|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: intercyza przed ślubem
Cytat:
Widzisz Margo to pogrubione a szczególnie powiększone?
|
|
|
|
|
|
#32 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z drugiej strony, zdzwiłabym się takim obrotem sprawy, bo zaczęłaby się przepisywanie majątku firmy na zony w momencie, gdy firma się chwieje- wówczas- z majątku zony dłużnicy nie moglby odzyskac swoich wierzytelności, które jeszcze nie dawno stanowiły własnośc firmy. No, ale żyjemy w Polsce, przepisy nie muszą być logiczne i mieć sensu.
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama jestem nieraz zła,bo nie moge załatwić wielu spraw za TZ-a.kiedyś nie było problemu,ale od jakiegoś czasu(nie pamiętam,ale ze 4 lata) nie moge się dowiedzieć nawet drobnostek w banku,u operatora satelitarnego w telefonii komórkowej.normalnie traktują mnie jak obca ,a nie żonę. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
Pytanie, o co narzeczonemu chodzi: o Twoje bezpieczeństwo, czy w razie rozwodu podział majątku? Kolejne pytanie to takie, czy zaproponował Ci to, bo takie ma przekonania, czy dlatego, że ktoś (np. rodzice) naciska na niego.
W tym wypadku zgadzam się z Tobą rękami nogami - związek partnerski do momentu założenia rodziny i myśleniu o dzieciach. Jednak jeśli Twój narzeczony nie ma przedsiębiorstwa, które jest spółką z ograniczoną odpowiedzialnością (a tu trzeba mieć ogromny wkład na dzień dobry i mało który młody przedsiębiorca się na to decyduje), to oznacza to, że ryzykuje całym swoim majątkiem. W tym wypadku, jeśli sobie ufacie, rozsądnie by było podpisać intercyzę, a następnie wszystkie wartościowe rzeczy (samochód, MIESZKANIE/DOM, itd.) kupować na Ciebie - osobę niebędącą związaną z firmą ![]() Tym sposobem przy ew. bankructwie lub zadłużeniu komornicy nie mogą tknąć Waszego prywatnego majątku ![]() Mam nadzieję, że pomogłam. |
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.