|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lakier pod żel
Ja generalnie wolę kolorowe żele niż lakiery - nie trzeba czekać aż wyschną i pilnowac się, żeby nie zniszczyć pazurków
![]() Gdzieś tu na forum przeczytałam, że jakaś dziewczyna robi frencza tak, że buduje paznokieć, wolny brzeg maluje białym lakierem i pokrywa żelem np clear (to była rada odnośnie frencza permanentnego) i żadna z Pań nie zareagowała, co mnie zdziwiło, więc wolałam się upewnić
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem co sie dzieje przy uzciu kolorowego lakieru, ale jest taki patent ze sie maluje topem (lakierem) paznokcie akrylowe/zelowe które są ozdobione farbkami akrylowymi na wiekszej powierzchni niz kilka linii czy wężyków, jak wyschnie nabłyszczamy glossem. gloss nie odpryskuje.
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
o!
o takich cudach jeszcze nie slyszalam ale to nie ma znaczenia jaki to jest top??? czy musi byc jakis specjalny???
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
co do frencha lakierem to mam klientkę która jak przyszła do mnie pierwszy raz to była zdziwiona że robię jej frencha żelem białym a nie lakierami i na to żel bo wszędzie gdzie chodziła wcześniej jej tak robili także byłam w niezłym szoku...
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
testowałam na klientce która wiecznie miała problem z odłazącym glossem z wzorku, stwierdziłam ze spróbuje, tym bardziej ze o tym sposobie słyszałam od kilku baaardzo wiarygodnych osób. sama tez tak zrobiłam sobie, miałam akrylowego frencza na stopach, zachciało mi sie granatowych paznokci, uzyłam granatowej farbki - jak lakieru, na całość, na to gloss, chodziłam w tym tydzien bo kolor mi sie znudził, ale było ok
|
|
|
#36 |
|
BAN stały
|
u mnie nic sie nie dzieje.kiedys przed ostatnia warstwa zelu pomalowalam sobie pazurki na czerwono i dalam kilka hologramow , potem zel.pilnik polerka i nablyszczacz i ok. zas jak komus robisz (to z doswiadczenia u mamy) jak kobieta sobie w domu spiluje moze na gorze odejsc.Mamie tylko raz odeszlo i to kawalek.Ale powietrza niebylo
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie cudo kiedyś ściągałam klientce dzień przed ślubem... Lakier można nałożyć na żel, ale pod żel? Do tego są kolorowe żele... Takie paznokcie odpadają same 1 dnia... i robią się kluchy... nie wiem co jescze komu przyjdzie do głowy :/ |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, ja również nie polecam lakieru pod żel.kiedyś próbowałam ale niestety żel lubi się obkurczać i w rezultacie lakier w nie których miejscach marszczy się. Nie polecam.
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
jeśli nie wyschnie dokładnie to wszystko popęka miałam raz taką sytuację
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Lakier do paznokci a żele
Witam, mam pewne pytanie.
Otóż przedłużam ( raczej jestem samoukiem na sobie) paznokcie metodą żelową( żele jednofazowe ) i nie jestem pewna, czy można na żel nałożyc zwykły lakier do paznokci? Czy wogóle można mieszac lakier z żelem?? Pytanie absurdalne, ale mam mieszane doświadczenia i chciałabym się od was dowiedziec jak to w końcu jest.... Z góry dziękuję za wyrozumiałośc i odpowiedzi... |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lakier do paznokci a żele
na żel tak. pod nie bo masa odejdzie.
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Dobra, powiem wam ciekawostkę.
Oczywiście obiema rękami podpisuję się pod wypowiedzią Byli. ALE. Miałam raz panią klientkę, taką już zaprzyjaźnioną, i ona sobie kiedyś ubzdurała, że ma piękny kolor lakieru do paznokci i że mam jej tym lakierem pomalować pazury i na to dać żel. Tłumaczyłam, prosiłam, że może jednak damy ten lakier NA żel, a nie POD żel, ale tak jej się coś wkręciło, że uparła się i koniec. Ręce mi opadły Ale że to taka ogólnie fajna, stała klientka była, to mówię sobie - dobra, niech ma. I tak w końcu wyjdzie na moje Zrobiłam, jak chciała. Minął miesiąc. Przyszła na odnowę. Pazurki były i d e a l n e ![]() Nie wiem jak to możliwe, ale nic się nie stało. Żel się trzymał na lakierze elegancko przez miesiąc. Żadnych zapowietrzeń, żadnego rozwarstwiania. Magia chyba ![]() Ale już nigdy więcej nie powtórzyłam takiego manewru i na pewno nie powtórzę
|
|
|
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
Bez problemu możesz nałożyć lakier NA żel.
No i pamiętaj,że zmywajac paznokcie ,zmywasz też żel więc najleiej używać dobrego lakieru , który sie nie sciera i nie odpryskuje szybko,albo na kolor nakładać bezbarwny żeby potrzymał sie dłużej
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz doprecyzować co miałaś na myśli pisząc "zmywajac paznokcie ,zmywasz też żel '' ?
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio znajoma o tym nie wiedziała, co 2 dni zmieniała lakier na inny i szybko zuzyły sie jej tipsy.. Wolałam napisać o tym bo ktoś może nie wiedzieć jak ona i tylko szkoda pieniędzy na żele i czasu na piłowanie tipsów itd..
Edytowane przez CatGirl92r Czas edycji: 2011-09-16 o 18:43 |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolezanka musiala miec akryl a nie zel. Akryl usuwa sie acetonem i dlatego zmywajac mogla zniszczyc paznokcie.
|
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
musialaby je przez kilka minut moczyc w tym acetonie - oczywiscie mowimy o czystym acetonie a nie o zmywczu acetonowym....takie zmywanie co kilka dni mogloby ewentualnie zmatowic akryl a nie spowodowac jego calkwite rozpuszczenie i zmycie z paznokcia.
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwazasz ze lepsza jest teoria na temat tego ze zmywaczem zmywa sie zel?
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
nie, uwazam, ze i jedno i drugie nie zostanie ZMYTE przez zmywacz, akryl ewentulanie mozna rozmiekczyc, zelu nie zmyje sie i nie odmoczy - tylko pilowanie.. ewentulanie sylikonowy/silikonowy zel mozna rozmiekczyc w acetonie.. ale nie zmywac razem z lakierem..w tej chwili mam zel typu easy-off na paznokciach u stop i co pare dni zmywam je zmywaczem acetonowym - i nic sie nie dzieje, gdybym jednak nasaczyla wacik czystym acetonem, przylozyla na paznokiec, zawinela folia coby sie za szybko aceton nie ulatnial,posiedziala kilka minut to wtedy moglby zejsc z paznokcia..
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No wiec kolezanka mogla wielokrotnie zmywac zmywaczem i naruszyc/rozmiekczyc ten akryl. W przypadku zelowych paznokci jest to niemozliwe. Ja nie mowie ze zmyla go calkiem, ale latwiej jest zniszczyc acetonowym zmywaczem akryl niz zel.
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Wizażanki!
Parę dni temu dostałam lampę oraz kilka żelów UV i nie mam pojęcia jak się do tego wszystkiego zabrać Prosiłabym bardzo o rady jak prawidłowo wykonać np french czy chociaż zatopić kwiatek w żelu. Czy należy zmatowić paznokieć przed nałożeniem żelu? Czy przy nakładaniu kolejnej warstwy należy poprzednią zmatowić? I pytanie z tytułu, czy mogę położyć warstwę żelu, a następnie zrobić wzorek zwykłym lakierem do paznokci czy lakierem do zdobień a następnie położyć kolejną warstwę żelu? Z góry dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy można łączyć żel UV ze zwykłym lakierem do paznokci ?
Jest taki specjalny dział FAQ się nazywa i tam z pewnością znajdziesz odpowiedzi na wszystkie swoje pytania.
Zanim założysz kolejny temat zapoznaj się z forum i wujkiem wyszukiwaczem
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałaby się sporo namachać tym zmywaczem z acetonem żeby rozmiękczyć mase akrylową.
|
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
to musiała mieć sporo wolnego czasu
i zmywacza :P
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

testowałam na klientce która wiecznie miała problem z odłazącym glossem z wzorku, stwierdziłam ze spróbuje, tym bardziej ze o tym sposobie słyszałam od kilku baaardzo wiarygodnych osób. sama tez tak zrobiłam sobie, miałam akrylowego frencza na stopach, zachciało mi sie granatowych paznokci, uzyłam granatowej farbki - jak lakieru, na całość, na to gloss, chodziłam w tym tydzien bo kolor mi sie znudził, ale było ok