Eurowizja 2011 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-12, 22:34   #31
infrequency
Zakorzenienie

GG do infrequency
Dot.: Eurowizja 2011

Ale to wiadomo od dawna, że chodzi o politykę, a nie muzykę! Zawsze Artur Orzech mówi, że teraz przedstawią glosy państwa X, więc państwo Y dostanie 10 lub 12 punktów. I to się sprawdza.
infrequency jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-13, 15:59   #32
andzelika666
BAN stały

GG do andzelika666

Cytat:
Napisane przez infrequency Pokaż wiadomość
Ale to wiadomo od dawna, że chodzi o politykę, a nie muzykę! Zawsze Artur Orzech mówi, że teraz przedstawią glosy państwa X, więc państwo Y dostanie 10 lub 12 punktów. I to się sprawdza.
To się nazywa - Sąsiedzka Pomoc
Strasznie jestem ciekawa kto wygra. Zeszłoroczny zwycięzca a raczej zwyciężyni znów zaprezentuje swój kraj, tylko, że teraz ma o wiele gorszy utwór...
andzelika666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-14, 13:04   #33
Senaliah
Raczkowanie

Może i piosenka Anny Gogoli wpada troszkę w Disco Polo ale przynajmniej wpada w ucho! Zresztą na Eurowizji wszystkie piosenki (prawie) to disco polo Ona ma wspaniały głos, śpiewa z taką łatwością ale oczywiście byłoby za pięknie więc musieli jej podsunąć "super" piosenkę.
O co tutaj chodzi???!!

Co do Magdaleny Tul... dla mnie niby fajna, niby fajnie śpiewa ale ta piosenka jest tak denna i sztywna, że szok! Zero jakichkolwiek emocji...

Możecie mnie oświecić z jedną rzeczą? dlaczego celowo ktoś wysyła takie osoby na Eurowizje? Dlaczego nie poleci choćby ta Doda, Ewa Farna czy inny? Dlaczego? O co tutaj chodzi?!
Senaliah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-14, 14:21   #34
monika9952
Zadomowienie

Właśnie wg. mnie tu chyba chodzi o to żeby wykonawcy nie byli znani na Europe. Żeby było kogo wypromować przykład :Lena . Każdy kraj ma kogoś znanego i gdyby każdy tak wysłał to ja sobie tego nie wyobrażam ;p
monika9952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-14, 15:29   #35
infrequency
Zakorzenienie

GG do infrequency

A ja myślę, że w naszej Polsce Eurowizja to sposób na promocję. Doda, czy Ewa Farna, które już mają jakąś pozycję, nie potrzebuję tego i nawet nie myślą o startowaniu w tym konkursie, który, nie oszukujmy, staje się coraz gorszy.
infrequency jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-14, 15:46   #36
confused women
Zakorzenienie

O, jak to się stało, że jeszcze nie znalazłam tego wątku?
Co do pierwszego półfinału..wciąż się we mnie gotuje. Cała ta afera z głosami i problemami w ich dostarczaniu, problemy Magdy z odsłuchem w słuchawce w trakcie wykonywania utworu, fatalne nagłośnienie, brak łączności z Orzechem(może to i lepiej-nie irytował mnie), i wiele innych.. Niemcy nie zostaną dobrze zapamiętani. Na szczęście drugi półfinał był już znacznie lepszy pod względem organizacyjnym jak i technicznym a i prowadzący jakoś mniej irytowali

Macie dziś swoich faworytów? Ja mam kilka piosenek, które bardzo mi się podobają, ale szczególnie Bośniacka propozycja i Brytyjska. Jestem strasznie ciekawa występu Blue na żywo
Stary 2011-05-14, 15:48   #37
hanjah
Zakorzenienie

Z drugiego półfinału żadna piosenka nie wpadła mi w ucho, za to kilka podobało mi się w pierwszym. Trzymam kciuki za Serbię i Azerbejdżan
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-14, 15:52   #38
confused women
Zakorzenienie

A mi jakoś drugi półfinał bardziej przypadł do gustu Choć Azrbejdżan świetny, nawet zagłosowałam, ale troszkę mnie rozczarowali na livie..
Świetna jest jeszcze propozycja Duńska. Bardzo żałuję, że z drugiego półfinału nie przeszła Bułgaria, pewnie bym nawet zagłosowała na nich w finale.. A szkoda.

Pozdrawiam!
Stary 2011-05-14, 15:57   #39
hanjah
Zakorzenienie

A z drugiego półfinału szkoda, że nie przeszła Holandia
Stary 2011-05-14, 16:00   #40
confused women
Zakorzenienie

O tak, też mi się podobali. Przed ogłoszeniem wyników spisałam swoje propozycje na kartce i trafiłam 8/10(chybiłam właśnie z Bułgarią i Holandią). Nie wiem za to jakim cudem przeszła Mołdawia :/
Stary 2011-05-14, 21:22   #41
monika9952
Zadomowienie

Ja jak wcześniej napisałam trzymam mocno kciuki za AZERBEJDŻAN Nie oglądałam drugiego półfinału ale wątpię aby coś innego mnie tak zaskoczyło ;p

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Jak dla mnie pierwsza propozycja- Finlandia jest bardzo podobna (nie powiem, ze identyczna) do zeszłorocznej propozycji Belgii (która nawiasem mówiąc bardzo wtedy mi się podobała ale dzisiejsza Finlandii była nieco oklepana , zero emocji ) :P
Stary 2011-05-15, 00:52   #42
Fuzukatsu
Zadomowienie

Azerbejdżan wygrał!
Osobiście kciuki trzymałam za Gruzję, podobał mi się występ
Denerwował mnie komentator, był strasznie subiektywny i niepotrzebnie dodawał swoje zdanie w wielu momentach i był irytujący

Edytowane przez Fuzukatsu
Czas edycji: 2011-05-15 o 00:53
Fuzukatsu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 01:06   #43
Sondrina
BAN stały

Trzymałam mocno kciuki z Eldrine z Gruzji. Ta piosenka to zdecydowanie moje klimaty, nieco mocniejsze.
Poza tym podobała mi się Ukraina, w ogóle gotyku tam nie było, ale widać, że na co dzień Mika Newton występuje w zespole rockowym, bo miała wyraźny, silny wokal.
Słowenia w tym roku również mnie zachwyciła, wspaniała, pełna emocji, dozująca emocje, kobieca... Ta Maja Keuc miała cudowny głos... Uwielbiam takie wyraziste wokale.
Mołdawia też mnie nie zawiodła, fajna mieszanka folku, rocka, punka, ska. Ożywiła mnie, w ogóle dość ciekawie zaplanowany występ.
I Hiszpania, ta piosenka wprawia mnie w pozytywny nastrój, jest pełna radości, słońca.
Żałuję, że Turcja odpadła, była jedną z lepszych propozycji. Żywa, energetyczna i rockowa... Nic jej zarzucić nie można... Nawet ta pani w kuli mogła być...
Aaa, nie mogłabym nie wspomnieć o Rusince z Macedonii, ta piosenka miała w sobie dużo elementów etnicznych, które mi przypadły do gustu.

Natomiast brak awansu Polski rozumiem... Uważam polską piosenkę za słabą... Byłaby dobra wtedy, gdy wysłaliśmy Isis i Lidię Kopanię.

Co do zwycięzcy, nie jest tragicznie, aczkolwiek z tego duetu azerskiego, lepiej śpiewać potrafi chłopak. Piosenka miła, przyjemna, wpadająca w ucho, spodobała mi się, chociaż w takiej muzyce nie gustuję, ale nie była tandentna. Widać było ogromną radość w oczach zwycięzców Miło się tego słuchało, aczkolwiek na bisie wokalistka dawała po sąsiadkach, ale to z radości

Ja tylko miałam nadzieję, że to nie Węgry, nie Austria i nie Niemcy wygrają. Węgry były dla mnie po Chorwacji największym koszmarkiem na Eurowizji. Austria mnie nudziła. Muzyka Leny do mnie nie przemawia, podobnie jak jej wokal i akcentowanie przy angielskim.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 01:51   #44
hanjah
Zakorzenienie

Bardzo się cieszę z wygranej Azerbejdżanu Stawiałam też na Serbię.

Ciekawe skąd to obstawianie faworytów, skoro potem nie ma odzwierciedlenia tego w czasie głosowania Zresztą stronniczość państw przy głosowaniu to inna historia
Stary 2011-05-15, 08:49   #45
monika9952
Zadomowienie

Od półfinału obstawaiałam AZERBEJDŻAN i się udało ! Jest !

Oprócz Azerbejdżanu (bo oni wg. mnie mieli najlepszą piosenkę) typowe piosenki , które mogłby się stać hitami radiowymi to : Wlk. Brytania, Szwecja,Irlandia (oni byli świetni ) , Rosja . Te piosenki to typowy pop, który bardzo lubię. Natomiast przy piosence Leny prawie usnęłam (na prawdę) przyklepana i oklepana piosenka , zero życia masakra . I co tu jeszcze moge powiedzieć... może jak ktoś wcześniej napisał facet śpiewa lepiej ale jak oglądałam teledysk ona ma na prawdę dobry głos . Kwesita nastawienia mikrofonu ;p

Aaaa i co do Gruzji . Niby piosenka w sam raz dla młodzieży ale moim zdaniem dziewczyna nie ma głosu do takiej muzyki - było słabo .Lepszy był ten koleś ;p

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

I bardzo ale to bardzo wkurzyły mnie gwizy na publicznoiści kiedy Niemcy nie dostawali pkt ;/
Stary 2011-05-15, 09:22   #46
alexandrika
Zadomowienie

a nasza Magda zajeła w półfinale ostatnie 19 miejsce miała tylko 18 punktów
alexandrika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 09:33   #47
monika9952
Zadomowienie

Tak, jednak ja w to nie wierzę - była faworytką . I nie śmiejcie się teraz bo na nią nie można było głosować bo sie linia popsuła >.<
Stary 2011-05-15, 09:42   #48
alexandrika
Zadomowienie

wg oficjalnych wyników:
W I półfinale Polska otrzymała punkty od następujących państw:

5 - Wielka Brytania
4 - Gruzja
4 - Węgry
3 - Norwegia
2 - Litwa
alexandrika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 09:47   #49
monika9952
Zadomowienie

no dobra, ale weźmy pod uwage , ze nie można było głosować na nas ;/
Stary 2011-05-15, 09:50   #50
Domi_13
Przyczajenie

Azerbejdżan miał fajną piosenkę, ale liczyłam, że wygra Grecja .
Bardzo podobała mi się ich propozycja - to było coś nowego.
W następnej kolejności stawiałam na Bośnię i Hercegowinę .
Domi_13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 12:34   #51
lady opium
Zadomowienie

Ma ktoś może listę jak głosowała Polska?

08.06.2012
, 17.08.2013, 06.11.2013, 03.02.2014

lady opium jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 13:10   #52
zla panienka
Zadomowienie

Na pewno Polska 12 dała Litwie reszty nie pamietam. Moimi faworytami była Mołdawia i Irlandia fajne takie energiczne piosenki. Azerbejdżan w ogóle mi się nie podobał. Z dwojga złego wolałam już Szwecję

zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 13:33   #53
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zla panienka Pokaż wiadomość
Na pewno Polska 12 dała Litwie reszty nie pamietam. Moimi faworytami była Mołdawia i Irlandia fajne takie energiczne piosenki. Azerbejdżan w ogóle mi się nie podobał. Z dwojga złego wolałam już Szwecję
A 10 Włochom reszty też nie pamiętam.
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 13:41   #54
Ieka
Zakorzenienie

Fajnie ,że Azerbejdżan wygrał, podobało mi się jak śpiewali
a najbardziej się cieszę z tego, że Niemcom się tym razem nie udało
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 13:50   #55
confused women
Zakorzenienie

I ja również cieszę się ze zwycięstwa Azerbejdżanu. Głosowałam na nich w półfinale, byli zatem w gronie moich faworytów. Liczyłam na nieco wyższą pozycję Bośni oraz znacznie wyższą Wlk. Brytanii, na którą swoją drogą głosowałam w finale. Jestem zaskoczona, ale mile-pozycją Ukrainy, piosenka bardzo przyjemna. Spodobała mi się nawet piosenka Niemiec-ale Lena widocznie gwiazdorzyła, czego nie lubię. Nie spodziewałam się tak wysokiej pozycji Włochów i Szwedów, a tak niskiej Węgier i Estonii.
Co irytowało? Jak zwykle Orzech. Czy ten facet naprawdę nie może powstrzymać się od swoich subiektywnych opinii? Zachowuje się trochę tak, jakby robił z Eurowizji jakąś własną prywatę, albo inaczej-jakby był dla oglądających cudownym mentorem, którzy będą głosować wedle jego preferencji. To ma być rzetelne dziennikarstwo?
Kolejny, nieco mniej żenujący element podczas eurowizyjnej transmisji-moment przekazania polskich głosów przez Odetę(chciała zabłysnąć brakiem błyskotliwości? Wstyd!) i same głosy. 12pkt dla Litwy? Padłam jak to usłyszałam. Ok, 5-6 bym przełknęła, ale 12? My dostaliśmy od Litwy 2 w pierwszym półfinale, jest się z czego cieszyć, nie ma co!

Edytowane przez confused women
Czas edycji: 2011-05-15 o 13:53
confused women jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 15:14   #56
monika9952
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
I ja również cieszę się ze zwycięstwa Azerbejdżanu. Głosowałam na nich w półfinale, byli zatem w gronie moich faworytów. Liczyłam na nieco wyższą pozycję Bośni oraz znacznie wyższą Wlk. Brytanii, na którą swoją drogą głosowałam w finale. Jestem zaskoczona, ale mile-pozycją Ukrainy, piosenka bardzo przyjemna. Spodobała mi się nawet piosenka Niemiec-ale Lena widocznie gwiazdorzyła, czego nie lubię. Nie spodziewałam się tak wysokiej pozycji Włochów i Szwedów, a tak niskiej Węgier i Estonii.
Co irytowało? Jak zwykle Orzech. Czy ten facet naprawdę nie może powstrzymać się od swoich subiektywnych opinii? Zachowuje się trochę tak, jakby robił z Eurowizji jakąś własną prywatę, albo inaczej-jakby był dla oglądających cudownym mentorem, którzy będą głosować wedle jego preferencji. To ma być rzetelne dziennikarstwo?
Kolejny, nieco mniej żenujący element podczas eurowizyjnej transmisji-moment przekazania polskich głosów przez Odetę(chciała zabłysnąć brakiem błyskotliwości? Wstyd!) i same głosy. 12pkt dla Litwy? Padłam jak to usłyszałam. Ok, 5-6 bym przełknęła, ale 12? My dostaliśmy od Litwy 2 w pierwszym półfinale, jest się z czego cieszyć, nie ma co!
Oznaka poslkości - polacy głosowali na Litwę bo śpiewała Polka -ja to rozumiem i swoją drogą Francja miała już gorszą piosenkę (można to tak nazwać?) od Litwy.

Mnie Orzech nigdy nie denerwował - niech se gada co chcesz ale podczas przyznawania not zostało tylko 8 państw . Azerbejdżan był 1 a za nim Szwecja i zdenerwowało mnie to " no cóż nie obstawiajmy bo Szwecja może jeszcze jakies punkty dostać" powiedział to tak, jakby Azerbejdżan miał już nie dostać - dziwne to dla mnie było.

I zauważyłam jak oddawano noty to kiedy było połączenie z nami tej całej niemce (nie mogłam przeboleć patrzenia na nią- przypomina mi takie dziecko ode mnie ze szkoły) mina zrobiła się poważna- zero uśmiechu czy pozdrowienia .

I bardzo się uceiszyłam , że z Rosji mówił Dima Bilan w końcu mogłam go w TV zobaczyć ;-) Chciałabym jeszcze raz zobaczyć go na Eurowizji :P

Edytowane przez monika9952
Czas edycji: 2011-05-15 o 15:16
Stary 2011-05-15, 15:31   #57
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika9952 Pokaż wiadomość
Oznaka poslkości - polacy głosowali na Litwę bo śpiewała Polka -ja to rozumiem i swoją drogą Francja miała już gorszą piosenkę (można to tak nazwać?) od Litwy.

Mnie Orzech nigdy nie denerwował - niech se gada co chcesz ale podczas przyznawania not zostało tylko 8 państw . Azerbejdżan był 1 a za nim Szwecja i zdenerwowało mnie to " no cóż nie obstawiajmy bo Szwecja może jeszcze jakies punkty dostać" powiedział to tak, jakby Azerbejdżan miał już nie dostać - dziwne to dla mnie było.

I zauważyłam jak oddawano noty to kiedy było połączenie z nami tej całej niemce (nie mogłam przeboleć patrzenia na nią- przypomina mi takie dziecko ode mnie ze szkoły) mina zrobiła się poważna- zero uśmiechu czy pozdrowienia .

I bardzo się uceiszyłam , że z Rosji mówił Dima Bilan w końcu mogłam go w TV zobaczyć ;-) Chciałabym jeszcze raz zobaczyć go na Eurowizji :P
Ja tej 'oznaki polskości' nie rozumiem, bo po pierwsze piosenka bardzo nieciekawa, dalej-Evelina to co najwyżej dziewczyna o polskich korzeniach(hehe trochę w PISowskim tonie uderzyłam) , poza tym tyle osób narzeka na głosowanie dyktowane sympatiami, a co to niby innego było? Wkurzyłam się, było tyle innych piosenek, które zasłużyły na dwunastkę.

Też się ucieszyłam, gdy zobaczyłam Dimę, przypomniały mi się Jego wspaniałe eurowizyjne piosenki z ubiegłych lat, przyznaję, że jego 'Never let you go' to dla mnie zaraz obok Turcji i Deli z 2008 najlepsze piosenki Eurowizji ostatnich 8 lat(od kiedy oglądam). Może jeszcze kiedyś wystąpi?

Pozdrawiam
Stary 2011-05-15, 16:14   #58
lady opium
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zla panienka Pokaż wiadomość
Na pewno Polska 12 dała Litwie reszty nie pamietam.
To wiem, myślałam że ma ktoś może pełną listę...
Jakoś nie wyobrażam sobie finału Eurowizji w kraju islamskim... Ale fakt faktem Azerbejdżan miał świetną, wpadająca w ucho kompozycję. Zaskoczyła mnie niska pozycja piosenki z Węgier, typowanej do ścisłej czołówki.

08.06.2012

Stary 2011-05-15, 16:26   #59
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady opium Pokaż wiadomość
To wiem, myślałam że ma ktoś może pełną listę...
Jakoś nie wyobrażam sobie finału Eurowizji w kraju islamskim... Ale fakt faktem Azerbejdżan miał świetną, wpadająca w ucho kompozycję. Zaskoczyła mnie niska pozycja piosenki z Węgier, typowanej do ścisłej czołówki.
Litwa 12
Włochy 10
Azerbejdżan 8
Gruzja 7
Serbia 6
Finlandia 5
Niemcy 4
Dania 3
Ukraina 2
Irlandia 1
Stary 2011-05-15, 16:28   #60
lady opium
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Litwa 12
Włochy 10
Azerbejdżan 8
Gruzja 7
Serbia 6
Finlandia 5
Niemcy 4
Dania 3
Ukraina 2
Irlandia 1
dzięki!

08.06.2012

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości