|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: senne problemy- jak nauczyć dziecko zaypiać
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
piersią
W akcie desperacji gdy młody skończył 2 miesiące zaczęłam mu podawać butlę na noc. Przesypia więc jednym ciągiem od 20 do 24 a jak jest dobra noc to do 2. Jednak później i tak są pobudki co dwie godziny
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pocieszam się tylko, że to minie z wiekiem - zresztą już teraz widzę, że coś się zmienia. Synek ma niecałe 4 miesiące - dotychczas w nocy karmiłam go co 2 godziny (czasami zdarzyło się co 3, ale to naprawdę baaardzo rzadko). W zeszłym tygodniu były 3 nocki pod rząd, w których przespał od 21 do 24, a od północy już pobudki co 2 godziny. Dzisiaj natomiast przespał od 21 do 1.30, później znowu co 2 się budził, ale zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Kiedyś na pewno z tego wyrosną, a nam nie pozostaje chyba nic innego jak się dostosować Natomiast co do tematu wątku to zazdroszczę, że córa sama zasypia, u mnie to zdarzyło się tylko kilka razy - syn usypia tylko bujany w leżaczku, albo przy piersi. Na razie mi to nie przeszkadza, bo w sumie tylko pobujam, albo się z nim położę - i zwykle po 5 minutach usypia. Ale co będzie później, jak będzie starszy Będę go bujać do 18-stki
|
|
|
#34 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(piersi też pewnie się jakieś nowe znajdą )
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli de facto problem mam z głowy
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak przestawilam moja mala. Ma dwa miesiace a od dwoch tygodni spi od 23 do 6 rano (czasami zdarzy sie ze obudzi sie o 5). Wypija "swoje" w ciagu dnia i jak sie do tego "wyszaleje" to w nocy spi. I jej to pasuje i mi bo chodze wypoczeta i dzieki temu mniej sie denerwuje a jak matka jest szczesliwa to dziecko tez bo wyczuwa pozytywne emocje. |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym tak godzinę przed nocnym karmieniem staram się podać małemu pierś coby mi nie pękły w nocy W dzień karmię często, aktywności też ma dużo (bo nie lubi w dzień spać), więc chyba te pomysły u nas nie działają. Ja wiem że taki urok mojego dziecka ale czasami chciałabym się wyspać.
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym tak godzinę przed nocnym karmieniem staram się podać małemu pierś coby mi nie pękły w nocy W dzień karmię często, aktywności też ma dużo (bo nie lubi w dzień spać), więc chyba te pomysły u nas nie działają. Ja wiem że taki urok mojego dziecka ale czasami chciałabym się wyspać.
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie nocne karmienia trwają ok. 8 minut, młody nigdy się nie budzi, tylko je na śpiocha. Później kładę go do łóżeczka, chwilkę popodnosi nogi do góry i śpi dalej.Jeżeli jestem hiper zmęczona i nie jestem w stanie nawet siedzieć biorę go do nas do łóżka i karmię na leżąco. Ja też karmię często w dzień, ale to i tak nie przeszkadza małemu jeść w nocy. Zresztą wieczorem karmię go co godzinę - ma wtedy większy apetyt - 18, 19 (po kąpieli), 20 -wtedy zwykle usypia, ale zawsze budzi się o 21 i wtedy jeszcze karmię. Nie wiem gdzie mu się to mieści I to i tak nic nie daje.
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Moniko pocieszę Cię ciut moja córka w dzień spała tylko na spacerach w domu po 10 min przy piersi z wiekiem bardzo się jej polepszyło i wieku pół roku spała lepiej i więcej niż w pierwszych miesiącach
Bruno śpi też mało 3-4 razy dziennie po 45 min rozpusta w sam raz dl;a mnie bym zrobiła siku i załadowała zmywarkę
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
z reguły wiem że jak dzieckoładnie śpi w nocy to odreagowuje to w dzień...nie wiem co poradzić bo chyba nie wiele na tak małe dziecko,ale moze zacznij od spacerów i wychodzić na spacer w porze spania...można też umęczyc niemowlę ...
ja jak uczyłam starszego samodzielnie zasypiac bez pomocy rąk to potrzebowałam poduszek ..cierpliwości i dużo czasu i kołysanek z tym że miał wtedy więcej miesięcy... a tak po kolei to było tak kładłam na boku w łóżeczku z obu srton duze poduchy..i ja obok i jak tylko zaczynało się usypianie to włączałam kołysanki mini mini i głaskałam po skroniach i po włoskach nawet kilkadziesiąt minut...nie powiem był płacz było podnoszenie i przytulenie na uspokojenie ale nie poddawałam się..tylko nie odzywałam się ani słowem ..trwało to ok 4-5 dni ale mały nauczył sięsam spać bez pomocy noszenia...bo takie zasypianie było ciężkie bo co z tego że zasnął na rękach jak zaraz po odłożeniu się obudził.. moze spróbuj..tylko trzeba byc cierpliwym imiećkogoś do pomocy na zmianę... na całe szczęście zasypia ci sam i spi ładnie w nocy ja z pierwszym synemmiałam przechlapane bo w nocy spał słabo bo budził się często i zasypianie trwalo nieraz po 2 godz więc bywało że spał od 20.00-23.00 potem od 23.30- 1.00 potem 0d 3.00-4.00 i od 5.00- 7.00 no a w dziń krótkie drzemki po góra 30min ..taki okres i może minie..---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- u mnie młody 10miesieczniak od początku ładnie spał w nocy za to w dzień buszował...ale podobnie jak Patrilla z wiekiem zaczął lepiej spać i mając 6 miesięcy spal 3 razy po 1,5 godz. a czasem nawet więcej...chyba odsypiał pierwsze miesięczne drzemki dzienne. Edytowane przez yneczka Czas edycji: 2011-08-23 o 21:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

Zasypia po jedzeniu przy piersi i najlepiej mu się śpi na rączkach a jak go odkładam do łóżeczka to płacz. Czasami uda mi się go uśpić w wózku ale to jest góra 40 minut spania i jestem wtedy mega szczęśliwa. W nocy budzi się 3-4 razy i już nie wiem jakich sposobów użyć, aby dłużej spał 

Pocieszam się tylko, że to minie z wiekiem - zresztą już teraz widzę, że coś się zmienia. Synek ma niecałe 4 miesiące - dotychczas w nocy karmiłam go co 2 godziny (czasami zdarzyło się co 3, ale to naprawdę baaardzo rzadko). W zeszłym tygodniu były 3 nocki pod rząd, w których przespał od 21 do 24, a od północy już pobudki co 2 godziny. Dzisiaj natomiast przespał od 21 do 1.30, później znowu co 2 się budził, ale zobaczymy co z tego wyjdzie 
Czyli de facto problem mam z głowy
Poza tym tak godzinę przed nocnym karmieniem staram się podać małemu pierś coby mi nie pękły w nocy
ja z pierwszym synemmiałam przechlapane bo w nocy spał słabo bo budził się często i zasypianie trwalo nieraz po 2 godz więc bywało że spał od 20.00-23.00 potem od 23.30- 1.00 potem 0d 3.00-4.00 i od 5.00- 7.00 no a w dziń krótkie drzemki po góra 30min ..taki okres i może minie..