|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: chęć pomocy na forum
faktycznie jest opcja zgłaszania pw - jak się wejdzie w wiadomość na górze po prawej - ja zgłosiłam, moim zdaniem to przegięcie
|
|
|
|
|
#32 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, a potem na dwa trzy lata zapomnieć o forum, przypomnieć sobie i dla zabawy zatrollować.Ja chyba w ogóle nie staram się traktować pobytu tutaj w kategoriach - jakby to nazwać - autentyczności. Cały czas przedkładam rzeczywistość ponad świat wirtualny. Wyłączam komputer i wizaz przestaje istnieć. Jeżeli kogoś nie znam osobiście, zawsze staram się brać poprawkę na to, co pisze, bo... może tylko pisać, a być kimś zupełnie odbiegającym od obrazu, który tutaj tworzy. Innymi słowy nie wszystko trzeba traktować jak najprawdziwszą prawdę, czy - jeszcze lepiej - wyrocznię. Zwłaszcza w tej oto społeczności.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
korzonek
|
Przykład z dzisiejszych obserwacji. Szperam sobie po plotkowym i weszłam m.in na dwa wątki z prośbą o przetłumaczenie.
Wizażanka z małą ilością postów została objechana, że tutaj się prac domowych nie odrabia i tym podobne teksty (mimo, że wytłumaczyła, że chciała tylko sprawdzić błędy w swoim tłumaczeniu - być może po prostu nie wpadła na to, żeby wpisać na forum swoje tłumaczenie i poprosić o sprawdzenie). Tak czy siak została niezbyt życzliwie objechana. Natomiast chwilę później zauważyłam kolejny taki wątek, tym razem z prośbą Wizażanki o dużej ilości postów. Bez zbędnego gadania przetłumaczono jej zdania, które wypisała. |
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
Ceith
więc sama widzisz, jak niektórzy traktują na forum to taka podświadomość jest myślenie typu jest ktoś na wizażu jakiś tam okres czasu, napisał sporo postów, udziela się ok - pomożemy, a jeśli ktoś zarejestrował się tylko po to, żeby uzyskać pomoc jest olewany. Jestem adminem na jednym z forum, mam obserwacje jak się traktuje stałych bywalców a jak nowych. Zazwyczaj ludzie sie rejestrują po to by uzyskać pomoc w jakieś kwestii, jeśli dostaną odpowiedź to już się dalej nie udzielają bo po co
|
|
|
|
|
#36 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nieźle. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

więc sama widzisz, jak niektórzy traktują na forum
to taka podświadomość jest