach nutki, za uchem gwiazdeczki. i łezki na powiekach tak tiramisu to jest moje święte prawo być ograniczoną, moje święte prawo by oceniać ludzi po tym jak wyglądają ;p bo niektóre rzeczy w wieku nastu lat są fajne, ale potem wygląda się po prostu niepoważnie. |
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(choć jako chłopiec, chyba by sobie czegoś takiego nie zrobił )łezki na powiekach ?? też chyba nie ![]() ale co do smoka na ramieniu - co w tym złego ? to jest właśnie to ograniczenie
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
i sprawia to, że Twoje przekonania są lepsze ? Mnie ogranicza w jakiś sposób niechęć do tatuaży, ograniczeniem Kasi i Basi jest strach przed lataniem a ograniczeniem Tomka jest lęk przed ciemnością. No i boże, od razu tym gardzić ? No ale wiadomo że teraz jak masz 17 lat to jeszcze niekoniecznie starasz się być taktowna
|
|
|
|
|
#48 | ||
|
Zakorzenienie
|
żeby nie było z góry zaznaczam - nie mam nic do tatuaży, sama planuje posiadać, u nikogo to mi nie przeszkadza póki jestem dobry w tym co robi
ale uważam, że wiek lat nastu i decyzja zapadając w miesiąc to zła decyzja jeżeli o tatuaż chodzi ale głownie dlatego, że w tym wieku pomysły do głowy wpadają tak szybko jak wypadają ale... Cytat:
Jak sobie zrobię obrazek który mi się tylko i wyłącznie podoba to fe bo nie mam do niego rozpisanej na stronę a4 uroczej historii o tym jak to moje życie się zmienilo albo o tym jak to mi ktoś się urodził/umarł, jak to przestałam palić/wyleczyłam się z raka etc? Naprawdę uważasz, że tatuaż nie może być dla kogoś tylko i wyłącznie kwestią estetyki i absolutnie musi posiadac jakieś super dno żeby przypadkiem jak ktoś zapyta "a dlaczego ma myszke na środku pleców' można było odpowiedzieć "bo mój kot zmarł 5 lat temu"... Cytat:
Jak nutki i gwiazdeczki to można sobie kogoś sie czepiać a jak smok na ramieniu to już czepanie się jest ograniczeniem? Sama się przypadkiem takim wybierańctwem nie ogarniczasz?? No bo Ty uważasz, że gwiazdeczke wyśmiać można ale jak smok to już nie wolno bo to takie męskie, dojrzałe i na pewno pełne super ideologii. --- Nie, nie chce sobie zrobić gwiazdeczek na karku ani innego Rhianno podobnego tworu ale po prostu uważam, że jak komuś się gwiazdeczki podobają (i naprawdę mnie nie interesuje to czy mu się podobają bo mu się podobają czy może też dlatego że Rhianna ma czy może dlatego że kuzyn Zdzisław ma) to niech je sobie wydziara gdzie mu się tylko podoba i niech sobie nosi po grób.
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wystarczy tylko mieć otwarty móżdżek do autorki-moja jedyna rada-poczekać i tyle-bo w pożądnym studiu dobry tatuator nie potraktuje cię poważnie
|
|
|
#51 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko podkreślam że to będzie w przyszłości wyglądać niepoważnie. prezes banku, z truskawkami na szyi. prezydent ze smokiem na ręce. 50 letnia pani kierownik z kocimi łapkami na cyckach dobra, na dekolcie.jak się podoba niech robi no ale trzeba się liczyć z tym że ciało się starzeje nie jest takie giętkie, poza tym no nie wiem, ja po prostu dałabym sobie na wstrzymanie, sama sobie dałam - chciałam mieć tatuaż, ważkę na brzuchu, powstrzymałam się a teraz jestem zadowolona że nie podjęłam decyzji ;p kobiety zwłaszcza młode są zmienne jak pogoda... ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
Mam niewielki tatuaż na nadgarstku i nie mam żadnego problemu z zakryciem go.
A jeśli w jakimś miejscu jest tak sztywny dress code to ja zwyczajnie nie chcę tam pracować. Serio. I nie mam 17 lat, nie jestem w fazie buntu już od wielu lat. Ja po prostu w takiej robocie bym się zabiła własną pięścią. Zgadzam się z eyo. Niektóre tatuaże będę miała tylko dlatego, że zwyczajnie mi się podobają. Bez zbędnej filozofii, najczęściej naciąganej ![]() Mnie prezes banku z truskawkami na szyi nie śmieszy. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-12-15 o 19:49 |
|
|
|
|
#53 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tu chodziło o pewną konkretną osobę, dlatego tak napisałam. czytanie ze zrozumieniem proszę.. nie mam nic do gwiazdeczek, w moim przyszłym tatuaży też bedą gwiazdeczki wplecione . niech sobie każdy tatuuje co chce, byle jemu odpowiadało.
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
1000days no właśnie, ty jesteś duża :P a autorka wątku nie, więc co by nie było ja po prostu radzę sobie dać na wstrzymanie. nic się nie stanie jak tatuaż sobie strzeli nie wiem, na 21 urodziny.
|
|
|
|
|
#55 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
No tak, tylko mi mało zmieniły się poglądy przez lata ^^ 4 tatuaże wymyśliłam wtedy, dwa dopiero 2 lata temu. Ale fakt, pierwszy walnęłam jak byłam pełnoletnia.
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie samo zdanie. Przecież to jest naturalne, że ludzie dojrzewają i nie wiem, co w tym takiego dziwnego, że w wieku nastu lat jest się zmiennym, jest się w fazie buntu i chce się być trendy. Co innego, jak się poczeka z takim pomysłem rok, dwa...conajmniej do pełnoletności. To chyba powinna być przemyślana decyzja, a nie chwilowy kaprys.
|
|
|
|
|
#58 |
|
BAN stały
|
to,że pojawią się teksty o zaścianku czy babbityzmie to było oczywiste. Co do widzimisię, myślę, że tatuaże mają prawo nudzić się ich właścicielom z taką samą częstotliwością jak fryzury ciuchy czy buty. Sam tatuaż z wiekiem raczej walorów estetycznych nie nabiera tylko wprost przeciwnie. Mnie osobiście kompletnie nie podobają się zbytnio wyblakłe, rozmyte tatuaże u 40parolatków w górę. No nie każdy o swoje ciało dba. Co do zagadnienia pozorów żyjemy wśród ludzi jak(ich) żyjemy i można lansować, że się nie liczą. Autorce proponuję zainteresować się tatuażami permanentnymi.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-12-15 o 22:01 |
|
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
Hmm no tak, w wieku >50 lat nasze ciała będą cudowne i powabne, jeśli tylko nie oszpecimy ich dziarami .
Akurat ten argument zupełnie bez sensu, nikt nie jest piękny na starość, a tak przynajmniej możemy mieć kolorowe zmarszczki
Edytowane przez Tetrix Czas edycji: 2010-12-15 o 22:11 |
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytam ze zrozumieniem ale tak samo mi wisi i powiewa co to za osoba jak rodzaj tatuaż także rozwodzić się nie będę bo dla mnie nie ma najmniejszego znacze czy słodka 18stk wydziara sobie glonojada na prawej piersi czy może prezydent zrobi sobie truskawkę na czole bądź ewentualnie Pudzian na kolejną walke wyskoczy z wielkim torcikiem na klacie. ------ w sumie racja po 50 wcale nie bede mniej pomarszczona jak sobie nie zrobie tatuażu
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-12-15 o 22:23 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

więc nie rozumiem czemu Polacy są ograniczeni. Bo nie mają takiego samego gustu ? Jest spora rzesza ludzi, która kojarzy tatuaże z kryminałem i boi się ludzi którzy je posiadają. I takie ich prawo; przecież nie obrzucają tej osoby wyzwiskami ani nie biją.
13.03.2008![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

). 
To juz jakieś kompletne umysłowe ograniczenie: "ma tatuaż - pewnie mi zaraz gardło poderżnie", tak to działa, poważnie??