Zbyt duża potrzeba bliskości? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-18, 13:36   #31
EsTeLL25
Zakorzenienie

Dot.: Zbyt duża potrzeba bliskości?

Cytat:
Napisane przez BigGirlsDontCry2 Pokaż wiadomość
Ja mam to samo, tylko ze u mnie działa to odwrotnie. Moj TZ baardzo lubi sie przytulać, czy to do spania czy tak po prostu. Ja tez to lubię ale wszystko ma swoje granice. Czasami potrzebuje "wolności" bo aż sama sie dusze w jego uścisku (nie fizycznie a psychicznie). Oczywiście jego słowa nie były "odpowiednie" ale ja kiedy śpię a ktoś mnie obudzi (lub próbuję spać) tez potrafię być baaardzo nie mila. Myślę ze Twój TZ ma podobnie i wcale go nie usprawiedliwiam tylko naprawdę rozumiem w tej kwestii
Też tak mam i dlatego w porownaniu co do niektórych tutaj nie napisałam, że ma buraka za faceta i wgl jak się do niej odnosi.. Nie można na każdy problem radzić komuś to go zostaw.. bo ciekawe czy wy po 2 letnim zwiazku bez zajaknieca powiedzialybyscie waszemu facetowi Nara..tak się łatwo mówi. Niestety miłość jest ślepa.
Ktoś może nie mieć na coś ochoty.I też trzeba to uszanować - nie chcem go bronić ale staram się zrozumieć tez jego myślenie.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Burak jeden mówi do niej "debilu idź się leczyć i po chuj coś gadasz" a ona ma z nim rozmawiać żeby ją więcej przytulał?
To jakiś żart?

Nie to nie żart. Mam prawo mieć takie zdanie jakie przedstawiłam. I to czu On wyniósł chamstwo z domu czy nie .. To już chyba tylko twoje domysły.. Nie wiem na jakiej zasadzie macie swoje zwiazki ale ja najpierw probowałabym się jakoś porozumieć czy sprobowac pogadac a nie od razu kogoś rzucać - tak jest najlatwiej i taka rada jest najprostsza... Chodzilo mi o to, zeby mu powiedziała, że nie podoba jej sie jego zachowanie i przedstawila swoje potrzeby.

EsTeLL25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-18, 13:41   #32
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez EsTeLL25 Pokaż wiadomość
Chodzilo mi o to, zeby mu powiedziała, że nie podoba jej sie jego zachowanie i przedstawila swoje potrzeby.
Problem polega na tym, że:
Cytat:
Napisane przez Hiccup Pokaż wiadomość
Rozmowa odpada, on doskonale wie o tym, że tego bardzo potrzebuję i czasem jak o tym mówię to się nawet wkurza, że za często.
Stary 2011-03-18, 13:47   #33
EsTeLL25
Zakorzenienie

hmmm..Może niech Ona spróbuje zachowywać się w taki sposób jak on w stosunku do niej np przed tym kiedy On jest milusi bo chce seksu. I może wtedy zobaczy jak to jest. innego wyjścia nie widze.. chyba ze faktycznie autorka dojdzie do wniosku, że nie chce z takim byc i powie mu Narazie

Stary 2011-03-18, 13:49   #34
rybkie
Rozeznanie

BigGirlsDontCry2 a nazyasz swojego TZ debilem i kazez mu sie leczyc?
Ja tez jestem przytulasem a moj maz nie tak bardzo, no ale on nigdy tak sie do mnie nie odezwal! Jak nie ma nastroju to mowi to delikatnie bo mnie kocha i szanuje! Nie trzeba od razu wyzywac! No ludzie jak tak moza sie do siebie zwracac? Jakies ch*je, debile, to juz normalnie nie mozna sie odezwac? I co ni mu nie powiedzias autorkopo tym teksci? Zadengo : "Ej niezycze sobie takich odzywek?" Nic mu nie powiedzialas?
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-18, 13:50   #35
BigGirlsDontCry2
Rozeznanie

Cytat:
Też tak mam i dlatego w porownaniu co do niektórych tutaj nie napisałam, że ma buraka za faceta i wgl jak się do niej odnosi.. Nie można na każdy problem radzić komuś to go zostaw.. bo ciekawe czy wy po 2 letnim zwiazku bez zajaknieca powiedzialybyscie waszemu facetowi Nara..tak się łatwo mówi. Niestety miłość jest ślepa.
Ktoś może nie mieć na coś ochoty.I też trzeba to uszanować - nie chcem go bronić ale staram się zrozumieć tez jego myślenie.

Niestety większość jak nie wszystkie wątki na -intymnym- dotyczące złego zachowania chłopaka mają jedną odpowiedź : Zostaw Go! Jak w ogóle możesz z nim być?! Tylko katapulta i za drzwi!

Zatem wszystkie dziewczyna na wizażu te "doradzające" znalazły mężczyznę idealnego, a może same nie widzą ich wad...... ?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=693962
BigGirlsDontCry2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-18, 13:54   #36
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm..Może niech Ona spróbuje zachowywać się w taki sposób jak on w stosunku do niej np przed tym kiedy On jest milusi bo chce seksu. I może wtedy zobaczy jak to jest. innego wyjścia nie widze.. chyba ze faktycznie autorka dojdzie do wniosku, że nie chce z takim byc i powie mu Narazie
Estell25, weź Ty sie zastanów, co Ty piszesz. Szkoda zachodu dla ćwoka, który ewidentnie traktuje ją jak ostatnie pomiotło.
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-18, 13:55   #37
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Niestety większość jak nie wszystkie wątki na -intymnym- dotyczące złego zachowania chłopaka mają jedną odpowiedź : Zostaw Go! Jak w ogóle możesz z nim być?! Tylko katapulta i za drzwi!

Zatem wszystkie dziewczyna na wizażu te "doradzające" znalazły mężczyznę idealnego, a może same nie widzą ich wad...... ?
Ja znalazlam takiego mezczyzne,jaki mi odpowiada. Ideałow nie ma
Ale w momencie,kiedy facet nie potrafi zwyczajnie po ludzku odezwac sie do kogos (nie mowie juz nawet o tym,ze do osoby,ktora podobno kocha ) dla mnie jest skreslony.
Nie akceptuje przemocy,wyzwisk i braku szacunku. Nie tylko u mojego meza. U nikogo z mojego otoczenia. Co to za przyjemnosc zadawac sie z burakiem?
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-18, 13:56   #38
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Myślisz, że długo z nią będzie, jak ona go zacznie od debili wyzywać?
Stary 2011-03-18, 13:57   #39
BigGirlsDontCry2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
BigGirlsDontCry2 a nazyasz swojego TZ debilem i kazez mu sie leczyc?
Ja tez jestem przytulasem a moj maz nie tak bardzo, no ale on nigdy tak sie do mnie nie odezwal! Jak nie ma nastroju to mowi to delikatnie bo mnie kocha i szanuje! Nie trzeba od razu wyzywac! No ludzie jak tak moza sie do siebie zwracac? Jakies ch*je, debile, to juz normalnie nie mozna sie odezwac? I co ni mu nie powiedzias autorkopo tym teksci? Zadengo : "Ej niezycze sobie takich odzywek?" Nic mu nie powiedzialas?
Napisałam już wczesniej, kiedy ktos mnie budzi nie wazne kto to by był jestem zła i moge nawciskać ile wejdzie. Nie bawcie się w moralne nauczycieli swoich facetów, bo to śmieszne. Trzeba się akceptować a nie nauczać innych jak mają postępować wobec Was. Gdyby każdy się obrażał o takie coś i rozstawał to nie było by w Polsce rodzin

Stary 2011-03-18, 13:58   #40
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:

Nie miałabyś nic przeciwko wyzywaniu Cię od debili? Naprawdę byłabyś w związku, w którym facet jest słitaśny głównie jak mu się seksu chce?

No ja debilną dziurą w desce być nie lubię, no ale owszem, są takie, które uważają, że miłość wszystko wybaczy
Stary 2011-03-18, 14:00   #41
EsTeLL25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wandaweranda Pokaż wiadomość
Estell25, weź Ty sie zastanów, co Ty piszesz. Szkoda zachodu dla ćwoka, który ewidentnie traktuje ją jak ostatnie pomiotło.
Skoro założyła ten wątek chciała poznac opinie. Moja jest taka.Chociaż nie mowie ze tolerowalabym takie zachowanie. Zwrcilabym uwage raz drugi i tez bym pogoniła

Cytat:

heh no to da się zauważyćNajprościej doradzić, żeby zostawiła. Ciekawe czy tak wszystkie się dogadują we wszystkim i nie mają rzadnych problemów z Tż.

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Ja znalazlam takiego mezczyzne,jaki mi odpowiada. Ideałow nie ma
Ale w momencie,kiedy facet nie potrafi zwyczajnie po ludzku odezwac sie do kogos (nie mowie juz nawet o tym,ze do osoby,ktora podobno kocha ) dla mnie jest skreslony.
Nie akceptuje przemocy,wyzwisk i braku szacunku. Nie tylko u mojego meza. U nikogo z mojego otoczenia. Co to za przyjemnosc zadawac sie z burakiem?
No wiadomo, że nie ma.
Szacunek to podstawa. I to żadna przyjemność wiadomo nikt nie chciałby byc tak traktowany ale co autorka zrobi to już bedzie jej decyzja. Opinie mogą być podzielone.

Stary 2011-03-18, 14:01   #42
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Trzeba się akceptować a nie nauczać innych jak mają postępować wobec Was. Gdyby każdy się obrażał o takie coś i rozstawał to nie było by w Polsce rodzin
Błąd. Trzeba wymagać na dzień dobry odpowiedniego traktowania, wtedy zmniejszamy prawdopodobieństwo, że obudzimy się po paru latach z facetem, który nas nie szanuje.

Tobie odpowiada takie wyzywanie się, jest to normą - ok. Jesteś w takim związku, jesteś szczęśliwa - ok. Ja bym się z takim facetem rozstała. Tym sposobem ja mam faceta, który mi pasuje, Ty też. I wsio.

Zakląć lubię, rzucam mięsem częściej niż niejeden facet, ale wyzywanie od debili jednak nie leży w moim charakterze. I tolerowanie takiego zachowania też.
Stary 2011-03-18, 14:04   #43
BigGirlsDontCry2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Błąd. Trzeba wymagać na dzień dobry odpowiedniego traktowania, wtedy zmniejszamy prawdopodobieństwo, że obudzimy się po paru latach z facetem, który nas nie szanuje.

Tobie odpowiada takie wyzywanie się, jest to normą - ok. Jesteś w takim związku, jesteś szczęśliwa - ok. Ja bym się z takim facetem rozstała. Tym sposobem ja mam faceta, który mi pasuje, Ty też. I wsio.

Zakląć lubię, rzucam mięsem częściej niż niejeden facet, ale wyzywanie od debili jednak nie leży w moim charakterze. I tolerowanie takiego zachowania też.
A o to przykład jednych z tych które NAUCZAJĄ a nie potrafią czytać ze zrozumieniem

Stary 2011-03-18, 14:06   #44
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
heh no to da się zauważyćNajprościej doradzić, żeby zostawiła.
A nieprawda, najprościej doradzić "walcz o misia, walcz o miłość", wtedy się utwierdza autorkę w przekonaniu, że postępuje dobrze robiąc za wycieraczkę do butów, sytuacja się nie zmienia, wszyscy szczęśliwi.

Bardzo często rada "zostaw go" spotyka się z oporem autorki, trzeba tłumaczyć, tłumaczyć, jeszcze raz tłumaczyć. Bardzo trudno jest pokazać zmaltretowanej psychicznie osobie, że mogą być dla niej lepsze opcje życiowe, niż ta, w której jest...

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
A o to przykład jednych z tych które NAUCZAJĄ a nie potrafią czytać ze zrozumieniem
Czego nie zrozumiałam?
Stary 2011-03-18, 14:08   #45
EsTeLL25
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba wymagać na dzień dobry odpowiedniego traktowania
.
zgadzam się no ale cóż skoro ma takiego niech sama się zastanowi czy chce z takim być.ja nie zamierzam nikomu doradzać skończenia zwiazku bo tak naprawdę nie wiadomo jak tam jest.

Cytat:

No ja debilną dziurą w desce być nie lubię, no ale owszem, są takie, które uważają, że miłość wszystko wybaczy
yyy Nikt nie jest tutaj debilna dziura w desce. I myslenie, że miłość wszystko wybaczy jest conajmniej glupim myśleniem. Bo wszystko można tolerować - wiadomo do czasu

Cytat:
Myślisz, że długo z nią będzie, jak ona go zacznie od debili wyzywać?
Nie wiem ale może wtedy chlopak się ogarnie i zobaczy jak to jest a jak maja sie rozstać to niech chociaż poczuje jak to jest być tak traktowanym.

Stary 2011-03-18, 14:09   #46
BigGirlsDontCry2
Rozeznanie

Ta dziewczyna jest maltretowana psychicznie ?
Dopowiedziałaś sobie, że jest dziewczyna w wątku jest maltretowana, że ja żyje w związku gdzie wyzywanie się jest narmą, wszystko z Tobą jest w porządku ?

Stary 2011-03-18, 14:12   #47
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
yyy Nikt nie jest tutaj debilna dziura w desce.
Wiesz, gdyby facet okazywał mi czułość głównie w momencie, kiedy chciałby seksu, to tak bym się czuła...

Cytat:
I myslenie, że miłość wszystko wybaczy jest conajmniej glupim myśleniem. Bo wszystko można tolerować - wiadomo do czasu
Prawda.

Cytat:
Nie wiem ale może wtedy chlopak się ogarnie i zobaczy jak to jest a jak maja sie rozstać to niech chociaż poczuje jak to jest być tak traktowanym.
A tak, w tym coś jest Tylko że do niewielu coś takiego trafia...bardzo prawdopodobne, że dopiero w momencie kiedy zakocha się jak szalony i dostanie tak po kuprze od wybranki, to zrozumie jak to jest... :/
Stary 2011-03-18, 14:16   #48
patricia13
Wtajemniczenie

ale wiecie co..

zauwazylam, ze nie zauwazylyscie jednej delikatnej roznicy..

rozprawiacie o wyzwiskach, cwokach itd

a ja podkresle, ze on sie tak chamsko zachowal w intymnej, delikatnej dla nie sferze !

to nie jest sytuacja gdy np. stoja przy bankomacie, a ona zapomniala PINu i zablokowala sobie konto
a on na to "Ty debilu"

to sytuacja, gdy ona potrzebuje BLISKOSCI
i nie mowcie mi, ze dramatyzuje, ale zastanawiam sie, czy taki bubek przypadkiem nie spowoduje u niej urazu
pewnie za 10 lat z nim nie bedzie, ale jak beda wygladaly jej relacje z facetami i czy przez tego bubka nie bedzie sie obawiala przytulic bo zostanie wysmiana czy odrzucona

zastanowila sie ktoras nad tym?
a no nie..
Stary 2011-03-18, 14:17   #49
EsTeLL25
Zakorzenienie

Cytat:
A tak, w tym coś jest Tylko że do niewielu coś takiego trafia...bardzo prawdopodobne, że dopiero w momencie kiedy zakocha się jak szalony i dostanie tak po kuprze od wybranki, to zrozumie jak to jest... :/

To możemy mieć nadzieję, że kiedyś jakaś go tak sie zastanowi nad sobą, wiadomo nikt nie chce być tak traktowany, jesli slowa nie pomagaja i on dalej zachowuje się jak gowniarz - ja bym nie odeszla bez slowa ( mysle ze go by to nie obeszlo...) tylko bym mu pierw zgotowala takie samo traktowanie. Moze by sam odszedl - tym lepiej dla mnie. Bym się nie musiala produkowac i sluchać pretensji , że kończę ten zwiazek z "blachego" powodu - bo znając zycie tak by miala ta dziewczyna.

Stary 2011-03-18, 14:18   #50
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
A jak nazwac to co robi jej facet? wyzywa ja,nie szanuje,potrzebuje tylko do seksu,jej potrzeby sie nie liczą... Komfortem psychicznym bym tego nie nazwała...
Stary 2011-03-18, 14:20   #51
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Dopowiedziałaś sobie, że jest dziewczyna w wątku jest maltretowana, że ja żyje w związku gdzie wyzywanie się jest narmą, wszystko z Tobą jest w porządku ?
Pisałam ogólnie o wątkach na wizażu, w których pojawiają się rady "zostaw go" - często tak jest, że piszą dziewczyny, które są nieszczęśliwe, ale mają zakodowane że taki jest model związku, że tak powinno być, boją się odejść, bo uważają że nieważne jaki facet, ważne żeby nie bił i był.

Nic sobie nie dopowiedziałam, autorka wprost napisała, że boi się odejść, bo boi się braku czułości. Której to czułości i tak w związku nie ma za wiele.

O Twoim związku napisałam w kontekście tego co sama tutaj napisałaś "napisałam już wczesniej, kiedy ktos mnie budzi nie wazne kto to by był jestem zła i moge nawciskać ile wejdzie." - pisałaś to w obronie języka, jakiego używa chłopak autorki. Ja nie wyzywam od debili jak się mnie budzi (mimo że też tego nie lubię) i nie mogłabym być z kimś, kto by mnie od debili wyzywał. Dla Ciebie z tego co piszesz, nie jest to problemem. To wszystko.

Tak, wszystko ze mną jest w porządku. Ufam, że z Tobą też.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez patricia13 Pokaż wiadomość
i nie mowcie mi, ze dramatyzuje, ale zastanawiam sie, czy taki bubek przypadkiem nie spowoduje u niej urazu
pewnie za 10 lat z nim nie bedzie, ale jak beda wygladaly jej relacje z facetami i czy przez tego bubka nie bedzie sie obawiala przytulic bo zostanie wysmiana czy odrzucona.
No dokładnie.
Stary 2011-03-18, 14:23   #52
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bawcie się w moralne nauczycieli swoich facetów, bo to śmieszne. Trzeba się akceptować a nie nauczać innych jak mają postępować wobec Was. Gdyby każdy się obrażał o takie coś i rozstawał to nie było by w Polsce rodzin
gdyby kazdy się obrażał o COŚ TAKIEGO i uznawał za wystarczający powód do rozstania, i miał odwagę szukać kogoś normalnego i dobrego dla siebie byłoby więcej zdrowych udanych związków i szczęsliwych dzieci z takich związków.
a ogólnie to wyrazy wspołczucia.
Stary 2011-03-18, 14:23   #53
EsTeLL25
Zakorzenienie

Cytat:
A jak nazwac to co robi jej facet? wyzywa ja,nie szanuje,potrzebuje tylko do seksu,jej potrzeby sie nie liczą... Komfortem psychicznym bym tego nie nazwała...
Wiesz jesli naprawde byloby jej tak niewygodnie z nim nie zakladalaby watku z prosba o opinie tylko by uciekla Ja np tak zrobilam. Sama w koncu sie zorientowalam, że nie chce tak zyc jak miałam i powiedzialam EX nara Tylko wiem ze 'takie" zwiazki jak konczy osoba pokrzywdzona pozniej musi suchac jaka jest pusta, jak dobrze miala, ze wymysla, ze nie docenila itd to tez ryje beret. wiadomo , ze ten koles tak uwaza a to nieprawda bo byl debilem. no ale cóż na glupote nie ma lekarstwa.

patricia13
myśle ze to napewno bedzie mialo wplyw wiem po sobie... ale Ona sama musi ogarnac sytuacje. i stwierdzic NIE CHCE tak życ i chce byc szczesliwa. najezdzanie na nia.. w niczym jej nie pomoze... ona sama nie wie co ma zrobic i prosi o opinie. Gdyby przyszlo jej łatwo go zostawić już by to zrobiła.

Stary 2011-03-18, 14:28   #54
BigGirlsDontCry2
Rozeznanie

Także miałam racje. Dziękuje za współczucie, bardzo jest mi potrzebne. Sprawa to jest wielkiego formatu, niech się rozstaną bo powiedział coś nie miłego. Urywajcie sobie głowy dalej same, albo przytakujcie,że macie rację.

Stary 2011-03-18, 14:32   #55
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patricia13 Pokaż wiadomość
..
myślę, ze juz spowodował zmiany w jej psychice, bo jak przeczytałam jej posta to odniosłam wrażenie, że napisało go jakieś zalęknione zwierzątko, a nie młode, hoże dziewczę.
Toksyczny związek, po prostu.

Edytowane przez wandaweranda
Czas edycji: 2011-03-18 o 14:34
Stary 2011-03-18, 14:33   #56
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Gdyby przyszlo jej łatwo go zostawić już by to zrobiła.
Zauważmy, jak autorka już teraz patrzy na swój związek...wyzwiskami się nie oburza (czyżby były dla niej normalnością?), natomiast zastanawia się, czy przypadkiem nie jest zbyt nachalna prosząc o czułość przed zaśnięciem...

Są osoby, którym dopiero po przeczytaniu odpowiedzi na forum otwierają się oczy, zauważają że faktycznie, coś tu nie gra.

Niektórzy podejmują decyzje sami, inni potrzebują do tego rozmowy z przyjacielem, jeszcze inni spojrzenia obcych ludzi na forum.

Autorka zrobi co zechce, życia za nią nie przeżyjemy, będzie chciała to przy nim zostanie i spróbuje coś zmienić albo i nie, będzie chciała to odejdzie...warto jednak zasygnalizować jej, że zachowanie jej chłopaka niekoniecznie jest normą, że nie każdy człowiek tak się zachowuje, że takie życie to nie jest jedyna opcja w jej życiu.
Stary 2011-03-18, 14:38   #57
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Wiesz jesli naprawde byloby jej tak niewygodnie z nim nie zakladalaby watku z prosba o opinie tylko by uciekla Ja np tak zrobilam. Sama w koncu sie zorientowalam, że nie chce tak zyc jak miałam i powiedzialam EX nara Tylko wiem ze 'takie" zwiazki jak konczy osoba pokrzywdzona pozniej musi suchac jaka jest pusta, jak dobrze miala, ze wymysla, ze nie docenila itd to tez ryje beret. wiadomo , ze ten koles tak uwaza a to nieprawda bo byl debilem. no ale cóż na glupote nie ma lekarstwa.

patricia13
myśle ze to napewno bedzie mialo wplyw wiem po sobie... ale Ona sama musi ogarnac sytuacje. i stwierdzic NIE CHCE tak życ i chce byc szczesliwa. najezdzanie na nia.. w niczym jej nie pomoze... ona sama nie wie co ma zrobic i prosi o opinie. Gdyby przyszlo jej łatwo go zostawić już by to zrobiła.
Niestety,czesto krzywdzona osoba nie widzi tego obiektywnie,bo juz przywykła. Nie pamieta /nie wie,ze moze byc inaczej. Człowiek ma taka nature,ze do najgorszych rzeczy sie przyzwyczai
Stary 2011-03-18, 14:45   #58
EsTeLL25
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety,czesto krzywdzona osoba nie widzi tego obiektywnie,bo juz przywykła. Nie pamieta /nie wie,ze moze byc inaczej. Człowiek ma taka nature,ze do najgorszych rzeczy sie przyzwyczai
Moim zdaniem Ona w końcu się ogarnie i zorientuje się, że można zyc lepiej a On nie pierwszy nie ostatni i nie ma co zwalać wine na siebie
No niestety jak ma kolesia co ryje jej beret o przytulenie ja bym sie odwdzieczyla tym samym. też bym miała go gdzieś skoro Rozmowa nie wchodzi w gre albo nie daje rezultatow - bo to uwazam za rzecz jaką sie robi 1 a nie odrazu się kogoś skreśla jak tu inne wizażanki radzą
Ja też kiedys bylam zahukana, zaslepiona i wgl taktowana jak niewiem kto. Bez możliwości wyrazenia sojego zdania, ubrania się czy wyjscia z kolezankami. Żylam w strachu i w koncu sama nie ogarnelam, że nie na tym zycie polega i teraz jestem szczesliwa.
Miejmy nadzieje, że autorka co z tą sytuacją zrobi.

Stary 2011-03-18, 14:48   #59
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Nie jesteś nachalna, sama też mam dużą potrzebę bliskości.

Za to fakt, że z obawy przed samotnością szukasz tej bliskości w ramionach zwykłego chama, który Cię nie szanuje i ma głęboko gdzieś Twoje uczucia, jest jak najbardziej niepokojący i to nad tym problemem powinnaś się zastanowić.

Cytat:
TNie można na każdy problem radzić komuś to go zostaw.. bo ciekawe czy wy po 2 letnim zwiazku bez zajaknieca powiedzialybyscie waszemu facetowi Nara..tak się łatwo mówi.
Nie czekałabym 2 lata, powiedziałabym tak po pierwszej obeldze rzuconej w moją stronę.

Cytat:
Tak, bo większość wątków na intymnym dotyczy problemów większego kalibru, niż mój facet zapomniał o urodzinach/spóźnił się na spotkanie/irytująco marszczy brwi. Problemem zwykle jest brak szacunku, przemoc, pomiatanie drugim człowiekiem. I taka dziewczyna ma pozwalać się szmacić i poniżać w imię dobra związku? Reagować na wyzwiska pokornym tłumaczeniem, że takie traktowanie jej się nie podoba i jest niegrzeczne? Absurd. Ja tam wolę tworzyć związek z dorosłym człowiekiem, a nie z dzieckiem, którego braki w wychowaniu mam naprawiać, ale co kto lubi.

Cytat:
Ja znalazłam mojego idealnego mężczyznę i od 4 lat jesteśmy w związku. I nigdy nie usłyszałam podobnych słów, ani nie spotkałam się z brakiem szacunku, za to mogę liczyć na miłość i wsparcie. Da się.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-18, 14:54   #60
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Racja. A juz najgorzej, jak się ktoś na takie sceny napatrzył w domu rodzinnym, to juz w ogóle złe traktowanie przyjmuje za normę.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
No niestety jak ma kolesia co ryje jej beret o przytulenie ja bym sie odwdzieczyla tym samym. też bym miała go gdzieś skoro Rozmowa nie wchodzi w gre albo nie daje rezultatow - bo to uwazam za rzecz jaką sie robi 1 a nie odrazu się kogoś skreśla jak tu inne wizażanki radzą
tylko, że związek nie polega na wzajemnym ucieraniu sobie nosa. Ty mi tak? poczekaj, ja ci jeszcze pokażę. - nie, nie o to chodzi. Ludzie wiążą sie ze soba po to, by się wzajemnie wspierać, a nie po to, by po sobie jeździc i walczyć ze sobą, wet za wet.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości