|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Eurowizja 2011
Ale to wiadomo od dawna, że chodzi o politykę, a nie muzykę! Zawsze Artur Orzech mówi, że teraz przedstawią glosy państwa X, więc państwo Y dostanie 10 lub 12 punktów. I to się sprawdza.
|
|
#32 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Strasznie jestem ciekawa kto wygra. Zeszłoroczny zwycięzca a raczej zwyciężyni znów zaprezentuje swój kraj, tylko, że teraz ma o wiele gorszy utwór... |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Może i piosenka Anny Gogoli wpada troszkę w Disco Polo ale przynajmniej wpada w ucho! Zresztą na Eurowizji wszystkie piosenki (prawie) to disco polo
Ona ma wspaniały głos, śpiewa z taką łatwością ale oczywiście byłoby za pięknie więc musieli jej podsunąć "super" piosenkę. O co tutaj chodzi???!! Co do Magdaleny Tul... dla mnie niby fajna, niby fajnie śpiewa ale ta piosenka jest tak denna i sztywna, że szok! Zero jakichkolwiek emocji... Możecie mnie oświecić z jedną rzeczą? dlaczego celowo ktoś wysyła takie osoby na Eurowizje? Dlaczego nie poleci choćby ta Doda, Ewa Farna czy inny? Dlaczego? O co tutaj chodzi?!
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wg. mnie tu chyba chodzi o to żeby wykonawcy nie byli znani na Europe. Żeby było kogo wypromować przykład :Lena . Każdy kraj ma kogoś znanego i gdyby każdy tak wysłał to ja sobie tego nie wyobrażam ;p
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myślę, że w naszej Polsce Eurowizja to sposób na promocję. Doda, czy Ewa Farna, które już mają jakąś pozycję, nie potrzebuję tego i nawet nie myślą o startowaniu w tym konkursie, który, nie oszukujmy, staje się coraz gorszy.
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
O, jak to się stało, że jeszcze nie znalazłam tego wątku?
Co do pierwszego półfinału..wciąż się we mnie gotuje. Cała ta afera z głosami i problemami w ich dostarczaniu, problemy Magdy z odsłuchem w słuchawce w trakcie wykonywania utworu, fatalne nagłośnienie, brak łączności z Orzechem(może to i lepiej-nie irytował mnie), i wiele innych.. Niemcy nie zostaną dobrze zapamiętani. Na szczęście drugi półfinał był już znacznie lepszy pod względem organizacyjnym jak i technicznym a i prowadzący jakoś mniej irytowali ![]() Macie dziś swoich faworytów? Ja mam kilka piosenek, które bardzo mi się podobają, ale szczególnie Bośniacka propozycja i Brytyjska. Jestem strasznie ciekawa występu Blue na żywo
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Z drugiego półfinału żadna piosenka nie wpadła mi w ucho, za to kilka podobało mi się w pierwszym. Trzymam kciuki za Serbię i Azerbejdżan
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
A mi jakoś drugi półfinał bardziej przypadł do gustu
Choć Azrbejdżan świetny, nawet zagłosowałam, ale troszkę mnie rozczarowali na livie.. Świetna jest jeszcze propozycja Duńska. Bardzo żałuję, że z drugiego półfinału nie przeszła Bułgaria, pewnie bym nawet zagłosowała na nich w finale.. A szkoda. Pozdrawiam!
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
A z drugiego półfinału szkoda, że nie przeszła Holandia
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
O tak, też mi się podobali. Przed ogłoszeniem wyników spisałam swoje propozycje na kartce i trafiłam 8/10(chybiłam właśnie z Bułgarią i Holandią). Nie wiem za to jakim cudem przeszła Mołdawia :/
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Ja jak wcześniej napisałam trzymam mocno kciuki za AZERBEJDŻAN
Nie oglądałam drugiego półfinału ale wątpię aby coś innego mnie tak zaskoczyło ;p---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Jak dla mnie pierwsza propozycja- Finlandia jest bardzo podobna (nie powiem, ze identyczna) do zeszłorocznej propozycji Belgii (która nawiasem mówiąc bardzo wtedy mi się podobała ale dzisiejsza Finlandii była nieco oklepana , zero emocji ) :P |
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Azerbejdżan wygrał!
Osobiście kciuki trzymałam za Gruzję, podobał mi się występ ![]() Denerwował mnie komentator, był strasznie subiektywny i niepotrzebnie dodawał swoje zdanie w wielu momentach i był irytujący
Edytowane przez Fuzukatsu Czas edycji: 2011-05-15 o 00:53 |
|
|
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
Trzymałam mocno kciuki z Eldrine z Gruzji. Ta piosenka to zdecydowanie moje klimaty, nieco mocniejsze.
Poza tym podobała mi się Ukraina, w ogóle gotyku tam nie było, ale widać, że na co dzień Mika Newton występuje w zespole rockowym, bo miała wyraźny, silny wokal. Słowenia w tym roku również mnie zachwyciła, wspaniała, pełna emocji, dozująca emocje, kobieca... Ta Maja Keuc miała cudowny głos... Uwielbiam takie wyraziste wokale. Mołdawia też mnie nie zawiodła, fajna mieszanka folku, rocka, punka, ska. Ożywiła mnie, w ogóle dość ciekawie zaplanowany występ. I Hiszpania, ta piosenka wprawia mnie w pozytywny nastrój, jest pełna radości, słońca. Żałuję, że Turcja odpadła, była jedną z lepszych propozycji. Żywa, energetyczna i rockowa... Nic jej zarzucić nie można... Nawet ta pani w kuli mogła być... Aaa, nie mogłabym nie wspomnieć o Rusince z Macedonii, ta piosenka miała w sobie dużo elementów etnicznych, które mi przypadły do gustu. Natomiast brak awansu Polski rozumiem... Uważam polską piosenkę za słabą... Byłaby dobra wtedy, gdy wysłaliśmy Isis i Lidię Kopanię. Co do zwycięzcy, nie jest tragicznie, aczkolwiek z tego duetu azerskiego, lepiej śpiewać potrafi chłopak. Piosenka miła, przyjemna, wpadająca w ucho, spodobała mi się, chociaż w takiej muzyce nie gustuję, ale nie była tandentna. Widać było ogromną radość w oczach zwycięzców Miło się tego słuchało, aczkolwiek na bisie wokalistka dawała po sąsiadkach, ale to z radości![]() Ja tylko miałam nadzieję, że to nie Węgry, nie Austria i nie Niemcy wygrają. Węgry były dla mnie po Chorwacji największym koszmarkiem na Eurowizji. Austria mnie nudziła. Muzyka Leny do mnie nie przemawia, podobnie jak jej wokal i akcentowanie przy angielskim. |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo się cieszę z wygranej Azerbejdżanu
Ciekawe skąd to obstawianie faworytów, skoro potem nie ma odzwierciedlenia tego w czasie głosowania Zresztą stronniczość państw przy głosowaniu to inna historia
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Od półfinału obstawaiałam AZERBEJDŻAN i się udało !
Jest ! Oprócz Azerbejdżanu (bo oni wg. mnie mieli najlepszą piosenkę) typowe piosenki , które mogłby się stać hitami radiowymi to : Wlk. Brytania, Szwecja,Irlandia (oni byli świetni ) , Rosja . Te piosenki to typowy pop, który bardzo lubię. Natomiast przy piosence Leny prawie usnęłam (na prawdę) przyklepana i oklepana piosenka , zero życia masakra . I co tu jeszcze moge powiedzieć... może jak ktoś wcześniej napisał facet śpiewa lepiej ale jak oglądałam teledysk ona ma na prawdę dobry głos . Kwesita nastawienia mikrofonu ;pAaaa i co do Gruzji . Niby piosenka w sam raz dla młodzieży ale moim zdaniem dziewczyna nie ma głosu do takiej muzyki - było słabo .Lepszy był ten koleś ;p ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- I bardzo ale to bardzo wkurzyły mnie gwizy na publicznoiści kiedy Niemcy nie dostawali pkt ;/ |
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
a nasza Magda zajeła w półfinale ostatnie 19 miejsce
miała tylko 18 punktów
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Tak, jednak ja w to nie wierzę - była faworytką . I nie śmiejcie się teraz bo na nią nie można było głosować bo sie linia popsuła >.<
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
wg oficjalnych wyników:
W I półfinale Polska otrzymała punkty od następujących państw: 5 - Wielka Brytania 4 - Gruzja 4 - Węgry 3 - Norwegia 2 - Litwa |
|
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
no dobra, ale weźmy pod uwage , ze nie można było głosować na nas ;/
|
|
|
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
Azerbejdżan miał fajną piosenkę, ale liczyłam, że wygra Grecja
.Bardzo podobała mi się ich propozycja - to było coś nowego. W następnej kolejności stawiałam na Bośnię i Hercegowinę .
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Ma ktoś może listę jak głosowała Polska?
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Na pewno Polska 12 dała Litwie reszty nie pamietam. Moimi faworytami była Mołdawia i Irlandia
fajne takie energiczne piosenki. Azerbejdżan w ogóle mi się nie podobał. Z dwojga złego wolałam już Szwecję
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie ,że Azerbejdżan wygrał, podobało mi się jak śpiewali
a najbardziej się cieszę z tego, że Niemcom się tym razem nie udało |
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
I ja również cieszę się ze zwycięstwa Azerbejdżanu. Głosowałam na nich w półfinale, byli zatem w gronie moich faworytów. Liczyłam na nieco wyższą pozycję Bośni oraz znacznie wyższą Wlk. Brytanii, na którą swoją drogą głosowałam w finale. Jestem zaskoczona, ale mile-pozycją Ukrainy, piosenka bardzo przyjemna. Spodobała mi się nawet piosenka Niemiec-ale Lena widocznie gwiazdorzyła, czego nie lubię. Nie spodziewałam się tak wysokiej pozycji Włochów i Szwedów, a tak niskiej Węgier i Estonii.
Co irytowało? Jak zwykle Orzech. Czy ten facet naprawdę nie może powstrzymać się od swoich subiektywnych opinii? Zachowuje się trochę tak, jakby robił z Eurowizji jakąś własną prywatę, albo inaczej-jakby był dla oglądających cudownym mentorem, którzy będą głosować wedle jego preferencji. To ma być rzetelne dziennikarstwo? Kolejny, nieco mniej żenujący element podczas eurowizyjnej transmisji-moment przekazania polskich głosów przez Odetę(chciała zabłysnąć brakiem błyskotliwości? Wstyd!) i same głosy. 12pkt dla Litwy? Padłam jak to usłyszałam. Ok, 5-6 bym przełknęła, ale 12? My dostaliśmy od Litwy 2 w pierwszym półfinale, jest się z czego cieszyć, nie ma co!
Edytowane przez confused women Czas edycji: 2011-05-15 o 13:53 |
|
|
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie Orzech nigdy nie denerwował - niech se gada co chcesz ale podczas przyznawania not zostało tylko 8 państw . Azerbejdżan był 1 a za nim Szwecja i zdenerwowało mnie to " no cóż nie obstawiajmy bo Szwecja może jeszcze jakies punkty dostać" powiedział to tak, jakby Azerbejdżan miał już nie dostać - dziwne to dla mnie było. I zauważyłam jak oddawano noty to kiedy było połączenie z nami tej całej niemce (nie mogłam przeboleć patrzenia na nią- przypomina mi takie dziecko ode mnie ze szkoły) mina zrobiła się poważna- zero uśmiechu czy pozdrowienia . I bardzo się uceiszyłam , że z Rosji mówił Dima Bilan Edytowane przez monika9952 Czas edycji: 2011-05-15 o 15:16 |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się ucieszyłam, gdy zobaczyłam Dimę, przypomniały mi się Jego wspaniałe eurowizyjne piosenki z ubiegłych lat, przyznaję, że jego 'Never let you go' to dla mnie zaraz obok Turcji i Deli z 2008 najlepsze piosenki Eurowizji ostatnich 8 lat(od kiedy oglądam). Może jeszcze kiedyś wystąpi? Pozdrawiam
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
To wiem, myślałam że ma ktoś może pełną listę...
Jakoś nie wyobrażam sobie finału Eurowizji w kraju islamskim... Ale fakt faktem Azerbejdżan miał świetną, wpadająca w ucho kompozycję. Zaskoczyła mnie niska pozycja piosenki z Węgier, typowanej do ścisłej czołówki.
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włochy 10 Azerbejdżan 8 Gruzja 7 Serbia 6 Finlandia 5 Niemcy 4 Dania 3 Ukraina 2 Irlandia 1
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
dzięki!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

Ona ma wspaniały głos, śpiewa z taką łatwością ale oczywiście byłoby za pięknie więc musieli jej podsunąć "super" piosenkę. 

i był irytujący
Zresztą stronniczość państw przy głosowaniu to inna historia
Jest !
Ale fakt faktem Azerbejdżan miał świetną, wpadająca w ucho kompozycję. Zaskoczyła mnie niska pozycja piosenki z Węgier, typowanej do ścisłej czołówki.