Ludzka stonoga/ The human centipede - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 18:37   #31
Ekstazaa
Rozeznanie

Dot.: Ludzka stonoga/ The human centipede

Cytat:
Napisane przez Maqda Pokaż wiadomość
Swoją drogą planowana jest jeszcze podobno część trzecia The Human Centipede III (Final Sequence)
Ooo nie, tylko nie to! :<

Swoją drogą. Ten film jest żałosny. Oglądałam go tylko po to, żeby zaspokoić niezdrową ciekawość. W drugiej części to wystarczy spojrzeć na głównego aktora i człowiekowi już się wszystko cofa, bleh
Ekstazaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-12, 15:30   #32
_blaiR
Raczkowanie

film jest naprawdę chory. jakoś trudno mi uwierzyć że istnieją ludzie którym podobają się filmy takiego gatunku. poza obrzydzeniem jakoś nie wywołał we mnie ten film głębszych uczuć... tandetne sceny i marna gra aktorska.
_blaiR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-13, 18:46   #33
iwwwonaa
Rozeznanie

[1=3be020e1638e56070af0544 f5de5b7e1ebae7a0d_66453ea beaad3;30280416]to nie jest najobrzydliwszy film, nie martw sie
obrzydliwsze sa chociazby wszystkie czesci pily [/QUOTE]

Piła? Nie jest aż tak obrzydliwa, jak ludzka stonoga, ale to kwestia wyboru. Po obejrzeniu Ludzkiej Stonogi, przed cały kolejny dzień nie mogła jeść, od razu miałam odruch wymiotny. Paskudny film, nie rozumiem jak można coś takiego wymyślić ? Przecież to tylko kolejny pomysł dla seryjnych morderców i psychopatów!

Phil Bosmans

JUŻ NIEDŁUGO BĘDĘ MAMUSIĄ!!!
iwwwonaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-13, 21:55   #34
Candy_lips
Zakorzenienie

Nie oglądałam, ale dziewczyny, jakbyście Wy i inne osoby na tym globie tego nie oglądały, to takie filmy , tak chore jak ten, przestałyby być kręcone .
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-13, 22:29   #35
Paprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwwwonaa Pokaż wiadomość
Piła? Nie jest aż tak obrzydliwa, jak ludzka stonoga, ale to kwestia wyboru. Po obejrzeniu Ludzkiej Stonogi, przed cały kolejny dzień nie mogła jeść, od razu miałam odruch wymiotny. Paskudny film, nie rozumiem jak można coś takiego wymyślić ? Przecież to tylko kolejny pomysł dla seryjnych morderców i psychopatów!
Przed chwilą z ciekawości obejrzałam trailer, bo nigdy o tym filmie nie słyszałam. Mam teraz ciągle przed oczami sceny z niego i nie umiem się tego pozbyć z głowy. Mam mdłości, nawet herbaty nie mogę wypić. Jak to wyrzucić z pamięci?
Człowiek, który to wymyślił musiał mieć w jakimś stopniu skrzywioną psychikę. Albo być zupełnie niewrażliwym na takie rzeczy człowiekiem. Jak ekipa to zniosła?
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-14, 12:21   #36
Suvia
Zakorzenienie

[1=3be020e1638e56070af0544 f5de5b7e1ebae7a0d_66453ea beaad3;30280416]to nie jest najobrzydliwszy film, nie martw sie
obrzydliwsze sa chociazby wszystkie czesci pily oraz Serpski Film, ktorego nie polecam ogladac, skoro ludzka stonoga byla dla ciebie okropna[/QUOTE]

piła nie jest obrzydliwa, piła jest po prostu tak głupia, że nawet te "straszne i obrzydliwe" obrazki nie robią wrażenia

a po samym trailerze tej Stonogi podziękuję dziś chyba za obiad

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-14, 14:23   #37
ilo16na
Zakorzenienie

Widzialam 1 cala i 2 i
2 duuzo gorsza jak dla mnie.. (sceny z kobieta w ciazy)

Nie rozumiem za bardzo koncepcji filmu...

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-14, 14:24   #38
wybujana
Wtajemniczenie

jest gdzieś na YT filmik, z "zaplecza" , i zapewniam, że ludzie grający tam wydaja się być zupełnie normalni. a człowiek Bog wie kogo się spodziewał

http://www.youtube.com/watch?v=R9xUQwdVKhQ
wybujana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 10:36   #39
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
piła nie jest obrzydliwa, piła jest po prostu tak głupia, że nawet te "straszne i obrzydliwe" obrazki nie robią wrażenia
Pila I nie jest glupia - pokazuje jak ludzie, ktory mieli zycie w glebokim powazaniu - chcieli sie zabic, mowili ze zycie jest do d.., mieli nalogi, ktorymi wyniszczali sie... nagle w obliczu prawdziwej smierci pokazuja jak bardzo jednak chca zyc i walcza o to do konca.
Ale to I, a kolejne czesci to juz trzepanie kasy na dobrym pomysle
Stary 2012-02-15, 13:27   #40
Suvia
Zakorzenienie

No i do mnie taka interpretacja nie przemawia.

Każdy kogo się nagle postawi w obliczu nie tyle śmierci tylko ogromnego cierpienia - będzie walczył, bo to jest w ludzkiej naturze. Z tego co pamiętam, to nikt w tym filmie nie przykłada po prostu pistoletu do głowy i nie daje wyboru "strzelić/nie strzelić", a potem klik i po wszystkim. Jakby mnie ktoś skazał na wielodniowe męki śmierci głodowej albo odrąbywania sobie kończyn albo podpalenia całego ciała albo...to też bym walczyła. I zmieniłoby to faktu, że po tej walce mogłabym dalej żyć dokładnie w taki sam sposób jak wcześniej albo po prostu wybrać sobie szybką i bezbolesną śmierć.

Wiec dla mnie ten film pozostaje głupim

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 16:36   #41
Senija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Nie oglądałam, ale dziewczyny, jakbyście Wy i inne osoby na tym globie tego nie oglądały, to takie filmy , tak chore jak ten, przestałyby być kręcone .
Wydaje mi się, że w przypadku tego filmu trailer w zupełności wystarcza, żeby stwierdzić, że każda minuta oglądania tego badziewia jest zmarnowana, a u co wrażliwszych jednostek może wywołać 'lekkie' obrzydzenie. Ludzie, którzy ściągają ten film i oglądają za friko muszą naprawdę albo bardzo się nudzić, albo mieć jakieś niezdrowe skłonności (nawet trudno określić w jakim konkretnie aspekcie). A Ci, którzy płacili za to, żeby obejrzeć w kinie... Ech. To już się nadaje do wątku "Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią".

Nie oglądałam filmu oczywiście, ale trafiłam na ten wątek i obejrzałam trailer. Miałam ochotę dziś zrobić naleśniki z konfiturą malinową i bitą śmietaną, ale przeszło mi Nie wiem jak można taki film obejrzeć, zwłaszcza jak się czyta tyle negatywnych opinii.
Senija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 17:43   #42
arenika
Zadomowienie

A ja ludzką stonoge obejrzałam własnie z ciekawości i szczerze to film na mnie nie zrobił żadnego wrażenia. Był po prostu głupi - ba sam pomysł na film mozna było zrealizowac dużo lepiej tak żeby to miało jakikolwiek sens np. wspólny przewód pokarmowy.... a tak mnie film ani nie obrzydził alnie nie zaciekawił ot taka sobie niskobudżetowa produkcja.
arenika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 22:22   #43
Muertil
Raczkowanie

GG do Muertil

nie wiedziałam, że powstała druga część tej ohydy. To dla mnie gorsze jest od Piły, bardziej obrzydliwe, choć horrory nie robią na mnie większego wrażenia, to po tym było mi niedobrze
Muertil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-18, 02:41   #44
WielkiShoe
BAN stały

obrzydliwy film :P
WielkiShoe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości